To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FELIKS - 150

Aśka Axelowa - 2012-11-12, 18:45

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Asiu bardzo się cieszymy, że nasz podopieczny zapadł Ci w pamięć. Tak więc nie zapomnij odwiedzić tego wątku jak już zrobimy badania krwi :)

A kiedy to będzie...? :->

Barbara - 2012-11-12, 20:49

Aśka Axelowa napisał/a:
Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Asiu bardzo się cieszymy, że nasz podopieczny zapadł Ci w pamięć. Tak więc nie zapomnij odwiedzić tego wątku jak już zrobimy badania krwi :)

A kiedy to będzie...? :->

Asiu na to pytanie zna odpowiedź tylko Grażynka. W połowie października poprosiłam aby wykonano w trakcie wizyty badania poziomu wysycenia Luminalu i Bromku. Grażynka ustala wszystko z wetem a wiem, że była kolejna konsultacja i ortopeda odmówił wykonania zabiegu przy stanie ogólnym Feliksa. Niestety nie wiem czy wykonano badania.

Grażka i Feliks - 2012-11-12, 23:27

Badań jak na razie nie przeprowadziliśmy.Jak byliśmy u Pani Doktor jeszcze przed Świętem Zmarłych to mówiła że jeszcze wstrzymałaby się z badaniami bo wtedy właśnie Felek był na zmniejszaniu dawki bromku a to ponoć nawet do czterech tyg się reguluję.
W tym tyg już będziemy to trzeba podjąc jakieś konkretne decyzję bo Fel dalej nie potrafi wstawać.

Grażka i Feliks - 2012-11-14, 20:49

Jesteśmy po wizycie.Wiemy już więcej.A więc od początku.
Przede wszystkim Pani Doktor pochwaliła nas za wspaniała sylwetkę Felusia :) Jak to dobrze że spojrzało na niego i oceniło oko fachowca.Waży coś koło 40-41kg bo dokładnie nie dało się go zważyć.Ja już od dawna zauważyłam że ma świetną talię ale ludzie których spotykamy na spacerkach zawsze komentują Feliksa jako otyłego.Zawsze im tłumaczę że on nie jest gruby tylko taki przypakowany :P Po prostu jest potężny. Nie ma to jak ktoś się nie zna i gada a do tego nie da sobie przetłumaczyć... Tak czy siak bardzo się cieszę z tego postępu tym bardziej że psa przy zerowym ruchu bardzo trudno odchudzić.

Co do jego słabych łapci i wstawaniem doszłyśmy do wniosku z Panią Doktor że to na pewno nie przez bromek.Feliks jak jest w pozycji gdzie łapy ma pod sobą a nie że lezy na boku wstaje bardzo dobrze.A gdyby to było przez bromek to w takiej pozycji również miałby duży kłopot. Wszystko przez to że stracił dużo ruchu więc i pojawiły się jeszcze większe problemy ze wstawaniem.Pocieszeniem jest to że Feliks wróci do formy gdy zacznie mieć ruch po tym zabiegu.

Co do samego zabiegu to trzeba poczekać to wyników badań krwii i wtedy Doktor Renia będzie nas już umawiała na zabieg.

Marcina I LOBO - 2012-11-14, 20:55

No ,nareszcie ruszamy z dobrymi wiadomosciami :)
Monia i Larsik - 2012-11-14, 20:58

haha z tą otyłością doskonale Cię rozumiem tylko z tą różnicą, że mój Laluch mógłby zrzucić kilka kg jeszcze;p

baardzo się cieszę, że Feluś lepiej się czuje i że są jakieś ustalenia co dalej z jego zdrówkiem. Mocno trzyma kciuki za niego.

