Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MIKU¦ - 121, 142
Aga, Tami i Lenka - 2012-07-30, 16:32 Judyta, i jak tam wizyta u weta? mam nadzieję, ze wszystko ok i ze Miku¶ nie ma jaki¶ większych problemów zdrowotnych Judka i Miku¶ - 2012-07-30, 17:28 No już piszę. Więc kupili¶my dzisiaj Mikusiowi Kaganiec i obróżkę.
U weterynarza:
-niewykleczone zapalenie uszu. Doktor umyła mu uszy, dała zastrzyk i ma¶ć.
-na łapie w okolicy "łokcia" ma mini ranki, z których s±czył się jaki¶ płyn. Weterynarz obcieła sier¶ć i dała zastrzyk z witamin± A i E na poprawę naskórka oraz receptę na ma¶ć do smarowania w domu.
-waży tylko 25 kg(znacznie za mało). Doktor kazała dawać makaron z sosem(mięsem lub czym¶) aby szybciej przybrał na wadze.
-ci±gle ma biegunkę, więc dostał zastrzyk na powstrzymanie.
Szczepienia przeciw w¶ciekliĽnie i odrobaczenie dopiero jak skończy się biegunka.
Miku¶ bardzo dobrze zniósł weterynarza i zastrzyki, zupełnie jakby ich nie czuł Ludzie w poczekalni stwierdzili, że to "bardzo młody pies" a oprócz tego oczywi¶cie ohów i ahów nie było końca.Aga, Tami i Lenka - 2012-07-30, 18:08 wiadomo do czego ma te ranki? a co z guzkiem na karku?Judka i Miku¶ - 2012-07-30, 18:12 guzka nie wyczul nikt. Ja tylko go wyczulam jak Marta pokazala. Teraz jakby... zniknal?
I miku¶ sam z siebie nie rzuca sie do innych psów. Przechodzi obojętnie, tylko jak inny pies pierwszy zaczyna to Miku¶ się broniAga, Tami i Lenka - 2012-07-30, 18:18 no to sa dobre wiadomo¶ci pomizia go ode mnie Judka i Miku¶ - 2012-07-30, 18:20 ok:D a guzki ma od lezenia... dlugiego lezenia. Powiedz mi on byl w domku jednorodzinnym czy bloku?Aga, Tami i Lenka - 2012-07-30, 18:26 w domu, wygl±dał mi na dom, zastanawiam się jak go nazwać - gospodarka - ale moge być w błędzie - nie widziałam żadnych innych zwierzaków ale tak jako¶ mi to pasuje Judka i Miku¶ - 2012-07-30, 18:45 a mieszkał w budzie? czy "w domu"?Aga, Tami i Lenka - 2012-07-30, 18:58 my¶lę że w domu, jak przyjechałam po Mikusia to był w kuchni i leżał sobie pod stołemJudka i Miku¶ - 2012-07-30, 19:01 no dobrze, tak pytam bo wlasnie te ranki mnie niepokoily. Miku¶ teraz też lezy i odpoczywa. Powoli się oswaja z nami i miejscem i robi sie "proludzki", bo na poczatku siedzial sam w drugim pokoju a teraz podchodzi i lezy przy Nas.
A no i dzięki Mikusiowi nie mamy już much w domu
Miku¶ dostał też tabletkę na biegunkę, która bardzo ładnie zjadł Judka i Miku¶ - 2012-07-31, 17:39 Hej,
dzisiaj znowu byli¶my u weta-dostał ma¶ć na ucho i weterynarz stwierdziła, że w poniedziałek a najdalej pi±tek, zrobimy rentgen i za jednym zamachem wykastrujemy Mikusia, a po 10 dniach(około) zaszczepimy i odrobaczymy. Rufiakowa Amcia - 2012-07-31, 17:41
Judka napisał/a:
A no i dzięki Mikusiowi nie mamy już much w domu
Miku¶ muchojad! Wiki Megulowa - 2012-07-31, 18:55
Judka napisał/a:
Hej,
dzisiaj znowu byli¶my u weta-dostał ma¶ć na ucho i weterynarz stwierdziła, że w poniedziałek a najdalej pi±tek, zrobimy rentgen i za jednym zamachem wykastrujemy Mikusia, a po 10 dniach(około) zaszczepimy i odrobaczymy.
