Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BADI - 199
Kamila i Oskar - 2013-11-26, 08:19
Joanna_i_Wojtek napisał/a:
Badi osiągał taką prędkość, że jak śledziliśmy go wzrokiem, to aż kręciło się w głowach, był przy tym taaaaaki szczęśliwy!
ależ cieszą takie wieśći z rana Ola i Habs - 2013-11-26, 19:50 Superowe informacje Trzymamy kciuki na kolejne postępy, a co do zabawek, to zobaczycie, że to tylko kwestia czasu Joanna_i_Wojtek - 2013-11-28, 08:39 "Nie, nasz pies nie wchodzi do łóżka"
monimax - 2013-11-28, 13:05
Cytat:
"Nie, nasz pies nie wchodzi do łóżka"
No nie wchodzi, on tylko sobie "zagląda" Ola i Habs - 2013-11-28, 13:44 On tylko sprawdza, czy macie tam wygodnie, bo martwi się, żebyście przez przypadek nie chodzili niewyspani Joanna_i_Wojtek - 2013-12-05, 20:49 Oto Badi co się nie bawi:
monimax - 2013-12-05, 21:03
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
a co do zabawek, to zobaczycie, że to tylko kwestia czasu
no i stało się Spajkowa Ewa - 2013-12-05, 21:04 Pańcia, no co Ty! Ja się nie bawię, ja tylko melę Kamila i Oskar - 2013-12-05, 21:08 najpierw lewe oczko, potem prawe, nosek....
Ale super goldenek2 - 2013-12-05, 21:30 Badylku... ślicznie Rufiakowa Amcia - 2013-12-05, 23:04 Badylasty mymłacz! Jupiii Ola i Habs - 2013-12-05, 23:12
monimax napisał/a:
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
a co do zabawek, to zobaczycie, że to tylko kwestia czasu
no i stało się
Dokładnie, nic dodać nic ując Teraz to się tylko chłopak coraz bardziej będzie rozkręcał Joanna_i_Wojtek - 2013-12-05, 23:57 Dziękujemy za miłe słowa. Po raz kolejny powiem, że Badi to najfajowszy pies na całej planecie! A i Wendzia przy nim stała się prymuską i jest super grzeczna, więc jest win-win Joanna_i_Wojtek - 2013-12-07, 11:59 Halo, halo, bardzo prosimy o poradę. Czy taki kong:
nadaje się do wypełnienia pastą, tak żeby Badi mógł go wylizywać pod naszą nieobecność i się przy okazji uspokajać? Bo mimo treningu nadal ma zapędy niszczycielskie i ostatnio zeżarł moje cienie do powiek i róż do policzków, pomadek nawilżających już nawet nie liczę, skubaniec zawsze coś sobie znajdzie. No i chcemy kupić coś innego, co go zajmie i wyciszy.
I jeszcze jedno: czy pies może dostawać codziennie kość prasowaną? Czy to może mu w jakiś sposób zaszkodzić? Bo zauważyliśmy, że to kości dość dobrze działają, ale nie chcemy przesadzić też.goldenek2 - 2013-12-07, 12:49 Ja jestem bardziej przekonana do konga extreme (koloru czarnego).... Moim zdaniem jest zdecydowanie mocniejszy.Spajkowa Ewa - 2013-12-07, 13:46 My też mamy kongo extreme
By zająć Badylca możesz też przed wyjściem pochować smakołyki w różnych miejscach mieszkania. Jeśli mocno nie niszczy, to plastikowa butelka bez nakrętki napełniona chrupkami też powinna pomóc.
My dajemy kości naturalne; trzeba uważać, by nie przesadzić, bo mogą spowodować zatwardzenie.goldenek2 - 2013-12-07, 17:46
Spajkowa Ewa napisał/a:
My też mamy kongo extreme
My dajemy kości naturalne; trzeba uważać, by nie przesadzić, bo mogą spowodować zatwardzenie.
By zająć Badylca możesz też przed wyjściem pochować smakołyki w różnych miejscach mieszkania. Jeśli mocno nie niszczy, to plastikowa butelka bez nakrętki napełniona chrupkami też powinna pomóc.
Problem w tym, że on nie odpuszcza i jak zmiażdzy korek, to walczy dalej i już był przypadek, że na butelce znalazłam trochę krwi, przypuszczalnie z dziąseł, więc wolałabym zainwestować w Konga stąd pytanie czy ten model można napełnić pastą, bo behawiorystka nam powiedziała, że to, co zmusza do gryzienia nakręca psa, a wylizywanie uspokaja i generalnie robi dobrze, tak jak nam robi dobrze joga Magda i Nika - 2013-12-08, 01:03 Prasowane kosci mozna dawac codziennie, jezeli nie obserwujecie u niego zadnych negatywnych skutkow To zalezy od psa, taka kosc to przeciez po prostu prasowana skora, wiec na pewno od tego nie przytyje, wyprobujcie tez prazone wieprzowe uszy, tchawice, psie krokiety... duzo jet tego typu 'suszonek', nie musicie sie ograniczac jedynie do kosci Joanna_i_Wojtek - 2013-12-16, 20:35 Jestem pewna, że brakuje Wam wieści co u Badylskiego więc spieszę z nowościami zdjęciowymi
Niewiele tu widać, ale uwierzcie - Badylski jest super szybki i super fajnie bawi się z innymi piesurami
Poza tym pracujemy nad odpowiednią karmą. Po Bricie Badi robił dwie duże, ładne kupy dziennie, ale miał kiepską sierść. Spróbowaliśmy Bozity, ale po niej robi dość luźne kupy, teraz będziemy próbować Acany Może mu spasuje.
Poza tym Badi nadal jest wielkim pieszczochem, zostaje w domu, choć ewidentnie mu się nudzi pod naszą nieobecność i wtedy broi, nie pomagają kosteczki. Do przyjaźni kocio-psiej jeszcze nie doszło, ale elegancko się tolerują i można ich nawet synchronicznie pieścić. Oprócz tego spryciulek nauczył się otwierać sobie drzwi do sypialni, z czego z radością korzysta kot
Treningi autobusowe ostatnio odpuściliśmy z braku czasu, ale Badi ostatnio był ze mną odebrać zakupy z kooperatywy spożywczej i wywołał zachwyt. Nawet dzieci, które zwykle boją się psów przyszły go pogłaskać.
Trafił nam się piękny, spokojny i zrównoważony pies pełen miłości i radości Ewa i Cindy - 2013-12-16, 21:17 jak nie widać jak wszystko widać super że się Wam tak chłopak rozkręcił monimax - 2013-12-16, 21:18 A no brakuje Badi jest jednym z piesów, których wątki sprawdzam zaraz po wejściu na forum . Fajną macie ekipę spacerową, tylko pozazdrościć. A Badi w pogoni niczym struś pędziwiatr Rozkręcił się chłopak Iza Tutisowa - 2013-12-17, 16:46 Jak dla mnie pierwsze zdjęcie wymiata Super psiak!!Rufiakowa Amcia - 2013-12-17, 21:14 Badi herbu Błyskawica Ola i Habs - 2013-12-19, 13:14
Joanna_i_Wojtek napisał/a:
Poza tym pracujemy nad odpowiednią karmą. Po Bricie Badi robił dwie duże, ładne kupy dziennie, ale miał kiepską sierść.
Jakiego Brita zajadał Badyleusz? Premium(granatowe opakowanie), czy Care (białe opakowanie)?