Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MIKUŚ - 121, 142
Kasia, Szajba i Milka - 2012-08-26, 08:45 Znam ten ból. Przetestowałyśmy chyba z 5 marek karm. Nareszcie (ażeby nie zapeszyć) sukces. Qpki bardzo dobre, brak pierdzioszków, taniec podczas przygotowywania karmy, brzydki zapach z pysia Milki powoli znika. Temu wszystkiemu WINNY jest Koebers Karma płatkowaRufiakowa Amcia - 2012-08-26, 10:37 My naszego doprowadziliśmy do ładu na Royal Intestinal.
Ewcia, fakt, Rafał pracuje w delegacji i rzadko jest w domu, więc to jego jasiek jest najczęściej oblizywany Ewa i Cindy - 2012-08-26, 11:49 hehehe..tęskni się za Rafałkiem
Judyta.. mam jeszcze jedną propozycje... jak będziecie szli to zbierzcie ostatnią qupkę do przebadania.. w razie czego będziecie przygotowani.. Ewa i Cindy - 2012-08-26, 11:50 p/s tą qupkę możecie w jakiś słoiczek włożyć.. nie musi to być specjalny pojemniczek Judka i Mikuś - 2012-08-27, 19:34 Dzisiaj kolejna porcja fotek:
po kąpieli:
tu jeszcze jest pies...
... a tu już go nie ma
Niucham... i biegnę!
To czego teraz Tośka szukamy?
Biegnęę!
I po co mi robisz zdjęcie jak sikam?
Bo na trawce fajnie jest..
o!idzie piesek!
goldenek2 - 2012-08-27, 21:05 Cudny ten Mikuś Judka i Mikuś - 2012-08-29, 18:05 dzisiaj byliśmy z Mikulem u wetki. Zdjęła szwy, zaszczepiliśmy się na wściekliznę. A co do bąków.. to wetka powiedziała że tak to jest po suchych karmach-że pracuje wątróbka i jelitka i tak będzie. Można zastosować espumisan
Zważyliśmy się-ważymy 26, 5 kg! (pierwsza wizyta-23,9). Doktor od razu zobaczyła różnicę.
Wczoraj o 21 byliśmy w parku, postanowiliśmy puścić MIkusia luzem, ale narazie z kagańcem. I rzucić go na głęboką wodę-masa psów. Mikunia wszystko interesowało-krzaczek, trawka, piesek, sunia. I ciągle merdał ogonkiem. Raz tylko zawarknął na psa, ale odciągnięcie pomogło. Słucha się ładnie, zawołany przychodzi(chociaż częściej dopiero po kucnięciu). Nie słuchał tylko raz, ale wtedy był bardzo zaaferowany że aż(!) 5 piesków go otoczyło. Bardzo chciał się zaprzyjaźnić. Przy wyjściu z parku zawołany grzecznie czekał przy nodze na zapięcie na smycz. Przeszedł test pozytywnie CastroFamily - 2012-08-29, 21:46 Na 3 zdjęciu od dołu wygląda jak niedźwiedź polarny haha świetny!Warna - 2012-08-30, 08:01 Z tymi bąkami to nie tak - może trzeba zmienić karmę na taką np. INTESTINAL. Pies nie powinien puszczać bąków.Judka i Mikuś - 2012-08-30, 08:36 możliwe że masz racje-spróbujemy ze zmianą karmyRufiakowa Amcia - 2012-08-30, 20:27
Warna napisał/a:
może trzeba zmienić karmę na taką np. INTESTINAL
Mój Rufcio bardzo ją poleca! Nasze nosy też Aga, Tami i Lenka - 2012-09-12, 19:28 co tam słychac u Mikusia?Ewa i Cindy - 2012-09-12, 21:52 ja też się dołączam i o fotki proszę Judka i Mikuś - 2012-09-14, 19:20 przepraszam że nic nie piszę ale jakoś ostatnio nie mam głowy do niczego Chyba dlatego że Julcia zaczęła pełzać i raczkować i trzeba mieć głowę naokoło głowy a gdy ona śpi-ja padam ze zmęczenia... u Mikula wszystko ok, teraz właśnie śpi-nauczył się dość poważnie szczekać gdy ktoś stoi pod drzwiami. Zawsze było tylko jedno, góra dwa "hau", gdy Tosia szczekała w niebogłosy a teraz znowu Mikuś non-stop drze paszcze no i razem z Tosią biegają jak szalone po domu. A gdy Mikuś złapie "głupawakę" to śmiga w tą i we wte. Z pokoju jednego przez korytarz do drugiego i odwrotnie, wszystko taranując po drodze. A jaką ma przy tym radochę! zdjęcia będą jutro(jak zrobię) albo po jutrze. Nie bijcie Rufiakowa Amcia - 2012-09-15, 22:27 Bić nie będziemy Ale już sobie wyobrażam raczkującą Julkę i kudłacza śmigającego wokół niej Judka i Mikuś - 2012-09-17, 19:17 Trochę mi zeszło z tymi zdjęciami ale już są wstawiam zdjęcia:
a tak sobie odpoczywamy...
