Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BETA - 230
alimak - 2014-01-26, 15:55
monika5s napisał/a:
alimak napisał/a:
Witam,
Jestem nowa na tym forum, ale od znajomej dostałam linka, żebym mogła się dowiedzieć co się stało z sunią, o której pisałam na innym forum. WIELKIE DZIĘKI TUTISOWEJ FERAJNIE ZA OPIEKĘ NAD NIUNIĄ Jestem przeszczęśliwa, że trafiła pod opiekę fundacji .Bałam się, że kupił ją kolejny pseudohodowca... Wiem,że teraz jest w dobych rękach i tylko w takie może trafić na stałe Oby u weta wszystko wyszło dobrze... Trzymam za nią kciuki.
Witaj alimak
Jak widzisz sunieczka jest już pod dobrą opieką
Teraz będzie już tylko lepiej
Dzięki Iza Tutisowa - 2014-01-29, 19:31 Witajcie
Pora napisać trochę, co tam u nas, bo już chwilkę nas tu nie było (choć oczywiście nie oznacza to, że nic się nie dzieje)
Zacznijmy zatem od tego, że Beta jest psem zasadniczo bezobsługowym i często można by w zasadzie zapomnieć o tym, że w domu jest drugi psiak, gdyby nie fakt, że strrraaaszliwa z niej przylepa i uwielbia być miziana i tulana.
Oczywiście bardzo lubimy też wszelakie zabawy, pod warunkiem, że w ich trakcie Beta będzie miziana
Oczywiście jako, że obecnie ma cieczkę, ma też swojego bodyguarda (garda, czy jakoś tak, no obrońcę w każdym razie) , którego czasem to wręcz trzeba pytać o pozwolenie zbliżenia się do szanownej gwiazdy
Kiedy przychodzimy do domu, albo mamy z niego wyjść na spacer, to taaaaaak się cieszymy
W ogóle Beta bardzo lubi wskakiwać, szczególnie na mnie czyli swojego tymczasowego pańcia.
Poza tym, jak tylko ma chwilę to śpi i się regeneruje.
W poniedziałek musieliśmy wyjechać do wtorku do Wrocławia, więc Beta zamieszkała chwilowo u naszych przyjaciół, którzy mają też małego (3 letniego) synka więc wiemy, że ona jest do wszystkiego i wszystkich nastawiona bardzo przyjaźnie. Psy, koty, dzieci, rowerzyści, samochody. Wszystko , mogą sobie jeździć nawet w kółko
Jak ją zostawiłem i wyszedłem, zaczęła skakać wręcz na drwi, żebym wracał a później się położyła przy drzwiach i czekała aż wrócimy.
No i zrobiła też strajk głodowy, bo pod naszą nieobecność nie chciała jeść (znaczy się chyba jej u nas dobrze)
Oczywiście jak wróciliśmy, to radości nie było końca a jak przyjechaliśmy do domu, to zjadła i poszła spać.
Poza tym Beta jest bardzo czystym psem i choć obawialiśmy się, że przez pobyt w ciasnym kojcu zrobi sobie toaletę u nas w domu, to okazało się, że nic takiego nie ma.
Potrafi długo wytrzymać, grzecznie wychodzi na spacer i dopiero tam się załatwia.
Odnośnie spacerów, to szczególnie porównując z naszym wariatem Tutisem, Beta to istny anioł. Można powiedzieć, że na spacerach ona nie idzie, tylko wręcz sunie
Nie ma żadnego ciągnięcia, przychodzi na wołanie a jak się leciutko mocniej złapie smycz, to mała natychmiast staje i patrzy na nas, jakby chciała sierotka spytać "co teraz?"
Z kwestiami zdrowotnymi też jest coraz lepiej.
Uszy są w coraz lepszym stanie, oczka wyglądają znacznie lepiej, powoli zarastają też rany na łapkach.
Z jej dietą zastanawialiśmy się, czy będzie ciężko, a okazało się, że ona w ogóle nie jest łakomczuchem.
Karmimy ją z ręki, a ona bardzo delikatnie bierze każdy groszek karmy i dokładnie gryzie (w przeciwieństwie do Tutisa, który zazwyczaj połyka)
W zasadzie jak ma zjeść powyżej 100g na raz, to zdarza się, że bierze karmę w pyszczek i odnosi do przedpokoju "na później", które to później jak się można spodziewać nie następuje nigdy, bo zaraz przewija się Tutis, i nici z zapasów
Oczywiście przylepa jest taka, że nawet teraz muszę pisać jedną ręką, bo drugą koniecznie muszę miziać...
