Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BORYS - 106
Majka886 - 2012-01-18, 17:08 Oj on to jest szczęśliwy, szczególnie jak dorwie na spacerze jakiegoś psiaka
Czy aż tak w kość??
hmm no minimum te dwie godziny spaceru dziennie ma w dość szybkim tempie.
Do tego zmiana diety i śniadanko, które schowane jest w "magicznej" piłce za którą trzeba biegać zanim coś wypadnie nie ma łatwo Majka886 - 2012-01-19, 14:31 Jak powiadają spokój nie może nigdy za długo trwać
Wczoraj sąsiad z klatki obok z którym mieszkamy przez ścianę naszego pokoju dorwał chłopaków i powiedział, że to tak dłużej być nie może, żeby pies tyle szczekał, że on nie może spokojnie mieszkać, że jak znowu tak będzie to on wezwie policje i odpowiednie służby.
Od dwóch dni chodzę po pracy na rehabilitacje w związku z czym Borys jest przez prawie 7 godzin sam w domu. I tak będzie jeszcze dwa tygodnie
Może Borys był spokojny dlatego, że zostawał sam tylko na krótko??
Nie wiem co mam zrobić, nie powierzę go przecież opiece jakiejś obcej opiekunki
Ale tego sąsiada nie znam i nie wiem do czego jest zdolny.
Macie jakieś pomysły???Majka886 - 2012-01-19, 14:45 Dodam, że Borys widzi, jak wychodzę z domu i jest zajęty jedzeniem.Majka886 - 2012-01-21, 22:58 Z racji braku pomysłu jak spowodować, żeby Borys spędzał spokojnie tyle czasu sam była narada familijna
genialny pomysł, nagranie mojego głosu, który będzie słyszał Borys podczas mojego pobytu poza domem;)
Dzisiaj na spacerze w lesie trochę się zagadałyśmy z koleżanką i straciłyśmy orientację w terenie kobiety....
Z opresji wyciągnął nas Borys. Hasło "Borys do domu, czas na jedzenie". Pewnie to jedzenie go skusiło dzielnie szedł ścieżkami a my za nim. Znał teren więc było mu łatwiej. I wyszłyśmy z lasu
Bardzo mądry z niego psiak
O Borysa pytały się już dwie osoby, jedna pani ma niestety dzieci, a druga no cóż.... nie nadawałaby się do adopcji Borysa.Aga, Tami i Lenka - 2012-01-22, 17:49 Maja faktycznie super pomysł ale czy działa? Borysek jest grzeczny i spokojny jak zostaje sam?Majka886 - 2012-01-23, 10:00 Czy zadziała to się okaże Borys jest grzeczny minimum przez 2 godziny, wiem bo go nagrałam jak jest sam w domu. Wiem, że potem szczeka. Możliwe, że słyszy domofon czy kroki na klatce i myśli, że wracam do domu.M!S!A - 2012-01-24, 12:03 Borys jest już gotowy do adopcji, więc pora na przenosiny do odpowiedniego wątku M!S!A - 2012-01-25, 16:52 Majka886 - 2012-01-25, 21:05 Dzisiaj byliśmy u sympatycznej Pani, która zajęła się pielęgnacją Borysa. Szczotkowanie, mycie i suszenie godzinne zabiegi przyjął jak facet na klatę Nawet suszarki się nie obawiał. Jestem z niego dumna
To zdecydowanie czystsze i lepsze niż kąpiel pod prysznicem i suszenie się przez kilka godzin. Do tego nie trzeba wycierać jeziora wody na podłodze.
Borys jest czysty i pachnie truskawkami;))
Okazało się, że ma także małe zmiany skórne, w sobotę idziemy do weta zobaczyć co to za paskudztwo się do Boryska przyczepiło.
