To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TINA - 78

Aga i Sara - 2011-10-30, 13:18

A co do cieczki to już po :-D nie długo wizyta obu Panien u Dr Reni
MONIKA I SUNNY - 2011-10-30, 13:21

super zdjecia :-) pozdrowienia dla tinki i calej rodziny
Marcina I LOBO - 2011-10-30, 18:38

Tinak była u mnie tylko parę dnie,ale przyznam,że obawiałabym sie puszczac ja wolno .Nie zrobiła na mnie wrazenia psa pilnujacego się.Raczej bardzo rozkojarzonego,i biegnacego przed siebie.
Pomimo tego,że jak piszesz pilnuje sie WAs to może to byc pilnowanie sie tymczasowe wynikajace np,z nieznajomosci terenu itp.Nie wiemy,czy była wyprowadzana w ten sposób,i czy słuchała sie właściciela.

Goldeny to psy tropiace i aportujace.W lesie czyha na nie wiele pokus zapachowych.Teska od Danki znika czasem na kilka dobrych min. i nie raz Danka przypłaca to strachem ,czy wróci,czy sie gdzies nie zaczepi ,czy nie wpadnie w jakies bagno.
Agnieszko,teraz Tinka jest pod Wasza- bardzo dobrą opieką.Proszę nie odbierz tego mojego wpisu,jako wtrącalstwo, lub madralstwo ,bo uważam,że w tej kwestii,nie ma mądrych.Tylko nasze psiaki wiedza co zrobia w danej chwili,ale czy my jestesmy zawsze w stanie to przewidzieć?
JA nie .Pozdrawiam Was cieplutko.Tereny spacerowe przepiekne.A Piotrus ,chyba tez juz zakochany w nowej tymczasowiczce,jak widac ze zdjęć.
Acha, u mnie tez zaobserwowałam,że Tinka bardzie związuje sie z płcia przeciwna ;-)

Aga i Sara - 2011-11-01, 12:00

Coś na dobry początek dnia :mrgreen:
To podsumowanie charakterystyki psa- punkt: stosunek do dzieci :mrgreen:
Tina :)

Wiki Megulowa - 2011-11-01, 12:09

Ślicznie!
Ale śpiochy :P

Karmelowa Alusia - 2011-11-01, 15:13

Aga!Musze to napisać ,choc rzecz dotyczy nie tyle Tiny ile Twojego synka.Byłam pod ogromnym wrazeniem z jaki spokojem i kompletnym brakiem strachu przed rozbrykanymi pieskami na zjeździe zachowywał się Twój synek.Zdjęcia cudne .Gratuluję Ci ,ze tak wspaniale nauczyłas swojego malucha podejścia do zwierzat.Ja w tym roku miałam okazję obserwować jak Karmel zachowuje się wobec dwóch małych dziewczynek i vice versa .Pozdrawiamy Karmelowo!Naprawde mam wrazenie ,że wszyscy cudownie do siebie pasujecie.Powodzenia.
Aga i Sara - 2011-11-01, 18:37

Bardzo dziękujemy :buzki: Piotruś od urodzenia ma kontakt z psiakami no i teraz jeszcze fundacyjne kochane Złotka.

Pozdrawiamy

Andrzej - 2011-11-01, 19:38

Ale piękne
Aga Szanti - 2011-11-02, 14:20

Boskie jest to zdjęcie :mrgreen:

Andrzej - 2011-11-02, 15:03

Śliczna tina!
Wiki Megulowa - 2011-11-02, 15:15

Widać, ze Tinka dobrze zachowuje się w stosunku do dzieci... super! N apewno to jej ułatwi znalezienie domku ;)
Aga i Sara - 2011-11-04, 20:52

Tina cdn
Ciąg dalszy relacji z pobytu Tiny u nas.
Wczoraj z wielką radością obie Suki powitały pana, który w końcu wrócił do domu :mrgreen: dla mnie miejsca zabrakło :evil:
Tina po 2tygodniach pobytu z nami dostaje piątkę z plusem za zachowanie w domu, spacery. Troszkę ciągnie kiedy wychodzi na poranny spacer. Powodem jest bezczelny kot-tak Marcin nazwał kota, który nie boi się psiaków i przeciąga się w najlepsze przed wejściem, kiedy one wychodzą. :lol:
Tina już chyba przekonała się do suchej karmy, najlepszą nagroda na spacerku jest suchy chleb :rotfl: lubi jabłuszko, kiełbaską nie pogardzi.
Sara, Tina i Jogi chyba stworzyły zgraną paczkę bo dogadują się bez problemu