To się chłopczykowi dostało... 4 w 2 biedny Miku¶ Judka i Miku¶ - 2012-08-02, 10:14 Jaki on tam biedny, wszystko za jednym zamachem się załatwi;)
Łobuz, coraz bardziej się rozkręca-jak mały szczeniak, nawet nie warczy ani nie szczeka na Tosie jak ta idzie do jego miski zobaczyć czy aby Pańcia nie dała mu co¶ lepszego
żadnych spięć między Nim a innymi psami też nie ma. Dzisiaj dotarła karma, ależ Pan kurier się zmachał i zasapał schodz±c na 4 piętro
a tak ładnie już wskakuje na łóżko i zalegam... Wiki Megulowa - 2012-08-02, 12:32 Hyhyhy jaki m±drala ale widzę, że ulegli¶cie pro¶bom - ,,miziaj, miziaj.. o tu, tu!" Aga, Tami i Lenka - 2012-08-02, 13:41 cudo nic dodać nic uj±ć, poprostu cudeńko Judka i Miku¶ - 2012-08-02, 19:52 ulegli¶my:D i gdy Miku¶ ma o co¶ poprosić to.. kładzie się na plecach kółkami do góry . Nie wiem czy tak został nauczony czy co Ewa i Cindy - 2012-08-02, 21:30 mordeczka kochana.. z łapkami niedĽwiadka!! Aga, Tami i Lenka - 2012-08-03, 21:08 Judka i jak tam Miku¶? Judka i Miku¶ - 2012-08-04, 16:03 Miku¶ w porz±dku. Rozrabia, cieszy się jak mały szczeniak gdy się z nim bawimy;)Aga, Tami i Lenka - 2012-08-04, 16:14 to super wie¶ci tylko tak dalej Judka i Miku¶ - 2012-08-05, 12:50 Miku¶ już nie próbuje odebrać miski Tosi . Zje swoj± porcję i da zje¶ć Tosi ci±gle chce się miziać i tulić. Wszyscy daj± mu góra 2 lata, o taki młody jest Jutro dzwonimy do weta i dowiemy się co i jak z kastracj± itd
Na smyczy Flexi ładnie chodzi, nie ci±gnie i jest grzeczny.
a to Miku¶ i miziaki:
Barbara - 2012-08-05, 12:54 Ale słodziak Jaka minka Karinka15z - 2012-08-11, 07:46 Witam. Czemu nikt nie piszę co słychać u Mikusia? PozdrawiamJudka i Miku¶ - 2012-08-11, 18:40 Nie pisałam gdyz ostatni tydzień był bardzo zwariowany(dużo spraw do załatwienia).
Ale do rzeczy-Miku¶ cały i zdrowy Jest bardzo "szczeniackim" psiakiem. Tylko go zachęcić do zabawy a już biega i skacze jak młody psiak, co Nas bardzo cieszy
Apropos kontaktów z innymi psami.. je¶li pies do niego nie "skacze" to jest spokojny i się cieszy, z suniami jest podobnie. Podobnie jak Tosia-Miku¶ to.. żebrak Gdy co¶ jemu to dwie głowy znad stołu się wyłaniaj± i prosz± Smakołyki lubi
We wtorek będzie kastrowany.
Zadomowił się na całego, a ulubion± zabaw± jest wbieganie po schodach na 4 piętro. Co z tego, że na drugim końcu smyczy s± my-człowieki
Oto kilka zdjęć:
Miku¶ i jego ¶wiec±ce oczyska: