To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BORYS - 106

Majka886 - 2011-12-21, 22:09

Nie wiem, jak taka pozycja może być wygodna, ale Borys wczoraj tak właśnie zasnął :mrgreen:
Majka886 - 2011-12-21, 22:30

Muszę się pochwalić :-D
dzisiaj przełamaliśmy pierwsze lody z sąsiadami z góry. Oni też mają psiaka, labradora. Spotkanie było na klatce schodowej.

Przeprosiłam za odgłosy jakie wydaje Borys. Borys był zachwycony nowym kolegą :mrgreen: nie wiem dlaczego, ale próbował go (nie wiem jak to nazwać) "pokryć".
Sąsiad nawet zaproponował, żeby kiedyś razem wybrać się na wieczorny spacer. Chyba ich psinie też brakuje towarzystwa. Serce sąsiadki też podbił :-)

A mi lżej na sercu, bo myślę, że zrozumieli sytuację i będą wyrozumiali. Choć nie było za bardzo możliwości porozmawiać :mrgreen:

Jerzy Kora - 2011-12-21, 22:41

Spacerek z drugim psiakiem to zawsze jest super sprawa.

Borys ma za dużo energii. Nie warto go zbytnio pobudzać. Jedzenie nie powinno być zbyt kaloryczne.
Raczej nie warto mu pozwalać na takie "zabawy" w kopulację. Spróbować odwrócić jego uwagę.

malina5891 - 2011-12-21, 23:05

jest to też pewnie jakiś sposób na podporządkowanie sobie nowego kolegi... Borys jest już wykastrowany czy dopiero szykujecie się do zabiegu?

a z pozycjami do spania to jeszcze nie raz Cię zaskoczy :) Oski dzisiaj spał do góry kołami, wygięty tak, że jedną tylną łapkę trzymał w pysiu :D

pozdrawiamy

Jerzy Kora - 2011-12-21, 23:45

A dziwne figury ? Jak na zamówienie

z boku

i z góry.

Majka886 - 2011-12-22, 09:56

To była chwila kiedy próbował kopulować.
Poza tym w domu czy na spacerze jest bardzo grzeczny i spokojny, poza chwilami, kiedy się bawimy :-D Borys jest już wykastrowany.
Jedzonko podajemy dwa razy dziennie, w mniejszych porcjach. Grzecznie czeka, aż je dostanie :-)
Chciałabym zobaczyć śpiącego Oskara w tej pozycji :-D widać wygimnastykowany jest chłopak :mrgreen:

Jerzy Kora - 2011-12-22, 10:31

Majka886 napisał/a:
To była chwila kiedy próbował kopulować.

No to nie tragedia :) . Każdemu się może zdarzyć :)

Majka886 - 2011-12-22, 15:01

Do tej pory karmiłam Borysa z ręki. Dzisiaj chciałam zobaczyć jak się zachowuje, kiedy wsypuję śniadanko do miski. Krótka komenda i grzecznie poczekał, aż wsypię jedzonko :-D dopiero potem zabrał się do pałaszowania :mrgreen:
Majka886 - 2011-12-22, 16:21

Ludzie, którzy nie posiadają zwierząt są naprawdę nieczuli, niewyrozumiali i niemili :evil: Kolegę zaczepił sąsiad. Powiedział, że jak Borys nie przestanie szczekać to zadzwoni do "opieki" nie wiem jaką instytucję miał dokładnie na myśli. Szkoda tylko, że kolega najmniej winny jest w tym wszystkim :-(
Aga, Tami i Lenka - 2011-12-22, 18:35

kurcze, mam nadzieję, że szybko się uspokoi, żebyście nie mieli problemów.
Majka886 - 2011-12-24, 23:09

Święta, święta :mrgreen: sylwester. Czas radość. Zauważyliśmy, że Borys nie szczeka, kiedy jak wychodzę z domu pierwsza i po mnie ktoś. Jest spokój. Więc problemem jestem ja. Już ćwiczymy :-D

Niestety. To okazało się pestką w porównaniu z panicznym lękiem przed petardami. Dobrze, że to tylko raz w roku. Borysa paraliżuje strach. Nie pomaga piłeczka, smaczek. Dzisiaj podczas powrotu z rodzinnego spaceru usłyszał kilka strzałów. Skorzystał z klatki schodowej jakiegoś bloku i skulił się. Wyglądał jak zbity pies. Przerażony i skulony. Długo nam zajął powrót do domu. Pomógł czas i cierpliwość. Nie pocieszałam go w żaden sposób. Ale z pewnością nie będziemy się w tym okresie wybierali na dłuższe spacery.

