To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - ROKI - 75

maniola124 - 2011-07-16, 17:53

Widać że Roki uwielbia wode aż miło popatrzeć.. ;-) ;-)
Warna - 2011-07-16, 18:17

Generalnie każdy Golden uwielbia wodę. Jeśli tak nie jest, to jest to ewenement.
Hania Toffi i Maja - 2011-07-16, 18:50

Ale najlepsze są rowy melioracyjne,z błotnistą mazią i wodorostami...brodzenie w błocie ...toz to rozkosz równa pływaniu,albo i wieksza!!!(piszę o moim Toffim)
malina5891 - 2011-07-16, 21:57

ooo tak, bagienka są super :) a jeszcze lepsza frajda jest się wytrząsnąć na kogoś takim gloniastym błotkiem :) ))
malina5891 - 2011-07-16, 21:58

:) :):):):) dopiero zobaczyłam Rokusia w awatarze :) super :) dziekujemy :) ))
malina5891 - 2011-07-18, 08:36

ach, teraz mi się przypomniało, choć sytuacja wydarzyła się z dwa tygodnie temu... i muszę tutaj pochwalić "naszego"Rokulca - bohatera i obrońcę :)

wracałam z Rokusiem z porannego spacerku i byliśmy już z 60m od naszej klatki...jakieś 30 m przed nami, z bocznej ścieżki trawnikowej wyszedł żulerski, czerwony na twarzy, pijany dres i szedł prosto na nas... Roki go obserwował i trochę się najeżył (choć zwykle nie reaguje w ogóle na żuli, raczej jak go wołają to chce iść na głaski), skróciłam mu smycz, tak że szedł przy nodze i jak doszliśmy do żula to on nam zagrodził drogę, więc próbowaliśmy go wyminąć...wtedy żul złapał mnie za przedramię i szarpnął (szok!!! o 9 rano), na to Roki pełna prezentacja uzębienia, szczekowarknięcie i do góry na żula... odepchnął go łapami, ale nawet nie chciał ugryźć, tylko warczał... takie "zostaw moją panią, bo pożałujesz"... ufff...na hasło "zostaw" Roki się odwrócił i z merdającym ogonkiem poszliśmy w stronę drzwi...
nie spodziewałam się takiej reakcji po Rokim, on zwykle się łasi do nieznajomych, a tutaj jakby na odległość wyczuł złe zamiary tego faceta...

Korbulowa Familia - 2011-07-18, 08:46

Jeszcze bardziej kocham tego "mojego ukochanego" Rokulca :mrgreen:
Jestem taka dumna z jego postawy.... :brawo:

maniola124 - 2011-07-18, 10:01

Widać po Rokim, ze broni tego co jego :) :)

Pozdrawiamy :-> :->

malina5891 - 2011-07-25, 09:57

Kochani :)
czy wiadomo coś na temat adopcji Rokiego przez panią Mariolę??? bo Rokuś tu już nie może wysiedzieć w tym blokowisku jak mu naopowiadałyśmy, że czeka na niego domek pod lasem na malowniczych Kaszubach :) )) 8-)

Weekend spędziliśmy znowu u "dziadków na wsi" :) Moja mama stwierdziła, że w porównaniu z pierwszą wizytą Rokiego pies zmienił się nie do poznania. "teraz to anioł, a nie pies" :) )) jasssne :D
Roki przez większość czasu ganiał się ze szczeniaczkami i ich mamą, a że szczeniaczki urosły od ostatnich zabaw (i filmiku) to zabawom nie było końca :) )) :evil:
Jak został sam na podwórku to nigdzie nie zwiewał, nie robił podkopów, tylko grzecznie sobie chodził, bawił się piłką i w końcu położył się pod drzwiami i czekał, aż ktoś go zaprosi do domu :)
Przyjechał tez mój brat z dwójką małych dzieci (1,5 i 3 lata) i w zachowaniu Rokiego w stosunku do dzieciaczków też było wszystko super :) najpierw pokojarzyliśmy, że dzieci = smaczek :) więc było podawanie smaczków z ręki... :mrgreen: Bartuś (3l.) ładnie podawał z otwartej ręki (wtedy Roki zjada z ręki delikatnie, a jak się daję z palców to czasem myli palec z parówką :roll: ), więc nie było żadnych problemów... trudniej Karoli (1,5 roku) było wytłumaczyć co to znaczy z otwartej ręki, ale Roki jakby wyczuł, że musi być delikatny podwójnie (bo Karolka trochę się boi psów, choć i tak najbardziej ciągnęła do Rokiego i tylko go chciała głaskać)... i tak słodko podchodził do Małej po smaczka: szturchał nosem rączkę i wylizywał nawet z zaciśniętej dłoni karmę :) a jak biegał po podwórku i chciał podbiec do niej, a zauważył, że mała się kuli ze strachu jak szybko podbiega, to zwalniał jakies 5m od niej i podchodził już spokojnie, robił ukłon i... czekał na smaczka :D
i jeszcze wszyscy wyszliśmy na spacer na polną drogę, puściłam Rokiego, żeby sobie poniuchał, a Bartek w płacz, że chce prowadzić psa na smyczy... :shock: no to w drodze powrotnej przypięłam już Rokiego i chcialam go trzymać razem z bratankiem, bo Roki jeszcze czasem szarpie, ale mój bratanek mały uparciuch nie chciał, a Roki jak zobaczył, że Mały go trzyma na smyczy to szedł sobie równo z nim i ani razu nie pociągnął... taki ten nasz Roki jest mądrutki :) ))))

