Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BLUES - 117
Anonymous - 2013-08-08, 15:56 sam się tak opatulił? niesamowite Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-08, 16:36 Było ciochranie, machanie łapami i poszczekiwanie i ta damm efekt końcowy uwidoczniony Ola i Habs - 2013-08-08, 19:31 Hahaha, jaka babuszka Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-08, 22:27 ...w jakiej dzielnicy mieszkacie ?
MarioEwelina, Adam i Blues - 2013-08-09, 08:42 Chorzów II Cwajka Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-10, 01:08 ...no to w parku trzeba poznać futra
...a że to "CHORZOWSKIE PSY" to raczej sie polubią
MarioEwelina, Adam i Blues - 2013-08-10, 08:08 "TO MY, TO MY CHORZOWSKIE PSY" Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-15, 19:53 Troszkę fotek Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-15, 19:54 Blusek Morusek
Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-15, 19:55 Blues i nowi znajomi Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-15, 19:56 Przywitanie
Bawmy się
Noski eskimoski
Nowa koleżanka/kolega Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-15, 19:57 I odpoczynek Warna - 2013-08-15, 19:58 Słodziak, już widzę, jak Amelka "kradnie" to zdjęcie. Rufiakowa Amcia - 2013-08-15, 20:44
Warna napisał/a:
Słodziak, już widzę, jak Amelka "kradnie" to zdjęcie.
Hehe, widzę, że obrastam w sławę "kradzieja" fotek Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-16, 16:12 dajcie cynka kiedy i gdzie Wam pasuje to futra polatają razem
MarioEwelina, Adam i Blues - 2013-08-16, 16:36 A wolicie weekend czy na tygodniu? Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-16, 18:58 w tygodniu mniej ludzi wszędzie...najlepiej jakieś miejsce gdzie psiaki można puścić gdzie nie ma ludzi ...wieczorkiem gdy będzie chłodniej można się spotkać...
MarioEwelina, Adam i Blues - 2013-08-16, 21:11 Z początku myślałam o parku kultury, ale latem tam jest zawsze dużo ludzi, a ja jestem trochę fizycznie ograniczona, tak jak pisałam na pv nie wiem z jakiej dzielnicy jesteście, ale koło nas jest fajna łączka i mały stawik, a później zapraszamy na kawkę Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-16, 21:12 Pomyślałam jeszcze o Amelungu Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-17, 08:50 My teraz mieszkamy na różance...wybierzcie najlepsze miejsce i dajcie cynka ...Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-19, 19:34 Witam,
na wątku Bluesika pozwolę sobie poruszyć sprawę innego bliskiego mi psiaka- Toffika.
Tosiu to psiak moich rodziców, jest to już senior, który ma 13 lat, jest podobny do shi-tzu.
Dzisiaj zdjagnozowano u niego zółtaczkę. Psiak bardzo się męczy, ma 40 stopni gorączki.
Weterynarz do którego chodzimy to naprawdę dobry lekarz i wiem, że piesek jest pod dobrą opieką. Jednak cała ta sytuacja jest dla nas nowością. Nie wiemy jak przebiega ta choroba u zwierząt, czego można się spodziewać, jaka powinna być dieta. Jeśli ktoś na forum będzie nam mógł coś powiedzieć na ten temat będziemy bardzo wdzięczni.
P.S piesek jest regularnie szczepionyEwa i Cindy - 2013-08-19, 21:34 oj.. przykro mi bardzo..
co prawda nie mam doświadczeń w tym temacie ale żółtaczka chyba jest objawem choroby a nie samą chorobą.. może warto z samymi wynikami podejść jeszcze do innego weta i skonsultować co się dzieje..
a nie zjadł czegoś, jakieś trutki lub szkodzącej rośliny?
przepraszam ze tylko tyle jestem w stanie napisać a nawet nie wiem czy mam dobry tok rozumowania w tej kwestii.. ale i tak muszę z Torcią do weta jechać więc przy okazji zapytam się swoich co o tym myślą.
A Wasz wet dał jakieś wskazówki.. co to może być i jak to leczyć? wiem ze jest karma dla psów ze schorzeniami wątroby ale to i tak po decyzji weta..Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-20, 06:34 Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Podobno wątroba siada ze względu na jego wiek, w nerkach też znaleziono niewielkie kamienie.
Rodzice bardzo uważają, żeby czegoś nie zjadł, bo jeśli zje coś, co nie jest psią karmą od razu wymiotuje. O całej sytuacji dowiedziałam się przez telefon, rodzice też może nie powiedzieli mi wszystkiego ze względu na mój stan. Wczoraj rano, napił się wody, poszła mu noskiem od tamtej pory nie chciał jeść ani pić. Tylko leżał i dyszał, nie pozwalał się głaskać.
Mam nadzieję, że dziadek z tego wyjdzie. Dzisiaj z tatą znowu jadą do weterynarza to może też więcej się dowiemy.
A żeby Tosiu nie był taki anonimowy to wrzucę zdjęcie kochanego staruszka.
Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-22, 16:23 Ewuniu miałaś rację. Żółtaczka jest objawem choroby a nie chorobą. Byłam dzisiaj z rodzicami u weta. Żółtaczka zniknęła, gorączki też już nie miał, ale wyniki o matko... ALT 1796 a AP 2422 przekracza normy 10-krotnie
Lekarz powiedział, że wyjdzie z tego. Jest na specjalnej diecie, przez tydzień dziennie na zatrzyk.
Przyczyna choroby nieznana Sugerował zatrucie czymś bardzo toksycznym, co my wykluczamy bo rodzice bardzo go pilnują na spacerach, a w domu nie ma takich rzeczy...
Mam nadzieję, że Toffi z tego wyjdzie, bo to naprawdę fajny psiak i pomimo wieku i problemów z tchawicą potrfi figlować jak szczeniak.Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-23, 16:42 Wczoraj Blues poznał Lejcie i jej nową rodzinę Spotkanie przebiegło bardzo miło
Nowi właściciele to bardzo sympatyczni ludzie, od których wprost bije miłość do tego psiaka
Sznupki bez problemowo się dogadywały. Blues obserwował zapędy Lei w kierunku wody, nawet sam zaczął do niej bliżej podchodzić, ale nie skusił się na małe taplanie.
Oczywiście sesja zdjęciowa też była. Sunia pozowała jak zawodowa modelka, za to nasz łobuz nawet nie chciał o tym myśleć. Co myśmy się nakombinowali żeby coś udało się uchwycić, nawet smakołyki nie pomagały. Do domu wróciliśmy z powiększonym koleżeńskim gronem i zmęczonym futrzakiem