To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BETA - 230

Iza Tutisowa - 2014-02-06, 11:49

Okazuje się, że Becia to zabawowa dziewczyna ;) Z psów typu Shi-Tzu czy York zrobiłaby sobie zabawki :rotfl: Bo tak fajnie uciekają a ona je łapą czy noskiem trąca :mrgreen: nie robiąc przy tym oczywiście krzywdy.

Natomiast jak już podłapie zabawę z naszą wichurą to wygląda z boku co najmniej jak walki psów :mrgreen:

I żeby nie było, mnie też troszkę chyba lubi :)

Iwona i Beta - 2014-02-06, 13:33

Fajna ta Becia
Teraz wiem kogo ścigać po Łodzi ha ha ha

Iza Tutisowa - 2014-02-06, 13:46

Iwonko Becia jest kochanym i mega spokojnym psiakiem, miłośnica jakich mało :mrgreen:

Powoli zaczynam być zazdrosna o męża :rotfl:

Iwona i Beta - 2014-02-06, 13:54

Tak to widać po oczkach
Ona bardzo chce być najlepsza

Iza Tutisowa - 2014-02-06, 13:57

Czyżbyś stawała w kolejce po moją wersję testową tymczasowicza BETĘ?? :rotfl:
goldenek2 - 2014-02-06, 13:57

Iza, przecież widać, że Cię bardzo, bardzo polubiła i ma do Ciebie zaufanie. Słodka jest. Nie chcę, aby WG straciła DT, ale jak patrzę na Was .... to ja bym jej za nic nie oddała :lol:
Iza Tutisowa - 2014-02-06, 14:00

Hahahahaha Beatko tak, tak ja wiem :mrgreen: No będzie wielki lament i płacz przy jej oddawaniu, ale rozum przeważa w tym momencie nad serduchem...
Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:09

Która to już kolejka niech policzę Mia,Lola,Maja
Becia jest super ale ja już nie mam odwagi pytać o kolejnego psiaka
ale jeżeli można to znowu się ustawiam
myślałam że będzie Wasz ale jeżeli nie to super :rotfl:

Iza Tutisowa - 2014-02-06, 14:13

Zapraszam do kolejki :D

Z bólem będziemy ją oddawać, ale nie możemy jej póki co zatrzymać :-(

Z dobrych informacji, mogę napisać że za niedługo będziemy na 3 dni w Oświęcimiu, więc jakbyś miała ochotę sunię poznać to zapraszam na spacerek :) Może udałoby się jeszcze Martynę z Boskim ściągnąć ;)

Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:25

Chętnie to od nas rzut kamieniem i mogę zabrać moją Boncię
Tylko muszę wiedzieć gdzie i o której godzinie
dziękuję za zaproszenie

Iza Tutisowa - 2014-02-06, 14:33

Napiszę Ci wiadomość jak już będę dokładnie wiedziała kiedy na pewno przyjedziemy :)
Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:39

OK to czekam na wiadomość
Iza Tutisowa - 2014-02-07, 15:54

No kochani!! Będzie kolejna dawka miłości i mizianek :rotfl:

Tak tylko troszkę musiałam przyciąć głupa... przecie mnie nie widać, nie? :D

No dobra... chyba zauważyła jednak ;)

Ale jak mam zejść? Jak on tak mizia fajnie :lol:

Eeeee!! Co przesatjesz? Jeszcze tu jestem!! :D

I tak ma być!! :)

Tak, tak zdecydowanie w tym miejscu :rotfl:

To byłam ja BETA :hurra:

Iza Tutisowa - 2014-02-07, 20:36

Dzisiaj poszliśmy z Becią do weta, bo miałam wrażenie, że się nam dziewczyna przeziębiła... uffff... na szczęście nic takiego :)

Z dobrych wieści, startowaliśmy z wagi 36,7, dzisiaj ją ważyłam i waży 35,2 :) Efektem jest to, że nie jadła wcześniej prawdopodobnie suchej karmy tylko jakieś kluchy... a do tego spacerki gdzie musi truptać, dają efekty :)
Ogólnie Beta nie jest obżartuchem jak nasz Tutis (ten to by konia z kopytami zjadł :rotfl: ) dostaje ok. 240g dziennie, a jakbyśmy chcieli jej dać więcej to odchodzi na dywanik pod drzwi i "chowa na później", co oczywiście nie ma miejsca, bo Wichura wszystko wyczuje i zje :mrgreen:

Oczka są już o niebo lepsze!! Jeszcze trochę zaczerwienione, ale zapalenia nie ma.

