To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FIFI - 410

zuzanka i Maks - 2017-04-26, 20:20

Cześć. Dopiero przeczytalam ten wątek o grillu.Ale ubaw. Ale uśmiałam się bo przypomniało mi się zdarzenie nasze osobiste jak to w pewne wakacje na Mazurach, na polu campingowym robiliśmy grila i była to właśnie karkówka, a pies naszych sąsiadów ukradł nam mięcho. Ale to nic bo podebrał z półeczki mięsko jeszcze surowe, przyprawione i w ...otwartej folii. I do dziś płaczę z dziećmi ze śmiechu na wspomnienie jak mój mąż biegał wokół domku za psem z mięsem w pysku krzycząc " ukradł mi karkówkę "!! Wszyscy zbaranieli, właściciele nie wiedzieli co zrobić, pies bez wysiłku dumnie uciekał ze zdobyczą...a mąż za nim.. :lol: KOMEDIA !! Dopiero jak mogłam ze śmiechu sie odezwać i spytałam " ale o co chodzi" to mąż z przestarszeniem " pal sześć mięso ale ten pies chce to pożreć z tą folią"!!! No i dopadliśmy psa, który pozwolił właścicielom i nam przytrzymać ową folię a sam z wdziękiem połknął na jeden raz cały kotlet.! :) Także takie sytuacje są realne. :lol:
Justynka i Fifi - 2017-05-21, 11:54

w końcu przyszła do nas wiosna! ;)

Joasia i Sonia - 2017-05-21, 16:43

Właśnie miałam pytać co tam u Was, patrzę, a tu taka Gwiazda!!! :D a jak relacje z innymi psami? Już się troszkę polepszyło?
Dominika i Binek - 2017-05-21, 16:46

o matko , jaka ona cudna! Kradnę na fb to zdjecie, będzie promować seniory <3
Angelika i Spike - 2017-05-21, 22:36

Pani wiosna!!! 💗💗💗
Angelika i Spike - 2017-05-21, 22:36

Dominika i Binek napisał/a:
o matko , jaka ona cudna! Kradnę na fb to zdjecie, będzie promować seniory <3

Wklejasz na fb nasze? 😍 koniecznie!

Justynka i Fifi - 2017-05-25, 18:50

pewnie, bierzcie :D

z pieskami w sumie nawet nie było za wiele okazji, ale w większości przypadków po prostu się wąchają i każdy idzie w swoim kierunku... oprócz tego małego psiurka, o którym wcześniej pisałam, który zawsze FIfi na maksa obszczekuje, a dzisiaj to już nawet się prawie pogryzły :/ (czasem jak wracamy sobie ze spacerku z miasta to ten wylatuje z takiego ogrodzonego trawnika) aż wyraziłam pretensje do właścicielki, bo naprawdę to małe wydziera ryja tylko do Fifi (za nic) i następnym razem może się już źle skończyć (oby wygrał większy ;p)

ze śmiesznych rzeczy to wczoraj odkryłam tak bardzo dosłowne znaczenie "uczepić się jak rzep psiego ogona" i wyszło z tego na przykład, że w tym momencie nie ma takich równych włosów na ogonku (jak widać na zdjęciu), tylko powycinane kwadraty :rotfl:

Justynka i Fifi - 2017-06-01, 13:42

czekam na tę akcję promocyjną :P :P:P

tutaj weekendowo:

Angelika i Spike - 2017-06-01, 13:56

Będzie kochana, będzie! :) na razie mamy inne w planie, ale ta jest równie dobra! I nie zapomnę o niej bo już zapisałam ;) także szykujcie się ze zdjęciami fajnymi, bo będziemy je wykorzystywać :lol:
Angelika i Spike - 2017-06-08, 09:51

To jedna z wielu naszych propozycji... ;)

ale jeszcze chwilka, tym się mogę podzielić :)
reszta w swoim czasie i na fb! :D

Joasia i Sonia - 2017-06-10, 17:56

ta zamyślona i zapatrzona w bok jest przecudna
Angelika i Spike - 2017-06-10, 17:57

Jest jest dlatego trzymamy ją na lepsza okazje 😋😋😋😋
Nanka i Beza - 2017-06-13, 22:14