Misiowa Bogusia - 2011-12-27, 00:14

niestety petardy straszą też Misiunię...zaczynam chodzić na smyczy bo już raz zaczęłą ucieczkę ...biedaczka patrzy w powietrze skąd słyszała huk i nie wie co się dzieje....trzymam, mówię , uspokajam....ale rwie do domu bez sikania nawet , aby tylko się schować...5 min i koniec spaceru...a więc powodzenia...
Majka886 - 2011-12-27, 10:53

Biedna sunia :-( najgorsze jest to, że ludzie nie powinni strzelać przed sylwestrem ale i tak to robią. Borys wczoraj wieczorem w ogóle nie chciał wyjść z domu ze mną, więc poszliśmy z nim oboje. Chyba czuł się bezpieczniej ;-) Byle przetrwać ten tydzień :-D
Trzymam kciuki :-D

Majka886 - 2011-12-27, 11:13

Musimy się pochwalić :mrgreen: Już kilka osób powiedziało, że Borys nieco zeszczuplał. Widać godziny spędzone na spacerach przynoszą efekty :-D
Warna - 2011-12-27, 11:17

Bardzo się z tego powodu cieszymy. Będzie chłopakowi lżej i na ciele i na umyśle. :mrgreen:
Majka886 - 2011-12-29, 09:40

Borys pomalutku pomalutku uczy się nie reagować jak się ubieram. Ale droga długa przed nami ;-)
Majka886 - 2011-12-29, 18:25

smacznie sobie śpi :-D

zaraz po kąpieli :-D zmieścił się pod prysznic :mrgreen: ale łazienka pływała :-D

Mam nadzieję, że jak już przestaną strzelać to wybierzemy się na dłuuuugi spacer i jakieś fotki fajne zrobimy;))

malina5891 - 2011-12-29, 18:43

:D :D :D jaaaaaakie ma loki na ogoniastym :) świetnie :)

no i my się dopisujemy do długiego spaceru :) pozdrawiamy :)

Majka886 - 2011-12-30, 19:24

Dziękujemy za karmę :-D
Borys grzecznie leży koło kanapy i śpi :-D udaje, że nie słyszy petard :lol:

Majka886 - 2011-12-31, 13:05

Borysowy szałas :mrgreen: śpi sobie w nim smacznie i żadne petardy mu nie straszne :-D

Aga, Tami i Lenka - 2011-12-31, 16:47

super :) miejmy nadzieję, że Boryskowi i innym psiakom dzisiejsze strzelanie za bardzo nie da sie w znaki :)
Zyczę Wam oraz Wszystkim szczęśliwego nowego roku :)

Majka886 - 2012-01-01, 17:57

witamy wszystkich w nowym roku :-D oby był lepszy niż poprzedni.
Borys w miare spokojnie spedził sylwestra, cześć pod kanapa czesc w łazience :-?
Niestety wyjsc z nim udalo mi sie tylko rano, pozniejsze proby nie przyniosly rezultatow. wiec borys zrobil sisiu na korytarzu w domu, prawie oblewajac przy tym buty gosci :evil: Prosze o wybaczenie barku polskich liter, ale mam reke w gipsie i turdno mi sie pisze. Borys nie jest wyrozumialy i ciagnie na spacerze :-| powodujac jeszcze wiekszy bol :-(

malina5891 - 2012-01-01, 17:58

uuuuu, a co Ci się stało???
pozdrawiamy i życzymy zdrówka! mizianki dla Borysa :pies:

Barbara - 2012-01-01, 18:11

Ojej no to życzymy szybkiego powrotu do zdrowia :) :) :)
Majka886 - 2012-01-01, 18:17

Mizianko paskuda oczywiscie dostanie :-D poslizgnelam sie na malej zamarznietej kaluzy i upadlam cala sila na lokiec, to trzeba miec pecha :-|