Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - TUTIS - 181
M!S!A - 2013-08-11, 20:43 ale ty masz Tutisku komfortowe warunki podróżowania- tylko pozazdrościć w takim razie życzę udanej przygody Ola i Habs - 2013-08-12, 12:01 Musiałam uważać, żeby Habs nie zobaczył jakie Tutis ma wspaniałe warunki podróży, bo pewnie walnąłby na mnie focha Czekamy na zdjęcia z twojej podróży.Iza Tutisowa - 2013-08-16, 17:26 Hej Człowieki!
Pora trochę poopowiadać i zasypać Was kolejnymi fotkami
Jak już ostatnio pisaliśmy, była kolejna przygoda, czyli moja już druga podróż do Mamci mojej Panci
A że miejsca jest tam tyyyyle, mam gdzie biegać a wszyscy się tam mną zachwycają i rozpieszczają to bardzo lubię tam jeździć
Pograliśmy trochę w piłę
Pospacerowaliśmy
I tu się muszę pochwalić, że szliśmy tak i szliśmy i byliśmy przy ruchliwych ulicach i było dużo człowieków pieszo i na rowerach a ja byłem grzeczny jak nigdy (no może poza kilkoma rowerzystami, których chciałem zjeść, ale mi Pan nie pozwolił)
Odwiedziliśmy też Babcię
i puściłem oczko
Miałem też sesję w swojej nowej pięknej chuście
Bawiliśmy się w ogródku
a wymęczyli mnie tak, że nie miałem chwilami już siły dosięgnąć piłeczki
W ogóle to mi się cały czas pycho cieszy (i mnie tylko mnie jak widać)
Odwiedziliśmy kolejnych gości i oczywiście byłem duszą towarzystwa
I powoli zaczynam się oswajać z wodą
No i była też kąpiel, którą zniosłem bardzo dzielnie tylko później trochę pobiegałem, żeby się wysuszyć
A poza tym to będąc na spacerku zajrzeliśmy do Weta, żeby się zważyć i wiecie co?
Schudłem 2kg i ważę teraz równe 30kg ))
W nagrodę za to dostałem pyszniastą kosteczkę
A po kąpieli jestem taaaki śliczny Rufiakowa Amcia - 2013-08-16, 18:43 Super pycholasty! Ależ miałeś przygód! Ciekawa jestem, czy aby Babcia i Mamcia Pańci nie chciały cię sobie zostawić, bo na pewno skradłeś ich serca w minutę Iza Tutisowa - 2013-08-16, 18:55 Ogólnie Tutis skrada serca wszystkich, łącznie z zupełnie obcymi ludźmi, którzy się zatrzymują, żeby go podziwiać
A już Mamcia i Babcia Pańci są kompletnie zauroczone i co chwila mu podtykają pod nos jakieś smakołyki Iza Tutisowa - 2013-08-17, 09:58 Zapomnieliśmy napisać jeszcze o kilku ciekawych sprawach
1. Gdy braliśmy Tutka do siebie caly czas miał ogon w górze, antenka stała praktycznie 80% czasu. Dzisiaj obserwuję jak ogonek idzie do góry tylko jak niucha w trawie i sporadycznie na balkonie.
2. Na balkonie może już przebywać caly czas i obserwować, nie warczy i nie szczeka już na wszystkich i wszystko.
3. kiedy byliśmy u mojej mamy, to stał co jakiś czas przy bramce, samochody jeździły, rowery też i ludzie chodzili, Tutis dumnie z wypiętą piersią stal przy bramce i obserwował Szczekać zaczął dopiero jak mój kolega podszedł do bramki, ale dał mu rękę do powąchania i bylo w porzadku.
4. W czwartek byliśmy na kolejnym szkoleniu. Mamy teraz zadanie domowe w postaci nauczenia Tutisa koncentracji na nas, bo do tej pory ciężko na spacerach z tym bylo.
