Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SOFFI - 243
Shigella - 2014-06-22, 23:28 Shigella - 2014-06-22, 23:31 Iza Tutisowa - 2014-06-23, 10:47 Sunia jest cudowna, mam nadzieję, że znajdziemy jej jak najszybciej cudowny dom Marina Dino i Lola - 2014-06-23, 20:08 Koniecznie musi być cudowny... i żeby nigdy więcej nie została skrzywdzona..magda - 2014-06-23, 22:33 ślicznotka a pozycia na pleckach rozwola mój to samo codzennie robi ze Megunia już się nauczyła choć labrador pozdrawiamy serdecznieIza Tutisowa - 2014-06-25, 21:49 Kochani zapraszam do kolejeczki po Soffi szukamy suni najlepszego domku jest już po zabiegach sterylizacji, nie wykazuje żadnych niepożądanych zachowań, więc jest gotowa by znaleźć swoich człowieków Shigella - 2014-06-25, 22:19 Wczoraj byliśmy z Soffi u weta w gabinecie "Na Stokach" (szczególne podziękowania dla Pani doktor, która nam bardzo pomogła!). Mała miała wykonane zdjęcie RTG prawej łapki i stawów biodrowych (zdjęcia zamieszczam poniżej). Pani doktor stwierdziła że są wyraźne zmiany zwyrodnieniowe w prawym łokciu i prawym bioderku. Kupiliśmy więc preparat ArthroMax i podaję go Sofci.
Mała była znieczulona do badania, ale widocznie ma słaby organizm, bo mocno zareagowała na dawkę dla 15kg psiaka. Dziś już wszystko ok! Ale wczoraj o mało nie umarłam ze strachu
Ach! No i złe wieści... szukam mieszkania ale póki co nie znalazłam niczego przyjaznego pieskom Jest więc niestety spora obawa, że będę musiała rozstać się z Sofcią... Najlepiej by było, żeby Ślicznotka poszła już do swoich Człowieków, bo to cudowna przylepa, spragniona miłości, tulania i spokoju. Każdy Ludź będzie Nią zachwycony, bo chwyta za serce od pierwszych chwil i jest przenajkochańsza!!! <3
Decydujcie się na ten Skarb, bo zasługuje na wszystko co najlepsze!
Iza Tutisowa - 2014-06-26, 11:18 Bardzo ważne, aby domek do którego trafi Soffi nie był mieszkaniem na wysokim piętrze bez windy, oraz żeby mała nie miała wielu schodów do pokonania Iza Tutisowa - 2014-06-27, 10:28 Kochani jakże miłe wiadomości
Nasza dama Soffi w poniedziałek wyrusza do nowego domu Zamieszka u Pani Aliny w Katowicach Bardzo serdecznie gratuluję.
Justynie dziękuję za dotychczasową opiekę nad sunią Kamila i Oskar - 2014-06-27, 10:58 Gratuluje Pani Alinko Ola i Habs - 2014-06-27, 19:28 Serdeczne gratulacje Aluta, Soffi i Aston - 2014-06-29, 20:18 Dziękuję za miłe słowa.Mam nadzieję, że suczka szybko się odnajdzie w nowym domku.Iza Tutisowa - 2014-06-30, 20:04 Soffi już jest w nowym domu, wszystko w porządku u niej. Na samym początku jak Ewelina wychodziła z mieszkania to próbowała staranować drzwi, żeby tylko z nią wyjść, ale po chwili się uspokoiła i jest już wszystko fajnie. Spotkała już sąsiada z którym nie było żadnych niepożądanych sytuacji
Ideał pies Rufiakowa Amcia - 2014-06-30, 20:09 No to niecierpliwie czekamy na relację z nowego domku Ewelina, Kajen i Zola - 2014-06-30, 20:50 Ja jestem za słaba na tymczasa, pokochałam ją w ciągu tych kilku dni strasznie ale dom będzie miała super, a ok. 100 m od bloku ma do dyspozycji ogromne jezioro, myślę, że każdy golden by zwariował z radości, mieszkając w takiej okolicy Całą drogę przespała powodzenia malutka, czekamy na relację Pani Aliny Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-01, 08:25 Witam wszystkich. Wczoraj wieczorem dotarła do mnie Soffi. Bardzo spokojne stworzenie. Najpierw pozwiedzała nowe "włości", a potem to już było pilnowanie człowieka<gdzie ty tam ja>. Noc minęła nam bardzo spokojnie. W chwili kiedy zaczęłam szykować się do spania mała przyczłapała do pokoju, ułożyła się na legowisku i przechrapała spokojnie całą noc . Rano wstała o 8 30, spacerek papu i wypoczywamy. Tyle u nas na chwilę obecną.Pozdrawiam Ala.Ewelina, Kajen i Zola - 2014-07-02, 15:38 Dziękujemy za pierwszą relację i życzymy powodzenia we wspólnej drodze Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-03, 10:09 Chciałam zameldować, że u mnie wszystko w porządku. Chodzimy z pańcią na spacerki<na razi jeszcze nie za daleko bo słaba kondycja>. Na spacerkach troszeczkę biegam za patyczkami, a potem bawię się w mały tartak i przerabiam je na wióry. Wytarzała się się już parę razy w trawce<ale było fajnie>
W domku też już parę razy zrobiłam plecki.Pańcia pozwala też wejść na łóżeczko.
Poznałam już parę psich i ludzkich sąsiadów. Było miło. Na razie tyle.
Pozdrawiam Soffcia.Anonymous - 2014-07-03, 10:47 Rufiakowa Amcia - 2014-07-03, 20:49
aluta i Soffi napisał/a:
biegam za patyczkami, a potem bawię się w mały tartak i przerabiam je na wióry
Soffi, jesteś mistrzynią w tym fachu! Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-06, 21:57 U nas wszystko w najlepszym porządku.Mała przestała jeść jak księżniczka<zawsze zostawiała kilka chrupek>,teraz wciąga całą porcję. Spacerki trochę ciężkie szczególnie jak jest upał.Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą burzę.Sunia miała ją głęboko w nosie,porozglądała się tylko i tyle.
Pozdrawiamy.Ewelina, Kajen i Zola - 2014-07-08, 23:19 Wspaniale słyszeć, że u Was wszystko dobrze Pani Alino, a udało się Soffi popływać? Trzymałam kciuki, żeby okazała się pływakiem, to by było zbawienne dla stawów Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-09, 21:15 Na razie udało się zamoczyć łapki i brzuszek, bo pańcia nie zabrała na spacerek długiej linki tylko zwykłą smycz.Psicy prawdopodobnie woda nie parzy bo niewiele brakowało żeby pani się też pomoczyła.Iza Tutisowa - 2014-07-09, 21:32 A ja obiecuję, że jutro będą zdjęcia Iza Tutisowa - 2014-07-11, 22:04 Obiecałam i są