Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - TUTIS - 181
Iza Tutisowa - 2014-01-23, 12:57 Ju pędzę z wyjaśnieniami
Źle się prawdopodobnie wyraziłam, wet powiedział, że jest bardzo duże podejrzenie wrzodów, o może tak lepiej. Natomiast przez to, że Tutisowi się jakby odbijało cały czas, jakby zrywało do wymiotów, czasami mu się nawet ulało... ciężko mi to opisać... To po badaniach (nie mieliśmy gastro) wet zaproponował takie leczenie. Jedziemy w przyszłym tygodniu na powtórkę morfologii i zobaczymy co będzie.
Odkąd jest leczony całą tą baterią leków, ani razu nie było odruchu wymiotno - odbijającego się. Piecho nawet zauważyliśmy jest bardziej wesoły M!S!A - 2014-01-23, 13:14 To coś jak refluks żołądkaIza Tutisowa - 2014-01-23, 13:17
M!S!A napisał/a:
To coś jak refluks żołądka
Tak dokładnie, dostał u weta no-spę w zastrzyku jeszcze teraz wyczytałam z książeczki.
A wet podejrzewa (ale tego nie wiemy co było wcześniej), że to pozostałość może być po jakimś robalu. Nie wiem czy to możliwe, ale ja się na tym nie znam...Rufiakowa Amcia - 2014-01-23, 13:54 Oki, jak Ci się dwójka specjalistów na wątek zwali, to zawsze Cię będą za język ciągnąć Rozumiem, że profilaktycznie poleciał antybiotykami, na wszelki wielki, jakby co Grunt, że się Tutek lepiej czuje Iza Tutisowa - 2014-01-23, 14:08
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Rozumiem, że profilaktycznie poleciał antybiotykami, na wszelki wielki, jakby co
Tak dokładnie
jak Ci się dwójka specjalistów na wątek zwali, to zawsze Cię będą za język ciągnąć
Hmmm... niech i tak będzie
Grunt, że się Tutek lepiej czuje
O wiele lepiej Iza Tutisowa - 2014-02-09, 15:53 Słuchajcie człowieki!!!! Co tu się w tym domu wyrabia Pańcia znów jest w domu dostępna cały czas Ale dzisiaj przeszła samą siebie Upiekła całą blachę ciastków Ja mam już miejscówkę zaklepaną na dzisiaj w kuchni, tak co by mnie nie ominął żaden okruszek
Nawet jak było w takiej postaci, to dała mama wylizać łyżkę
Już powoli zajmowaliśmy miejsca
Ale to ja jestem bardziej wytrwały
Niebo w gębie M!S!A - 2014-02-09, 16:02 Dobrze Tutisku że pilnowałeś, bo jednak ludzie to są łakomczuchy i za psie ciastka się chwytają Iza Tutisowa - 2014-02-09, 16:05
M!S!A napisał/a:
ludzie to są łakomczuchy i za psie ciastka się chwytają
Noooo jakby nie było to jest 2 sztuk mniej, bo Pańciucha sama wtrążoliła Ale ona się dzieli czasami swoim jedzeniem to my się możemy podzielić ciachami Rufiakowa Amcia - 2014-02-09, 19:27 Fiu fiu, ale wyszkoliliście tę swoją pańcię Iza Tutisowa - 2014-02-10, 14:44 Dzisiaj poszliśmy z Pańciostwem na fajny poranny spacer Było niuchanie, bieganie, szkolenie Wiecie co? Ja za te ciasteczka to chyba nawet im zatańczę
Taki jestem grzeczny
No dawaj!!!!!!!!!!! Ola i Habs - 2014-02-10, 15:00 Tutisku, za takie pyszności, to ja się nie dziwię, że Ty będziesz tańczył Czy mi się wydaje, czy Tutek zrobił się jasniejszy na zimę?Iza Tutisowa - 2014-02-10, 15:11
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Czy mi się wydaje, czy Tutek zrobił się jasniejszy na zimę?
Nie wiem, bo przy jasnej Becie nadal wygląda jak czarnuch A już na pewno jest od niej ciemniejszy Martyna i Boski - 2014-02-10, 15:28 WOW!! szybko się uczysz Iza a dwóm złociakom trening swojego "ludzia" idzie znacznie szybciej niż jednemu, dały radę.
Ciekawe co będzie w następnym odcinku . A na spacery jak często Was wyprowadzają?? Bo mój Boski to się rozleniwił nie chce mu się ze mną wychodzić... czasem woli sobie sam gdzieś wyskoczyć Iza Tutisowa - 2014-02-10, 16:54
Martyna i Boski napisał/a:
A na spacery jak często Was wyprowadzają??