Jesteście wspaniali za to co dla niego robicie :kwiatek:

Warna - 2012-11-14, 21:03

A kiedy będą wyniki?
Barbara - 2012-11-14, 22:06

Na pewno najwcześniej po tygodniu.
Lena - 2012-11-15, 22:06

Oj milo czytac dobre wiesci!!!!!A ludzie to glupio gadaja!Przeciez widac ze to chlopak na schwal z Felcia! a nie tam otyly..
Grażka i Feliks - 2012-11-23, 01:58

(fota z komórki)

Ale sobie rozpieściłam kawalera co nie :P Kiedyś to Feliks w ogóle nie chciał wskakiwac na łóżka :P Oczywiście na mamy łóżku jeśli ma ochote poleżeć to zawsze się pyta ale u mnie to tylko czeka aż pościele i hops :P No muszę mu pomóc bo nie potrafi sam ale i tak sie pcha :P

W pon byliśmy robić badania krwii więc w przyszłym tyg. będą wyniki. Ze wstawaniem dalej masakra.Pomagać mu muszę za każdym razem.Ale nadzieja na lepsze jutro cały czas jest :)

Agata i Luśka - 2012-11-23, 02:07

:-D Wygląda bardzo słodko. I jak Go nie rozpuszczać ??? ;)
ajza - 2012-11-23, 08:44

piękny goldek jaki radosny :)
Lena - 2012-11-23, 08:50

:-) No nie ma nic lepszego niz pchajacy sie futrzak do lozka!!!! :-P
Barbara - 2012-11-26, 23:10

Jadę jutro do weta w sprawie kastracji innego psiaka :) - może będą wyniki poziomów wysycenia - to od razu odbiorę .
Barbara - 2012-11-27, 16:16

Na razie doszedł wynik poziomu wysycenia Luminalem - wynik w normie 28,1 .
Czekamy na Bromek .

Grażka i Feliks - 2012-11-30, 08:48

Barbara napisał/a:
Czekamy na Bromek .

A Pani Doktor mówiła może czy jeszcze w tym tyg będą wyniki czy już w następnym ?

Barbara - 2012-11-30, 10:22

Grażka425 napisał/a:
Barbara napisał/a:
Czekamy na Bromek .

A Pani Doktor mówiła może czy jeszcze w tym tyg będą wyniki czy już w następnym ?

Mam dzwonić dzisiaj czyli w piatek :)

Grażka i Feliks - 2012-11-30, 13:48

Dobrze,super :) A mogłaby też Pani się zapytać czy można już ustalać zabieg?? Bardzo mi zależy żeby to było jak najszybciej.
Barbara - 2012-11-30, 21:15

Oczywiście zapytałabym ale w przerwie szkolenia, na którym byłam cały dzień nie udało mi się dodzwonić do Pani doktor...
Barbara - 2012-12-04, 12:50

Wynik bromku też w normie :) jest z opisem ale muszę dostać do rąk aby Wam wszystko opisać . Będę w czwartek u Pani doktor to będziemy decydować co z zabiegiem .
goldenek2 - 2012-12-04, 13:18

Pocieszające wieści :) .
Grażka i Feliks - 2012-12-04, 21:44

Uff no to się cieszę:) Mam nadzieję że da się ustawić ten zabieg w najbliższym czasie bo Felek cały czas kuleje a też musimy mu zacząć przywracać masę mięśniową bo z jego chodzeniem i wstawaniem jest dalej źle. Pani Basiu jakby się mogła Pani spytać o jakiś preparat na stawy bo ostatnio o tym rozmawiałam z Panią Doktor że trzeba coś sprowadzić dla niego ale chyba zapomniała o tym.
Barbara - 2012-12-04, 21:53

Dobrze w czwartek zapytam :)
Grażka i Feliks - 2012-12-06, 21:25

Czas na odświeżenie Felusiowej galerii :)

M!S!A - 2012-12-06, 21:32

No odświeżenie galerii i na początek Felek nam język wystawił :lol: Grażynko zdjęcia pokazują ze Feluś czuje się lepiej, czy tak jest w rzeczywistości? Jak jego równowaga i ogólne samopoczucie?