Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FIFI - 410
Justynka i Fifi - 2017-11-05, 20:23
Angelika i Spike napisał/a:
A gdzie w wielkopolsce?
w okolice Międzychodu
póki co nie zauważyłam już jedzenia tych kupek, ale może to dlatego, że daję jej jakieś suszone wnętrzności za przychodzenie na gwizdek nie chcę zapeszać, ale coraz lepiej jej idzie, parę dni temu nawet zawróciła od pobiegnięcia w takie zakrzaczone miejsce, gdzie czasami leży jakieś niewiadomoco
dla potwierdzenia, że nie jest aż tak nudno - kilka zdjęć z naszej wycieczki na Podlasie (pogoda "pod psem" ale za to ludzi na szlakach w Parkach Narodowych w ogóle nie było )
Narwiański PN
wędrówka w Puszczy Białowieskiej
przemoczyło nas w tej Puszczy doszczętnie
na rynku w Tykocinie
w Biebrzańskim PN
z Hanką Bielicką w Łomży Dominika i Binek - 2017-11-06, 09:34 Fifi w wydaniu - przemoczony szogun jest urocza ale ma z Wami dobrze, wycieczki, podróże, na starość dostaje całe swoje życie z powrotem:)Angelika i Spike - 2017-11-06, 10:09 Ojej, ale cudnie! piękne wycieczki jej fundujecie tak się cieszę.Justynka i Fifi - 2017-11-07, 19:52 No właśnie mi się wydaje, że chyba nie miała takiego złego życia - nie boi się (chyba że odkurzacza albo że się ją zostawi na zawsze, ale to chyba normalne), ktoś ją musiał nieźle zsocjalizować (z takich dziwnych sytuacji to np. schody ruchome w galerii, dała radę ) - tylko tyle że ją zostawili, ale akurat ja się bardzo cieszę
Rzeczywiście, mimo że w tygodniu nasze dni wyglądają podobnie to w weekendy zdarza się nam zaszaleć ;D tym samym odpieram argumenty wszystkich życzliwych, którzy twierdzili, że po co mi pies skoro lubię podróżować - uwaga, da się to połączyć i zorganizować! (chociaż mama do opieki też się przydaje ). Tak samo w tygodniu - wychodzimy czasem do miasta, nie tylko pochodzić, ale i coś zjeść i bez problemu możemy znaleźć knajpy, gdzie można wejść z psem (a jak nie to i tak niewarto iść )Angelika i Spike - 2017-11-08, 09:46
Justynka i Fifi napisał/a:
po co mi pies skoro lubię podróżować
ale to właśnie fantastycznie się ze sobą łączy ktoś tutaj słyszał o mitach posiadania psa Justynka i Fifi - 2017-11-13, 20:17 odzyskałam mój śmieszny obiektyw, więc wklejam jedne z superzdjęć, jakie udało mi się zrobić w zeszłym tygodniu, w ostatnią ładną niedzielę tym razem seria "mom, i'm coming"
Nanka i Beza - 2017-11-13, 22:38 piękne piękne piękne!!! Angelika i Spike - 2017-11-14, 10:02 jęzor na wierzchu i jazdaaa Justynka i Fifi - 2017-11-15, 10:36 Paulina, dzięki
później dorzucę jeszcze takie "pozowane" zdjęcia z tego wyjścia
w ogóle to zauważyłam, że stare fotki, które wkleiłam się nie wyświetlają, nie wiem czemu Angelika i Spike - 2017-11-15, 10:37 Hm, a do tej pory wklejasz z tego samego źródła?
Być może użyłaś innego, i tamto się jakoś "wypaliło" i już nie widac?Justynka i Fifi - 2017-11-15, 17:45 wgrywam je do ukrytego albumu na Facebooku i wszystkie fotki nadal tam są...
Nanka i Beza - 2017-11-15, 22:02 uu tajny album - sprytnie szkoda by było, gdyby te zdjęcia się pogubiły, ba są cudowne! no i ta piękna modeleczka Angelika i Spike - 2017-11-16, 09:47 Chodzi mi o źródło wgrywania.
Typu fotosik.pl, wgrajo.pl, itp.
Niektóre źródła się "wypalają" i same usuwają zdjęcia.Justynka i Fifi - 2017-11-16, 13:23 no tak tak, ale te zdjęcia nadal tam są, a jakoś się nie wyświetlają, nie wiem czemu
Angelika i Spike - 2017-11-16, 13:23 tu się pojawiło wiesz, fejs cały czas coś ulepsza, może ten link po prostu mu się wygasza.Justynka i Fifi - 2017-11-19, 19:17 no chyba na to wygląda :o
Angelika i Spike - 2017-11-20, 10:16 Piękne są te zdjęcia Justynka i Fifi - 2017-11-30, 19:29 dzięki
a to chyba najładniejsze zdjęcie z tej sesji Angelika i Spike - 2017-12-01, 10:12 Już was dodałam, dobrze ze napisalas Justynka i Fifi - 2017-12-11, 12:08 polecamy się
doszła chusta z bazarkowej aukcji, trochę duża ale dobrze się prezentuje
Fifi dostała też nowe legowisko, od razu się na nim usadowiła, jak je zaniosłam do domu
czasem na nim słodko śpi
ale wybiera też to stare, nie wiem czemu i o co jej chodzi mam jej zabrać, żeby już nie miała wyboru czy co tu zrobić? Angelika i Spike - 2017-12-11, 12:09 Jak masz miejsce na oba legowiska to zostaw Justynka i Fifi - 2017-12-11, 12:22 no właśnie niebardzo, szczególnie, że to stare jest bardzo duże Angelika i Spike - 2017-12-11, 13:05 Jeżeli leży na tym nowym tak samo często, jak na starym, to spokojnie zmień jej na nowe, nie będzie miała wyjścia Justynka i Fifi - 2017-12-21, 14:37 Już oddałam stare do miejscowej fundacji także nie ma wyjścia, zresztą jednak jej się podoba
w ogóle to w poniedziałek Fifi się tak zatruła, że musiałam z nią zostać w domu :O na szczęście jakoś to przeżyła i się wykurowała po głodówce i jest już ok, ale to jednak nie było fajne... Szczególnie, że jestem na 99% pewna, że w niedzielę niczego nie zeżarła z krzaków, więc tym bardziej się martwiłam, po czym jej tak źle
do tego chyba coraz ciężej jej chodzić po schodach (coś tam próbujemy w tej sprawie zrobić, ale nie mogę mówić, żeby nie zapeszyć )
jeszcze mam takie pytanie - czy to normalne, żeby w połowie grudnia wyczesać z psa 4 razy więcej sierści niż zazwyczaj? bo tak przy ostatnim czesaniu było, a pies nam się odchudził wizualnie (mimo że u weta ważylyśmy się chwilę przed i ma już ponad 25kg). Coś późno mi się to wydaje, no ale może tak jest na zimę?
a tak w ogóle to "znamy" się z Fifi już rok Angelika i Spike - 2017-12-21, 14:50 Na zimę i na wiosnę zawsze tak jest.