Zależy od 3 do 5 razy
Daj ciacho... no proszę Cię!!
Iza Tutisowa - 2014-02-18, 17:08 No gdzie najlepiej?? No wiadomo, że u mamy Martyna i Boski - 2014-02-18, 17:33 Ale sielana!! Nie za dobrze wam ?Ola i Habs - 2014-02-18, 19:33 Iza, widzę, że Tutis ładnie Cię tam leczy Iza Tutisowa - 2014-02-18, 19:36
Martyna i Boski napisał/a:
Nie za dobrze wam ?
Nieeeee tylko czasami ciasno
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Iza, widzę, że Tutis ładnie Cię tam leczy
Ohhh bo to najlepszy lekarz na świecie Aga i Toru - 2014-02-21, 13:37 Boszzze! Ciasteczka! Dobrze, ze Tutek tego nie widzi!
Ale sielanka u was Iza Tutisowa - 2014-02-21, 18:16 Ahhhh tak mi mówicie, że dobrze mi z Pańciostwem to wiecie co? Popatrzcie sobie jeszcze jak się leniuchuję w końcu mam goldenie życie!! Takie jakim powinno być
Iza Tutisowa - 2014-03-22, 19:20 Czołem Człowieki!
Nie piszecie, nie dzwonicie... czyżby już wszyscy o mnie zapomnieli?
Mam nadzieję, że nie, a nawet jeśli to czas o sobie przypomnieć
Przyszła wiosna podobno... ja tam nie wiem, nie znam się, ale jest ciepło więc jest suuuuper
Chodzimy na spacery
Ćwiczymy
O, patrzcie jaki jestem skoncentrowany
i hoop!
Apropos hop, to ostatnio pańciostwo podaje mi fajne tabletki, po których znacznie lepiej mi się chodzi o stawy przestały mi dokuczać
Tak pięknie waruje
A jak powiedzą mi PIF PAF to się przewracam a oni się cieszą
No i były już pierwsze wykopki!
Ostatnio "Mama" musiała się wrócić do domu, bo jakiś kurier przyjechał, więc postanowiliśmy z Pańciem poczekać
Tata jesteś pewny, że wróci?
Ocho, chyba idzie...
Taaaak, to ona, pobiegnę ją przywitać!!!
Miałeś tata rację, mama wróciła
A w ogóle to chciałem Wam przedstawić jedną damulkę z którą czasem widuję się na spacerach. Ma imię Zorka i choć jest ode mnie sporo starsza to bardzo ją lubię
Fajna jest nie? i ma identyczny kolor jak i ja
A tak poza spacerami, to byliśmy dzisiaj u znachorologa, czy weterynarza (nigdy nie pamiętam) i okazało się, że moje swedzące oczko to zapalenie spojówek i znowu mam brać jakieś krople.
Poza tym dalej mam refluks żołądka bo się odbija i ulewa i być może początki alergii, bo ponoć sierść mis się robi jakaś łojotokowa czy coś i drapię się tu i tam, więc niestety kolejna porcja dziwnych tabletek przede mną.
Ale ponoć badania tarczycy nie ma co robić, bo Pan doktor powiedział, że można ale ponoć jestem zbyt żywy, żebym miał kłopoty z tarczycą
Tak więc trzymajcie za mnie kciuki człowieki i zaglądajcie tu czasem
Paaaaa!!!
Aga_TRuficzkowa - 2014-03-22, 19:32 Tutku, ale ty tą swoja ''mamę" kochasz, ale by było jakby nie wróciła, chyba byś tam na wieki został czekając na nią:-)goldenek2 - 2014-03-22, 19:38 Przepiękna fotorelacja .... a Tutis .... ten psiak musiał do Was trafić Warna - 2014-03-22, 20:04 A co się stało takiego, ze Zorka jest w kolczatce? Niegrzeczna była?Iza Tutisowa - 2014-03-22, 20:21 Aga kocha i to bardzo
Beatko dziękujemy
Warna niestety właścicielka Zorki to bardzo fajna Pani, ale w tej kwestii ma dziwne podejście, bo co prawda kolczatka jest wywinieta, ale jednak jest. Natomiast Zorka to też jest sunia, która ma za uszami trochę, Panie miały problemy wychowawcze z Zorką od szczeniaka, bardzo charakterna i trudna sucz, ale na starość spokorniała i stała się fajną niuńką