Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FIFI - 410
zuzanka i Maks - 2017-04-26, 20:20 Cześć. Dopiero przeczytalam ten wątek o grillu.Ale ubaw. Ale uśmiałam się bo przypomniało mi się zdarzenie nasze osobiste jak to w pewne wakacje na Mazurach, na polu campingowym robiliśmy grila i była to właśnie karkówka, a pies naszych sąsiadów ukradł nam mięcho. Ale to nic bo podebrał z półeczki mięsko jeszcze surowe, przyprawione i w ...otwartej folii. I do dziś płaczę z dziećmi ze śmiechu na wspomnienie jak mój mąż biegał wokół domku za psem z mięsem w pysku krzycząc " ukradł mi karkówkę "!! Wszyscy zbaranieli, właściciele nie wiedzieli co zrobić, pies bez wysiłku dumnie uciekał ze zdobyczą...a mąż za nim.. KOMEDIA !! Dopiero jak mogłam ze śmiechu sie odezwać i spytałam " ale o co chodzi" to mąż z przestarszeniem " pal sześć mięso ale ten pies chce to pożreć z tą folią"!!! No i dopadliśmy psa, który pozwolił właścicielom i nam przytrzymać ową folię a sam z wdziękiem połknął na jeden raz cały kotlet.! Także takie sytuacje są realne. Justynka i Fifi - 2017-05-21, 11:54
w końcu przyszła do nas wiosna! Joasia i Sonia - 2017-05-21, 16:43 Właśnie miałam pytać co tam u Was, patrzę, a tu taka Gwiazda!!! a jak relacje z innymi psami? Już się troszkę polepszyło?Dominika i Binek - 2017-05-21, 16:46 o matko , jaka ona cudna! Kradnę na fb to zdjecie, będzie promować seniory <3Angelika i Spike - 2017-05-21, 22:36 Pani wiosna!!! 💗💗💗Angelika i Spike - 2017-05-21, 22:36
Dominika i Binek napisał/a:
o matko , jaka ona cudna! Kradnę na fb to zdjecie, będzie promować seniory <3
Wklejasz na fb nasze? 😍 koniecznie!Justynka i Fifi - 2017-05-25, 18:50 pewnie, bierzcie
z pieskami w sumie nawet nie było za wiele okazji, ale w większości przypadków po prostu się wąchają i każdy idzie w swoim kierunku... oprócz tego małego psiurka, o którym wcześniej pisałam, który zawsze FIfi na maksa obszczekuje, a dzisiaj to już nawet się prawie pogryzły (czasem jak wracamy sobie ze spacerku z miasta to ten wylatuje z takiego ogrodzonego trawnika) aż wyraziłam pretensje do właścicielki, bo naprawdę to małe wydziera ryja tylko do Fifi (za nic) i następnym razem może się już źle skończyć (oby wygrał większy ;p)
ze śmiesznych rzeczy to wczoraj odkryłam tak bardzo dosłowne znaczenie "uczepić się jak rzep psiego ogona" i wyszło z tego na przykład, że w tym momencie nie ma takich równych włosów na ogonku (jak widać na zdjęciu), tylko powycinane kwadraty Justynka i Fifi - 2017-06-01, 13:42 czekam na tę akcję promocyjną :P:P
tutaj weekendowo:
Angelika i Spike - 2017-06-01, 13:56 Będzie kochana, będzie! na razie mamy inne w planie, ale ta jest równie dobra! I nie zapomnę o niej bo już zapisałam także szykujcie się ze zdjęciami fajnymi, bo będziemy je wykorzystywać Angelika i Spike - 2017-06-08, 09:51 To jedna z wielu naszych propozycji...
ale jeszcze chwilka, tym się mogę podzielić
reszta w swoim czasie i na fb!
Joasia i Sonia - 2017-06-10, 17:56 ta zamyślona i zapatrzona w bok jest przecudnaAngelika i Spike - 2017-06-10, 17:57 Jest jest dlatego trzymamy ją na lepsza okazje 😋😋😋😋Nanka i Beza - 2017-06-13, 22:14 Fifi najpiękniejsza! <3Justynka i Fifi - 2017-06-14, 19:36 to super, czekam na premierę!
