To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BORYS - 106

Majka886 - 2012-01-18, 17:08

Oj on to jest szczęśliwy, szczególnie jak dorwie na spacerze jakiegoś psiaka :mrgreen:
Czy aż tak w kość??
hmm no minimum te dwie godziny spaceru dziennie ma w dość szybkim tempie.

Do tego zmiana diety i śniadanko, które schowane jest w "magicznej" piłce za którą trzeba biegać zanim coś wypadnie :-) nie ma łatwo :-D

Majka886 - 2012-01-19, 14:31

Jak powiadają spokój nie może nigdy za długo trwać :-|
Wczoraj sąsiad z klatki obok z którym mieszkamy przez ścianę naszego pokoju dorwał chłopaków i powiedział, że to tak dłużej być nie może, żeby pies tyle szczekał, że on nie może spokojnie mieszkać, że jak znowu tak będzie to on wezwie policje i odpowiednie służby.
Od dwóch dni chodzę po pracy na rehabilitacje w związku z czym Borys jest przez prawie 7 godzin sam w domu. I tak będzie jeszcze dwa tygodnie :-/

Może Borys był spokojny dlatego, że zostawał sam tylko na krótko??

Nie wiem co mam zrobić, nie powierzę go przecież opiece jakiejś obcej opiekunki :-(

Ale tego sąsiada nie znam i nie wiem do czego jest zdolny.

Macie jakieś pomysły???

Majka886 - 2012-01-19, 14:45

Dodam, że Borys widzi, jak wychodzę z domu i jest zajęty jedzeniem.
Majka886 - 2012-01-21, 22:58

Z racji braku pomysłu jak spowodować, żeby Borys spędzał spokojnie tyle czasu sam była narada familijna :-)

genialny pomysł, nagranie mojego głosu, który będzie słyszał Borys podczas mojego pobytu poza domem;)

Dzisiaj na spacerze w lesie trochę się zagadałyśmy z koleżanką i straciłyśmy orientację w terenie :-/ kobiety....

Z opresji wyciągnął nas Borys. Hasło "Borys do domu, czas na jedzenie". Pewnie to jedzenie go skusiło :mrgreen: dzielnie szedł ścieżkami a my za nim. Znał teren więc było mu łatwiej. I wyszłyśmy z lasu :mrgreen:

Bardzo mądry z niego psiak :-)

O Borysa pytały się już dwie osoby, jedna pani ma niestety dzieci, a druga no cóż.... nie nadawałaby się do adopcji Borysa.

Aga, Tami i Lenka - 2012-01-22, 17:49

Maja faktycznie super pomysł :) ale czy działa? Borysek jest grzeczny i spokojny jak zostaje sam?
Majka886 - 2012-01-23, 10:00

Czy zadziała to się okaże :-) Borys jest grzeczny minimum przez 2 godziny, wiem bo go nagrałam jak jest sam w domu. Wiem, że potem szczeka. Możliwe, że słyszy domofon czy kroki na klatce i myśli, że wracam do domu.
M!S!A - 2012-01-24, 12:03

Borys jest już gotowy do adopcji, więc pora na przenosiny do odpowiedniego wątku :)
M!S!A - 2012-01-25, 16:52

Majka886 - 2012-01-25, 21:05

Dzisiaj byliśmy u sympatycznej Pani, która zajęła się pielęgnacją Borysa. Szczotkowanie, mycie i suszenie :-) godzinne zabiegi przyjął jak facet na klatę :mrgreen: Nawet suszarki się nie obawiał. Jestem z niego dumna :-D

To zdecydowanie czystsze i lepsze niż kąpiel pod prysznicem i suszenie się przez kilka godzin. Do tego nie trzeba wycierać jeziora wody na podłodze.

Borys jest czysty i pachnie truskawkami;))

Okazało się, że ma także małe zmiany skórne, w sobotę idziemy do weta zobaczyć co to za paskudztwo się do Boryska przyczepiło.