Podczas wczorajszego spaceru ćwiczyliśmy przywwolanie na imię i samo waruj Okazało się, nie wiem czy dobrze to odbieram, ale Tutis chętniej mnie słucha niż Piotrka. Jego generalnie większość czasu olewał, ja natomiast raz zawołam i pies jest obok mnie (pod warunkiem, że nie ma nic bardziej interesującego )
5. Tutis jest moim największym cieniem, nie wazne gdzie idę, czy do lazienki czy na balko, on zawsze idzie ze mną. .. chyba, że jest zmęczony i chce spać lub chce sam odpocząć to idzie do siebie na miejsce lub do innego pokoju
Podsumowując to jesteśmy razem 2 miesiace prawie i widać ogromną różnicę w zachowaniu Tutka, oczywiście na lepsze
Poza tym pisałam juz o tym na fb, ale jak ogladam zdjecia Tutisa ze schroniska i teraz, ktore mu robimy to bardzo sie zmienił. Wyładniał naam chłopak bardzo Co jak pisał, wzbudza ogólny zachwyt u całkiem obcych ludzi Ewa i Cindy - 2013-08-18, 00:10 supre się to czyta i ogląda fotki
gratuluję.. mnie najbardziej cieszy ten ogonek w dole.. bo to znaczy że wyluzował bo poczuł się bezpiecznie.. a jak on się bezpiecznie czuje to znaczy że mu z Wami dobrze.. a jak mu z Wami to dobrze to i Wy musicie być mega szczęśliwi Iza Tutisowa - 2013-08-18, 10:38 To roześmiane pycho daje mnóstwo radości
a jego ogon mnie też bardzo cieszy widać, ze jest o wiele spokojniejszy niż na początku
Cudowny pies Ewa i Cindy - 2013-08-18, 14:57 i o to właśnie chodzi
trzeba kombinować spacer Ola i Habs - 2013-08-18, 18:02 No to Tutek się u Was rozkręca. U nas też jest tak, że Habsio słuch bardziej mnie, niż Łukasza, więc psy chyba wolą panie Iza Tutisowa - 2013-08-18, 21:55 Ewcia dokładnie to samo powiedziałam Piotrkowi dzisiaj
Ola bo my kobiety mamy łagodniejszy głos i podejście Aga i Toru - 2013-08-19, 13:11 Tutis! Misiaku - Gratuluje i tobie i twojemu państwu!!!!!!
Bądzcie szczęśliwi!!!!Iza Tutisowa - 2013-08-20, 13:13
Aga i Toru napisał/a:
Bądzcie szczęśliwi!!!!
Muszę przyznać, że obecność Tutka w domu strasznie zmieniła atmosferę i nasze humory. Szczęście jest ogromniaste!!!! magdaronja - 2013-08-20, 21:14 Sama radość i szczęście dla wszystkich... Iza Tutisowa - 2013-08-21, 13:30
magdaronja napisał/a:
Sama radość i szczęście dla wszystkich...
Teraz już 30kg szczęścia i miłości
A poza tym, to muszę powiedzieć, że Tutek się zrobił niesamowity pieszczoch ostatnio. Dzienna norma na mizianie i głaski to jakieś 10 godzin
Jest po za tym niesamowicie towarzyski, strasznie nie lubi spać czy odpoczywać jak jest ktoś w domu, żeby był sam lub w innym pokoju. No czasami jak już Pańcia nie ma czasu, bo pracuje, żeby głaskać i kochać to kładzie się przy naszym łóżku na dywaniku i tam śpi
Strasznie to słodkie Iza Tutisowa - 2013-08-21, 17:31 Człowieki jedziemy z Pańciostwem poznać Spajka, będziemy spacerować dzisiaj o 19:00 a przy okazji dam koledze mały prezent na powitanie Może jakieś zdjęcie się uda zrobić to wam pokażemy później magdaronja - 2013-08-21, 20:41 No i się poznali i prezenty dostali (jutro zjedzą ) Dziękuję za b. miły spacer. Poproszę zdjęcie Spajka, gdy udawał owczarka "podpalanego" Widzimy się w sobotę. Zanosi się, że będę sama. Spajka już nie będzie (wiem, że to neprofesjonalene, ale ) A Ronja w czwartek będzie sterylizowana.Iza Tutisowa - 2013-08-21, 21:01
magdaronja napisał/a:
No i się poznali
Się poznali, pobiegali i mają dość. Teraz odpoczywają Zdjęcia jutro pokażemy jak się towarzystwo (czyt. Piotrek) pozbiera
magdaronja napisał/a:
Widzimy się w sobotę
Oczywiście
magdaronja napisał/a:
Spajka już nie będzie (wiem, że to neprofesjonalene, ale
Bo to fajny psiak jest z tego Spajka, to i żal za nim na pewno będzie...
