Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FIFI - 410
Justynka i Fifi - 2017-03-07, 12:23 super! z ciekawostek, wczoraj u tego weta była pani z fundacji ze szczeniakami, które okazały się być dziećmi suczki, którą też rozważałam do adopcji po tym sajgonie tym bardziej się utwierdziłam, że o wiele bardziej wolę moją stateczną damę Justynka i Fifi - 2017-03-12, 12:35 w piątek w końcu zdjęli jej szwy z tej drugiej rany pani doktor początkowo nie chciała jeszcze wszystkich, ale poprosiła o pomoc drugiego lekarza i ten już zdjął wszystkie jutro pozbędzie się kubraczka i może zacząć nowe życie
to wszystko nie przeszkadza jej być psem-żulkiem numer 1 Aga_TRuficzkowa - 2017-03-12, 17:20 Ona jest po prostu PIĘKNA !!!!!!!Angelika i Spike - 2017-03-13, 08:44 Jak miło, że są jeszcze ludzie, którzy chcą dać psiakowi miłość na starość Justynka i Fifi - 2017-03-13, 20:30
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Ona jest po prostu PIĘKNA !!!!!!!
zgadzam się
Angelika i Spike napisał/a:
Jak miło, że są jeszcze ludzie, którzy chcą dać psiakowi miłość na starość
jak sobie przypomnę te szczeniaki u weta to chyba nie chcę już mieć psa poniżej 10 roku życia
Fifi wczoraj zdjęła już ten kubrak (musiała, wpadła do stawu!!! ) i wygląda na to, że już do końca pies jest jak nowy
Miała nam upolować niedzielny obiad, ale nie wyszło Joasia i Sonia - 2017-03-13, 21:18 hahahaha
No to czekam, aż Fifi się oswoi z nową sytuacją i zabierzemy nasze Seniorki na polowanie
/dzisiaj doszłam do podobnego wniosku, że seniory są najcudowniejsze na świecie Angelika i Spike - 2017-03-14, 10:13 ja po moim Spajku, który w kwietniu będzie miał 4 lata, a dotarł do mnie rok temu, to... chcę seniora Kasia i Abby - 2017-03-15, 12:42 to co kiedy spacer? może w weekend zbiorą się warciaki?Joasia i Sonia - 2017-03-16, 17:36 ale jak w sobotę, to ja odpadam Justynka i Fifi - 2017-03-24, 08:07 Kurczę, nie ogarnęłam forum Mam taki zapitol w pracy, że już nawet mi się nie chce wieczorem na kompa wchodzić X_x (BTW, tyle tu osób z Wrocławia, może ktoś coś wie o fajnym wolnym stanowisku w niekorpo? lub fajnej małej korpo )
Teraz to pewnie też za późno na umawianie, to może na przyszły weekend?
A wczoraj prawie się zapisałyśmy na szkolenie, ale nas odesłali z kwitkiem, bo Fifi jest zbyt super psem (tzn. chodzą tam psy z prawdziwymi problemami, jej chyba i tak nic nie pomoże na to zżeranie z trawników, a zatrute kiełbasy to niby urban legend)
Zrobiłam jej też odrobaczanie i wyszła z niej taka obleśna glista... Kamila i Oskar - 2017-03-24, 09:14 Omg - glista !!
To musicie powtórzyć odrobaczanie, skonsultujcie to z wetem
Pewnie wszystko przez to zjadanie "rarytasów" trawnikowych...Justynka i Fifi - 2017-03-29, 18:13 Wczoraj dostała drugą dawkę, mam nadzieję, że to ostatnia w tej turze...
