To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AMAR - 268

Martyna i Boski - 2014-01-18, 20:44

:) uśmiechnięte dwa pyski :) jak widać Nuka bardzo jest zadowolona z nowego towarzysza! :rotfl:
Małgorzata Nuka - 2014-01-18, 22:40

Martyna i Boski napisał/a:
:) uśmiechnięte dwa pyski :) jak widać Nuka bardzo jest zadowolona z nowego towarzysza! :rotfl:

Akurat na tym zdjęciu tak wygląda jakby była, ale nie zawsze jest zachwycona :evil:

Martyna i Boski - 2014-01-19, 12:35

Wiesz Gosiu.. bo baby tak mają, czasem słonko czasem deszcz, nie masz się czym martwić to naturalne :) .
Fifkowa drużyna - 2014-01-20, 18:22

LAMAR! bombowy pomysł. Trzeba przyznać pięknieje z dnia na dzień ;-)
Fifkowa drużyna - 2014-01-20, 18:33

dla (L)amarka i jego Państwa - nie mogłam się powstrzymać - kojarzy mi się z jednym z najpiękniejszych utworów, jakie znam. Zatem świeć szalony diamencie, świeć (L)amarku - to jest twój czas!
Małgorzata Nuka - 2014-01-20, 19:54

Fifkowa drużyna napisał/a:
dla (L)amarka i jego Państwa - nie mogłam się powstrzymać - kojarzy mi się z jednym z najpiękniejszych utworów, jakie znam. Zatem świeć szalony diamencie, świeć (L)amarku - to jest twój czas!

:-)

Lamar czuje się świetnie :-) Biegają Nuką razem po podwórku i co trochę do domu i z powrotem. Nauczyliśmy go siadać i prawie komendy waruj. Amar jest łakomy także szybko się będzie uczył.

Małgorzata Nuka - 2014-01-21, 19:36

Dzisiaj Amar w większości dnia w domu przesiaduje, bo na dworze nieciekawie łapki marzną także z Nuką i kotem siedzą sobie i się nudzą. Ale to też im pasuje, bo tylko smaczki podjadają i maskotki sobie wydzierają :-) Nuka i Amarek nadal żyją jak pies z kotem to znaczy Nuka jak tylko widzi, że Amar dostaje smakołyk to zaraz sama daje głos i prosi unosząc łapkę do góry. A jak Amar zobaczy, że Nuka chce do mnie podejść to szybko podchodzi i rozpycha się, że Nuka nie ma szans się do mnie dostać :-)
Tylko kot sobie spokojnie śpi jak mu za gorąco to się kładzie na środku w kuchni i tak śpi, a wszyscy muszą na niego uważać i omijać.

A to dzisiejszy Amarek

Spajkowa Ewa - 2014-01-21, 20:10

Ta narosl na oku jest do usuniecia, czy zostawienia i obserwacji?
Małgorzata Nuka - 2014-01-21, 21:20

Spajkowa Ewa napisał/a:
Ta narosl na oku jest do usuniecia, czy zostawienia i obserwacji?

Wet mówiła, że to jest brodawka to nic takiego. Obserwować ;-)

Marina Dino i Lola - 2014-01-21, 21:32

Sliczna mordeczka :) :)
EWA INGA - 2014-01-21, 22:26

Piękna mordeczka :) Wszystkie badania Amarka wyszły dobrze, więc nie ma przeciwwskazań i przenosimy psiak do gotowych, do adopcji :) Mam nadzieję że Amarek skradnie czyjeś serducho, i szybciutko zamieszka ze swoją kochaną rodzinką :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2014-01-21, 22:39

Jaki słodki misio, nie wygląda na swoje lata :)
Małgorzata Nuka - 2014-01-24, 23:09

Amarek to straszny żarłok je i je i je. Bardzo ładnie robi siad i waruj. Uwielbia jak się go mizia pod mordką. Wymachuje łapkami wtedy, gdy chce się bawić i ta jego mordka okropnie się cieszy. Dzisiaj przyszła do niego paczka z Kudłatego Arta. W środku była przepiękna obróżka z czachami :rotfl:
Lamarek jako szczęśliwy posiadacz tejże obróżki dostał ją w prezencie od firmy Kudłaty Art. Amarek jest szczęśliwym psiakiem. Z kotką dogaduje się dobrze :kot:
Natomiast z Nuką różnie to bywa :klotnia: lubią się dogryzać a potem spokój jest.

