Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - LEA - 179
Ola i Habs - 2013-09-17, 22:08 Zdjęcie z kocykiem i tekst typu: "ale o co chodzi, co się dzieje" Ola, Mariusz i Lea - 2013-09-18, 16:10
Kamila i Oskar napisał/a:
Śliczne zdjęcia
I z bokserkiem pełna komitywa, fajnie że się dogadują
...dogadują się,dogadują, tylko Leon jest jeszcze strasznie szalony (niedługo będzie miał dopiero rok ), zabawa to jest to czego chce cały czas i czego się domaga a Lejcia tak bardzo witalna już nie jest hehehe. Mimo jego ciągłych zaczepek jest bardzo ale to bardzo wyrozumiała .
OlaEwa i Cindy - 2013-09-18, 20:59 Lea kochana..pięknie się prezentujesz i masz wspaniałego kolegę Ola, Mariusz i Lea - 2013-10-03, 10:51 ...Sory za off-top... zapraszam do licytacji...mało czasu zostało
MariuszEwa i Cindy - 2013-10-03, 13:29 autoreklama pięknie działa Ola, Mariusz i Lea - 2013-10-24, 06:54 Dawno nas tu nie było.U Lejci po staremu .Nasza Księżniczka ma się bardzo dobrze.Pańcia jak zwykle ją rozpieszcza .Ostatnio Lejcia ( a chyba bardziej ja ) miała chrzest bojowy - musiała na prawie cały dzień zostać u moich rodziców( pierwotnie miał to być dzień plus noc ).Podobno trochę popiskiwała za nami a potem się już uspokoiła.A jaka była radość jak wróciliśmy - bezcenne .
OlaOla, Mariusz i Lea - 2013-10-24, 17:01 ...takie tam na balkonie
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-24, 17:02 a kuku Prześliczny ten pysio!Iza Tutisowa - 2013-10-24, 17:20 Jaka ciekawość goldenek2 - 2013-10-24, 17:40 Jest prześliczna Marina Dino i Lola - 2013-11-06, 18:24 Witaj księżniczko niesamowita laska z Ciebie Dino miałby radochę Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-12, 17:12 Sluchajcie,sluchajcie musze sie pochwalic a wlasciwie pochwalic ksiezniczke, Lea juz niereaguje szczekaniem,powarkiwaniem i ogolna nerwowoscia gdy widzi rowerzystow i biegaczy:-),w tej chwli ich ignoruje, troche to
zajelo ale efekt jest!mam nadzieje,ze sie to juz utrzyma .Na chwile obecna zostala jej niebywala"milosc"do kotow .Tutaj nauka potrwa chyba znacznie dluzej...
OlaIza Tutisowa - 2013-11-12, 17:18 Noooo to super Zdradźcie tajemnicę jak to zrobiliście, bo mamy ten sam problem...Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-12, 17:31 Smaczki,odwracanie uwagi w momencie gdy zblizalo sie"niebezpieczenstwo":-D przez pokazywanie jej pilki,miziaki.Ode mnie wymagalo to bacznej obserwacji otoczenia i wylapywania zblizajacego sie rowerzysty.I nagle cala jej nerwowosc zniknela.Bodzcow miala tez sporo wiec dodatkowo jej obcowanie z nimi pewnie tez mialo na to wplyw.Dziewczyna widziala,ze nic zlego jej nierobia.
