To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NUGAT - 3

Barbara - 2010-10-28, 10:20

Warna napisał/a:
Nugat jest psem rodowodowym i będziemy sprawdzać z jakiej pochodzi hodowli. :-D

No byłam tego pewna! Od kiedy go ujrzałam na Zjeździe od razu mówiłam Michałowi, że on musi mieć rodowód. A co ma jakiś tatuaż czy coś?

Warna - 2010-10-28, 10:33

Tak, mam tatuaż. :-)
MarzenaTabaNugat - 2010-10-28, 18:46

Witam : :mrgreen: Przed wyjazdem do rodziców załapałam się jeszcze na walki psów :

Poddaje się :mrgreen: :mrgreen:

MarzenaTabaNugat - 2010-10-28, 19:03

bielan napisał/a:
Z podróżą nie było żadnych problemów, ponieważ ten pies uwielbia jeździć samochodem :-)

Nugacik jest zawsze pierwszy w samochodzie :) I tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie będzie jechał zarówno w bagażniku jak i na tylnym siedzeniu jest super :)

A tu sobie dosypiam po podróży (420 km w samochodzie może zmęczyć nawet najbardziej zapalonych podróżników takich jak Nugacik :oops: ;-) )

Marcina I LOBO - 2010-10-28, 19:11

Cudne te zdjecia w samochodzie.Miód na serce :-)
bielan - 2010-10-28, 19:11

Marzena-Taba napisał/a:

[url=http://lh5.ggpht.com/_0dutRgbwUqc/TMm4KIp_nhI/AAAAAAAAGKE/PgxWJLKGndA/s640/IMG_3519.JPG][/url]

Na tym zdjęciu widzę, że można było jeszcze trochę ciachnąć Nugata :-) ale trzeba przyznać :
a- było ciemno
b- widziałem minę Magdy z każdym ruchem nożyczek :-)

Co nie zmienia faktu, że Nugat jest mega ładnym psem :-)

Warna - 2010-10-28, 19:33

Ja muszę przyznać, że Nugat wpadł mi w oko pierwszego dnia, gdy go zobaczyłam. Ten pies ma piękne pysio. Też pomyślałam, że może być rodowodowy, ale wtedy, nie wiem czemu, o to nie spytałam. Nugat ma lekką sylwetkę, jest bardzo kształtny i jest super przytulaskiem. Na razie ma jeszcze problemy z akceptowaniem innych psów w dużej ilości obok siebie, co w sumie nie dziwi, bo miał ich nadmiar i może nie wychodził z pojedynków z nimi zawsze szczęśliwą łapką, bo jest szczuplakiem, więc micha nie była chyba zawsze dla niego pełna.
Nugat, poza tym, ma piękne imię, bo ja uwielbiam nugaty (ostatnio pojawiły się też te oryginalne w Polsce). A Marzena, czy Madzia, zrobiły mu dodatkowo przesłodkie zdjęcia. :-)

MarzenaTabaNugat - 2010-10-28, 20:55

Zdjęcia były teraz coś więcej napiszę  :-D
Po długiej 5 godzinnej podróży postaraliśmy się aby Nugacik poznał się z Veli (5 letnią goldenką moich rodziców) na neutralnym polu - na dworze przed blokiem. Nugacik nie wykazał żadnych objawów agresji, psiaki powąchały się z merdającymi ogonkami. Początlpwow Nugacik niezbyt chętnie kierował się w stornę wejścia do klatki ale jak zobaczył Tabę i Velę wbiegające do środka pobiegł bez problemu za nimi.

W domu przez pierwsze godziny było dużo obwąchiwania, bigeania między pokojami trochę nerwowego dyszenia ale koniec końców Nugacik spokojnie zasnął. Rano zabrałam wszystkie trzy psiurki na spacerek na pobliskie pola gdzie spotkaliśmy jeszcze jednego goldena.  Nowa goldenka została przywitana z merdającym ogonem, Nugacik nawet zachęcał ją do zabawy (ponieważ Taba i Veli zajęte były przekopywaniem pól w poszukiwaniu myszy?!?) potem troszkę próbował ją zdominować kilka razy ale w żaden sposób nie było to połączone z agresją.  Podczas całego spacerku trzymał się mnie, nie odbiegał zbyt daleko a zawołany bardzo ładnie wracał.

W południe pojechaliśmy do weta, gdzie Nugacik został zaczipowany. Na razie podałam swoje dane do bazy natomiast ustaliłam z wetem że jeśli Nugscik zostanie wyadoptowany zadzwonie i podam nowe dane właściciela a on zmieni je w bazie. Jutro też będę dzwonić do oddziału gorzowskiego związku kynologicznego aby dowiedzieć się coś więcej o pochodzeniu Nugatka.  

