To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BETA - 230

alimak - 2014-01-26, 15:55

monika5s napisał/a:
alimak napisał/a:
Witam,
Jestem nowa na tym forum, ale od znajomej dostałam linka, żebym mogła się dowiedzieć co się stało z sunią, o której pisałam na innym forum. WIELKIE DZIĘKI TUTISOWEJ FERAJNIE ZA OPIEKĘ NAD NIUNIĄ ;-) Jestem przeszczęśliwa, że trafiła pod opiekę fundacji :-D .Bałam się, że kupił ją kolejny pseudohodowca... Wiem,że teraz jest w dobych rękach i tylko w takie może trafić na stałe ;-) Oby u weta wszystko wyszło dobrze... Trzymam za nią kciuki.

Witaj alimak ;-)
Jak widzisz sunieczka jest już pod dobrą opieką :-D
Teraz będzie już tylko lepiej :-D
Dzięki ;)
Iza Tutisowa - 2014-01-29, 19:31

Witajcie :)
Pora napisać trochę, co tam u nas, bo już chwilkę nas tu nie było (choć oczywiście nie oznacza to, że nic się nie dzieje) :)
Zacznijmy zatem od tego, że Beta jest psem zasadniczo bezobsługowym i często można by w zasadzie zapomnieć o tym, że w domu jest drugi psiak, gdyby nie fakt, że strrraaaszliwa z niej przylepa i uwielbia być miziana i tulana.

Oczywiście bardzo lubimy też wszelakie zabawy, pod warunkiem, że w ich trakcie Beta będzie miziana :)

Oczywiście jako, że obecnie ma cieczkę, ma też swojego bodyguarda (garda, czy jakoś tak, no obrońcę w każdym razie) ;) , którego czasem to wręcz trzeba pytać o pozwolenie zbliżenia się do szanownej gwiazdy ;)

Kiedy przychodzimy do domu, albo mamy z niego wyjść na spacer, to taaaaaak się cieszymy :)

W ogóle Beta bardzo lubi wskakiwać, szczególnie na mnie czyli swojego tymczasowego pańcia.
Poza tym, jak tylko ma chwilę to śpi i się regeneruje.

W poniedziałek musieliśmy wyjechać do wtorku do Wrocławia, więc Beta zamieszkała chwilowo u naszych przyjaciół, którzy mają też małego (3 letniego) synka więc wiemy, że ona jest do wszystkiego i wszystkich nastawiona bardzo przyjaźnie. Psy, koty, dzieci, rowerzyści, samochody. Wszystko luzik , mogą sobie jeździć nawet w kółko :)

Jak ją zostawiłem i wyszedłem, zaczęła skakać wręcz na drwi, żebym wracał a później się położyła przy drzwiach i czekała aż wrócimy.
No i zrobiła też strajk głodowy, bo pod naszą nieobecność nie chciała jeść (znaczy się chyba jej u nas dobrze) :)
Oczywiście jak wróciliśmy, to radości nie było końca a jak przyjechaliśmy do domu, to zjadła i poszła spać.

Poza tym Beta jest bardzo czystym psem i choć obawialiśmy się, że przez pobyt w ciasnym kojcu zrobi sobie toaletę u nas w domu, to okazało się, że nic takiego nie ma.
Potrafi długo wytrzymać, grzecznie wychodzi na spacer i dopiero tam się załatwia.
Odnośnie spacerów, to szczególnie porównując z naszym wariatem Tutisem, Beta to istny anioł. Można powiedzieć, że na spacerach ona nie idzie, tylko wręcz sunie :)
Nie ma żadnego ciągnięcia, przychodzi na wołanie a jak się leciutko mocniej złapie smycz, to mała natychmiast staje i patrzy na nas, jakby chciała sierotka spytać "co teraz?" :)

Z kwestiami zdrowotnymi też jest coraz lepiej.
Uszy są w coraz lepszym stanie, oczka wyglądają znacznie lepiej, powoli zarastają też rany na łapkach.
Z jej dietą zastanawialiśmy się, czy będzie ciężko, a okazało się, że ona w ogóle nie jest łakomczuchem.
Karmimy ją z ręki, a ona bardzo delikatnie bierze każdy groszek karmy i dokładnie gryzie (w przeciwieństwie do Tutisa, który zazwyczaj połyka) :)
W zasadzie jak ma zjeść powyżej 100g na raz, to zdarza się, że bierze karmę w pyszczek i odnosi do przedpokoju "na później", które to później jak się można spodziewać nie następuje nigdy, bo zaraz przewija się Tutis, i nici z zapasów :)

Oczywiście przylepa jest taka, że nawet teraz muszę pisać jedną ręką, bo drugą koniecznie muszę miziać... :D

To na razie tyle, pozdrawiamy :)

M!S!A - 2014-01-29, 19:37

No świetna panienka, widać ze szybko poczuła się bezpiecznie :) A te mizianki widać bardzo są jej potrzebne, więc miziać, miziać bez narzekań :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2014-01-29, 21:15

Zdjęcia tulanek są tak słodkie, że aż zawołałam koleżankę z pracy do monitora, żeby zobaczyła, jak się suczątko do Pańcia tula :D I opis też wspaniały, miód na serce, że się ta bidulka u Was znalazła!
Iza Tutisowa - 2014-01-29, 21:20

Jest genialna!! Np. Wołamy Tutis chodź, a ona jest pierwsza :D

Słodziak niesamowity :)