W poniedziałek poszłyśmy na spacer w takie miejsce, do którego chodziły trzy osoby na krzyż, a teraz ludzie robili sobie chillout, między innymi grilla - a ona jest nieodwoływalna jeśli chodzi o jedzenie przekonałam się kiedyś w któryś słoneczny weekend (wtedy jeszcze była na lince), ale teraz narobiła wstydu, bo chciała oczywiście ukraść te kiełbaski... Dobrze, że facet się nie bał i ją zabrał za obrożę. Później jeszcze chciała takiemu małemu dzieciaczkowi zabrać bułkę z rączki O_o. No cóż, to niepohamowanie w jedzeniu to chyba jej jedyna wada, ale będzie straszny wstyd jeśli kiedyś zje komuś grillowaną karkówkę O_o
A w niedzielę byliśmy na małej wycieczce
już biegnę!
tarzanko
Angelika i Spike - 2017-03-29, 18:59 Fifi to jednak piękna pannica!Aga_TRuficzkowa - 2017-03-29, 21:11 Jejku jaka ona jest PIĘKNA !!!!!!!
Fotka pod tytułem "tarzanko" wymiata;-)Weronika i Padi - 2017-03-29, 21:57 Super Dominika i Binek - 2017-03-31, 10:19 Fifunia jak zwykle przeeeesłodka idealne połączenie seterka z goldenkiem, uwielbiam takie miksy!Justynka i Fifi - 2017-04-03, 08:49
Angelika i Spike napisał/a:
Fifi to jednak piękna pannica!
czyżbyś miała wcześniej jakieś wątpliwości?
a robaki zostały wytępione na szczęście następna tura za 3 miesiące Angelika i Spike - 2017-04-03, 08:51 Ależ skąd, jeszcze bardziej utwierdziłam się w tym przekonaniu Sylwia, Abra i Felek - 2017-04-03, 09:18 Rozpływam się oglądając zdjęcia. Piękność! Kasia i Abby - 2017-04-03, 13:58 cudna Fifulkaaaaa!! nie mogę się doczekać aż ją poznam!Justynka i Fifi - 2017-04-03, 15:48 ehh, a ten weekend cały przesiedziałyśmy w parkach, tak było ładnie to może przyszły? tylko nie wiem jeszcze jak u mnie z sobotąKasia i Abby - 2017-04-03, 20:52 Wiesz co no ja niestety często w weekendy pracuje teraz mam wolna sobote ewentualnie piatek mozemy sie umowic o 18/19Justynka i Fifi - 2017-04-06, 07:18 Oj to nie nasze godziny a co do tej soboty to nie znam jeszcze rozkładu dnia, więc nic nie chcę namieszać może lepiej coś ustalmy na maj Justynka i Fifi - 2017-04-25, 20:06 Miałyśmy małą przygodę podczas świąt - wiedząc, że jedziemy do domu rodzinnego, który jest blisko łąk i pól, w końcu zaopatrzyłam Fifi w Foresto. I tak jak nigdy nie miała kleszcza to po pierwszym spacerku na tamtych łąkach złapała nie umiałyśmy go z mamą dobrze wyjąć, więc czekała nas awaryjna wizyta u weta (a nawet książeczki ze sobą nie miałam ), pani usunęła i dała antybiotyk, na szczęście nic poważnego się nie działo, ufff. Poza tym te łąki są blisko osiedla i był tam kot, którego Fifi pogoniła i nic sobie nie robiła z naszego przywołania - a strasznie się bałam, że ten kot wróci na ulicę albo pobiegnie nie wiadomo gdzie i mi się piesek zgubi w obcym miejscu;-( potem drugi raz taką akcję odwaliła! Poleciała wypłoszyć ptaki i też nie wracała:/ Niestety po powrocie w parku we Wrocławiu chyba obczaiła, że można sobie nie wracać na przywołanie i nic się takiego nie stanie, więc chyba musimy wrócić do linki (przynajmniej na wyjazdach) i dawać smaczki za każdym razem (to pies łakomy 10x ponad normę) - myślałam, że to może ten zew natury się w niej odezwał i zwariowała, ale niestety chyba jej tak zostało O_o
Wklejam zdjęcie winowajczyni
I w końcu zaczęła linieć, więc od ok. 3 tygodni wyczesuję jej co tydzień drugiego psa ;-D (wcześniej tylko troszkę włosków i tyle )Warna - 2017-04-25, 22:22 Ona jest przepiękna, a Wy robicie jej cudowne zdjęcia.