Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MIKU¦ - 121, 142
Ewa i Cindy - 2012-07-27, 08:18 Temat postu: MIKU¦ - 121, 142Wczoraj wieczorem trafił do pod nasze skrzydła 7-letni Miku¶.
Spędził noc u Agnieszki w Poznaniu a dzi¶ jedzie do swojego domu tymczasowego u Judyty w Łodzi.
Więcej o psiaku napisze Judyta..
Liczymy tez na jakie¶ fotki żeby podziwiać naszego podopiecznego
POST ROZLICZENIOWY
Wpłaty na konto:
Darowizny rzeczowe
Wydatki:
karma 113 zł
leki 26,49 zł
leczenie 49,98 złEwa i Cindy - 2012-07-27, 08:26 aaaa.. bo bym zapomniała.. od razu bardzo serdecznie chciałam podziękować Agnieszce za odebranie psiaka i Marcie za pomoc w transporcie do łodzi bez Was by się nei udało Aga, Tami i Lenka - 2012-07-27, 09:30 nie ma co dla mnie to była sama przyjemno¶ć Miku¶ jest wspaniałym, grzecznym psiakiem. Wieczorem zaliczylismy jeszcze dłuuugi spacer. Z moja Kun± (sznaucerka miniaturka) bardzo chciał sie zaprzyjaĽniać zreszt± na spacerze z innymi psiakami było dokładnie tak samo Nocka również minęła nam bardzo spokojnie. Do samochodu wchodził bez żadnego problemu gdzie od razu sie kładł.
Psiak - cudeńko zazdroszczę osobie, która go w przyszło¶ci będzie miała na stałę Ewa i Cindy - 2012-07-27, 09:34 nie mów tego gło¶no bo kto¶ nam Martę po drodze zaatakuję i sił± mikusia odbierze!!
już się nie mogę doczekać jak poznam to cudeńko na żywo Karinka15z - 2012-07-27, 10:38 Witam. Miku¶ przez 7 lat był ze mn±, bardzo za nim tęsknie ale wierze że będzie mu dobrze w Łodzi. Bardzo Dziękuje Fundacji za pomoc. Gdybym mogła prosić o małe zdjęcie że u niego wszystko ok. Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam IzaAsterkowy Krzysztof - 2012-07-27, 16:04 bo tacy stateczni panowie s± najlepsi .Ro¶nie nam nasz Łódzka Ekipa w siłe może jaki¶ wspólny spacer co wy na to ? Judka i Miku¶ - 2012-07-27, 17:58 Dzisiaj do Nas trafił Miku¶. Marta przywiozła go o 15. Pokazała mi że na karku psiak ma guzek(zaznaczyła rownież, że miała taki przypadek i było to nowotworowe) Gdy Julia go zobaczyła wpadła w taki pisk jak nigdy, oczywi¶cie z rado¶ci. Ładnie zachowywał się także przy Tosi(nasza sunia), obw±chały się i żyj± w zgodzie
Miku¶ faktycznie jest chudy, można policzyć mu wszystkie żebra, ba! nawet kręgi w kręgosłupie. Miał skołtunion± sier¶ć, ale powitał Nas merdaj±cym ogonkiem. Odbyli¶my spacer, wyczesali¶my go. Biegunki brak.
Można mu przesun±ć miskę gdy je(nie warczy, nie szczeka). Gdy bierze co¶ z ręki robi to delikatnie, nie rzuca się na rękę.
Gdy przyszedł próbował oznaczyć mieszkanie, sikaj±c na pufę, jednak przy skarceniu grzecznie odszedł, ¶mietnik też nie obył się bez wizyty Mikusia szybko zauważony sam zrozumiał, że zrobił Ľle i doszedł.
Zauważyłam jednak, że Mikus ma za mała obrożę na szyi, która niemalże wbija mu się w gardło.
Miku¶ dostał wodę w ....misce Gdyż lepiej mu pić z miski niż z psiej miseczki.
Jutro zakupimy dla niego większ± miskę i obrożę, a również Purinkę dla seniorów.