Ola i Habs - 2014-01-29, 22:57

Widać, że Becie jest u Was bardzo dobrze :)
Rufiakowa Amcia - 2014-01-29, 23:36

Tutisowa ferajna napisał/a:
Jest genialna!! Np. Wołamy Tutis chodź, a ona jest pierwsza

Skurczybyczka :rotfl: :rotfl: :rotfl:

alimak - 2014-01-30, 00:03

Czułam,że taki z niej słodziaczek :) Cudna niunia wrescie dostaje to, na co zasłużyła...długo pewnie czekała na takie mizianko....Myśle, że jest z tych co wiecznie im mało :rotfl: :rotfl:
Iza Tutisowa - 2014-01-30, 12:26

Dzisiaj dzwoniliśmy po wyniki biochemii i na szczęście są bardzo dobre :D Także Becię teraz trzeba tylko delikatnie podrasować i będzie super laska :mrgreen:
alimak - 2014-01-30, 16:54

:hurra: :hurra:
Iza Tutisowa - 2014-01-30, 18:34

Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości :rotfl: a jaka ona jest zmęczona :mrgreen: Laska jest nieziemska :)
Spajkowa Ewa - 2014-01-30, 19:28

Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości :rotfl:

:wysmiewacz:
to, co sobie pomyslalam nie nadaje sie do publikacji :lol:

M!S!A - 2014-01-30, 19:38

Pierwszy raz dostała wołowego penisiora rozm. 15cm, ależ było radości :rotfl: a jaka ona jest zmęczona :mrgreen:

Hahaha no nie, i to wszystko na forum publicznym przed 22 :lol:

Iza Tutisowa - 2014-01-30, 20:26

Głodnemu chleb na myśli :P zboczuchy wy!!! :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2014-01-30, 21:08

Oesu, dziewczyny, opanujta się! ;) Forum mamy dość mocno sfeminizowane, ale założę się, że chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać ;)
Ola i Habs - 2014-01-30, 22:43

Rufiakowa Amcia napisał/a:
chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać ;)

Hahahaha, od razu mi się anegdota, czy jak to nazwać przypomniała.

Dlaczego kobiety mają problem z parkowaniem?
Bo wmawia im się, że tyle ______________, to 20 cm ;)

Aga_TRuficzkowa - 2014-01-30, 22:46

Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Rufiakowa Amcia napisał/a:
chłopy to by tu zaraz z linijkami zaczęły latać ;)

Hahahaha, od razu mi się anegdota, czy jak to nazwać przypomniała.

Dlaczego kobiety mają problem z parkowaniem?
Bo wmawia im się, że tyle ______________, to 20 cm ;)

Olka, no ja Cię bardzo proszę !!! :mrgreen: :mrgreen:

Iza Tutisowa - 2014-01-30, 23:53

Poprawka, penis miał ponad 30cm a ja nawet takiej linijki nie posiadam ;)

A odnośnie anegdotek to słyszałem takie trafne porównanie, ze podawanie pensji brutto jest jak mierzenie długości penisa razem z kręgosłupem :)

Spajkowa Ewa - 2014-01-31, 09:48

To sie Beci watek erotyczny zrobil :lol:

Drodzy przyszli wlasciciele, pragne zapewnic, ze pies jest calkiem zdrowy psychicznie, tylko opiekunowie (rowniez wszyscy wirtualni) maja odrobinke nierowno pod kopula :dokuczacz: ;)

Chyba, ze przyszlymi okaza sie obecni... wtedy skomplikuje to moje rozwazania :roll: :hyhy:

Asterkowy Krzysztof - 2014-01-31, 10:21

Super że sunia jest zdrowa :) ,a tymi linijkami to "przereklamowane jest " :-P
Iza Tutisowa - 2014-02-03, 19:47

Żeby nie było, że tylko w domu siedzimy to pochwalimy się fotkami spacerowymi :mrgreen:
Laska nie lubi chodzić na długie spacer, a raczej nie jest do nich przyzwyczajona, więc co jakiś czas idziemy na dłuższy dystans i jest co raz lepiej :) Nawet czasami podbiegnie, albo da się podpuścić naszej wichurze do zabawy ;)

Ewa i Cindy - 2014-02-03, 23:05

oddawać moją Cindę.. hehehe :) ja się na nią napatrzeć nie mogę i specjalnie za często tu nie wchodzę..bo się tylko rozstrajam :) gdyby nie fakt że moja laska mi łapę w bok wbija i chucha na udo to bym już do Nowosolnej jechała! :)
koniecznie musimy się na spacer z laskami spotkać! :)

Iza Tutisowa - 2014-02-04, 09:22

Widzisz Ewcia, jednak Cinda ma swojego sobowtóra :rotfl: Ciutkę większy, ale jednak ;)

Ewa i Cindy napisał/a:
koniecznie musimy się na spacer z laskami spotkać! :)
Zapraszam z laskami :) Jestem w domu praktycznie cały czas :)
alimak - 2014-02-04, 18:22

Wiem że niunia czeka na DS ale gdyby to od niej zależało to myślę że ona już wybrala :lol: :lol: Widać że jest z Wami szczesliwa
Iza Tutisowa - 2014-02-05, 12:52

alimak napisał/a:
Widać że jest z Wami szczesliwa
Ojjj jest strasznie wpatrzona w Piotrka, to fakt, że jej tu dobrze. Robimy co możemy, żeby czuła się bezpieczna :)