Fifi najpiękniejsza! <3
Justynka i Fifi - 2017-06-14, 19:36

to super, czekam na premierę! :D
PaulinaMik, dzięki :D :serce:

a mi się trochę popsuł humor po tych dwóch postach na FB...:
https://www.facebook.com/...302533163201400
https://www.facebook.com/...&type=3&theater
mieszkam zaraz obok tych miejsc... :mad: :wsciekly:

poza tym u nas wszystko ok, tyle że Fifi źle znosi upały i ogólnie ciepło [albo już jej ciężko ze starości - wg jednych z dokumentów w czerwcu kończy 14 lat (wg drugich dopiero we wrześniu:P)], od razu po wyjściu na dwór dyszy i odzyskuje energię dopiero jak się ją puści ze smyczy, w krzakach najlepiej. jak było wcześniej tak naprawdę upalnie to dawałam jej lody (tzn. zwykłe kostki, jeszcze nie ogarnęłam mięsnych:P), ale w sumie nie wiem, czy się pies nie zaziębi od tego, hmmm.

Joasia i Sonia - 2017-06-16, 09:11

Ja już kiedyś przechodziłam otrucie psa... Nigdy więcej nie chciałabym widzieć tych oczu... Chyba wrócimy z Soną do kagańca. Co prawda daleko od ST mieszkamy, ale tacy ludzie są niestety wszędzie!
Justynka i Fifi - 2017-08-01, 18:42

Dzień dobry! musiałam odgrzebać wątek z Fifi z czeluści forum :D
wczoraj wróciłyśmy z krótkiego wypadu nad morze! :) na szczęście pogoda nie trafiła się zbyt plażowa :P
mieszkałyśmy w dzielnicy Przymorze, zaraz obok Parku Reagana i powiem, że strasznie zazdroszczę gdańszczanom tej lokalizacji!!! park jest mega, a zaraz za nim plaża, no marzenie :D

Angelika i Spike - 2017-08-01, 18:45

No w końcu! Ileż można czekać na wasze wpisy! 🌷
Justynka i Fifi - 2017-08-01, 19:16

a nic się u nas ciekawego nie działo :P
w ogóle, w piątek minęło pół roku, jak Fifi jest z nami!!! :serce:

Angelika i Spike - 2017-08-01, 20:02

Pięknie!!! 🌷 gratulujemy!
Kamila i Oskar - 2017-08-04, 15:00

Cudowny Fifulek taki uśmiechnięty :mrgreen:
Dominika i Binek - 2017-08-05, 22:32

Justynka i Fifi napisał/a:
w ogóle, w piątek minęło pół roku, jak Fifi jest z nami!!!

to już tyle czasu !? :shock: jakby wczoraj poszła do adopcji ! :) fajnie, że wzieliście ją na wspólne wakacje :*

Justynka i Fifi - 2017-08-09, 08:06

oj jakie wczoraj, to był środek zimy :D

w związku z tym, że mamy podane dwie daty urodzenia Fifi, wyśrodkowaliśmy je i zrobiliśmy w ten weekend urodziny - czternaste :P

dostała tort serowo-owocowo-mięsny :P i parę prezencików od znajomych :D no a ode urodzinowy mnie wyjazd nad morze :lol:

Angelika i Spike - 2017-08-09, 09:06

No to sto lat kochana!!!
Zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Nanka i Beza - 2017-08-09, 09:42

:urodziny:
Justynka i Fifi - 2017-08-17, 17:44

co prawda wkleiłam już na FB, ale daję też tutaj na pamiątkę - Fifi podróżnik, jak na mojego psa przystało :P byliśmy w domku z ogrodem na długi weekend i cieszyła się z tego ogródka jak szalona ;-D mieszkamy niemal w centrum miasta, więc takie przyjemności tylko od wielkiego dzwona, ale niech piesek ma ;) w dodatku domek prawie że w środku lasu :D

i, jak na psa-podróżnika przystało, w ten weekend będziemy w Krakowie, także informuję chętnych, że wybieramy się na jakiś spacerek na Błonia w sobotę późnym popołudniem/wczesnym wieczorem :P

a teraz z gorszych rzeczy informacja, że Fifi ma zanik mięśni w tylnych łapkach :cry: tak orzekł weterynarz przy przycinaniu pazurków w zeszłym tygodniu - ten sam, który to robił w czerwcu i nic wtedy takiego nie powiedział... dostałyśmy tabletki na stawy no i zobaczymy... kazał też jej pływać, ale ona tylko po kolanka do wody i dalej nie wejdzie :/