To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LEA - 179

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-11, 10:48

Jak najbardziej, właśnie ten weekend za tydzień mi idealnie pasuje. Jestem za niedzielą po południu. Ale Ci Ewcia zazdroszczę tego stadka!!
Aga i Toru - 2013-06-11, 13:44

A ja tu jeszcze pochichoczę ze zdjęcia "waruj" :lol: No nie mogę sie opanować :rotfl:

Ewa, a ten beagel to też u Ciebie teraz mieszka?? Wesoło macie nie da sie ukryć :-P

Ewa i Cindy - 2013-06-11, 14:26

niedziela 23.06 jest ustalona :) Amelka organizuj się i wpadaj :) godzinowo zgadamy się już bliżej weekendu zależnie od pogody :)

Aga.. tak beagle mieszka z nami :)

Aga i Toru - 2013-06-11, 17:01

Ewa i Cindy napisał/a:
Aga.. tak beagle mieszka z nami :)

Wiedział chłopak gdzie sie wkręcic :mrgreen:

Rufiakowa Amcia - 2013-06-11, 19:47

Super, ja też jestem za niedzielą 23. bo w sobotę dyżuruję. Godzinowo dostosuję się, skrzydła przypnę i lecimy. Doczekać się nie mogę :radocha:

A co do tarzanka w tej pięęęęknej trawie- kradnę, nie ma zmiłuj!

Ewa i Cindy - 2013-06-12, 07:45

kradnij.. ja już kliknęłam like it :) bardzo się ciesze że Rufiasty zawita u mnie :) ale się cieszę.. mamy dobre półtora tyg.. ściągamy większą ekipę.. :)
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-12, 21:11

Też bym bardzo chętnie dołączyła, :mrgreen: tylko pewnie trochę jeszcze za wcześnie ze Speeduchną w takim gronie? Jak myślicie?
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-12, 22:47

Ja to bym wszystko oddała, żeby Speedzia zobaczyć :( Ale on jest dla mnie taki ważny, nie chciałabym, żeby nas poznał i potraktował jak swoich ludzi, serce by mi pękło :( Minął niecały miesiąc, nie wiem jak wygląda pamięć u Psiaków, może Ewcia się wypowie. Przepraszamy Cię Lea za zaśmiecanie Twojego wątku, wynagrodzę Ci to pięknymi zdjęciami przy okazji spaceru :)
Ewa i Cindy - 2013-06-18, 22:02

ale nas tu nie było.. bardzo przepraszam.. no to nadrabiamy :)

w zeszły czwartek Lea była u fryzjera.. musiałam coś zrobić ze swoimi zaroślami :) więc i księżniczka miała dzień spa.. była bardzo grzeczna, nie koniecznie spodobała jej się wanna w której byłą kompana ale nie uciekała, stała i czekała na moment kiedy skończymy :) suszarka też po chwili nie byłą taka straszna :) za dużo nożyczki nie poszły w ruch bo mała nawet bez spa wyglądała pięknie.. ale taki efekt miałam po fryzjerze :)

za długo się nie cieszyłam bo jak tylko przyjechaliśmy do domu to znalazła pierwszą lepszą kałuże i pokazała mi jak powinno wyglądać prawdziwe psie spa.. no coż.. może i mamy odmienne zdanie :)

weekend zleciał nam za szybko.. byliśmy nad rzeczką żeby się psiaki mogły schłodzić.. ale najlepsze.. Lea zaczęła biegać przy rowerku.. oczywiści przy jak tylko ruszyłam nie omieszkała mi powiedzieć jaka jestem straszna ale po moim nie wyluzowała natychmiast i szło nam bardzo dobrze!! jak tak sobie razem przemierzaliśmy okolicę to Wam powiem ze nawet inne rowery nie były takie straszne :) coraz lepiej na nie reaguje, jeszcze od czasu do czasu coś sobie ubzdura ale na szybkie nie lub ej bardzo ładnie reaguje i się uspokaja :) na następnej wycieczce rowerowej bardzo ładnie łapała kontakt i truptała przy mnie a nie parę metrów ode mnie :) tu mam filmik który kręciłam ja.. próbując przetrwać na rowerze ale widać co i jak :)
https://www.youtube.com/watch?v=H4eWZuiOniw

w między czasie było wspólne obgryzanie.. drzewek a w sumie tego co po nich zostało po zimie.. Marley pracował nad nimi już jakiś czas..

po powrocie do domu jest szaleństwo na ogródku.. bo przecież co to jest te przebiegnięte 6 km!!

http://youtu.be/5zFtUKFH2dc

wczoraj Lea miała zabieg sterylizacji.. wszystko poszło ok .. nawet lepiej niż ok bo niunia po 2,5h była gotowa do odbioru w pełni wybudzona!! wczoraj widać było ze czuje się nieswojo po narkozie, trochę popiskiwała ale nockę przespała grzecznie ze mną w sypialni.. a dziś... hmm.. no coś tam wczoraj robili.. może jeszcze nie jest gotowa na biegi przy rowerku ani dłuższe spacerki (ale to tylko dlatego ze było 30 stopni) bo pod wieczór jakby nigdy nic i nawet patola Marleyowi zabrała (takie jego małe drewienka) :)