Pozdrawiamy

Marcina I LOBO - 2011-11-04, 21:13

Cudne :)
Wiki Megulowa - 2011-11-05, 08:29

Pięknie :serce:
Warna - 2011-11-05, 12:04

Aga, zróbcie jakieś piękne zdjęcie TINY w plenerze do kalendarza i przyślijcie mi w pełnym rozmiarze na maila. :-)
Aga i Sara - 2011-11-05, 15:46

SIĘ ROBI :d Warna :mrgreen:
Aga i Sara - 2011-11-11, 10:46

U Tiny wszystko w porządku:) Na spacerach biega już z całą ekipą :mrgreen: Psiaki dogadują się świetnie. Tina znalazła już sobie nawet "stałe " Miejsce noclegowe

To słodka psina, która pokocha każdego, kto okaże jej choć trochę czułości.
Czeka nas w niedługim czasie wizyta u Pani dr Reni wtedy zapadnie decyzja co do sterylizacji Tiny oraz Sary.
Co jeszcze... to tak bezproblemowy psiak, że nie ma o czym pisać. Brak problemów :rotfl:
Kiedy po porannym spacerze zostaje w domu, a my udajemy się do pracy Tina kładzie się na kanapie i zasypia, nie szczeka, nie wyje, nic nie niszczy.
Mamy teraz super żywy budzik ponieważ Rano kiedy ktoś z nas poruszy się w łóżku przychodzi stadko psiaków do głaskania.
Tina to gadający pies :mrgreen: kiedy chce wyjść na spacer albo przychodzi po trochę głasków wydaje bardzo śmieszne dźwięki, to nie piszczenie to takie burczenie w różnej tonacji :rotfl:

I tak na zakończenie miłego weekendu życzymy tak leniwego jak u nas ;-)

Wiki Megulowa - 2011-11-11, 10:50

Ale sobie fajne miejsce znalazła ;P
Marcina I LOBO - 2011-11-11, 19:18

MA tam u Was Tinka jak w raju. :-D
Bardzo chciałabym ja przytulic i powiedzieć,ze zawsze bedę o niej pamietać.
Teraz trzymam kciuki,za zdrówko i za ew.pomyslna sterylizację obu panienek.
A miejsce noclegowe-widać Klasa LUX.
Pozazdrościc :mrgreen:

Aga i Sara - 2011-11-11, 19:20

Z chałupek do Ciebie Marcina nie jest tak daleko :mrgreen: nie znasz dnia ani godziny 8-)

Pozdrawiamy
I do Chałupek też zapraszamy mamy fajne tereny spacerowe :]

Marcina I LOBO - 2011-11-11, 21:00

MAm nadzieje,ze uda nam sie kiedys spotkac :) ,i wysciskac blondynę :-D
Marcina I LOBO - 2011-11-17, 16:30

Co tam słychać u Tinusi i u Was -oczywiście.?
Czy jesteście juz po wizycie u p.doktor? :)

Aga i Sara - 2011-11-20, 21:30

Niestety wizyta u Pani Dr musi poczekać ze względu na awarię samochodu.
Marcina jeśli tylko będziemy jechać do Gl na jakiś spacerek to Twoja obecność obowiązkowa.
U Tinusi wszystko w najlepszym porządku

Pozdrawiamy

Marcina I LOBO - 2011-11-20, 22:45

No masz.Nie wyobrazam sobie inaczej :)
Barbara - 2011-11-21, 23:13

Oficjalnie i z wielką radością ogłaszam, że Tinka na zawsze zostaje w swoim obecnym domku z Agą, Marcinem i Piotrusiem.
Strasznie się cieszę i wiedziałam , że nie można Jej oddać :mrgreen: Jest aniołem a nie psem :mrgreen:
Wielkie gratulacje!