Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - ARIA - 434
m.malinowska - 2017-04-21, 09:07 No tak. nie spojrzałam, Myslalam ze pisze z domem tymczasowym Arii. Podoba mi sie Tosia jeszcze bo ma 3 lata. Ale usposobienie Arii mnie urzekło że jest taka spokojna. A Tosi wiek bardziej przemawia. Ale z mordek obydwie sunie mnie kręcą Angelika i Spike - 2017-04-21, 09:29 Trzeba pamiętać, że na Tosię jest ponad 5 rodzin chętnych. Aplikacji jest dość dużo i ciągle przybywa. A zostanie wybrany tylko jeden, najlepszy, wg nas.
Wiek nie ma znaczenia, jeśli pies pokocha Was, a Wy jego.
Fifi ma 13 lat i zamieszkała niedawno z młodą dziewczyną, która kocha ją nad życie.
Pepsi ma 8 lat, jeśli się nie mylę, i jako seniorka zamieszkała z panią Kasią, która sama zastanawia się, czemu wcześniej nie decydowała się na seniorki.
Wszystkie wątki w psach w nowych domach możecie poczytać i przekonać się, że starszy pies, nie oznacza gorszy.m.malinowska - 2017-04-21, 10:15 Ja wiem że nie ma znaczenia wiek. Wcale nie uwazam że starszy gorszy, tylko nie mamy do czyneinia wcale z pieskami wiec narazie wypytuje o wszystko co mnie interesuje ale nie w celu żeby oceniac seniorów negatywnie tylko po to zeby sie dowiedziec jak najwiecej o goldenkach i zeby tez sobie ułatwic wybor. Wiem tez że nie wazne jakbysmy mocno chcieli Tosię to i tak fundacja wybierze dom taki jaki dla /tosi bedzie najlepszy a nie że ktos bardzo chce Tosię - jestem tego siwadoma.Angelika i Spike - 2017-04-21, 10:20 Cieszymy się. Na każdą osobę na pewno przypadnie psiak, który go pokocha.
Tyle ich na świecie, naprawdę starczy dla każdego m.malinowska - 2017-04-21, 10:25 Kasia i Abby - 2017-04-22, 13:18 co do zdrowia Arii, dostaniemy od weta cały opis przy ściągnięciu szwów, więc zobaczymy co tam dokładnie. Z tymi stawami niestety tak jest, musimy podawać suplementy na stawy, żeby je troszkę wzmocnić. Poza tym ważne jest dla Arii, żeby był dom lub mieszkanie gdzie nie będzie musiała za dużo chodzić po schodach właśnie z względu na swoje stawy.
Co do guza- dopiero poszedł na badanie histopatologiczne więc za 2 tyg dowiemy się czy to był jakiś nowotwór czy też nie.
Aria jest cudownym psiakiem, spokojnym, łaknącym kontakt z człowiekiem m.malinowska - 2017-04-22, 19:07 A jakis filmik z Arią??anula1030 - 2017-04-23, 07:04 Witam m.malinowska,zerknij na wątek Freda,może też Cię zainteresuje. Z charakteru odpowiada wszystkiemu co piszesz. Wiadomo,że musi być miłość i to coś. Jest dużo psiaków w Fundacji. Angelika i Spike - 2017-04-25, 12:24 Aria tak odpoczywa po sterylizacji.
Kto pokocha Arię, no kto?
m.malinowska - 2017-04-25, 14:24 Ja sie zastanawiam nad tą sunią ale jeszcze mysle o Tosi. Bo mąż chciałby Tosię bo młoda a ja Tosię albo Arię. A czy mozna prosic o jakis filmik z Arią. Bo o Tosi juz widzialam. Zabawna ta Tosia a Aria z usposobienia pewnie spokojniutka i tez kochana.Angelika i Spike - 2017-04-25, 17:52 Jeśli dt będzie miał czas, na pewno coś nagra, jednak teraz ARIA ze względu na przeprowadzony zabieg, w większości leży i odpoczywa.
Za jakiś czas na pewno pojawi się film.KarolinaWrocław - 2017-04-25, 18:10 m.malinowska, my jesteśmy domem tymczasowym. Aria jak na razie jest bardzo słaba, więc nie ma sensu kręcenia czegokolwiek. Film nie oddałby tego jaka jest.. Jak wspomniano we wcześniejszym poście: cały czas leży z kilkoma przerwami na 5 minutowy spacer. Dajcie jej kilka dni na dojście do zdrowia. W piątek jedziemy na kontrolę do weterynarza.m.malinowska - 2017-04-25, 18:12 A czy mozna na facebooku na prywatnej wiadomosci popsosic o filmik jak sunia sobie lezakuje chxialabym obejrzec. Bylo by moze lłatwiej zamiast wkleic tu. Moze cos bym se podpytala o sunię??Angelika i Spike - 2017-04-25, 18:14 Najlepiej kontaktować sie poprzez opiekuna adopcyjnego, Kasie.m.malinowska - 2017-04-25, 18:27 A jak moge przez jakiegos maila czy favebooka?KarolinaWrocław - 2017-04-25, 18:28 Linka z moim FB wysłałam w wiadomości prywatnej.Angelika i Spike - 2017-04-25, 18:33 Można napisać do Kasi na mail kasia@wartagoldena.org.pl
Lub napisać do niej wiadomosc prywatna - powyżej widać jej wpis, KASIA I ABBY.Justynka i Fifi - 2017-04-25, 19:46
m.malinowska napisał/a:
Ja wiem że nie ma znaczenia wiek. Wcale nie uwazam że starszy gorszy, tylko nie mamy do czyneinia wcale z pieskami wiec narazie wypytuje o wszystko co mnie interesuje ale nie w celu żeby oceniac seniorów negatywnie tylko po to zeby sie dowiedziec jak najwiecej o goldenkach i zeby tez sobie ułatwic wybor.