My¶lę, że w poniedziałek udamy się do weterynarza
Miku¶ tuż po przyj¶ciu:
i tuż po przyj¶ciu z dworu, wyczesany(jednak nie omieszkał zamoczyć łap w kałuży)
Aga, Tami i Lenka - 2012-07-27, 18:04 cudo i to jeszcze bardzo bardzo grzeczne Rufiakowa Amcia - 2012-07-27, 18:11 Białe złotko! ¦liczny! Czekam na dalsze opisy, Miku¶ życzę najlepszego na nowej drodze!Judka i Miku¶ - 2012-07-27, 18:30 Najbardziej cieszy Nas to, że ZAWSZE gdy Nas widzi reaguje merdaniem ogonem. Nawet gdy znikniemy na chwilę w łazience i wyjdziemy to się cieszy Karinka15z - 2012-07-27, 18:31 Tak zgadzam sie że obroża była za ciasna ale ona jest nowa. Kazałam bratu kupić, ponieważ jego była już zniszczona, ale niestety kupił troche za mał±. A to co Pani piszę o jakim¶ guzku to jestem zaskoczona bo był u weterynarza i nic takiego nie zauważył i ja również nie. Je¶li Pani może to niech Pani napisze po wizycie w Poniedziałek. Z Góry Dziękuje. Ciesze się że Miku¶ dotarł i że jest grzeczny. Pozdrawiam i Buziaczki dla Niego ;***Judka i Miku¶ - 2012-07-27, 19:56 to tak jak mowie, jutro kupimy lepsza obroze. Mikus lapczywie rzucil sie na miske z jedzenie, ale mozliwe ze to z powodu 2 dniowej glodowki. Teraz caly czas lezy i odpoczywa:)Asterkowy Krzysztof - 2012-07-27, 22:02 ¦liczny chłopak trzymamy za niego kciuki Aga, Tami i Lenka - 2012-07-28, 06:36 Judka, jak brałam go od byłej wła¶cicielki dostałam dla Mikusia puszkę jedzenia ale ponieważ dostal u mnie rozwolnienie nie dałam mu jej ani wieczorem ani rano. Problemy z qp± miał zapewne z powodu stresu ale wolałam nie ryzykować, że Marta w czasie drogi będzie miała jakie¶ sensacje Ewa i Cindy - 2012-07-28, 07:26 i bardzo dobrze Agnieszko zrobiła¶. nic sie psiakowi nie stanie a teraz już będzie dostawał normalnie
Cieszę się Judyta ze tak ładnie się przywitał z Tosi±
ja już się nie mogę doczekać poniedziałku..
jak tam pierwsza nocka minęła?Judka i Miku¶ - 2012-07-28, 07:46 Nocka bardzo dobrze. Mikus spal w pokoju Julii(tam chlodniej), nie szczekal, nie biegal. Grzeczny anioleczek. Poranny spacer zaliczony i poznal sasiadow, niestety plci meskiej. Nie spodobalo mu sie to. Postawil leb do gory i cala masa na nie. Ale nie szczekal, ani gryzl. Udalo mi sie odciagnac. Te oba psy razem wziete sa mniejsze od Mikusia a same pierwsze sie rzucaja,Ewa i Cindy - 2012-07-28, 07:57 no to masz w domu psiaka znaj±cego swoje siły jak będziesz widziała jakiego¶ psa na kolejnym spacerze musisz trochę szybciej niż miku¶ zareagować.. spróbuj go przywołać.. skupić uwage na siebie albo po prostu daj mu komendę nie wolno.. bo to ty powinna¶ decydować czy co¶ wam zagraża czy nie Judka i Miku¶ - 2012-07-28, 08:24 Mozliwe ze masz racje. To bylo pierwsze jego spotkanie z innym psem niz Tosia i nie wiedzialam jak bedzie reagowal.Judka i Miku¶ - 2012-07-28, 13:04 Mikus dzisiaj byl wazony i wazy 26 kgAga, Tami i Lenka - 2012-07-28, 16:25 szczuplizna z tego przystojniaka troszkę ciałka by mu sie pewnie przydało Judka i Miku¶ - 2012-07-28, 21:14 Przydałoby, przydało;)
Biegunkę niestety mamy nadal, ale dostał smecte więc miejmy nadzieje minie. Kupiłam mu karme BRIT 3KG. Srednio wcina ale pomieszan± z karm± mokr± zjadł. Teraz leży i odpoczywa po wieczornym dluugim spacerze:)Judka i Miku¶ - 2012-07-29, 16:45 Dzisiaj Miku¶ był wyk±pany.Cały mokry cieszył się, tarzał i szalał po całym domu Grzecznie chodzi na smyczy, jednak biegunka trwa nadal, co prawda już trochę lepiej. Jutro udajemy sie do weterynarza. Zał±czam zdjęcia
Miku¶ i jego piłeczka. Ulubiona zabawka:)
Irek i Miku¶
Irek, Tosia i Miku¶
Miku¶ i jego piłeczka c.d
Miziaki Aga, Tami i Lenka - 2012-07-29, 18:27 ale z niego słodziak piekne fotki Judka i Miku¶ - 2012-07-29, 18:46 niestety w Mikusia podczas jedzenia wdaje sie agresor. Mimo, ze daje obu psom w dwoch miskach i daleko od siebie to jak Mikus zje to leci do miski Tosi i wymusza na niej oddanie jedzenia. Dzisiaj ja ugryzl, poleciala jej krew z ucha-na szczescie nic groznego. Nie wiem czemu ma w czasie jedzenia tyle agresji. Sam swoja miske pochlania z predkoscia swiatla.Karinka15z - 2012-07-29, 21:42 No tak, ja uprzedzałam że tak reagował na rodziców psa. Nie było możliwe żeby razem jadły.
To jest mały żarłok Tyle ile by mu się dało tyle by zjadł.