To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TUTIS - 181

Ola i Habs - 2013-09-13, 22:51

Skąd ja to znam :P Móżdży, i mózdży, żeby te smakołyki wybrać, a jak jeden wypadnie, to się nakręca, żeby wydobyć wszystkie :D Najlepsze jest to, że jak już wszystkie smakołyki wybierze, to psa nie ma na 3 godziny :lol:
Iza Tutisowa - 2013-09-15, 09:25

Ola dokładnie :) to jest fajne :)

ale chciałam wam pokazać jak nasz Tutis reaguje na piszczałkę którą usłyszał w komputerze. Oglądaliśmy film na yt i nie moglam się powstrzymać przed nagraniem tego :) bardzo mi przypomniał Fifi, która przez internet poznała Habsa :P
A teraz rzeczony film :D
https://www.youtube.com/w...be_gdata_player

magdaronja - 2013-09-15, 10:30

Miny robi pierwszorzędne (widzę, że czytamy, czytamy :-) ).
Ewa i Cindy - 2013-09-15, 10:37

psiaki fajnie na to reagują.. mój Marley jak rozmawiam przez skypa z osobą którą zna kładzie głowę na klawiaturze, pogada chwilkę. obejdzie kompa bo a nuż ta osoba siedzi za nim :)
Spajkowa Ewa - 2013-09-15, 14:03

Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Skąd ja to znam :P Móżdży, i mózdży, żeby te smakołyki wybrać, a jak jeden wypadnie, to się nakręca, żeby wydobyć wszystkie :D Najlepsze jest to, że jak już wszystkie smakołyki wybierze, to psa nie ma na 3 godziny :lol:

Rudemu jak dawałam kongo domowej roboty, to w 5 minut rozgryzał butelkę i wyjadał smakołyki :|

Spajkowi dawałam zwykłe kongo (czyt. to made in USA ;) ) i ładnie się nim zajmował.

Iza Tutisowa - 2013-09-17, 21:41

magdaronja napisał/a:
widzę, że czytamy, czytamy
czytamy, czytamy :)

A my, po ciężkim i męczącym dniu, idziemy już spać :)
Dobranoc :buzki:

Iza Tutisowa - 2013-09-23, 13:24

Chciałam się wam troszkę poskarżyć :cry: i was zapytać o radę, bo trochę mi ręce opadają czasami... Nasz pies jest z nami prawie 3 miesiące już i od jakiegoś tygodnia zauważam dziwną rzecz. Mianowicie Tutis ma jakieś dziwne strachy/lęki. Do tej pory nie było takich zachowań, ale np. jak stoi jakieś pudło w przedpokoju on już tamtędy nie przejdzie, bo się boi, jak rozłożyliśmy maty pod krzesłami w biurze to boi się wchodzić do biura, jeśli w kuchni jest otwarta zmywarka to nie wejdzie bo się boi. Do tej pory czegoś takiego nie było... I trochę mnie to zastanawia czym to może być spowodowane. :-?

Dzisiaj rano na spacerze zauważyłam kolejną dziwną rzecz, mianowicie po spuszczeniu psa na polach, pobiegł do stracha na wróble i zaczął go obszczekiwać, ale z odległości ok. 5 metrów. Do tej pory tamtędy chodziliśmy i nawet nie biegł w tamtą stronę... :-?

Ewa i Magda od Ronji, były świadkami w sobotę, że Tutisowi się kompletnie odkleiło coś... :evil: I znów zaczął szczekać na ludzi idących sobie na spacerze, w dodatku jeszcze skacze i warczy... Nie wiem czy skończyłoby się to kłapaniem zębami, nie mam zamiary tego sprawdzać, ale nie podoba mi się to... :-/

Może macie jakiś sposób na takie zachowania, bo ja już powiem szczerze nie ogarniam... Mam nie raz wrażenie jakby mu się w tym momencie węch wyłączał i odciąganie smaczkami nie ma szans... :-/

Iza Tutisowa - 2013-10-03, 11:37

Cześć człowieki!!! :)

Smutno mi, bo nikt mnie nie odwiedza :(

Ale za to mam dla was małą fotorelację z naszego spacerku. Ponieważ było tak ładnie i słoneczko świeciło to Pańciostwo postanowiło mnie zabrać na dłuuuugi spacer. Biegałem, niuchałem, ale też najważniejsze, wiecie co?? Szkoliłem się tak chętnie, że aż po Pańciostwu skakałem, żeby mnie częściej nagradzali :mrgreen: A teraz kilka zdjęć :D

Tu mi Pańcio mówi jak bardzo mnie kocha:

Tak reaguję jak mnie wołają:

Krzyczę przecież, że wybierz mnie :mrgreen:

Trochę się muszę czasami o Pańcię podeprzeć, żeby wiedziała jaki jestem lekki :D

Taką mam koncentrację jak mają człowieki żarełko:

Coś mówią "łapa" to chyba o to chodzi, bo później smaczka dostaję jak im ją dam :rotfl:

Tak się kochamy:

Tak nam idzie targetowanie:

yyyyyy to kiedy będzie podwieczorek :D

Idźcie mnie z tym aparatem już!!!

