To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUKA ma już dom w Rzeszotarach - 247

Anonymous - 2014-07-03, 06:45

Iza Tutisowa - 2014-07-03, 12:50

Marto wszystkie nasze psy muszą być pod naszą obserwacją ok. 2 tygodnie. Do tego czasu DT sprawdza psa na wszystkie możliwe sposoby.

Co do LUKI to zgłasza się do niej wiele chętnych osób i ten czas może się troszkę wydłużyć, więc prosimy o cierpliwość :)

Anonymous - 2014-07-03, 15:12

Martyna i Boski - 2014-07-03, 21:23

Luka ma się świetnie, rozkochała w sobie już całe osiedle i psów i ludzi :rotfl: wszyscy zachwycają się jej uroczą mordką.

A mi się za to zdaje, że jest jej "za świetnie"... Wyobraźcie sobie! taka akcja! Mam w sypialni wielkie łóżko, na którym jeszcze nigdy nie było mi niewygodnie czy ciasno. Tej nocy jednak jakoś czułam się przytłoczona, nie mogłam wyprostować nóg, a pół ciała opierało mi się o ścianę i miałam problem wykonać jakiś ruch, jednak spałam zbyt twardo, aby się obudzić i sprawdzić o co chodzi. Ale w końcu zadzwonił budzik...

... połamana próbuje się przewrócić na drugi bok a tu! moje plecy opierają się na miękkim goldenowym futerku! Nie wiem jak Luka to zrobiła, ale w nocy zepchnęła mnie na drugą krawędź łóżka i spała rozwalano na całym materacu :rotfl: :rotfl: ! Oczywiście cała sytuacja mnie tak rozbawiła, że Luka się oburzyła, że ją budzę, widocznie było jej bardzooo wygodnie.

Ale gdy już zeszła z materaca delikatnie na nią nakrzyczałam i wyjaśniłam, że w takich warunkach spać nie potrafię. Ona tak jakby zrozumiała i na łóżko już więcej nie weszła... przynajmniej nie jak jestem świadoma :mrgreen: zobaczymy jaka ekspansja czeka mnie dziś w nocy :rotfl:

Martyna i Boski - 2014-07-03, 21:31

Proszę a to dowód tego, że Luka to tylko tak słodko wygląda, a tak naprawdę to cwana bestia :lol: :lol:

Martyna i Boski - 2014-07-03, 21:43

A to zdjęcie, na którym bynajmniej Luka nie poluje tylko... Luka się dziwi. Mam wrażenie, że sunia w życiu mało widziała i niewiele doświadczyła, bo dziwie się wszystkiemu, przygląda po sto razy i tak po prostu dziwi się :) . Śmiesznie to wygląda, czasem leci za kotem, a czasem się go boi, jak się kot zatrzyma to ta merda ogonem. Jest bardzo pozytywna, ma tony niezużytej energii, ale ja na szczęście potrafię nad tym zapanować. Zdjęcie przedstawia właśnie część dzisiejszej 4h wyprawy oczywiście z długim postojem i odpoczynkiem. Dieta wychodzi nam świetnie, bo mała nie chce jeść Brita ani ProPlana, chyba była trzymana na domowym jedzeniu, bo na frytki to dziś się śliniła. Dzióbnie kilkanaście ziarenek suchej dziennie i tyle :) sama się ogranicza, kupy robi piękne, nie ma problemów. I rusza się! rusza się i chce się ruszać.

Zakochujemy się z Boskim coraz bardziej :rotfl: , ale ona też nas bardzo lubi, bo jak zostawiłam ją na 5 minut z koleżanką to ta piszczała i patrzyła w stronę w którą poszłam, ehhh kochana mordka!

