Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MILO - 119
Rufiakowa Amcia - 2012-07-07, 21:28 O rany, dłuższą chwilę próbowałam doszukać się reszty piesa, aż doszłam, że może to w kloszu jest Mina rozwalająca AniaMilo - 2012-07-13, 20:59 Po dzisiejszej wizycie u Wetki rana ladnie zagojona guzek jeszcze zostal ale miejmy nadzieje zesie wchlonie ,ucho lewe jeszcze do naprawy prawe super , we wtorek-srode czeka nas jeszcze badanie krwi i moczu odnosnie posikiwania w domu w dzien i przez sen , a tak po za tym Milo swietnie sie czuje ale niestety jest agresywny do innych zwierzakow atakuje je i na tak zawnych kloszartow(osoby szukajace w smietnikach ) rzuca sie a tak pozatym duze postempy przytyl 4kg. chodzi ladnie przy nodze podaje lapke a wszczegolnosci jak sie go wyczesze to ladnie dziekuje lapka za czesanko , uwielbia zabawy plastikowymi butelkami a reszte zabawek zalatwia w 5 minut wszystkie jakie mu sie zakupi sznury pilki wszystko rozgryzione w drobny mak ,bankructwo hihi Kama, Mela, Ruda - 2012-07-15, 21:44 jak tam u was kochani? Wszystko już zagojone? A jak zachowania Milusia? Dalej ma problemy z innymi zwierzakami?AniaMilo - 2012-07-15, 21:58 Wyzej opisalam wszystko Kama, Mela, Ruda - 2012-07-15, 22:03 no tak tak to już dawno przeczytałam AniaMilo - 2012-07-15, 22:10 No to od piatku nic sie nie zmienilo jak pisalam bo na reszte badan kolo srody idziemy AniaMilo - 2012-07-21, 07:49 No my po badaniu krwi i siusku we wtorwk bedziemy mieli wyniki ...chop rosnie jak na drozdzach coraz bardziej sie rozkreca )..ale dalej agresor na inne zwierzeta w srode kontalt z jezem to byl szal w pysk go i i fru ... a wczoraj jak zobaczyl kota to w kaloszach po trawie sunelam jak serfer na desce po wodzie dobrze ze drzewo stanelo to sie zlapalam hihi a tak po za tym to chlopak grzeczny jest
Teraz ja teraz ja ...ojtam ojtam ....zaraz sunelas kochaniutka lekko cie pociaglem a bo bedzie mnie kocur wkuzal panosza sie tu po osiedlu jak u siebie a to teraz ja tu jestem szefem na podwurku co nie ... albo beda sie bawic w chowanego co one mysla za stary jestem w te klocki ale pod samochod trza bylo z pancia sie wsunac ...co prawda troszke przesadzilem bo miala ze mna trzy swiaty pysio jej smarem uwalilem ale napoczatku byla zla ...ale pozniej sie smiala ze wygladam jak kominiarz ale dala cmoka w brudnego pyska wiec chyba to ktos dobry ten kominiarz ...dobra uciekam bo idzie nie chce zeb sie skapla ze trzy grosze dozucilem ;pKama, Mela, Ruda - 2012-07-21, 11:00 haha Milo jak się pięknie rozkręciłeś w swoich wypowiedziach
ah te koty no!AniaMilo - 2012-07-22, 14:20 No ładnie ładnie ja tu wchodzę i patrze a ten gigus cos naskrobał nastepne ukryte talenty szybko sie uczy co prawda i pożalić sie musiał ze Pancia nakrzyczala zaraz nakrzyczala lekko bo o malo sama by pod samochodem wyladaowala ... a nie pochwalil sie ze znowuż nosa w krzaki wsadzil i z jezem wyszedl ale chyba za ostry byl na jego pyska i dal sobie spokój i nim frutnoł i ze miske swoja pogryzł od jedzenia trza kupic nastepna i ze zabawki pluszowe sa na 5 minut no tak ..tak myslalam .... i ze dalej sie rzuca na psiaki juz brak sily na niego zadnemu nie odpusci jak tak dalej pojdzie to kolegow i kolezanek nie bedziesz mial
a tak z innej beczki czy moge go jakos obciac bo ta siersc jakas dziwna do polowy lejaca a od polowy do ogona jak swinska taka szorstka na tulowiu AniaMilo - 2012-07-22, 14:31 dobra teraz ja poszla Ruda sie kapac... Ruda bo na nia tak pancio mowi wiec musze sie po tlumaczyc mam wiele talentkow ale to po malu nie moge odrazu wszystkiego pokazywac a co do miski to troszke zly bylem w domku samego mnie zostawili i z nudow pogryzlem a zreszta nie podobala mi sie taka plastikowa brazowa a ja chce metalowa widzialaem taka na wystawie taka swiecaca piekna byla wiec tak sobie pomyslalam ze jak bym ta pobgryzala to moze bym dostal taka swiecaca a zabawki to sami mi pomagaja rozrywac a teraz nazekaja ciagaja sie ze mna i takie jakies slabe sa i same sie rozrywaja a nie niby ja to robie juz zaraz ja przeciez b. grzeczny chlopczyk jestem no moze po za tymi spacerkami ale tylko troszke dobra uciekam do nastepnego bo Ruda wraca Aga_TRuficzkowa - 2012-07-22, 15:29 Milo, jak cię Ruda przyłapie z tym kablowaniem ,to na pewno tej pięknej miseczki nie dostaniesz
Weź się kolego zacznij zachowywać,jak poznasz nowych kumpli to przynajmniej będziesz miał się z kim bawić ,a tak to tylko na tej smyczy cię prowadzają bo się boją i o ciebie i o innych .Przemyśl sprawę może na jakieś szkolonko się w przyszłości zapiszesz ,zobaczysz jaka to frajda i dla ciebie i dla Rudej będzie .