Oczywiście ze wszystkimi musiał się przywitać i dostać swoją porcję miziania :-D

:pies:

Warna - 2012-01-25, 21:23

Dla mnie Borys jest przepięknym Goldenem i sądzę, że osoba, która go zaadoptuje będzie z niego dumna i będzie miała wspaniałego towarzysza życia. :-)
M!S!A - 2012-01-25, 21:37

No a fotki z tego spa gdzie? :mrgreen:
Majka886 - 2012-01-26, 09:13

Fotek niestety nie zrobiłam :-|
Borys nie wyszedłby na nich zbyt pięknie, wyglądał na zdołowanego jak Pani go kąpała w pachnącym szamponie.
No cóż to nie to samo co radosna kąpiel w rzece w styczniowy dzień :mrgreen:

M!S!A - 2012-01-26, 09:27

Maju każdy golden chyba woli taplanie się w jeziorkach, kałużach czy innych zbiornikach wodnych, a nie koniecznie w wannie. :mrgreen: Na szczęście kąpiele w wannie są sporadyczne więc psiaki znoszą to dzielnie. U nas na przykład po spacerach w ruch wchodzi tylko ręcznik, bo przecież co się wysuszy to się wykruszy, a potem tylko odkurzacz trzeba włączyć. No inna sprawa jak psiaki się dorwą do spacerowych perfum... :lol:
Majka886 - 2012-01-26, 10:20

A te naturalne wody tak "pięknie" pachną :mrgreen:
Borys po spacerach jak jest mokro to wchodzi pod prysznic i go płuczę pod brzuszkiem, żeby tyle piachu nie było.
Poza tym nagrodą jest zawsze coś pysznego, to jak nie wejść pod prysznic :-D

M!S!A - 2012-01-26, 10:32

A no tak, nagroda to podstawa :)
Majka886 - 2012-01-26, 13:28

I co ja się nie zmieszczę u dziewczyn w pracy :mrgreen:

Co z tego, że zajmuję połowę wolnego miejsca :-P

Dzisiaj Borys spędzi ze mną 3 godziny w pracy, ruchu nie ma więc może być :-D

A my po remoncie jesteśmy to i miejsca miałyśmy więcej, do teraz :-D

Zabrałam go, bo byłby sam jeszcze dłużej w domu.
Leży grzeczny :-)

Jerzy Kora - 2012-01-27, 07:49

Piękny portrecik. Może by się do kalendarza nadał, albo na jakąś ulotkę :)

Majka886 - 2012-01-27, 09:09

:-) To zdjęcie wykorzystałam na ogłoszenie o adopcji Borysa, które wisi u nas w pracy :-D
Aga, Tami i Lenka - 2012-01-29, 12:03

Witaj Maju :)
co tam u Was słychać?

Majka886 - 2012-01-30, 17:13

Cześć Agnieszko :-)
u nas słychać to co widać na forum.
Poza tym jak wszędzie jest zimno. Brrrr.....

Majka886 - 2012-01-31, 11:21

Zapomniałam opisać jak przebiegła wizyta u weta :-) zmiany na skórze do soboty zniknęły, więc pan Doktor powiedział, żebym się nie przejmowała, bo skórę ma ładną.
Gardełko ma czyste więc chrapanie jest jego urokiem :mrgreen:

Jeżeli chrapanie bardzo by komuś przeszkadzało to trzeba zmienić mu posłanie na bardziej płaskie, tak żeby nie mogła mu zwisać głowa w dół.

Borys czasami śpi koło łózka, więc nie chrapie i ma dawkę miziania przed snem :mrgreen:

Kasia, Szajba i Milka - 2012-01-31, 12:58

Maju czy moge Cie prosić o zdjecia Boryska, że tak powiem w całej okazałosci? :) Najlepiej na dworze. Potrzebuje do ogloszen. Super byloby gdyvy Borys byl sam na zdjeciu, żeby wszyscy widzieli jaki jest piękny :)
Majka886 - 2012-01-31, 13:12

Dobrze;)) zdjęcia zrobię jutro, bo zaraz idę do pracy a wieczorem będzie już za ciemno na fotki.
Aksza - 2012-01-31, 14:11

Kochani czy Boryska juz ktos chce adoptować ? , mam jednego znajomego który byłby zainteresowany , w domu nie ma dzieci ! proszę o info
Aga_TRuficzkowa - 2012-01-31, 14:18

Aga to namów ,znajomego aby się u nas zalogował, dostanie ankietę do wypełnienia , a dalej to już mu sama opowiesz co i jak:-)