Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - RAFA - 74, 93
Karolina i Rafka - 2011-09-05, 17:52 Posłusznie donoszę że u Rafki wszystko dobrze. Rafcia ma małe problemy z wchodzeniem po schodach - bardzo nie lubi po nich wchodzić. Na każdym półpiętrze zatrzymuje się mając nadzieje, że może tą razą zamieszkamy niżej Troche trzeba sie natrudzić by namówić ja na wejście piętro wyżej. Na szczęście jeszcze tylko 3 tygodnie i będzie już tylko jeździła windą. Jest grzeczna i spokojna, większość czasu przesypia na swoim posłaniu. Od suchej karmy zdecydowanie woli tą mokrą, a najlepiej jeszcze ugotowaną przez swoją Pańcie Grzecznie chodzi na spacerki, choć wczoraj miałyśmy mały incydent, nasza biała księżniczka wytarzała sie w kupie. Na moje nieszczęście musiałyśmy jechać 2 h samochodem z powrotem do Bydgoszczy. Zapach-masakra-jakby nagle w całej polsce gnój rozrzucili!!! Później była strasznie obrażona jak po raz kolejny została wrzucona pod prysznic. Na szczęście długo się nie gniewa i jak tylko wróciłam z pracy przywitał mnie merdający zadek
Teraz obie z Rafką, już teraz pachnącą, idziemy na drzemkę, więc życzymy wszystkim dobrej nocy. PozdrawiamyKarolina i Rafka - 2011-09-05, 18:16 Ach zapomniałam napisać Rafka wyrównała wynik zjedzonych kapci z Rudą (Nikitą) - 2:2.
Teraz juz pamiętam - jak wychodzę chowam wszystkie buty do szafy - przynajmniej jest czysto i porządnie Hania Toffi i Maja - 2011-09-05, 18:40 I jak ie te psy mądre-uczą nas czystości Karolina i Rafka - 2011-09-17, 19:04 Oj tak uczą porządku, to prawda:) Rafka jest prze kochana, myślę, że byłaby idealnym psem do dogoterapii. Generalnie jest bardzo delikatna, uwielbia dzieci, a już zwłaszcza starsze osoby, na spacerach podchodzi do obcych siada, rzuca tym sowim pięknym ufnym spojrzeniem i ludzie po prostu nie mogą się oprzeć, głaszczą Rafke, jest tak ujmująca za serce. Obecnie strasznie gubi włos. Czasami to boję się że zostanie zupełnie łysa, a mam w tej chwili porównanie z Ruda, ta gubi naprawdę malutko. Weterynarz wspominał,że po ciąży może się tak zdarzyć, natomiast lepiej byłoby się upewnić robiąc badania krwi. Być może też tak jak Aga mówiła, może Rafka mieszka w chłodniejszym miejscu, więc teraz linieje, fajnie jednak by było mieć to czarno na białym. To chyba na tyle, tak nic nowego się nie wydarzo w ostatnim tygodniu. Będę Was dalej informować. Pozdrawiamy.M!S!A - 2011-10-07, 08:49 Z wielką radością ogłaszam, że zarówno Nikusia jak i Rafa zostają już na stałe u Karoliny i Bartłomieja. Wielkie gratulacje, bardzo się ciesze, ze otworzyliście swoje serducha dla dziewczynek. Życzę samych wspaniałych wspólnych dni i lat M!S!A - 2011-10-07, 08:50 Z wielką radością ogłaszam, że zarówno Rafa jak i Nikusia zostają już na stałe u Karoliny i Bartłomieja. Wielkie gratulacje, bardzo się ciesze, ze otworzyliście swoje serducha dla dziewczynek. Życzę samych wspaniałych wspólnych dni i lat goldenek2 - 2011-10-07, 12:15 Wielkie gratulacje i słuszna decyzja. Starsze serce kocha najgoręcej goldenek2 - 2011-10-07, 12:18 Kasia, Szajba i Milka - 2011-10-07, 12:22 Oj moje serce sie raduje. pocichotku kibicowalam dziewczynkom Strasznie sie ciesze!!! Gratuluje i zycze dlugich lat w radosci i milosci:)Wiki Megulowa - 2011-10-07, 13:55 Gratulacje Hania Toffi i Maja - 2011-10-07, 14:33 Gratulacje i życzenia długich lat razem! Karolina i Rafka - 2011-10-07, 21:42 Dziękujemy i również strasznie się cieszymy!!! Karolina i Rafka - 2011-10-07, 21:44 Jeszcze raz dziękujemy. Jesteśmy zaszczyceni, że dziewczyny mogą zostać z nami, te psiaki to prawdziwe błogosławieństwo.
Warto Goldena - Serdecznie Wam dziękujemy!!!Karmelowa Alusia - 2011-10-08, 07:43 Ale jestem gapa dopiero zauwazyłem ,ze mam dwie nowe sąsiadki-GRRRRATULACJE!!!sabka - 2011-10-10, 21:05 GRATULACJE Poproszę o specjalne głaski dla Rafci Misiowa Bogusia - 2011-10-13, 11:59 Misia też się cieszy z nowych sąsiadek...mieszkamy w Gdańsku ale spacery mozna chyba razem urządzać w niedziele brzegiem morza...co Wy na to ? pozdrawiamy....Misia to wspaniały, nieco młodszy pies od Waszych, ale wygląda niestety na starszego...Gosia_Astra_Lara - 2011-10-13, 14:25 Wielkie gratulacje!!!
Cieszę się, że coraz więcej nas pozytywnie psiozakręconych na północy:-)
Zapraszamy do wspólnych spacerków tutaj:
http://animalhouse.pl/
lub w mniejszym gronie , chętnie poznamy nowe współspacerowiczki Aga i Sara - 2011-10-13, 19:11 Wielkie gratulacje. Wiedziałam, że starsze Panie bardzo szybko kradną serca na stałę
wiem to po Sarze.
PozdrawiamAga i Sara - 2011-11-04, 18:40 Mam nadzieję, że szybko znajdą nowy kochający domek i będą tak samo szczęśliwe jak z Karoliną. Bardzo dziękuję Karolinie za dotychczasową opiekę nad psiakami i za jej wielkie serce. Kama, Mela, Ruda - 2011-11-21, 00:00 Co słychać u tych dwóch pięknych suczek? Coś tu się cicho zrobiło. Czy ktoś może interesował się nimi i zgłosił chęć adopcji?Barbara - 2011-11-21, 00:03 Niestety nie. A to takie cudowne sunie Najlepszy byłby domek dla dwóch na raz ale jeśli nie to będziemy musieli je rozdzielić.Kama, Mela, Ruda - 2011-11-21, 00:08 Kurcze, no takie piękne goldasy. Myślałam że będzie się po nie ustawiać kolejka. A gdzie sunie teraz przebywają? Co u nich? Barbara - 2011-11-21, 00:13 Sunie nadal są z Karoliną, obecnie w Toruniu. Karolina jest dla nich wspaniałym przewodnikiem i ukochaną pańcią ale niestety sprawy osobiste Karoliny nie pozwalają jej dalej zajmować się suniami.
Sunie są mocno ze sobą związane i faktycznie wolelibyśmy aby pozostały razem ale ...Jak nie będzie wyjścia to je rozdzielimy.sabka - 2011-11-30, 18:20 Kochana Rafcia będzie musiała nauczyć się żyć bez Niki alfa - 2011-12-04, 22:27 I jak tam Rafcia po wyjeździe Niki?