PaulinaMik, dzięki
poza tym u nas wszystko ok, tyle że Fifi źle znosi upały i ogólnie ciepło [albo już jej ciężko ze starości - wg jednych z dokumentów w czerwcu kończy 14 lat (wg drugich dopiero we wrześniu:P)], od razu po wyjściu na dwór dyszy i odzyskuje energię dopiero jak się ją puści ze smyczy, w krzakach najlepiej. jak było wcześniej tak naprawdę upalnie to dawałam jej lody (tzn. zwykłe kostki, jeszcze nie ogarnęłam mięsnych:P), ale w sumie nie wiem, czy się pies nie zaziębi od tego, hmmm.Joasia i Sonia - 2017-06-16, 09:11 Ja już kiedyś przechodziłam otrucie psa... Nigdy więcej nie chciałabym widzieć tych oczu... Chyba wrócimy z Soną do kagańca. Co prawda daleko od ST mieszkamy, ale tacy ludzie są niestety wszędzie!Justynka i Fifi - 2017-08-01, 18:42 Dzień dobry! musiałam odgrzebać wątek z Fifi z czeluści forum
wczoraj wróciłyśmy z krótkiego wypadu nad morze! na szczęście pogoda nie trafiła się zbyt plażowa
mieszkałyśmy w dzielnicy Przymorze, zaraz obok Parku Reagana i powiem, że strasznie zazdroszczę gdańszczanom tej lokalizacji!!! park jest mega, a zaraz za nim plaża, no marzenie
Angelika i Spike - 2017-08-01, 18:45 No w końcu! Ileż można czekać na wasze wpisy! 🌷Justynka i Fifi - 2017-08-01, 19:16 a nic się u nas ciekawego nie działo
w ogóle, w piątek minęło pół roku, jak Fifi jest z nami!!! Angelika i Spike - 2017-08-01, 20:02 Pięknie!!! 🌷 gratulujemy!Kamila i Oskar - 2017-08-04, 15:00 Cudowny Fifulek taki uśmiechnięty Dominika i Binek - 2017-08-05, 22:32
Justynka i Fifi napisał/a:
w ogóle, w piątek minęło pół roku, jak Fifi jest z nami!!!
to już tyle czasu !? jakby wczoraj poszła do adopcji ! fajnie, że wzieliście ją na wspólne wakacje :*Justynka i Fifi - 2017-08-09, 08:06 oj jakie wczoraj, to był środek zimy
w związku z tym, że mamy podane dwie daty urodzenia Fifi, wyśrodkowaliśmy je i zrobiliśmy w ten weekend urodziny - czternaste
dostała tort serowo-owocowo-mięsny i parę prezencików od znajomych no a ode urodzinowy mnie wyjazd nad morze Angelika i Spike - 2017-08-09, 09:06 No to sto lat kochana!!!
Zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!! Nanka i Beza - 2017-08-09, 09:42 Justynka i Fifi - 2017-08-17, 17:44 co prawda wkleiłam już na FB, ale daję też tutaj na pamiątkę - Fifi podróżnik, jak na mojego psa przystało byliśmy w domku z ogrodem na długi weekend i cieszyła się z tego ogródka jak szalona ;-D mieszkamy niemal w centrum miasta, więc takie przyjemności tylko od wielkiego dzwona, ale niech piesek ma w dodatku domek prawie że w środku lasu
i, jak na psa-podróżnika przystało, w ten weekend będziemy w Krakowie, także informuję chętnych, że wybieramy się na jakiś spacerek na Błonia w sobotę późnym popołudniem/wczesnym wieczorem
a teraz z gorszych rzeczy informacja, że Fifi ma zanik mięśni w tylnych łapkach tak orzekł weterynarz przy przycinaniu pazurków w zeszłym tygodniu - ten sam, który to robił w czerwcu i nic wtedy takiego nie powiedział... dostałyśmy tabletki na stawy no i zobaczymy... kazał też jej pływać, ale ona tylko po kolanka do wody i dalej nie wejdzie