To ja, "młoda dziewczyna" od Fifi też nie miałam nigdy swojego psa (ani rodzinnego) i uważam, że "gotowy" odchowany piesek super nadaje się na pierwszego psa według mnie to plus, że już tak nie szaleje (przynajmniej w domu, bo na dworze lubi sobie pobiegać w parku czy na łące) i większość rzeczy olewa a wg dokumentów Fifi niedługo będzie mieć 14 lat :O no ale chyba i tak wszystko zależy od tego, który psiak najbardziej wam skradnie serce (ja długo nie mogłam podjąć decyzji, żeby na 100% przygarnąć pieska, aż zobaczyłam Fifi i poczułam, że to jest właśnie ten "złoty strzał" - i to najlepsza decyzja! )m.malinowska - 2017-04-25, 19:58
Justynka i Fifi napisał/a:
m.malinowska napisał/a:
Ja wiem że nie ma znaczenia wiek. Wcale nie uwazam że starszy gorszy, tylko nie mamy do czyneinia wcale z pieskami wiec narazie wypytuje o wszystko co mnie interesuje ale nie w celu żeby oceniac seniorów negatywnie tylko po to zeby sie dowiedziec jak najwiecej o goldenkach i zeby tez sobie ułatwic wybor.
To ja, "młoda dziewczyna" od Fifi też nie miałam nigdy swojego psa (ani rodzinnego) i uważam, że "gotowy" odchowany piesek super nadaje się na pierwszego psa według mnie to plus, że już tak nie szaleje (przynajmniej w domu, bo na dworze lubi sobie pobiegać w parku czy na łące) i większość rzeczy olewa a wg dokumentów Fifi niedługo będzie mieć 14 lat :O no ale chyba i tak wszystko zależy od tego, który psiak najbardziej wam skradnie serce (ja długo nie mogłam podjąć decyzji, żeby na 100% przygarnąć pieska, aż zobaczyłam Fifi i poczułam, że to jest właśnie ten "złoty strzał" - i to najlepsza decyzja! )
Oj dziękuję za wpis. Takie wpisy są zawsze pomocne w podjęciu decyzji. A ile miała Figi jak ja przygarnelas?Angelika i Spike - 2017-04-25, 20:22 Justyna od niedawna jest nową panią Fifi.
Fifi podczas adopcji miała skończone 13 lat.Justynka i Fifi - 2017-04-26, 07:21 W dokumentach ma dwie daty urodzenia - czerwiec i wrzesień 2003, więc ponad 13,5 roku - adoptowałam ją w styczniu. Ogólnie polecam wizyty zapoznawcze, wtedy najłatwiej podjąć decyzję m.malinowska - 2017-04-26, 08:01 O wizyty zapoznanie tylko psiak jest we Wrocławiu a ja w łodzi. I co przyczyniło się że na 100% podjęłaś decyzję to to ten jedyny? Po wizycie osobiście jak zobaczyłas pieska to już wiedziałaś że to ten??Justynka i Fifi - 2017-04-28, 13:42 No to fakt, my mieliśmy na szczęście trochę bliżej, żeby podjechać (ok. 120km). Ogólnie jesteśmy starzy mentalnie, więc taki piesek do nas pasuje na wizycie (spacerze) Fifi była takim spokojnym, grzecznym i słodkim pieskiem, więc tak, wiedziałam, że to ten Angelika i Spike - 2017-04-28, 13:44 Niektórzy z naszych kandydatów mają swoje pierwsze spotkanie podczas przekazania psa z DT do nich, do nowego domu. Więc nie każdy ma możliwość spotkać się przed adopcją, ale do tej pory reklamacji nie uwzględniliśmy KarolinaWrocław - 2017-04-28, 20:36 Byliśmy dzisiaj z Aruśką na wizycie kontrolnej. Niestety nie wszystko się dobrze wygoiło więc zdjęcie szwów trzeba było przenieść na 4 maja. Po ściągnięciu kamienia nazębnego Pani weterynarz określiła wiek Ari na ok 9 lat.
Ogólnie psinka czuje się lepiej. Chętniej się bawi i je. Przybrała do 23 kg.