To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BORYS - 187

Aga i Toru - 2013-08-19, 13:03

O matko - nie było mnie tylko chwilkę, a tu takie zmiany!!!!!!!
Gratulacje wielkie dla Was!!!!!!!

Borysku! Jak ty wypiekniałeś!!!!!!!!!!!!
No tak czułam, ze go więcej nie oddacie nikomu!!!!!! ;-)

Ola i Habs - 2013-08-19, 20:33

No,no,no, Borys, ale się wyrka dorobiłeś :D
Martyna i Boski - 2013-08-21, 16:41

Ojjj Borysku, Borysku, ale Ci dobrze!! Takie wyro tylko pozazdrościć. Warto było zmienić swój status na "zaadoptowany" ;) :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sylwia i Borys - 2013-08-21, 17:21

Cytat:
zmienić swój status na "zaadoptowany"

Klikam "lubię to" :)

goldenek2 - 2013-08-21, 19:07

Chyba wszyscy "to lubią" :lol:
Sylwia i Borys - 2013-08-25, 11:45

Przypominam się, że jestem i że jest mi doooobrze :D
A teraz najważniejsze, podobnie jak Morgan, ja też doprosiłem się (tzn. doprosiła się ta moja Pańcia) od moich poprzednich kochających ludzi o zdjęcia jak byłem młody piękny i cudowny - teraz jestem tylko piękny i cudowny ;)
popatrzcie jakie to ja byłem słodziutki :radocha:

Te moje warszawiaki nie mogę się napatrzeć na moje zdjęcia, taki to byłem ślicznościowy, teraz mówią że jestem tylko przystojny :hura:

Tulę Was,
Borys :)

Martyna i Boski - 2013-08-25, 12:41

Sylwia jesteś niesamowita :) ! Pomysł świetny, a efekty piorunujące. Borysku byłeś i jesteś przepięknym psiakiem, tyle tylko, że troszeczkę urosłeś :rotfl: :rotfl: :rotfl: innej różnicy nie widzę :) !
Ola i Habs - 2013-08-25, 12:57

Łooooja, ale słodziak :)
goldenek2 - 2013-08-25, 19:33

Fantastyczne fotki, ale teraz lepiej mi się podobasz :)
Spajkowa Ewa - 2013-08-25, 21:11

:shock: wyglądaj jak Falkor- pies mojej siostry. no po prostu klon.
Sylwia i Borys - 2013-08-28, 17:21

Ależ jestem dumna z mojego blondyna :D

To że robi postępy to oczywiste, to że jest przekochany to zrozumiałe, ale żeby tak mnie zaskakiwać to już nie jest takie oczywiste ;)
Borysowi normalnie poprzestawiało się w tej jego dyńce, ale może zacznę od początku.
Zatem, dzisiaj mieliśmy wizytę kontrolną u weta aby sprawdzić czy uszy się już wyleczyły i czy grzybek ze skóry zniknął, już tak do końca. Oczywiście wszystko jest dobrze i elegancko, ale to co się działo przed weterynarzem i u samego weta, przechodzi moje ludzkie pojęcie.
Pamiętacie jak Wam mówiłam, że Borys panicznie boi się klinik weterynaryjnych i tych wszystkich specjalistów, jak się zapierał wszystkimi łapami i siłą woli aby tylko nie wejść do tej, według niego, fabryki tortur...???
Ha!!! to już przeszłość i to taka, jakby nigdy w ogóle nie istniała. Nie dość, że prawie ciągnął z radości aby wejść do kliniki - aż nie mogłam uwierzyć, pieso zachowywał się jakby nagle stał się szczeniakiem i miał góra 6 miesięcy a ja zabieram go do sklepu z najlepszymi smakołykami i zabawkami świata - to na dodatek ogon to latał mu jak oszalały z radości, a ten uśmiech, hmmmmmmm marzenie, żałuje że nie miała aparatu. On się naprawdę cieszył z tego, że idzie do weta.
A teraz czytajcie, bo to co zrobił u weta wbiło mnie w podłogę!!! Borys sam samiutki, samiusieńki, bez niczyjej pomocy i bez pomocy smaczków, zupełnie SAM wszedł na wagę. Pierwszy raz :radocha: rozumiecie to - bo ja jeszcze chyba nie ;)
Zawsze trzeba było go zanosić i wsadzać na tą czy inną wagę, i nie było rady aby udało się go namówić aby sam wszedł, żadne smaczki czy zachęty w postaci Bonusa, który ochoczo wskakiwał na wagę. Nic, absolutnie nic nie działało, a tym razem zrobił to sam, zupełnie sam, wlazł na nią i widać że był z tego taki dumny. Ponieważ nie wierzyłam własnym oczom, powtórzyłam podejście i znowu w pełni zaskoczona moim oczom ukazał się widok wchodzącego Borysa na wagę :hura:
No tak mnie duma rozpierała, jakby zrobił pierwszy kroczek ;)
ja wiem że ta radość jest irracjonalna, ale ja taka jestem z niego dumna, że musiałam się z Wami tym podzielić, bo wiem że mnie zrozumiecie :)