Anonymous - 2014-07-04, 04:10

Martyna i Boski - 2014-07-07, 08:02

... nie pisaliśmy bo tyleee się działo :rotfl: psiaki nawet dziś rano miały niewielkie chęci na spacer. Ale jestem z nich dumna, dały radę, nawet emeryt Boski doganiał Lunkę.

zdjęcie Luki i Boskiego z naszej polsko-czeskiej granicy: Olzy

Luka bez trudu też karmi kaczki :D może nie widać ich na zdjęciu, ale chlebek jadły bardzo chętnie, a sunia z nimi hahahaa.

a tu pies myśliwski - stoi i merda ogonem do kaczek :rotfl:

plecak włóczykija - wędka, książka, czekolada i przed siebie. I taka właśnie jest Luka, pójdzie za nami wszędzie, :serce: :serce: będę bardzo cierpiała przy rozstaniu z nią :( i nie tylko ja...

Martyna i Boski - 2014-07-07, 08:09

tu dobrze widać charakterki moich złociaków, Boski woli ląd ;)

a to już wieczór, Luka padła o Boskim nie wspomnę. hahahaa uwielbiam takie wykończone psiaki!!

Iza Tutisowa - 2014-07-07, 11:29

Martyna laska jest fajowa :)komuś trafi się wielki skarb :)
Anonymous - 2014-07-07, 11:49

suzuki - 2014-07-11, 21:39

Martyna co słychac u Luki, zgubiła juz troszke swoja wagę??
Martyna i Boski - 2014-07-12, 00:07

...u Luki... ahhh u Luki :serce: cudnie :) . Każdego dnia gubi troszkę ciałka. Bawi się świetnie, goni z zabawkami, piszczałkami, piłeczkami, sznurami. Uwielbia gości bo może się pochwalić swoim asortymentem.

Mamy problem z pielęgnacją tj. wyczesywaniem :rotfl:
...Luka myśli, że szczotka to też zabawka, w związku z czym szczotkowanie to niezła impreza. Nie udaje mi się to zupełnie, ale Luka ma radochę - a to się chyba liczy najbardziej.

Anonymous - 2014-07-12, 06:55

Iza Tutisowa - 2014-07-13, 14:15

Od dzisiaj LUKA ma swojego człowieka :) Zamieszka na stałe w Rzeszotarach u Mariusza i jego rodziny :)

Życzymy samych wspaniałych chwil :)

LUKA - 2014-07-13, 16:43

Luka melduje się z nowego domu i jak tylko ogarniemy kwestie zwiazane z zalaczaniem zdjec to zdamy relacje z pobytu:)
Rufiakowa Amcia - 2014-07-13, 17:24

Gratulacje! Niecierpliwie czekamy na relację, czujcie się na forum, jak u siebie :) No i powodzenia z tą ślicznotką!
Ola i Habs - 2014-07-13, 22:38

Gratuluję :)
Martyna i Boski - 2014-07-14, 06:19

Ja również gratuluję i jednocześnie jestem zachwycona, bo miałam okazję poznać osobiście Mariusza, przypuszczam, że jego rodzinka jest równie pozytywna i dlatego bardzo się cieszę, że właśnie taki domek wybraliśmy Luce :rotfl: .

Dostałam już serię zdjęć, mam nadzieję, że Mariusz się nie obrazi jak je tu umieszczę, ale są boskie!!

Martyna i Boski - 2014-07-14, 06:21

Martyna i Boski - 2014-07-14, 06:22

LUKA - 2014-07-14, 07:20

Wręcz przeciwnie. Dzięki za pomoc. Teraz, tylko będę musiał zrobić nową serię zdjęć żebym miał, co pokazać :-) ;-)
Anonymous - 2014-07-14, 18:49

Rufiakowa Amcia - 2014-07-15, 11:32

Shinodka napisał/a:
Fajne fotki, widac ze dziewczynka ma sie dobrze :)

I jaka zadowolona ze wspólnej gonitwy :D A tak w ogóle, jak ma na imię towarzysz/ka zabaw Luki?

Iza Tutisowa - 2014-07-15, 13:03

No laska jest świetna :)