OlaIza Tutisowa - 2013-11-12, 17:46 Kurza stopa... Czyli cały czas to robię, ale nie zawsze to działa Chyba jeszcze potrzeba czasu...Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-12, 18:04 cierpliwosci u nas jeszcze zostaje problem z kotami i tu obawiam sie ze za szybko jej ta fascynacja nieprzejdzie...ale probuje caly czas
OlaSpajkowa Ewa - 2013-11-12, 19:04
Ola, Mariusz i Lea napisał/a:
cierpliwosci u nas jeszcze zostaje problem z kotami i tu obawiam sie ze za szybko jej ta fascynacja nieprzejdzie...ale probuje caly czas
Ola
Spajuś też darzy koty niebywałą "miłością". W Polsce to chociaż w 99% przypadków dachowce zwiewały i był spokój, a duńskie koty są wielkie jak tygrysy, do tego wyginają grzbiet i tak zastygają. Wtedy jest klasyczna próba sił kto dłużej może; kot się naprężać, czy Spajki szczekać Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-12, 19:24 no wlasnie te kocie zastyganie...i hipnotyzujace zerkanie
na siebie
OlaOla, Mariusz i Lea - 2013-11-15, 19:28 Dziś byliśmy z Leą u pana doktora. Od razu mówię,że nic się nie dzieje.
W związku z tym, iż Lejcia będąc jeszcze w poprzednim domu miała jakieś problemy z serduchem (dokumentacja stwierdzająca problem z sercem a następnie brak tych problemów...), postanowiliśmy to sprawdzić u kardiologa. Po wstępnych badaniach i zrobieniu EKG serca okazało się, że ma pojedyńcze bloki zatokowo-przedsionkowe oraz pojedyńcze dodatkowe nadkomorowe i bradykardię z lekką arytmią. Coś więcej będziemy wiedzieć po badaniach krwi-morfologia, elektrolity, hormony tarczycy prawdopodobnie, które wykonamy w przyszłym tygodniu.
Poza tym błony śluzowe ma prawidłowe, węzły chłonne prawidłowe, pola płucne prawidłowe, szmerów zastawkowych nie uchwycono.
Księżniczka była bardzo grzeczna wręcz wyluzowana u pana doktora-ja niestety przeżywałam tą wizytę już dwa dni wcześniej .
A teraz w ramach relaksu ja piję winko a Lejcia gryzie smaczka
OlaOla, Mariusz i Lea - 2013-11-15, 19:47 Czy orientujecie się jakie tętno mają wasze psy? Lea ma dziwnie niskie tętno dziś w spoczynku 63...
MariuszWarna - 2013-11-15, 19:50 Tętno psa waha się od 60 do 160 uderzeń na minutę. Duże, mocno zbudowane psy mają tętno wolniejsze niż psy małych ras i szczeniaki, u których liczba uderzeń może wynosić do 200 uderzeń na minutę.Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-15, 22:10 ...do tych blokow serca troche niepasuje zywiolowosc Lei,zreszta sam lekarz to zauwazyl..standardowo przy blokach i niskim tetnie (w jej przypadku tetno jak pisal wyzej Mariusz wynosilo w spoczynku 63) powinna byc powiedzmy lekko osowiala itp.a tak dzieki Panu Bogu nie jest.Chociaz podobno bloki moga tez wystepowac bezobjawowo...Wiec musimy przebadac jej jeszcze hormony,tarczyce i zrobic morfologie
OlaOla, Mariusz i Lea - 2013-11-20, 19:28 Lejcia dziś jest po badaniach krwi.Morfologia wyszła bardzo ładnie,wszystko w normie .Bardzo się cieszę. Teraz pozostaje czekać na wyniki poziomu hormonu tarczycy ale to dopiero w okolicach piątku. Mam nadzieję,że też będzie dobrze.
OlaWarna - 2013-11-20, 19:40 To super, że jest dobrze, ale to nic dziwnego, bo Lea to jeszcze młoda sunia. Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-21, 16:29 Właśnie otrzymałam telefon od weterynarza z informacją o wynikach Lejci - jest zdrowiutka ,tarczyca zdrowa ! Ze względu na jej pojedyńcze bloki w sercu ma się nie przemęczać .Lekarstw jej nie potrzeba .Bardzo ale to bardzo się cieszę !!!
Ten "spadający kamień z mojego serca" chyba był słyszany w najbliższej okolicy