Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FIFI - 410
Angelika i Spike - 2017-08-17, 19:23 Ale miałyście tam pięknie:) Spajk by z wami chętnie pobiegał, on lubi kas, to jego dom 😁
Oczywiście zdjęcia możemy jak coś wykorzystać? 😊
No i tulasy dla Fifi!!! Trzymamy kciuki żeby się panience polepszylo:)Joasia i Sonia - 2017-08-20, 13:08 A jaka są objawy tego u Fifi? Opisy w necie za dużo mi nie mówią. I nie wiem czy to co obserwowałam u Sony jakiś szas temu, to mogą być początki zaniku mięśni Pewnie przejdziemy się jutro do weterynarz naszej - przy seniorach lepiej dmuchać na zimne Justynka i Fifi - 2017-08-23, 07:11 no nie wiem, trochę śmiesznie biega, ale tak już miała od początku, a dopiero teraz ktoś coś powiedział na ten temat. po prostu wet złapał ją za te łapy jak przycinał pazury i pewnie poczuł same kości czy coś takiego, hmmmJoasia i Sonia - 2017-08-23, 12:54 A jak tam społeczne nalecialości Fifi? zaadoptowała się i akceptuje inne psiaki czy dalej unika spotkań towarzyskich?Justynka i Fifi - 2017-08-26, 20:22 wita się i tyle, nadal się nie bawi z pieskami - pewnie nie ten wiek
Warna - 2017-08-26, 22:08 Ależ ona jest cudowna!Dominika i Binek - 2017-09-24, 23:05 WY macie chyba dar do robienia zdjeć Fifi wygląda jak modelka ! a Jak zdrówko dopisuje ?:)Justynka i Fifi - 2017-09-26, 13:16 dziękujemy!
no właśnie wczoraj byłyśmy u weta na szczepieniu i przy okazji zapytałam jak tam ten zanik, ale powiedział mi, że bez zdjęcia RTG to nie wiadomo; w ogóle to wcale nie było robione przed rozpoczęciem leczenia. i jeszcze mnie postraszył, że nawet z lekami to będzie postępować i Fifi może kiedyś nie chodzić
Angelika i Spike - 2017-09-26, 15:19 A Fifi i jej mina "ja? nie chodzić? no nie wieeerzę!" Dominika i Binek - 2017-09-26, 20:05 Niestety starsze psiaki takie jak Fifi mogą mieć powoli problemy ze zdrowiem, niestety taka kolej rzeczy. Niektóre sprawy można podleczyć suplementami, a niektóre trzeba zaakceptować jako nierozłączność seniorka Justynka i Fifi - 2017-09-28, 14:34 na szczęście póki co jest ok, wydaje mi się, że chodzi normalnie, tak samo jak na początku, biega też (póki się nie zmęczy), więc staram się nie panikować na zapas Joasia i Sonia - 2017-09-29, 08:35 trzymamy kciuki żeby jak najdłużej szalała w zdrowiu
Ja też siedzę jak na tykającej bombie. Jak brałam moją Staruchę, to się nastawiałam, że zaraz mogę usłyszeć złe wieści. Ale chyba na coś takiego nigdy się nie da przygotować...Dominika i Binek - 2017-09-29, 15:23
Joasia i Sonia napisał/a:
Ale chyba na coś takiego nigdy się nie da przygotować...
Niestety nie da się. Ja u mojego Bineczka w przeciągu 2 lat widzę znaczne pogorszenie formy i aż mi przykro jak czytam sobie moje pierwsze wpisy jak to "nie brakuje mu energii" "szaleje jak szczeniak" , teraz ewidentnie widać po jego zachowaniu staruszka. Tym bardziej kocham go i dopieszczam i doceniam każdy dzień z nim Justynka i Fifi - 2017-10-03, 07:47
póki co Fifi w dobrym humorze upały już za nami, więc polepszyło jej się na spacerach
ja na początku się bałam z każdym dniem, ale to trochę paranoja, więc teraz sobie po prostu spędzam z nią czas bez (większej) panikiNanka i Beza - 2017-10-03, 08:21 nie mogę się napatrzeć na tą piękną damę Angelika i Spike - 2017-10-03, 08:49 Koniecznie musicie zakupić warcianą chustkę Justynka i Fifi - 2017-10-04, 13:54 wczoraj Fifi pierwszy raz (u nas) zdarzyła się wpadka i nasiusiała w domu, podczas gdy byliśmy w pracy... mam nadzieję, że to jednorazowe, a nie przypomnienie, że starość objawia się nie tylko stawami Angelika i Spike - 2017-10-04, 13:56 nasza kochana ma już swoje lata... Kamila i Oskar - 2017-10-05, 07:14 Oj , może gdzieś się podziębiła bidulka?
Jak by sie powtórzyło zbadajcie jej mocz , może ma jakieś bakterie lub zapalenie pęcherza ..Justynka i Fifi - 2017-10-18, 11:07 na szczęście to była jednorazowa wpadka
póki co u nas nudy
czesanie po jakichś 2 tygodniach od ostatniego razu Angelika i Spike - 2017-10-18, 11:08 Na zjazd powinniście przyjechać do nas, a nie się lenicie, że wam tak nudno Justynka i Fifi - 2017-10-19, 12:58 No aż tak nudno nie jest
jeździmy czasem do Wielkpolski połazić po lesie
tutaj dwa tygodnie temu
mam jeszcze pytanie: czy można wyskoczyć na jeden dzień do Czech bez psiego paszportu? w życiu nie widziałam, żeby ktoś się pytał o taki dokument, tak na serio
i czemu Fifi nagle zaczęła jeść kupy?!!? :OAngelika i Spike - 2017-10-19, 13:27 A gdzie w wielkopolsce?
Kup jej żwacze śmierdzące Od razu przestanie kupeczki żreć.Joasia i Sonia - 2017-10-19, 21:24 U Sony ani żwacze ani suplementacja nie pomagają.... to są raczej zachowania behawioralne wynikające z przeszłości.
Mama nadzieję, że z Fifi pójdzie łatwiej Ale możecie też poprosić weterynarza o suplementację, bo na jesień psiurki potrzebują pewnych składników, które, na nasze nieszczęsicie, znajdują w kupach...
PowodzeniaDominika i Binek - 2017-10-20, 08:30 To, że nie pytają nie znaczy że tego nie mogą zrobić. Wydaje mi się, że przy wyrywkowej kontroli mogą o to zapytać i albo Cię zawrócą albo zapłacisz mandat. Wymóg podróży w Uni Europejskiej to min. chip i paszport, a niektóre Państwa mogą nawet więcej prosić ( szczepienia, odrobaczenia itp)