To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FABI - 205

Iza Tutisowa - 2013-09-27, 13:36

Cytat:
Tutaj nikt się nami nie interesuje, a ja się zastanawiałam dlaczego Fabi ostatnio chodzi taki smutny- teraz już wiem.
Nie martw się Kasiu, u Tutisa to samo...

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Przesypia całą noc. Apetyt dopisuje. No i rośnie jak na drożdżach.
Czyli dobrze mu u was :)
Ola i Habs - 2013-09-27, 23:01

Ja się boję cokolwiek pisać o Fabim, bo znowu same ohy i ahy będę wypisywała ;)
Sylwia i Borys - 2013-09-28, 08:22

Fabisiu, mój ty kochany pokaz nam no się jaki to juz duży urosłeś :-)
Kasia, Szajba i Milka - 2013-09-28, 10:43

Noo dobra pokaże go Wam :)

"Zaś mnie ta franca obudziła "

"Posiedź troche mały i zaraz da nam spokój"

"Ha ! Jestem już taki duży, że zajmuję 3 rzędy kafelek :D "

Sylwia i Borys - 2013-09-28, 11:03

Łoooo matko, ale żem duży!!!
Warna - 2013-09-28, 11:11

Niesamowicie urósł. Chyba zjada karmę i Milce i Szajbie. :-D
Kasia, Szajba i Milka - 2013-09-28, 11:24

Warna, a może być, bo nam się lasek karma skończyła :D
Rufiakowa Amcia - 2013-09-28, 11:47

No i proszę- prosty przepis na zainteresowanie wątkiem- wstawić parę fot :P

Weźta mu już nie dawajta tyle żarła, bo przeca Wam kafelek zabraknie do rośnięcia :P

A jak tam Kasiu jego poczynania?

Kasia, Szajba i Milka - 2013-09-28, 12:55

Właśnie wróciliśmy ze spaceru, który odbył się z moimi rodzicami, jako, że jeszcze nie domagam ;) Mały jak to mały, torpeda się z niego zrobiła niesamowita! Energii ma za czterech! No i wcale mu nie przeszkadza to, że widzi 50% mniej świata :) no a to, że wleci w krzaki albo potknie się o grudkę piasku to nic :)
Czasem mam takie wrażenie, że te doświadczenia go hartują :evil: bo na początku kiedy to się z czymś zderzył to trochę go to bolało. Teraz nic a nic sobie z tego nie robi i biegnie dalej, aby za 10 m znów się wywrócić. Boję się trochę, bo kiedy już podrośnie to serio jak superman będzie: niezniszczalny :evil: :evil: :evil:

No i oczywiście dziewczyny go nauczyły, że jak pańcia nie daje za dużo zjeść to w lesie można się dożywić: patyczki, liście, szyszki, także ostatnio mam wrażenie, że do lasu to nie chodzi się na spacer tylko na podwieczorek :D
AAA no i jednym z wyznaczników wielkości Fabisia było to, że nie mógł wskoczyć na nasze sypialniane łóżko- te czasy mamy już za sobą. Wskakuje :evil: a co najgorsze, że potem boi się zeskoczyć :mrgreen: i tutaj szybko wyprzedzę Wasze myśli: NIE ŚPIMY RAZEM :D

Iza Tutisowa - 2013-09-28, 14:17

Ale on się błyskawicznie zmienia :) i jak szybko rośnie :)
Ola i Habs - 2013-09-28, 17:55

Ale chłopak urósł, no, no, no, ładnie go tam futrujecie :)
Sylwia i Borys - 2013-09-30, 21:04

Niby dzisiaj poniedziałek, wiec powiecie że nie fajnie, niby jesień nadeszła, powiedziecie że co tam jesień, zimno jest... A ja Wam powiem, że fajnie że jest poniedziałek i że jest jesień i że to jeden z najlepszych dni dla Pani Dagmary z Gdańska i jej rodziny - bo oficjalnie ogłaszam, że właśnie jej rodzina adoptuje Fabiego :D
Młody będzie pławił się w luksusach miłości i czułości i dbałości :D będzie miał kolegę, towarzysza i powiernika w postaci goldena Chacziego, poza tym dwóch młodych kawalerów czyli synów Pani Dagmary i jej męża. Jak to ktoś dobrego serca napisał po wizycie u nowych ludziów Fabiego "Pies u nich to nie pies, zwierzę, czworonóg... to członek rodziny"
Gratuluje nowego członka rodziny - oby jak najszybciej pokonał trasę z Rudy Śląskiej do Gdańska.

