To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - COBI ma już dom w Gliwicach - 213

DorotaiKrzysiek - 2013-11-01, 09:10

jest po prostu cudowny :)
Spajkowa Ewa - 2013-11-01, 10:55

ojojoj, już ja widzę tę kulkukilometrową kolejkę po jego łapkę :lol:
rozczulający jest, jak każdy szczeniaczek :)

Iza Tutisowa - 2013-11-01, 11:28

Kasiu a jak z dziewczynami się dogaduje?? Jest ok już?
Kasia, Szajba i Milka - 2013-11-01, 11:32

Powiem Wam, że młody trochę przystopował, więc jest trochę spokojniej ;)
CastroFamily - 2013-11-01, 16:31

Widać że Cobi ta mądry chłopak i szybko się uczy. Przydałby mu się pewnie tylko jakiś nowy ciuch .. :lol: ;-)
DorotaiKrzysiek - 2013-11-01, 22:08

jupiiii, jutro odwiedziny u Cobiego :D i nie tylko .... :rotfl:
bodzio_kasia - 2013-11-02, 11:31
Temat postu: Cobi
Witamy!

Wysyłamy i wysyłamy ten formularz adopcyjny i nie chce do was dolecieć:(
A baardzo zależy nam na psiaku. Szukamy takiego maleństwa od 4 miesięcy.

Kamila i Oskar - 2013-11-02, 12:34
Temat postu: Re: Cobi
bodzio_kasia napisał/a:
Witamy!

Wysyłamy i wysyłamy ten formularz adopcyjny i nie chce do was dolecieć:(
A baardzo zależy nam na psiaku. Szukamy takiego maleństwa od 4 miesięcy.

witam
proszę spróbować wysłać na adres : india@wartagoldena.org.pl

Kamila i Oskar - 2013-11-02, 12:38

Niestety Cobi musiał zmienić dom tymczasowy, ponieważ dziewczyny Kasi nie za bardzo go polubiły :-/

Zamieszka teraz w Gliwicach z Dorotką, Krzysiem i ich kotkiem.
Jeżeli wszystko dobrze się będzie miedzy nimi układać to może chłopak pozostanie tam na stałe :)

Asterkowy Krzysztof - 2013-11-02, 12:39

Dziewczyny zazdrosne o malucha ?
bodzio_kasia - 2013-11-02, 12:56

Wysłaliśmy na podany adres. Mam nadzieję że tym razem się uda!! Już kochamy małego, a jeszcze się z nim nie widzieliśmy.
Kasia, Szajba i Milka - 2013-11-02, 13:29

Krzysiu nie zazdrosne, ale mało cierpliwe ;) Zęby poszły juz w ruch także woleliśmy nie ryzykować. Dorota i Krzysiu bardzo mili ludzie :) Cobi przywitał ich merdającym ogonkiem :) Mają napisać jak podróż do Gliwic :)
Kamila i Oskar - 2013-11-02, 13:38

bodzio_kasia napisał/a:
Wysłaliśmy na podany adres. Mam nadzieję że tym razem się uda!! Już kochamy małego, a jeszcze się z nim nie widzieliśmy.

Ankieta dotarła , właśnie Wam odpisałam :)

CastroFamily - 2013-11-02, 14:26

Dorotko bardzo się cieszymy! kto jak kto ale wy już o niego się zatroszczycie. a tymczasem nie możemy się doczekać zobaczyć brzdąca ;) Już wujo Fidel i ciocia Zarutka się nim zajmą ^^ :mrgreen: :lol: jak maluch się zaaklimatyzuje to wspólny spacer nieunikniony ^^
DorotaiKrzysiek - 2013-11-02, 16:06

No i Cobi pojawił się u nas :)
Drogę zniósł bezproblemowo,cichutko spał głaskany przez nowego opiekuna. Po przyjeździe do domu najpierw był cichutki bo tyle nowych osób, piesek i tyle zapachów...a potem już tylko ganianie się z drugim psiakiem jego wielkości i temperamentu :P

Teraz maluch odsypia a niedługo spacerek do lasu z towarzyszem no i ...wieczorem wrzucimy jakieś zdjęcia jeśli uda się go jakoś uchwycić :)

DorotaiKrzysiek - 2013-11-02, 19:17

Oto jedyne 2 zdjęcia które udało się nam zrobić :)
Coby śpi padnięty po całym dniu biegania i zabaw z psem rodziców :)
Jest radosny i chętnie bawi się i daje się pogłaskać :)
Niespodziankowa wpadka sikowa była tylko raz :)

Zdjęcia wyglądają normalnie i ładnie jak się na nie kliknie- miniatury jakieś tragiczne niestety

CastroFamily - 2013-11-02, 19:38

Hihi Słoneczko małe :) no to pięknie;) informuj nas na bieżąco co u malucha jestem pewna,że szybko znajdzie u Was swój kąt. będziemy miały o czym gadać w pracy ;) hi hi (Dorotko daj znać to Ci podrzucę linkę treningową)
Rufiakowa Amcia - 2013-11-02, 22:30

No to ładnie, Szajbka i Milka najwyraźniej nie odpoczęły jeszcze po ostatnim przedszkolnym tymczasiku ;) Dobrze, że się znalazł nowy DT, mam nadzieję, że maluch ładnie się zaaklimatyzuje u Was.