Rufiakowa Amcia - 2014-01-25, 15:34

Ach ta nasza Agatka i ten nasz Kudłaty! Piękny prezent sprawili naszej golden lamie :D To teraz jeszcze czekamy na jakąś fotkę z czachami i będziemy ukontentowani ;)
Marina Dino i Lola - 2014-01-25, 23:45

Amarku obyś jak najszybciej znalazł domek na stałe :) Trzymamy łapki :)
Aga_TRuficzkowa - 2014-01-26, 18:17

Patrząc na zachowanie Amarka, w ogóle nie oceniam go na 11 latek, przecież on bryka jak jakiś szczeniak :-)
Warna - 2014-01-26, 18:22

Ja też absolutnie nie wierzę, że ten pies ma 11 lat.
Małgorzata Nuka - 2014-01-26, 19:02

Amarek to wygląda na 8- 9 lat. Fakt, że ząbki ma już starte ale zdrowy jest i biega aż nóżki podskakują do góry. Poza tym jest w nim taka siła, że może przewrócić :-)
Bardzo lubi zabawy wtedy łapkami zaczepia i śmieje mu się ta kochana mordeczka. :rotfl:
Bardzo lubi jeść :mniam: tylko patrzy na ręce i się oblizuje.

goldenek2 - 2014-01-26, 23:32

Obróżkę dostał prześliczną :-D
Małgorzata Nuka - 2014-01-28, 19:05

Amarek- Lamarek ciągle się drapie. Pomimo, że dostał kropelki na pchełki i było już lepiej znowu go swędzi. Myślę, że to może być jakieś uczulenie.
Małgorzata Nuka - 2014-01-29, 14:50

Amar robi duże postępy. Bardzo mądry psiak. Perfekcyjnie opanował komendę siad i waruj. Gdy idziemy na spacerek, cwaniaczek widzi jak pańcia się ubiera wesoło merda ogonkiem, ładnie siedzi i czeka. Razem z Nuką szaleją po podwórku, zabierają sobie zabawi i troszkę się kłócą :klotnia: :plask:
Amarek uwielbia się z pańcią bawić. Bije swoimi łapkami a jego mordeczka cieszy się. Podszczypuje ząbkami ręce ale to jest fajna zabawa kontrolowana.
Podczas spacerku biedaczek poślizgnął się i upadł ponieważ pod śniegiem jest lód.

Asterkowy Krzysztof - 2014-01-31, 10:34

Jak na seniora to on cos za aktywny jest :-P ,może w jego wieku jest jedna jedynka za dużo wpisana :) Obroża pierwsza klasa ,prawdziwy model z niego :)
Małgorzata Nuka - 2014-02-02, 13:01

Dzisiejsza noc przejdzie do historii.
Otóż My i Nuka nie mogliśmy usnąć. Powodem naszej bezsenności było głośne chrapanie Amara. :rotfl:
Amarkowi bardzo dobrze się spało. Uwielbia spać przy drzwiach w pokoju.
To jest chrapuś kochany :)

Fifkowa drużyna - 2014-02-02, 16:23

Lamarek trenuje... ale bez obawy do mistrzów świata w chrapaniu mu jeszcze na pewno daleko i oby... Posłuchajcie tego...
Małgorzata Nuka - 2014-02-02, 20:49

Fifkowa drużyna napisał/a:
Lamarek trenuje... ale bez obawy do mistrzów świata w chrapaniu mu jeszcze na pewno daleko i oby... Posłuchajcie tego...

Ale super :-) szczególnie ten z jęzorkiem na wierzchu.

Kilka fotek Amarka