goldenek2 - 2013-08-28, 19:37

Mądre psisko. Borys jest cool :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Korbulowa Familia - 2013-08-28, 19:43

Wspaniały Borysek!!!
Gratuluję przełamania kolejnych strachów, tym bardziej, że ja Korbę wnoszę do kliniki, więc wiem cóż za odmiana musiała się dokonać w Boryskowej główeczce! :mrgreen:
Możesz być absolutnie peła dumy!!!! :)

Spajkowa Ewa - 2013-08-28, 20:00

Gratulacje! Dzielny chłopak :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2013-08-28, 21:20

Ta radość irracjonalna??? Żartujesz???
Toż to cudne wieści i powód do gratulacji! On po prostu już wie, że jego status- "zaadoptowany" to gwarancja bezpieczeństwa :D Że ze swoim najdroższym Pańciostwem może się udać nawet na koniec świata i wie, że będzie mu dobrze.
Borysek, dzielny chłop jesteś i naprawdę, masz prawo do dumy :)

A jako dzieciur byłeś równie słodki, jak jesteś dzisiaj :D

Ola i Habs - 2013-08-28, 23:22

No i my gratulujemy, bo fajnie się czyta o takich postępach :)
Masz rację, warto pisać o takich rzeczach u nas na forum, bo większość, jak nie wszyscy też mają zajawke i cieszą się z takich psiowych przełamywań strachu.

Marina Dino i Lola - 2013-09-02, 20:59

Borysku bardzo się cieszę ,że mogłam Cię poznać i Twoją wspaniałą rodzinkę na spacerze w Łodzi.Znalazłes superowskich opiekunów..Serdecznie Was pozdrawiam,a całuję w śnupkę małego Bonuska :lol: :lol:
Sylwia i Borys - 2013-09-11, 21:27

Joanna_i_Wojtek - 2013-09-11, 21:30

Mam rozumieć, że Borys rozpoczął już sezon wylegiwania się pod kocykiem?

Jaki on jest grubiutki :-D

Sylwia i Borys - 2013-09-11, 21:33

uroki bycia starszym, wygodne łóżko i ciepły kocyk ;)

"Jaki on jest grubiutki :-D "
bo to jest pączek w maśle ;)

nie obejrzycie się jak i wasz będzie pączkiem w maśle :P

Joanna_i_Wojtek - 2013-09-11, 21:35

O nie :P z biegającym Wojtkiem i biegającą mną nie ma na to większych szans! ;)
Sylwia i Borys - 2013-09-11, 21:36

ej Borys nie jest gruby, on ma tylko dużo sierści :P
Joanna_i_Wojtek - 2013-09-11, 21:40

Sylwia i Borys napisał/a:
ej Borys nie jest gruby, on ma tylko dużo sierści :P

zgodnie z zasadą wyrażoną tutaj? ;)

Sylwia i Borys - 2013-09-11, 21:42

:wysmiewacz:

to się nazywa "wojna", już mój Borys pogodni Wam kota :P

Joanna_i_Wojtek - 2013-09-11, 21:48

Przecież sama napisałaś, że ma więcej sierści - więcej psa do kochania po prostu ;)