Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SHILLA - 349
Waniliowa Paula - 2016-04-06, 09:24 Kochani. Szilusia jest wzorcowym psidłem. Nie ma na co czekać - jest gotowa na adopcję.
A teraz czekam na ankiety, niech się pchają drzwiami i oknami, udowodnijcie, że seniorki da się wyadoptować!!!!!!!!!! Niech będzie jak z Maniusią, niech będzie jak z innymi weteranami fundacji!
Agnes i Nelly - 2016-04-07, 07:24 Trzymamy kciuki Renata i stadko - 2016-04-18, 11:49 Hej hej
Shilcia u nas się zadomowiła, jest pogodnym i przyjaźnie nastawionym psem, zarówno do ludi jak i innych zwierząt...nawet ,,upierdliwa" Wiki jej nie przeszkadza...a wierzcie mi, tak natrętnego kota jeszcze nie miałam...nie lubi głaskania i przytulania ale przepycha sie i wszędzie musi być pierwsza..i Shilcia na to nie reaguje..
Dziś mamy wizytę u weta...badania kontrolne
Ciekawe jak będzie się zachowywała u pani doktor
Generalnie pies ideał
Pozdrawiamy serdecznie
Renata i stadkoAgnes i Nelly - 2016-04-18, 11:55 Renatko miło, że sunia się tak dobrze u Was czuje, a Wy z nią także i czekamy na wieści po wizycie u Veta Waniliowa Paula - 2016-04-25, 21:05 Kochani. Mam nadzieję, że to tylko na chwilę, na momencik wstawiam Szilę do przedsionka.
Sunia ma nieładną narośl na oczku, która w piątek zostanie usunięta. Po rekonwalescencji sunia będzie gotowa do adopcji.
Okazało się też, że sunia ma chora tarczycę (być może stąd otyłość).
Musi brać Euthyrox 200mg, 2* dziennie 3 tabletki. Prosze wszystkich o trzymanie kciukasów!Gizmo - 2016-04-26, 07:00 Trzymamy kciuki i łapki Dominika i Binek - 2016-04-26, 07:32 Szila złotko, oby operacja się udała bez problemów Agnes i Nelly - 2016-04-27, 08:45 trzymamy łapki i kciuki i czekamy na info po zabiegu Gizmo - 2016-04-28, 12:56 Trzymamy Agata i Luna - 2016-05-04, 14:04 hej,
I jak tam Szila po zabiegu? Wszytsko w porzadku?Waniliowa Paula - 2016-05-04, 20:12 Kochani u Szilusi wszystko w porzadku oczko się goi pięknie Waniliowa Paula - 2016-05-04, 20:30 Kochani, dziś jest szczęśliwy dzień
Szila znalazła swój dom
Zamieszka u Pani Marty pod Krakowem, razem z Jej rodziną i dwoma psiakami
Jestem przeszczęśliwa z powodu takiego rozwiązania. Wierzę, że Shilcia będzie rozpieszczana i kochana, a cała niedola zostanie jej wynagrodzona.
Pani Marto <3 za złote serce, które pozwoliło Pani przyjąć pod dach złotą seniorkę WIELKIE DZIĘKI!!
Renatce, za cudowną opiekę nad Szilą także dziękuję. Twoja pomoc dla nas jest nieoceniona.
Bardzo dziękuję :*Aga i Toffik - 2016-05-04, 23:26 To wspaniała wiadomość Dominika i Binek - 2016-05-05, 07:22 Shila żyj długo i szczęśliwie w swoim nowym domku Anonymous - 2016-05-05, 07:44 Angelika i Spike - 2016-05-05, 09:16 Ojej, to cudnie Warna - 2016-05-07, 15:20 No i pojechała. Czekamy na wiścei z nowego domu. Gizmo - 2016-05-08, 11:12 I jak tam Shilusia?Waniliowa Paula - 2016-05-08, 16:18 Kochani, Niebawem Pani Marta będzie na forum i wszystko dokładnie opisze
Póki co wiemy, że podóz przebiegła bez problemowo (ponad 500 km!), Shilcia jest bardzo dzielna.
Z Panią Martą szybko nawiązały kontakt, ale czekamy na rózwój sytuacji z rezdentką Zośką.
Jak wiadomo Shilcia bardzo dobrze znosi towarzystwo innych psiaków, ale stres związany ze zmianą miejsca i podróżą odbił się na jej zachowaniu, otóż pokazała Zosi zęby a także jechala do niej w aucie tyłem Myślę, że to jednak niz groźnego - dziewczyny muszą się wzjajemnie poznać i wytworzyć relację I za to bedziemy trzymać kciuki Aga Tokajowa - 2016-05-08, 17:07 Wszystko zależy jak silna będzie chęć dominacji jednej czy drugiej suni.
W naszym stadzie to Goldi jest przywódczynią,chłopaki to aprobują bez problemu
Natomiast stosunki między Lamią i Goldi zawsze były napięte.Dobrze ,że Goldi jest inteligentna i często nie reaguje na zaczepki Lamii,która tylko czyha jaki numer wykręcic.
Nigdy nie zaakceptowała przywództwa Goldi.Czasami wystarcza byle pierdoła ten sam patyczek, ciekawy zapach,który razem chcą wąchać i jest afera.Na pewno nie mogą zostać same w jednym pomieszczeniu,w którym byłyby jakieś zabawki,a na pewno nie piłki
Miejmy nadzieję,że dziewczyny poukładają jakoś wzajemne relacje ale z kobietami to różnie bywa.
Życzymy wszystkiego dobrego
Aga i Tokajek.Dominika i Binek - 2016-05-11, 14:10 Hej, co słychać u Shili?:)Gizmo - 2016-05-11, 16:32 No właśnie jak tam Shila w nowym domu Waniliowa Paula - 2016-05-12, 18:33 Kochani, jestem własnie po rozmowie z Panią Martą, wzruszona i pełna optymizmu!
Szila się zadomowiła, stado się dopasowało i sunie mają ze sobą świetny kontakt. Szila wybrała sobie miejsce do wylegiwania, a najbardziej lubi jednak podwórko. Uwielbia spacery, bardzo się pilnuje Pani Marty.
Jest po kontroli weterynaryjnej, miała zatkane gruczoły odbytnicze, zdjęte szwy z oczka. Pani doktor ustaliła z Panią Martą dietę dla Shilci, do zrzucenia zostało jej jeszcze 5 kilo.
Mało tego, Szila była w spa! Została wykapana, wystrzyżona przez profesjonalną groomerkę, dzięki czemu zyskała młodszy wygląd!
Juz niebawem wkleję zdjęcia aby to potwierdzić!
P.S. Pani Marta i Jej rodzina to wspaniali ludzie. To w jaki sposób traktują zwierzęta, z godnością, szacunkiem, zrozumieniem potrzeb budzi we mnie najcudowniejsze emocje. Gdyby na tym świecie istnieli tylko tacy ludzie, fundacja, schroniska, nie musiały by istnieć...Waniliowa Paula - 2016-05-12, 21:20
oo taka jestem sliczna Kamila i Oskar - 2016-05-13, 07:06 Szilunia miała szczęście, że na swojej drodze trafiła na taki wspaniały domek