Warna - 2013-06-18, 22:09

Niezmordowana jest to kobieta! :-D
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-18, 22:14

Marleya mina - bezcenna :mrgreen: Lea Ty piękności, nie dość żeś urokliwa, to jeszcze silna, zdrowa i pojętna :-D
Rufiakowa Amcia - 2013-06-18, 22:52

Haha, śmiem twierdzić, że miała Ciebie i Twój rower w głębokim poważaniu :lol: I to jest wspaniałe!
Ola i Habs - 2013-06-18, 22:52

Dokładnie, mina Marleya jest bezcenna :mrgreen: Co do Lei, bardzo fajnie się czyta takie wiadomości, zuch dziewczyna z niej :)
Ewa i Cindy - 2013-06-18, 23:02

no zuch.. zuch :)
na weekend będzie w sam raz na długi spacerek :) teraz ma relaks pozabiegowy :) poza tym temperatury nie sprzyjają większej aktywności :)

Barbara - 2013-06-19, 09:11

Ale pięknie wyglądała po fryzjerze :)
magdaronja - 2013-06-19, 15:00

Jaka ta Lea jest piękna! Praca z rowerkiem - rewelacja, chylę czoła!
Kamila i Oskar - 2013-06-19, 21:05

A mi nie pozostaję nic innego jak przenieść ślicznotkę do gotowych do adopcji :)
Ewa i Cindy - 2013-06-19, 22:24

kolejny dzień p zabiegu za nami i Lea ma się bardzo dobrze.. od dziś dostaje doustny antybiotyk (na 7 dni).. jak tak dalej pójdzie to szwy zdejmujemy w przyszły czwartek :) ko końca tyg będzie musiała się przemęczyć w kubraczku bo jednak od czasu do czasu kombinuje jakby sie tam polizać.. myślę że bardziej dokuczają jej odrastające włoski niż ranka..
sama ranka bardzo ładna.. nic się złego nie dzieje :)

Ola, Mariusz i Lea - 2013-06-19, 23:07

Dobry...pozdrowienia z Górnego Śląska...staramy się o adopcje Lei...nie wiadomo jak sie skonczy cala sprawa ale pomimo tego chcielibysmy zobaczyc psiaka choc przez chwile na zywo bo nie wiadomo gdzie trafi (mam nadzieje ze do nas ;-) )..czy jest opcja zebysmy dolaczyli w niedziele do was ? Chetnie zrobimy sobie wycieczke zeby zobaczyc Lee...:-)

PS. Pewnie moja Ola padnie jak przeczyta tego posta bo nic nie wie o rejestracji na forum i o pomysle na ktory wpadlem czytajac wczesniejsze posty o spotkaniu w niedziele: -P:-) prosze info na priv...

Anonymous - 2013-06-19, 23:20

:shock: w tym kubraczku wygląda jak w za małych śpiochach :mrgreen:
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-24, 15:24

Lea to mały aniołek, nie zdziwię się, jak ustawi się kolejka do adopcji :) Ale nie odpuści ŻADNEJ kałuży!
Ja..?

Ewa i Cindy - 2013-06-24, 20:37

Dzięki Ewelina za piękne fotki :)
Lea mój kochany brudas dziś ponownie sprawdziła wszystkie kałuże.. czy aby na pewno nic się w nich nie zmieniło.. śpi teraz zwinięta w kłębuszek :)
poza tym ranka goi się bardzo ładnie, mała szaleje jakby nigdy nic.. mam nadzieję ze w czwartek zdjęcie szwów :)

Kamila i Oskar - 2013-06-25, 09:43

Mam zaszczyt oglosić ,że księżniczka Lea już nie szuka domku :!:
Zamieszka u Oli w Chorzowie. :)

Olu jeszcze raz gratuluje Tobie i Twoim bliskim.

Wszystkie domki, które zgłosiły się do adopcji Lei były wspaniałe i bardzo, bardzo ciężko nam było wybrać ten jedyny. Pozostałych zachęcam do zapoznania się z wątkami innych naszych psiaków do adopcji.
Czasem na tego jedynego warto troche poczekać :)

Ewcia dla Ciebie za cudowną opiekę i pracę nad Leą :kwiatek:

Asterkowy Krzysztof - 2013-06-25, 09:51

Gratuluję Olu :) cudownej suni ,Ewunia Tobie jak zawsze wielkie dzięki za nieocenioną pracę z sunią Dla Ciebie i Twojego stadka :kwiatek: :pies:
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-25, 09:52

Gratuluję Wam! Mam nadzieję, że Ola szybciutko zarejestruje się na forum i pokaże nam od czasu do czasu jak im się żyje razem :) powodzenia !