magdaronja napisał/a:
A Ronja w czwartek będzie sterylizowana.
Może nie będzie się wtedy za Tutisa "brała" jak jej Spajka zabraknie Kamila i Oskar - 2013-08-21, 21:08 to jeszcze fotki ze spacerku poprosimy magdaronja - 2013-08-21, 21:08
Tutisowa ferajna napisał/a:
Może nie będzie się wtedy za Tutisa "brała" jak jej Spajka zabraknie
To będą ciężkie dni dla niej. Nie dość, że miłość jej życia opuści ją na zawsz, to jeszcze pancia zafunduję jej operację Iza Tutisowa - 2013-08-24, 13:08
Kamila i Oskar napisał/a:
Fotki są u Spajka w temacie
magdaronja napisał/a:
miłość jej życia opuści ją
Dzisiaj pierwszym pocieszaczem będzie Tutis
Człowieki i znów idziemy razem na spacerek z Rońką Pokażemy jej fajne miejsca jakie mamy tutaj w okolicy, to i później wam się pochwalimy Rufiakowa Amcia - 2013-08-24, 22:45 Jak dobrze, że Tutek przyjął rolę pocieszacza... Ronuśka, pomyśl sobie, jaką super robotę wykonałaś! Dzięki tobie Spajkuś znalazł domek na zawsze, na dobre i złe A teraz Tutek weźmie cię w obroty i nowa miłość zastąpi starą Iza Tutisowa - 2013-08-25, 14:59 Hauuuu!
Cześc ludziska!
Ale wczoraj było super! 2 godziny po lasach i łąkach a później jeszcze kąpiel słonecznego patrolu
ale o tym za chwilkę
Mam nadzieję, że ja pocieszyłem troszkę Rońkę, a Panciostwo Ciocię Magdę, bo Ciocia fajna i zawsze ma coś pysznego
Oto drobna fotorelacja ze spaceru
Ej, tu jest woda
Ronja poczekaj, już lecę!
hmmm... to nie ja
Przecież dopiero co były tu smaczki...
A nie, jednak są
Śpiące królewny
mniam...
fajnie tu!
Przyjedziemy tu jeszcze?
Gdzieś zgubiłem Ronkę, nie widzieliście jej?
O! już wszyscy są
A tak umiecie?
Hehehe, na pewno nie!
Zabawa w ganianego
Gotowi, do startu....
Już poszliście dalej?
Tyyyyle miejsca do biegania
Pancio tez sobie strzelił fotkę
Brrrrrr....
Ronka, chlapiesz!!!
Słoneczny patrol
Pamela i David
Pam, pokaż piłkę
Nie pokażę choć i sobie weź
David pilnuje
Plum...
Mam nadzieję, że się podobało
Do zobaczyska człowieki!
goldenek2 - 2013-08-25, 19:37 Ale fajna fotorelacja . Cudne tereny.Iza Tutisowa - 2013-08-25, 19:39 Dziękujemy zapraszamy do nas na spacerek