To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FIFI - 410

Angelika i Spike - 2017-08-17, 19:23

Ale miałyście tam pięknie:) Spajk by z wami chętnie pobiegał, on lubi kas, to jego dom 😁

Oczywiście zdjęcia możemy jak coś wykorzystać? 😊

No i tulasy dla Fifi!!! Trzymamy kciuki żeby się panience polepszylo:)

Joasia i Sonia - 2017-08-20, 13:08

A jaka są objawy tego u Fifi? Opisy w necie za dużo mi nie mówią. I nie wiem czy to co obserwowałam u Sony jakiś szas temu, to mogą być początki zaniku mięśni :/ Pewnie przejdziemy się jutro do weterynarz naszej - przy seniorach lepiej dmuchać na zimne :D
Justynka i Fifi - 2017-08-23, 07:11

no nie wiem, trochę śmiesznie biega, ale tak już miała od początku, a dopiero teraz ktoś coś powiedział na ten temat. po prostu wet złapał ją za te łapy jak przycinał pazury i pewnie poczuł same kości czy coś takiego, hmmm
Joasia i Sonia - 2017-08-23, 12:54

A jak tam społeczne nalecialości Fifi? zaadoptowała się i akceptuje inne psiaki czy dalej unika spotkań towarzyskich?
Justynka i Fifi - 2017-08-26, 20:22

wita się i tyle, nadal się nie bawi z pieskami - pewnie nie ten wiek :P

Warna - 2017-08-26, 22:08

Ależ ona jest cudowna!
Dominika i Binek - 2017-09-24, 23:05

WY macie chyba dar do robienia zdjeć :D Fifi wygląda jak modelka ! a Jak zdrówko dopisuje ?:)
Justynka i Fifi - 2017-09-26, 13:16

dziękujemy! :serce:
no właśnie wczoraj byłyśmy u weta na szczepieniu i przy okazji zapytałam jak tam ten zanik, ale powiedział mi, że bez zdjęcia RTG to nie wiadomo; w ogóle to wcale nie było robione przed rozpoczęciem leczenia. i jeszcze mnie postraszył, że nawet z lekami to będzie postępować i Fifi może kiedyś nie chodzić :boisie: :beczy:

Angelika i Spike - 2017-09-26, 15:19

A Fifi i jej mina "ja? nie chodzić? no nie wieeerzę!" :->
Dominika i Binek - 2017-09-26, 20:05

Niestety starsze psiaki takie jak Fifi mogą mieć powoli problemy ze zdrowiem, niestety taka kolej rzeczy. Niektóre sprawy można podleczyć suplementami, a niektóre trzeba zaakceptować jako nierozłączność seniorka :(
Justynka i Fifi - 2017-09-28, 14:34

na szczęście póki co jest ok, wydaje mi się, że chodzi normalnie, tak samo jak na początku, biega też (póki się nie zmęczy), więc staram się nie panikować na zapas ;)
Joasia i Sonia - 2017-09-29, 08:35

:( trzymamy kciuki żeby jak najdłużej szalała w zdrowiu :)

Ja też siedzę jak na tykającej bombie. Jak brałam moją Staruchę, to się nastawiałam, że zaraz mogę usłyszeć złe wieści. Ale chyba na coś takiego nigdy się nie da przygotować...

Dominika i Binek - 2017-09-29, 15:23

Joasia i Sonia napisał/a:
Ale chyba na coś takiego nigdy się nie da przygotować...

Niestety nie da się. Ja u mojego Bineczka w przeciągu 2 lat widzę znaczne pogorszenie formy i aż mi przykro jak czytam sobie moje pierwsze wpisy jak to "nie brakuje mu energii" "szaleje jak szczeniak" , teraz ewidentnie widać po jego zachowaniu staruszka. Tym bardziej kocham go i dopieszczam i doceniam każdy dzień z nim :serce: :serce:

Justynka i Fifi - 2017-10-03, 07:47

póki co Fifi w dobrym humorze :) upały już za nami, więc polepszyło jej się na spacerach :P
ja na początku się bałam z każdym dniem, ale to trochę paranoja, więc teraz sobie po prostu spędzam z nią czas bez (większej) paniki

Nanka i Beza - 2017-10-03, 08:21

nie mogę się napatrzeć na tą piękną damę :)
Angelika i Spike - 2017-10-03, 08:49

Koniecznie musicie zakupić warcianą chustkę ;)
Justynka i Fifi - 2017-10-04, 13:54

wczoraj Fifi pierwszy raz (u nas) zdarzyła się wpadka i nasiusiała w domu, podczas gdy byliśmy w pracy... mam nadzieję, że to jednorazowe, a nie przypomnienie, że starość objawia się nie tylko stawami :(
Angelika i Spike - 2017-10-04, 13:56

nasza kochana ma już swoje lata... :cry:
Kamila i Oskar - 2017-10-05, 07:14

Oj , może gdzieś się podziębiła bidulka?
Jak by sie powtórzyło zbadajcie jej mocz , może ma jakieś bakterie lub zapalenie pęcherza ..

Justynka i Fifi - 2017-10-18, 11:07

na szczęście to była jednorazowa wpadka ;-)

póki co u nas nudy :P

czesanie po jakichś 2 tygodniach od ostatniego razu :P

Angelika i Spike - 2017-10-18, 11:08

Na zjazd powinniście przyjechać do nas, a nie się lenicie, że wam tak nudno :->
Justynka i Fifi - 2017-10-19, 12:58

No aż tak nudno nie jest :P

jeździmy czasem do Wielkpolski połazić po lesie ;)

tutaj dwa tygodnie temu :)

mam jeszcze pytanie: czy można wyskoczyć na jeden dzień do Czech bez psiego paszportu? w życiu nie widziałam, żeby ktoś się pytał o taki dokument, tak na serio :P
i czemu Fifi nagle zaczęła jeść kupy?!!? :O

Angelika i Spike - 2017-10-19, 13:27

A gdzie w wielkopolsce? ;)

Kup jej żwacze śmierdzące :D Od razu przestanie kupeczki żreć.

Joasia i Sonia - 2017-10-19, 21:24

U Sony ani żwacze ani suplementacja nie pomagają.... to są raczej zachowania behawioralne wynikające z przeszłości.
Mama nadzieję, że z Fifi pójdzie łatwiej :D Ale możecie też poprosić weterynarza o suplementację, bo na jesień psiurki potrzebują pewnych składników, które, na nasze nieszczęsicie, znajdują w kupach...

Powodzenia

Dominika i Binek - 2017-10-20, 08:30

To, że nie pytają nie znaczy że tego nie mogą zrobić. Wydaje mi się, że przy wyrywkowej kontroli mogą o to zapytać i albo Cię zawrócą albo zapłacisz mandat. Wymóg podróży w Uni Europejskiej to min. chip i paszport, a niektóre Państwa mogą nawet więcej prosić ( szczepienia, odrobaczenia itp)