Pozdrawiamy i czekamy na wieści :) )

Aga Szanti - 2011-07-27, 08:30

Posty dotyczące adopcji Rockiego przez Mariolę znajdują się tutaj:

http://wartagoldena.org.p...opic.php?t=1696

malina5891 - 2011-08-04, 21:33

Witamy wszystkich :)

przesyłam filmiki z naszego ostatniego wspólnego spaceru w czwórkę... :( jako, że dziewczyny mają wakacje i wróciły do domów, a ja zostałam sama z Rokim :(

Pies brudny = pies szczęśliwy :hyhy:

http://www.youtube.com/watch?v=lcx5m0vckhw

http://www.youtube.com/watch?v=iVrymKlRfKo

"jak chcesz mój kijek to musisz mnie złapać i go zabrać: :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=nok1hAVH8hU

Filmiki są nagrane już po szaleństwach w jeziorze, w trakcie których Roki w pogoni z kaczką wypłynął na środek jeziora i za nic nie chciał wracać :evil:

malina5891 - 2011-08-16, 17:38

kilka fotek Rokiego z weekendowej wyprawy do lasu :)

Warna - 2011-08-16, 17:55

Piękne zdjęcia, bardzo lubię takie ujęcia z bliska. :-)
malina5891 - 2011-08-16, 18:03

...szaleństwo w oczach...

hmmm...co tam tak pachnie?

malina5891 - 2011-08-16, 18:20

no to jeszcze kilka :)

potarzam się troszkę, a co!!!!

a teraz wytrzepię :)

Jerzy Kora - 2011-08-16, 21:31

Rośnie z Rokiego piękny psiak :)
Daisunia - 2011-08-20, 22:07

zdjęcia są cudowne
malina5891 - 2011-08-21, 17:59

a my witamy po przerwie weekendowej :) człowiek wybędzie od internetu na dwa dni, a tu takie dobre wieści :)
Witamy Daisunia :) )) i dziękujemy za zainteresowanie naszym przystojniakiem :) jak tylko będzie wiadomo coś o akceptacji ankiety to bardzo chętnie wybierzemy się na ewentualną wizytę zapoznawczą :) ) pozdrawiamy i Rokuś macha ogonkiem :) ))

P. S. Pod postem każdej osoby na forum masz takie ikonki niebieskie "profil", "PW" (prywatna wiadomość), i "e-mail" :) klikasz i masz :) ))

malina5891 - 2011-08-24, 19:12

Roks ma już dwa latka :) parę dni temu miał urodzinki i nikt o nich nie pamiętał :ups: Misio dostanie urodzinowy torcik, a co! :mrgreen: :ups:

:urodziny: :urodziny: :urodziny: :pies: :pies: :pies:

Aga_TRuficzkowa - 2011-08-24, 19:14

Rokulcu kochany ,życzę Ci jeszcze wiele lat w zdrowiu i miłości i abyś jak najszybciej znalazł swój domek z kochanymi ludzikami :urodziny: :urodziny: :urodziny:
Korbulowa Familia - 2011-08-24, 19:18

Rokusiu życzę Ci szybkiego znalezienia swojego najcudowniejszego Domku Stałego, w którym będziesz żył szczęśliwie przez dłuuuugie lata obsypywany masą pysznych kosteczek oraz dopieszczany godzinami czesania i głasków!!! :urodziny:
malina5891 - 2011-08-24, 20:57

a dziękujemy bardzo :) w sumie to ja sama dziękuję, bo Roki po dzisiejszych szaleństwach kąpielowo-leśnych z watahą Asi i Bartka z Torunia od ponad dwóch godzin śpi :) weszliśmy tylko do mieszkania i padł w przedpokoju :) no cóż: starał się bardzo dogonić Mimi, a przy tym małym wulkanie energii nie było to łatwe :)
pozdrawiamy :)

Barbara - 2011-08-24, 20:58

Jeszcze od nas wszystkiego naj naj dla Rokusia! I to co najważniejsze- kochającego domku na zawsze :) :) :)
Hania Toffi i Maja - 2011-08-24, 22:12

Dołączam do życzeń! Kochającego domku i szczęśliwego,długiego życia!
Asia i Mimi - 2011-08-25, 09:21

Po pierwsze to STO LAT :urodziny: oby Twoje marzenie o pokoju pełnego dobrego jedzonka się spełniło :lol:
Bardzo też dziękujemy za spacerek było bardzo fajnie :) Drago pierwsze co to do michy, a jak... a potem długi sen na podusi :spi:
Pozwolę sobie dodać tutaj kilka fotek z naszej wyprawy mam nadzieję, że nasza koleżanka nie będzie miała nic przeciwko :)
Oto nasza wataha :)