To na razie tyle, pozdrawiamy M!S!A - 2014-01-29, 19:37 No świetna panienka, widać ze szybko poczuła się bezpiecznie A te mizianki widać bardzo są jej potrzebne, więc miziać, miziać bez narzekań Rufiakowa Amcia - 2014-01-29, 21:15 Zdjęcia tulanek są tak słodkie, że aż zawołałam koleżankę z pracy do monitora, żeby zobaczyła, jak się suczątko do Pańcia tula I opis też wspaniały, miód na serce, że się ta bidulka u Was znalazła!Iza Tutisowa - 2014-01-29, 21:20 Jest genialna!! Np. Wołamy Tutis chodź, a ona jest pierwsza
Słodziak niesamowity Ola i Habs - 2014-01-29, 22:57 Widać, że Becie jest u Was bardzo dobrze Rufiakowa Amcia - 2014-01-29, 23:36
Tutisowa ferajna napisał/a:
Jest genialna!! Np. Wołamy Tutis chodź, a ona jest pierwsza
Skurczybyczka alimak - 2014-01-30, 00:03 Czułam,że taki z niej słodziaczek Cudna niunia wrescie dostaje to, na co zasłużyła...długo pewnie czekała na takie mizianko....Myśle, że jest z tych co wiecznie im mało Iza Tutisowa - 2014-01-30, 12:26 Dzisiaj dzwoniliśmy po wyniki biochemii i na szczęście są bardzo dobre Także Becię teraz trzeba tylko delikatnie podrasować i będzie super laska alimak - 2014-01-30, 16:54 Iza Tutisowa - 2014-01-30, 18:34 Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości a jaka ona jest zmęczona Laska jest nieziemska Spajkowa Ewa - 2014-01-30, 19:28
Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości
to, co sobie pomyslalam nie nadaje sie do publikacji M!S!A - 2014-01-30, 19:38
Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości a jaka ona jest zmęczona
Hahaha no nie, i to wszystko na forum publicznym przed 22 Iza Tutisowa - 2014-01-30, 20:26 Głodnemu chleb na myśli zboczuchy wy!!! Rufiakowa Amcia - 2014-01-30, 21:08 Oesu, dziewczyny, opanujta się! Forum mamy dość mocno sfeminizowane, ale założę się, że chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać Ola i Habs - 2014-01-30, 22:43
Rufiakowa Amcia napisał/a:
chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać
Hahahaha, od razu mi się anegdota, czy jak to nazwać przypomniała.
Dlaczego kobiety mają problem z parkowaniem?
Bo wmawia im się, że tyle ______________, to 20 cm Aga_TRuficzkowa - 2014-01-30, 22:46
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Rufiakowa Amcia napisał/a:
chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać
Hahahaha, od razu mi się anegdota, czy jak to nazwać przypomniała.
Dlaczego kobiety mają problem z parkowaniem?
Bo wmawia im się, że tyle ______________, to 20 cm
Olka, no ja Cię bardzo proszę !!! Iza Tutisowa - 2014-01-30, 23:53 Poprawka, penis miał ponad 30cm a ja nawet takiej linijki nie posiadam
A odnośnie anegdotek to słyszałem takie trafne porównanie, ze podawanie pensji brutto jest jak mierzenie długości penisa razem z kręgosłupem Spajkowa Ewa - 2014-01-31, 09:48 To sie Beci watek erotyczny zrobil
Drodzy przyszli wlasciciele, pragne zapewnic, ze pies jest calkiem zdrowy psychicznie, tylko opiekunowie (rowniez wszyscy wirtualni) maja odrobinke nierowno pod kopula
Chyba, ze przyszlymi okaza sie obecni... wtedy skomplikuje to moje rozwazania Asterkowy Krzysztof - 2014-01-31, 10:21 Super że sunia jest zdrowa ,a tymi linijkami to "przereklamowane jest " Iza Tutisowa - 2014-02-03, 19:47 Żeby nie było, że tylko w domu siedzimy to pochwalimy się fotkami spacerowymi
Laska nie lubi chodzić na długie spacer, a raczej nie jest do nich przyzwyczajona, więc co jakiś czas idziemy na dłuższy dystans i jest co raz lepiej Nawet czasami podbiegnie, albo da się podpuścić naszej wichurze do zabawy
Ewa i Cindy - 2014-02-03, 23:05 oddawać moją Cindę.. hehehe ja się na nią napatrzeć nie mogę i specjalnie za często tu nie wchodzę..bo się tylko rozstrajam gdyby nie fakt że moja laska mi łapę w bok wbija i chucha na udo to bym już do Nowosolnej jechała!
koniecznie musimy się na spacer z laskami spotkać! Iza Tutisowa - 2014-02-04, 09:22 Widzisz Ewcia, jednak Cinda ma swojego sobowtóra Ciutkę większy, ale jednak
Ewa i Cindy napisał/a:
koniecznie musimy się na spacer z laskami spotkać!
Zapraszam z laskami Jestem w domu praktycznie cały czas alimak - 2014-02-04, 18:22 Wiem że niunia czeka na DS ale gdyby to od niej zależało to myślę że ona już wybrala Widać że jest z Wami szczesliwaIza Tutisowa - 2014-02-05, 12:52
alimak napisał/a:
Widać że jest z Wami szczesliwa
Ojjj jest strasznie wpatrzona w Piotrka, to fakt, że jej tu dobrze. Robimy co możemy, żeby czuła się bezpieczna