MarzenaTabaNugat - 2010-10-29, 18:14

Witamy ponownie,

Na dzisiejszym spacerze Nugacik udowodnił że towarzystwo 2-3 psów toleruje już bez najmniejszych problemów. Na porannym spacerze na naszej drodze pojawił się malamut, golden a nawet doberman i każde spotkanie odbyło się bez zgrzytów.

A tu fotorelacja:
Wypatruje kolegę:

Spotkanie:

Panny usilnie próbowały przekonać naszego księcia do kopania :

Ale on zdecydowanie preferował tarzanko:

Latam:

Jest Super:

I na koniec zagadka :lol: pt znajdź wszystkie goldeny:

I uśmiechnięta mordka Nugacika

MarzenaTabaNugat - 2010-10-29, 18:31

I jeszcze najważniejsze ;-) Dzwoniłam dzisiaj do gorzowskiego oddziału związku kynolog. i okazało się że nasz Nugacik ( oficjalnie Nugat Gorzowska Panorama; Matka: Atlanta Gorzowska Panorama Ojciec: Gaylord Golden Erinor) urodził się 24.04. 2003 :shock: :shock: :shock: A więc ma nie 4,5 a ponad 7 latek... :shock:

Mam kontakt do hodowczyni...mam nadzieje że aktualny -będę jeszcze próbowała się z nią skontaktować.

Aga Szanti - 2010-10-29, 18:32

A ile ich w sumie powinno być na zdjęciu???

No i piękna mordka uśmiechniętego Nugata!

Aga Szanti - 2010-10-29, 18:33

Marzena-Taba napisał/a:
I jeszcze najważniejsze ;-) Dzwoniłam dzisiaj do gorzowskiego oddziału związku kynolog. i okazało się że nasz Nugacik ( oficjalnie Nugat Gorzowska Panorama; Matka: Atlanta Gorzowska Panorama Ojciec: Gaylord Golden Erinor) urodził się 24.04. 2003 :shock: :shock: :shock: A więc ma nie 4,5 a ponad 7 latek... :shock:

Mam kontakt do hodowczyni...mam nadzieje że aktualny -będę jeszcze próbowała się z nią skontaktować.

Oł łał ale nowości! Ale on zupelnie nie wygląda na 7 latka... :mrgreen:

wpisałam w necie na szybko Nugat Gorzowska i Panorama i okazuje się, że Nugacik ma rodowodowe dzieci

MarzenaTabaNugat - 2010-10-29, 18:34

Aga SzantAllan napisał/a:
A ile ich w sumie powinno być na zdjęciu???

No i piękna mordka uśmiechniętego Nugata!

Trzy :) ;-)

Aga Szanti - 2010-10-29, 18:39

No tak:
1szy - po prawej stronie tarzea się w trawie - zapewne Nugat
2gi - po lewej szuka czegoś - może mysz???
3-ci - chyba daleko po prawej widać ogonek albo inną część goldenka????

P.S. - piękny Nugacik miał nawet sporo doskonałych ocen na wystawach :-D
Wprawne oko Basi :-D

MarzenaTabaNugat - 2010-10-29, 18:58

Aga SzantAllan napisał/a:
P.S. - piękny Nugacik miał nawet sporo doskonałych ocen na wystawach :-D
Wprawne oko Basi :-D

Zielona Gora Wystawa 05.09. 2004 - Kl. pośrednia Ocena doskonała Lok 1

Aga Szanti - 2010-10-29, 19:04

Jest tatusiem miotu "B" Imbirowa Sława z 2006 roku
Warna - 2010-10-29, 19:08

Jestem ciapa do kwadratu! NUGAT jest w stworzonej przeze mnie Bazie Goldenów w Polsce.
Barbara - 2010-10-29, 20:19

Ciekawe co się stało, że tak źle potraktowało Go życie :cry:
No i nie powiem: a nie mówiłam... :mrgreen:

M!S!A - 2010-10-29, 20:23

No właśnie mnie się najbardziej nasuwa jedno pytanie- czemu trafił do tej pseudohodowli?
Iza i Luna - 2010-10-29, 20:41

:shock: wow! w życiu bym nie powiedziała, że 7 lat ma!
Jerzy Kora - 2010-10-29, 21:49

Robinek też kiedyś trafił :evil:
Warna - 2010-10-29, 21:51

I brat miotowy Bezy - też chodził na wystawy, był reproduktorem!
Warna - 2010-11-03, 10:58

Kochani, kolejny pies znalazł nowy dom. NUGAT już nie szuka swoich ludzi, bo znalazł ich jakiś czas temu w Warszawie.
Gratulujemy Madzi i Marzence tego wspaniałego psa! :-)

Jola Nulkowa - 2010-11-03, 11:09

Superrrrrrrr!!!!!! Gratulacje dla nowej rodzinki :mrgreen:
Edyta - 2010-11-03, 11:13

:mrgreen: tak myślałam! bardzo się cieszymy i mocno Was wszystkich ściskamy :-)