i tulimy sie...:)
a to moja mordeczka
no masz tą łapę, rób zdjęcie i ja idę spać... Ewa i Cindy - 2012-11-13, 18:22 Niestety z powodów osobistych, właścicielka Mikusia jest zmuszona oddać go z powrotem pod naszą opiekę. Mikuś nadal przebywa w obecnym domu i czeka na nową kochającą rodzinę.
Mikuś pomimo swoich latek przypomina zachowaniem wesołego 3-4 latka.. dalej ma dużo energii, lubi biegać, długie spacery i ludzi.. jest bardzo przyjazny w stosunku do tych większych jak i tych najmniejszych goldenek2 - 2012-11-13, 23:01 Straszne .... , Biedny Mikuś Rufiakowa Amcia - 2012-11-13, 23:47 no co Wy, ludzie? Asterkowy Krzysztof - 2012-11-14, 10:03 Słuchajcie życie różnie się toczy często nie tak jak byśmy chcieli ,jestem pewien że decyzja o oddaniu Mikiego była dla nich bardzo trudna .....ale to już przeszłość i nie ma co oceniać ,bo nigdy nie wiadomo co może nas spotkać .....teraz najważniejsze żeby Mikuś trafił już do swojego nowego kochającego domu ,takiego już na zawsze goldenek2 - 2012-11-14, 10:13 Krzysiu, żadna z nas nikogo nie ocenia. Wyraziłyśmy swój żal, że tak się stało....
Gdy robię wizytę przedadopcyjną, bardzo duży nacisk i dużo czasu poświecam na przepytanie kandydata na okoliczność co będzie gdy..... i tu wymyślam nieprawdopodobne scenariusze, które mogą się każdemu z nas przytrafić.... Widzę, że patrzą na mnie jak na wariatkę . Trudno, ale ja muszę wiedzieć co "mojemu" psu grozi !!!!Warna - 2012-11-14, 10:29 Beata, to prawda, ale w momencie, gdy chcesz adoptować psa, to odpowiadasz, że dasz radę, że coś wymyślisz, że nigdy nie oddasz itd. A życie jest zyciem. Nie jesteśmy w stanie zapobiec takim sytuacjom i ... najważniejsze dla mnie jest to, ze ludzie potrafią się przyznać, że nie dają rady, a nie przywiązują psa do drzewa w lesie. Mikuś znajdzie nowy dom i na pewno będzie w nim szczęśliwy. Wiola i Lola - 2012-11-14, 10:57 spoooko Mikuś zaraz zareklamuję Ciebie na fejsie znajdziemy Tobie domek!goldenek2 - 2012-11-14, 11:33 Nie ma innej opcji. Trzymam kciuki za Mikusia katarzyna1975 - 2012-11-19, 20:45 Witam ,jestem tutaj nowa ,ale to nie znaczy że nie śledziłam Waszego Forum .Mam na imie Kaska jestem szczęśliwa posiadaczką 4 letniej suczki Kejsi(goldaska oczywiście)
.To tyle o mnie .
Bardzo ciekawią mie dalsze losy Mikusia ,czy ktoś juz pokochał tego pięknego psiaka ,tak na zawsze .Dawno nic o nim nie czytałam ,a powiem że tak jakos leży mi na serduszku jego dalszy los .Prosze o pare słów o psiaku .