I teraz prywata - Katarzyno, Kasiu, Kasieńko - bardzo dziękuję Tobie i Twoim domownikom za tak cudowną opiekę nad tym małym szkrabem. Dziękuję za Twoją cierpliwość i wytrwałość w nauczenie małego jak "żyć". Za te wspaniałe zdjęcia i opisy jakimi nas darzyłaś, i za to że znosiłaś trudy tego szczenięcego życia.
Dziękuję Ci :)

Joanna_i_Wojtek - 2013-09-30, 21:06

No idealna wiadomość w poniedziałkowy wieczór! :-) gratulujemy! I czekamy na dużo zdjęć i opisów.
Rośnie frakcja nadmorska goldeniastych ;-)

Korbulowa Familia - 2013-09-30, 21:09

Ojej ojej jak dobrze, że już Fabiś znalazł swój domek, bo chyba kolejnych dni bym nie wytrzymała i go ukradła :P
Gratuluję i wiem Kasiu, że łątwo nie będzie się rozstać z tym maluchem... :)

M!S!A - 2013-09-30, 21:10

Wielkie gratulacje dla nowej rodzinki- szykujcie dobry komputer bo Kasia Wam nie odpuści tygodnia, ba- dnia bez nowych wiadomości o Fabulcu :mrgreen:

Kasia szykuj chusteczki :-(

Ola i Habs - 2013-09-30, 22:02

Pomimo że jestem chora i zmarznięta jak sopel lodu, to taka wiadomość bardzo rozgrzała moje serducho, bo nasz, już w sumie nie taki maluszek znalazł dom. Gratulujemy bardzo serdecznie i czekamy na informacje i zdjęcia z nowego domu :)
Iza Tutisowa - 2013-09-30, 22:03

Gratulujemy :) Super, że Fabi będzie miał kochający domek :)
EWA INGA - 2013-09-30, 22:46

Serdecznie gratulujemy :) dla Kasi i Tomka piękne podziękowania , za tak superową opiekę nad maluszkiem :) Oczywiście nie pomijając czworonożnych cioteczek ;-)
Rufiakowa Amcia - 2013-09-30, 23:03

O jeżu kolczasty! Cóż za wieści!

Fabiaczu mały, obyś się tam nad morzem miewał dobrze, ze swoimi ludziami i nowym kumplem!

Pani Dagmarze i rodzince gratuluję :)
A i Kasi kłaniam się nisko, że tak się brzdącem zaopiekowała :) Szajbusy, Milkacze, nie płaczta, cioteczki!

Kasia, Szajba i Milka - 2013-10-01, 06:33

I my jesteśmy szczęśliwi, że Fabi znalazł tak wspaniałą rodzinę :) Kochajcie go i dbajcie o niego .
I nie ma nam za co dziękować :) to ludzki obowiązek pomagać. Szajba i Milka z pewnością będą tęsknić, tak samo jak my, ale wiem, że dla niego tak będzie lepiej :)

Kamila i Oskar - 2013-10-01, 07:13

ej we wtorek rano też rozgrzewaja takie wieści :)
GRATULACJE !

goldenek2 - 2013-10-01, 11:02

Gratulacje dla nowej Rodziny :-D
Fabi - bądź psiaku szczęśliwy !!!

Ola, Mariusz i Lea - 2013-10-01, 13:22

Mój ulubieniec :-D ,masz swoich ludziów ,bardzo się cieszę ! Gratulacje :mrgreen:

Ola

Asterkowy Krzysztof - 2013-10-01, 13:34

Gratulujemy Serdecznie :) :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-01, 17:20

Gratuluję nowej rodzinie, ale Wam się skarb trafił! Proszę o niego bardzo dbać, tak jak już go do tego przyzwyczaiły Szajbuski :-)