To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - RAFA - 74, 93

Karolina i Rafka - 2011-09-05, 17:52

Posłusznie donoszę że u Rafki wszystko dobrze. Rafcia ma małe problemy z wchodzeniem po schodach - bardzo nie lubi po nich wchodzić. Na każdym półpiętrze zatrzymuje się mając nadzieje, że może tą razą zamieszkamy niżej ;) Troche trzeba sie natrudzić by namówić ja na wejście piętro wyżej. Na szczęście jeszcze tylko 3 tygodnie i będzie już tylko jeździła windą. Jest grzeczna i spokojna, większość czasu przesypia na swoim posłaniu. Od suchej karmy zdecydowanie woli tą mokrą, a najlepiej jeszcze ugotowaną przez swoją Pańcie ;) Grzecznie chodzi na spacerki, choć wczoraj miałyśmy mały incydent, nasza biała księżniczka wytarzała sie w kupie. Na moje nieszczęście musiałyśmy jechać 2 h samochodem z powrotem do Bydgoszczy. Zapach-masakra-jakby nagle w całej polsce gnój rozrzucili!!! Później była strasznie obrażona jak po raz kolejny została wrzucona pod prysznic. Na szczęście długo się nie gniewa i jak tylko wróciłam z pracy przywitał mnie merdający zadek :)
Teraz obie z Rafką, już teraz pachnącą, idziemy na drzemkę, więc życzymy wszystkim dobrej nocy. Pozdrawiamy

Karolina i Rafka - 2011-09-05, 18:16

Ach zapomniałam napisać Rafka wyrównała wynik zjedzonych kapci z Rudą (Nikitą) - 2:2.
Teraz juz pamiętam - jak wychodzę chowam wszystkie buty do szafy - przynajmniej jest czysto i porządnie ;)

Hania Toffi i Maja - 2011-09-05, 18:40

I jak ie te psy mądre-uczą nas czystości :lol:
Karolina i Rafka - 2011-09-17, 19:04

Oj tak uczą porządku, to prawda:) Rafka jest prze kochana, myślę, że byłaby idealnym psem do dogoterapii. Generalnie jest bardzo delikatna, uwielbia dzieci, a już zwłaszcza starsze osoby, na spacerach podchodzi do obcych siada, rzuca tym sowim pięknym ufnym spojrzeniem i ludzie po prostu nie mogą się oprzeć, głaszczą Rafke, jest tak ujmująca za serce. Obecnie strasznie gubi włos. Czasami to boję się że zostanie zupełnie łysa, a mam w tej chwili porównanie z Ruda, ta gubi naprawdę malutko. Weterynarz wspominał,że po ciąży może się tak zdarzyć, natomiast lepiej byłoby się upewnić robiąc badania krwi. Być może też tak jak Aga mówiła, może Rafka mieszka w chłodniejszym miejscu, więc teraz linieje, fajnie jednak by było mieć to czarno na białym. To chyba na tyle, tak nic nowego się nie wydarzo w ostatnim tygodniu. Będę Was dalej informować. Pozdrawiamy.
M!S!A - 2011-10-07, 08:49

Z wielką radością ogłaszam, że zarówno Nikusia jak i Rafa zostają już na stałe u Karoliny i Bartłomieja. Wielkie gratulacje, bardzo się ciesze, ze otworzyliście swoje serducha dla dziewczynek. Życzę samych wspaniałych wspólnych dni i lat :)
M!S!A - 2011-10-07, 08:50

Z wielką radością ogłaszam, że zarówno Rafa jak i Nikusia zostają już na stałe u Karoliny i Bartłomieja. Wielkie gratulacje, bardzo się ciesze, ze otworzyliście swoje serducha dla dziewczynek. Życzę samych wspaniałych wspólnych dni i lat :)
goldenek2 - 2011-10-07, 12:15

Wielkie gratulacje i słuszna decyzja. Starsze serce kocha najgoręcej :-)
goldenek2 - 2011-10-07, 12:18