A co do zdjątek, to taka nasza mała forumowa "zasadzka"- nie wklejamy zdjęć w postaci plików. Czytelna instrukcja z obrazkami: http://wartagoldena.org.p...er=asc&start=25

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-11-02, 23:22

DorotaiKrzysiek napisał/a:

Coby śpi padnięty po całym dniu biegania i zabaw z psem rodziców :)
Nie wiem, czy brać Wasze słowa dosłownie, ale przezornie zrobię to :) Pamiętajcie, że taki maluch nie może zbyt dużo biegać, zwłaszcza nie powinno się go dopuszczać do zabawy z energicznymi psami na dłużej, bo wtedy nie ma umiaru i nie czuje własnych ograniczeń. Takie obciążenie dla stawów może negatywnie wpłynąć na zdrowie układu kostno-stawowego w przyszłości. I dodam jeszcze, że maluch potrzebuje ogromnej ilości snu, odpoczynek jest podstawą do kształtowania jego poczucia bezpieczeństwa w przyszłości. Brak poczucia bezpieczeństwa =problemy behawioralne i ciągły stres. Musi mieć ciche i spokojne miejsce, gdzie nikt nie będzie go dotykał i mu przeszkadzał. Pozdrawiam :)
Kasia, Szajba i Milka - 2013-11-03, 09:04

Z naszych obserwacji wynikało, że szczeniak sam wie kiedy jest zmęczony. Zarówno przy Fabim jak i przy Cobim nie ingerowaliśmy w zabawę, bo niby jak? Miałabym odciągać psy które świetnie się ze sobą bawią? Po skończonej zabawie trzeba było się napić i iść spać- szły same bez naszej ingerencji. A po 2 Ewelinko takie zasady miałam zanim Szajba nie skończyła 4 miesięcy. Później pozwalałam jej na zabawy. Dorotko nie martw się Cobi nie będzie miał żadnych behawioralnych problemów ;) przez to, że się bawi :) To moje zdanie
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-11-03, 09:19

Kasiu nie chodziło mi o to, że pies będzie miał problemy behawioralne, bo się bawi.. Moja Kajka w chwili ekscytacji podczas zabawy z nowo poznanym psem nie miała umiaru, aż w końcu padała i nie mogła się podnieść. I tu widzę jednak różnicę między Twoim porównaniem do zabawy psów, które się dobrze znają I wiedzą kiedy przestać. Mnie weterynarz powiedział, że psa powinno się oszczędzać do momentu zakończenia wzrostu koścca, ale być może był niedouczony :) A problemy behawioralne mogą wynikać z braku poczucia bezpieczeństwa, które z kolei jest spowodowane zbyt małą ilością odpoczynku i snu, co się bardzo często zdarza, kiedy szczeniak przychodzi do domu i wszyscy chcą się nim nacieszyć. Jak znajdę link do artykułu na ten temat to wyślę Ci :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-11-03, 10:05

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Aa teraz już rozumiem o czym mówisz. To dlatego Kajka na zjeździe podczas spaceru, kiedy Wy szliście z przodu, nie wiedziała co zrobić i chciała uciec do ośrodka.
Kajka zawsze idzie z przodu, ma świetną kondycję, co może potwierdzić kilka osób, np. Ewa Cindy. Ale ma już słaby wzrok, dlatego kiedy na chwilę się zatrzymała nie mogła nas dostrzec i wpadła w panikę, a ośrodek był miejscem, z którego wyszliśmy i który znała. Dla mnie jak byłam tymczasem każda rada z forum była cenna.
DorotaiKrzysiek - 2013-11-03, 10:09

Tak jak mówi Kasia, Cobi jak się męczył już zabawą po prostu szedł do innego pomieszczenia i się kład spać :) Niestety drzemki nie trwały zbyt długo, chyba ciekawość nowego miejsca nie dawała mu spać :) Noc przespał grzecznie bez żadnych wpadek :) A od rana znowu zwiedza i zaczepia :)
ps. dziękujęmy i doceniamy (chłoniemy jak gąbka:P) wszystkie porady dotyczące psiunia :) oby było ich jak najwięcej :)
Z pewnością chcemy żeby Cobi jak najlepiej się rozwijał i miał poczucie bezpieczeństwa u nas :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-11-03, 10:12

Zazdroszczę Wam takiego malucha w domu :) Róbcie duuuużo zdjęć, bo ten okres przeminie tak szybko, że nawet się nie obejrzycie :)
DorotaiKrzysiek - 2013-11-03, 22:12

Szczęśliwy psiak z dnia na dzień ładniejszy :)