Dobra ostatni uśmiech i idę spać :rotfl:

Naprawdę mi dobrze u tych człowieków :mrgreen:

goldenek2 - 2013-10-03, 11:54

Tutisowa ferajna napisał/a:
Naprawdę mi dobrze u tych człowieków :mrgreen:

To widać, słychać i czuć :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kamila i Oskar - 2013-10-03, 12:41

Pięknie Tutisku pracujesz na te smaczki, nie powinni ci ich żałować :mrgreen:
Ola i Habs - 2013-10-04, 21:07

Pięknie i jeszcze raz pięknie :)
Warna - 2013-10-04, 21:10

Cudowne! :-D
Iza Tutisowa - 2013-10-13, 20:56

Kamila i Oskar napisał/a:
nie powinni ci ich żałować :mrgreen:
A później dupka rośnie :P

A nam dzisiaj niedziela minęła mniej więcej tak :D

Czyli krótko mówiąc leeeniwieeee :mrgreen:

Rufiakowa Amcia - 2013-10-13, 22:08

Mistrz kamuflażu dywanowego :lol:
Sylwia i Borys - 2013-10-14, 07:57

To tam byl pies!!! A ja myślałam ze dywan pokazujecie ;)
Ola i Habs - 2013-10-14, 18:45

Oooo... gitarrrrra 8-)

A Tutisek bardzo ładnie się kamufluje z dywanem :)

Spajkowa Ewa - 2013-10-14, 21:17

nie, nie... to nie Tutek upodabnia się do dywanu, to dywan upodabnia się do Tutka :tak:
Iza Tutisowa - 2013-10-14, 21:25

Słuchajcie to powiem wam lepszy motyw, Tutis jak Tutis jego grzbiet przynajmniej troszkę się odznacza od koloru dywanu, ale jak była u nas Cinda na wizycie z Ewką to dopiero był motyw :mrgreen: jak się jasne futerko położyło na dywanie :P Wtopiła się w otoczenia jak ta lala :mrgreen:
A Tutis jak się wyłoży brzuchem do góry to też się "wtapia" w dywan :D

Aga_TRuficzkowa - 2013-10-14, 22:16

Iza, a Cię podziwiam, że masz dywany w domu, chyba Ci trzeba jeszcze ze dwa złotka dorzucić, to szybciutko zrezygnujesz z dywanowania, będziesz miała naturalny :-P :-P :-P
Iza Tutisowa - 2013-10-14, 22:18

Aga wiesz co, szkoda mi tego małego gałgana jak jeździ po panelach. Tylko dlatego mam te dywany ;) Ale nie wiem czy się cieszyć, czy zaczynać bać, bo póki co mają jeszcze swoje kolory :P a zbliża się zima :)
Właśnie się zastanawiam czy jakby się pojawiło drugie futro, to czy dalej bym te kolory rozróżniała :mrgreen:

Sylwia i Borys - 2013-10-15, 07:45

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Iza, a Cię podziwiam, że masz dywany w domu, chyba Ci trzeba jeszcze ze dwa złotka dorzucić, to szybciutko zrezygnujesz z dywanowania, będziesz miała naturalny :-P :-P :-P

a już myślałam że tylko ja nie mam dywanów ;)

Joanna_i_Wojtek - 2013-10-15, 08:31

Sylwia i Borys napisał/a:
Aga_TRuficzkowa napisał/a:

a już myślałam że tylko ja nie mam dywanów ;)

U nas też dywanów brak, ale specyfika sierści Badiego i Wendzi jest taka, że jak tylko odkurzymy, to po 5 minutach przed nosem przelatuje mi jakaś zbitka sierści :roll:

Ewa i Cindy - 2013-10-15, 08:41

Tutisowa ferajna napisał/a:
Aga wiesz co, szkoda mi tego małego gałgana jak jeździ po panelach. Tylko dlatego mam te dywany ;) Ale nie wiem czy się cieszyć, czy zaczynać bać, bo póki co mają jeszcze swoje kolory :P a zbliża się zima :)
Właśnie się zastanawiam czy jakby się pojawiło drugie futro, to czy dalej bym te kolory rozróżniała :mrgreen:

Iza.. odkryjesz to.. bo zima ze śniegiem jest błogosławieństwem :) pies wraca czysty do domku, jak ma trochę śniegu to się on roztapia i wysycha.. sierści nie tracą aż tak.. ja tam kocham zimę.. jak posprzątam tak jest przez prawie tydzień :) najgorsze przed nami.. chlapa i plucha.. oj wtedy się dzieje :)

Sylwia i Borys - 2013-10-15, 08:43

czasem się zastanawiam, czy nie kupić takiego odkurzacza co sam jeździ po domu i się sam ładuje.
to było by coś :D ale cena wyjątkowo mnie zniechęca ;)

Spajkowa Ewa - 2013-10-15, 09:22

Sylwia i Borys napisał/a:
czasem się zastanawiam, czy nie kupić takiego odkurzacza co sam jeździ po domu i się sam ładuje.
to było by coś :D ale cena wyjątkowo mnie zniechęca ;)

i ponoć szybko się zapychają psim futrem.

ja mam dywan w jadalni pod stołem i u dzieci. moim zdaniem fajnie jest mieć choć jeden chodniczek w domu, bo wtedy kłaki tak nie latają, a czepiają się do niego :)