:radocha: :radocha: :radocha: :hurra: :hurra:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-10-07, 12:22

Oj moje serce sie raduje. pocichotku kibicowalam dziewczynkom :) Strasznie sie ciesze!!! Gratuluje i zycze dlugich lat w radosci i milosci:)
Wiki Megulowa - 2011-10-07, 13:55

Gratulacje :padam: :hura: :brawo: :ok: :hurra: :radocha: :radocha: :radocha:
Hania Toffi i Maja - 2011-10-07, 14:33

Gratulacje i życzenia długich lat razem! :brawo:
Karolina i Rafka - 2011-10-07, 21:42

Dziękujemy i również strasznie się cieszymy!!! :hurra:
Karolina i Rafka - 2011-10-07, 21:44

Jeszcze raz dziękujemy. Jesteśmy zaszczyceni, że dziewczyny mogą zostać z nami, te psiaki to prawdziwe błogosławieństwo.
Warto Goldena - Serdecznie Wam dziękujemy!!!

Karmelowa Alusia - 2011-10-08, 07:43

Ale jestem gapa dopiero zauwazyłem ,ze mam dwie nowe sąsiadki-GRRRRATULACJE!!!
sabka - 2011-10-10, 21:05

GRATULACJE Poproszę o specjalne głaski dla Rafci :pies:
Misiowa Bogusia - 2011-10-13, 11:59

Misia też się cieszy z nowych sąsiadek...mieszkamy w Gdańsku ale spacery mozna chyba razem urządzać w niedziele brzegiem morza...co Wy na to ? pozdrawiamy....Misia to wspaniały, nieco młodszy pies od Waszych, ale wygląda niestety na starszego...
Gosia_Astra_Lara - 2011-10-13, 14:25

Wielkie gratulacje!!!
Cieszę się, że coraz więcej nas pozytywnie psiozakręconych na północy:-)
Zapraszamy do wspólnych spacerków tutaj:
http://animalhouse.pl/
lub w mniejszym gronie , chętnie poznamy nowe współspacerowiczki :-)

Aga i Sara - 2011-10-13, 19:11

Wielkie gratulacje. Wiedziałam, że starsze Panie bardzo szybko kradną serca na stałę :mrgreen:
wiem to po Sarze.

Pozdrawiam

Aga i Sara - 2011-11-04, 18:40

Mam nadzieję, że szybko znajdą nowy kochający domek i będą tak samo szczęśliwe jak z Karoliną. Bardzo dziękuję Karolinie za dotychczasową opiekę nad psiakami i za jej wielkie serce. :buzki:
Kama, Mela, Ruda - 2011-11-21, 00:00

Co słychać u tych dwóch pięknych suczek? Coś tu się cicho zrobiło. Czy ktoś może interesował się nimi i zgłosił chęć adopcji?
Barbara - 2011-11-21, 00:03

Niestety nie. A to takie cudowne sunie :-) Najlepszy byłby domek dla dwóch na raz ale jeśli nie to będziemy musieli je rozdzielić.
Kama, Mela, Ruda - 2011-11-21, 00:08

Kurcze, no takie piękne goldasy. Myślałam że będzie się po nie ustawiać kolejka. A gdzie sunie teraz przebywają? Co u nich? ;-)
Barbara - 2011-11-21, 00:13

Sunie nadal są z Karoliną, obecnie w Toruniu. Karolina jest dla nich wspaniałym przewodnikiem i ukochaną pańcią ale niestety sprawy osobiste Karoliny nie pozwalają jej dalej zajmować się suniami.
Sunie są mocno ze sobą związane i faktycznie wolelibyśmy aby pozostały razem ale ...Jak nie będzie wyjścia to je rozdzielimy.

sabka - 2011-11-30, 18:20

Kochana Rafcia będzie musiała nauczyć się żyć bez Niki :-(
alfa - 2011-12-04, 22:27

I jak tam Rafcia po wyjeździe Niki?