Futerko też oganij ,podaj Rudej nożyczki i niech dziewczyna działa co wyjdzie to wyjdzie aby tylko labka z ciebie nie zrobiła AniaMilo - 2012-07-22, 17:29 no ładnie ja tu z nim ze spacerku wracam czesanko mu zafundowalam i mizianko a ten mnie od Rudych to ci Bladas jeden .a co do szkolonka to by sie zdalo bo nawet na swoich goldaskow sie rzuca Kama, Mela, Ruda - 2012-07-23, 14:17 Aniu a możesz dokładniej opisać te sytuacje w których Milo się "rzuca" na inne psy? Czy to tylko psy? Tak jakbyś mogła najdokładniej wszystko opisać co się dzieje po kolei i dookoła i po wszystkim. No i wasze i jego reakcje na to wszystko.AniaMilo - 2012-07-23, 22:25 hmmm sytuacje to jest za każdym razem jak sie z nim wychodzi na każdego psa czy to suczka czy samiec najpierw popuszczamy smycz zeby sie obwochal a pozniej atak ... nawet wzięliśmy go na spotkanie z koleżanki golaskiem ciapaskiem który nigdy w życiu sie nie rzucał na żadnego psa i go zaatakował a przeciez to sasiad AniaMilo - 2012-07-24, 09:49 wiecie co... wiecie co ... znalazłem w kuchni fajna półkę z jedzeniem wiecie ile tam jedzenia slyszalem jak Roda mowi kosz bo dzieciakowi starszemu każe raz dzienie wiazac worek i isc z nim .....chyba maja jeszcze wiekszy kosz zapasy jakies robia czy cos bo codzienie rano jest pusty hmmmm .... dzis karton z mleko sobie wyciagnelem z niego Sojowe ponoc zdrowe tak Ruda mowi do sycyeniakow swoich ale szybko ucieklem i przypalilem glupa ze to niby nie ja hihi i poszlo wszystko na mlodego ze do tej skrzynki nie trafil ale ruda krzyczala ... ale mam patenta hihi smaczne mleko bylo dzis mam plan na cos lepszego tylko obserwowac musze co tam wkladaja do spizarni a tak po zatym to nudy .. goraca nawet biegac sie nie chce a u was tez tak sapliwie ide sie legnac na balkon Ruda sprzata w kuchni i zostawila kompa otwartego hihiAga_TRuficzkowa - 2012-07-24, 10:14 Milo,jak Cię Ruda przyłapie to ci się oberwie,nie wiesz o tym,że mleko to tylko dla szczyli,ty już chyba mamy cyca nie potrzebujesz ???