Oczywiście ze wszystkimi musiał się przywitać i dostać swoją porcję miziania
Warna - 2012-01-25, 21:23 Dla mnie Borys jest przepięknym Goldenem i sądzę, że osoba, która go zaadoptuje będzie z niego dumna i będzie miała wspaniałego towarzysza życia. M!S!A - 2012-01-25, 21:37 No a fotki z tego spa gdzie? Majka886 - 2012-01-26, 09:13 Fotek niestety nie zrobiłam
Borys nie wyszedłby na nich zbyt pięknie, wyglądał na zdołowanego jak Pani go kąpała w pachnącym szamponie.
No cóż to nie to samo co radosna kąpiel w rzece w styczniowy dzień M!S!A - 2012-01-26, 09:27 Maju każdy golden chyba woli taplanie się w jeziorkach, kałużach czy innych zbiornikach wodnych, a nie koniecznie w wannie. Na szczęście kąpiele w wannie są sporadyczne więc psiaki znoszą to dzielnie. U nas na przykład po spacerach w ruch wchodzi tylko ręcznik, bo przecież co się wysuszy to się wykruszy, a potem tylko odkurzacz trzeba włączyć. No inna sprawa jak psiaki się dorwą do spacerowych perfum... Majka886 - 2012-01-26, 10:20 A te naturalne wody tak "pięknie" pachną
Borys po spacerach jak jest mokro to wchodzi pod prysznic i go płuczę pod brzuszkiem, żeby tyle piachu nie było.
Poza tym nagrodą jest zawsze coś pysznego, to jak nie wejść pod prysznic M!S!A - 2012-01-26, 10:32 A no tak, nagroda to podstawa Majka886 - 2012-01-26, 13:28
I co ja się nie zmieszczę u dziewczyn w pracy
Co z tego, że zajmuję połowę wolnego miejsca
Dzisiaj Borys spędzi ze mną 3 godziny w pracy, ruchu nie ma więc może być
A my po remoncie jesteśmy to i miejsca miałyśmy więcej, do teraz
Zabrałam go, bo byłby sam jeszcze dłużej w domu.
Leży grzeczny Jerzy Kora - 2012-01-27, 07:49 Piękny portrecik. Może by się do kalendarza nadał, albo na jakąś ulotkę
Majka886 - 2012-01-27, 09:09 To zdjęcie wykorzystałam na ogłoszenie o adopcji Borysa, które wisi u nas w pracy Aga, Tami i Lenka - 2012-01-29, 12:03 Witaj Maju
co tam u Was słychać?Majka886 - 2012-01-30, 17:13 Cześć Agnieszko
u nas słychać to co widać na forum.
Poza tym jak wszędzie jest zimno. Brrrr.....Majka886 - 2012-01-31, 11:21 Zapomniałam opisać jak przebiegła wizyta u weta zmiany na skórze do soboty zniknęły, więc pan Doktor powiedział, żebym się nie przejmowała, bo skórę ma ładną.
Gardełko ma czyste więc chrapanie jest jego urokiem
Jeżeli chrapanie bardzo by komuś przeszkadzało to trzeba zmienić mu posłanie na bardziej płaskie, tak żeby nie mogła mu zwisać głowa w dół.
Borys czasami śpi koło łózka, więc nie chrapie i ma dawkę miziania przed snem Kasia, Szajba i Milka - 2012-01-31, 12:58 Maju czy moge Cie prosić o zdjecia Boryska, że tak powiem w całej okazałosci? Najlepiej na dworze. Potrzebuje do ogloszen. Super byloby gdyvy Borys byl sam na zdjeciu, żeby wszyscy widzieli jaki jest piękny Majka886 - 2012-01-31, 13:12 Dobrze;)) zdjęcia zrobię jutro, bo zaraz idę do pracy a wieczorem będzie już za ciemno na fotki.Aksza - 2012-01-31, 14:11 Kochani czy Boryska juz ktos chce adoptować ? , mam jednego znajomego który byłby zainteresowany , w domu nie ma dzieci ! proszę o infoAga_TRuficzkowa - 2012-01-31, 14:18 Aga to namów ,znajomego aby się u nas zalogował, dostanie ankietę do wypełnienia , a dalej to już mu sama opowiesz co i jak:-)