A przemyślałeś sprawę swoich kumpli,myślisz że im tak fajnie jak na nich burczysz i szczekasz?Pomyśl jak ty byś się czuł jakby jakiś buc tak na ciebie naskoczył za nic.Chłopie ogarnij się ,powiedz boisz się ,że tak reagujesz,czy po prostu dostałeś kiedyś od jakiegoś po pysiu i dlatego teraz tak reagujesz?AniaMilo - 2012-07-24, 10:27 Ej Truficzkowa masz szczescie ze Ruda jeszcze w kuchni .. bo se nagrabisz wzyzwajac mnie od szczyli ja chcialem sprobowac co w tej spizarni tak chowaja przedemna tylko a to sojowe bylo pyszneeee ;p a co bo jak sie jeza to musze wyskoczyc jako pierwszy pewnie ze bym chcial miec fumfli no i laseczka jakas by sie tez zdala ale sam nie wiem jak mam do tego podejsc ...Taka madra jestes to powiedz Rudej pare bajek jak ma zemna postepowac bo przeciez wiesz ze to panikara Kama, Mela, Ruda - 2012-07-24, 12:09
sellena napisał/a:
hmmm sytuacje to jest za każdym razem jak sie z nim wychodzi na każdego psa czy to suczka czy samiec najpierw popuszczamy smycz zeby sie obwochal a pozniej atak ... nawet wzięliśmy go na spotkanie z koleżanki golaskiem ciapaskiem który nigdy w życiu sie nie rzucał na żadnego psa i go zaatakował a przeciez to sasiad
nadal trochę za mało wiem. W którym momencie za każdym razie dochodzi do ataku? I co rozumiesz pod pojęciem "atak"? Straszenie czy raczej walka na śmierć i życie? Czy dochodzi do niego wtedy kiedy idziecie z nim na wprost drugiego psa? Psy ustawione są do siebie frontalnie?
No kochana wysil się trochę....więcej szczegółów poproszę AniaMilo - 2012-07-24, 18:46 to kochana trza bylo sie wysilic i jasniej sprecyzowac z pytaniami to i ja bym sie wysilila niestety nie znam sie na psach i ich atakach wiec dla mnie atak to wtedy kiedy pies atakuje ...a nie wiedzialam ze trzeba wymieniac z ktorej strony z tyly czy z frontu atak to atak dla mnie kazdy sie kojazy na smierc i zycie bo nie wiem jak by bylo gdybym Ja albo mąż nie trzymal go na smyczy bo lagodnie to nie wyglada ... np...podchodzi na luznej smyczy obwachuja sie i wtedy milo po chwili atakuja a czasami juz z naprzeciwka jezy sie i ma postawe bojowa wiec nie wiem jak mam bardziej szczegolowo to opisacAniaMilo - 2012-07-25, 21:18 ale skwar dzis dobrze ze w domciu wiatraczki sa bo dysze i dzysze a wiecie co dzis tak sobie leze i slysze jak Ruda rozmawia przez tel.ze przytylem 5kg. znacie moze jakies dobre kluby fitness chyba musze zgubic te zbedne kg. bo w sumie nie wiem czy dobrze czy zle bo brzydko bylo tak podsuchiwac ale po noc bylem za chydy ale o te klub to na wszelki W sie pytam chociaz chyba ze mnie przystojniak tak ruda codziennie mowi ''Moj Przystojniaku i cmok w nochal '' ale i te dwunogi sie mna zachwycaja to chyba fitnes nie jest wskazany Barbara - 2012-07-25, 21:20 Oj Milcio no chyba fitness nie będzie potrzebny AniaMilo - 2012-07-25, 21:28 oj ufffff....Basiu ja chcialam sie wypytac wlasnie jak by Rudej do glowy wpadlo ze chce ze mna pobiegac bo ma takie pomysly teraz juz wiem ze moge staniac i sie nie ruszac a co hihi a pozniej wez ty wdrap sie po schodach ... mam ja wcale nie musze łot i to Barbara - 2012-07-25, 21:31 Milo ale Ruda wszystko dla Twojego dobra robi Pamiętaj i bądź grzeczny Aga_TRuficzkowa - 2012-07-25, 21:33 No wiesz Milo jakby Ruda chciała z tobą pobiegać to może byś się na tyle zmęczył ,żebyś na kumpli nie warczał, ona już różne sposoby wymyśla ,żeby się wreszcie z kimś zaprzyjaźnił ,więc przemyśl sprawę i troszkę przystopuj z tym jazgotaniem AniaMilo - 2012-07-25, 21:38 Dzis bylem gdzeczniutki przysiegam szlem sobie powoli na spacerek i szed sobie pies jakis ciapek troszke mniejszy odemnie ale okraglutki ... yemu to bieganie by sie zdalo i co ha ..... obwachalismy sie Ruda juz byla spocona az rece jej drzaly a ja powachalem i on do zabawy skory ale Ruda mnie nie puszcza bo boi sie ze nawieje cykora ma wiec pozegnalem sie i poszlem haaaa taki bylem dobrze nie