Uszy wyglądają co raz lepiej, niestety nadal jest w nich bardzo silny stan łojotokowy :-/ Ale nie poddajemy się i czyścimy dzielnie :)

Temperatura wróciła do normy i jest 38,5 :)

Z gorszych wiadomości to na grzbiecie Bety widać bardzo mocny stan łojotokowy :( Przez to się drapie i nie za fajnie nadal pachnie... Ale i na to coś zaradzimy, bo dostaliśmy specjalny szampon i od jutra Becia będzie miała co 2 dni domowe spa. Dodatkowo dostała tabletki na alergię.

Ponieważ nie możemy zaleczyć dermatozy na łapkach, dostaliśmy też maść sterydową. Nazwę podam jutro jak wykupię receptę :)

Jutro cieczkowanie wejdzie w 3ci tydzień, więc jesteśmy bliżej końca :) Ale, że mała teraz "nagania" kawalerów dostaliśmy też tabletki z chlorofilem, bo jej "zapach" jest powalający ;)
Na sterylkę będziemy się umawiać na początek marca.

Iwona i Beta - 2014-02-07, 21:01

Betka mieszkała chyba na dworze to musiała wytwarzać wiecej łoju do ogrzania
ze zdjęć widać że sierść też jest dosyć gęsta
teraz musi przyzwyczaić się do domowych warunków a co tam łóżkowych warunków to skóra się zmienia poci się i smierdzioszkuje

Iza Tutisowa - 2014-02-07, 21:07

Dokładnie Iwonko jak piszesz, to samo podejrzewa wet, więc musimy dać Małej troszkę czasu. Dlatego musimy ją porządnie odpicować do adopcji :P

A póki co będzie prana i namaczana regularnie :rotfl:

Kolejna wizyta w przyszły piątek.

Iwona i Beta - 2014-02-07, 21:39

no cóż widać że psina nie miała łatwo
Rufiakowa Amcia - 2014-02-07, 21:47

iwona12 napisał/a:
no cóż widać że psina nie miała łatwo

Ale za to pięknie nadrabia stracony czas i tula się, jakby całe życie nic innego nie robiła :) Fajnie, że jej się udało :)

Gośka i Cody - 2014-02-07, 21:49

...
Iza Tutisowa - 2014-02-07, 22:19

Nie pobrał, bo nie było potrzeby. Póki co, wszystko wskazuje na alergię i zwyczajnie trzeba sie pozbyć zmian na skórze. absurdalnym wydaje się niepotrzebne wydawanie pieniędzy na wymaz i podważanie słów weterynarza z wieloletnim doświadczeniem.
Na łapach jest dermatoza a w uszach grzyb.
/Piotrek

Iza Tutisowa - 2014-02-08, 10:13

No to laska co raz bardziej się rozkręca :rotfl: Śmielej nam już wskakuje na kanapę i pcha się przy tym niesamowicie :rotfl: Słodziak straszny :D

Iza Tutisowa - 2014-02-08, 12:59

Dzisiaj na zalecenie Pana doktora było domowe SPA.
Po użyciu nowego szamponu łój został ładnie wymyty, skóra wygląda znacznie lepiej a Beta vel. Beczka jaśnieje coraz bardziej :)
a poniżej mała fotorelacja :D

Pannie nawet się spodobało, była jak to ona mega grzeczna, a że były mizianki to położyła się w wannie i czekała na więcej :)

Ranki po umyciu wyglądają znacznie lepiej

Później jeszcze tylko wycieranie i suszenie

no dobra, ta fotka jest z serii "please kill me"

Ale po myciu gwiazda nam jaśnieje :D

Do zobaczenia :)

Iza Tutisowa - 2014-02-10, 17:01

Dzisiaj sobie poszliśmy na fajny spacerek :) Dzisiaj Beciula "biegała" na lince :)

Martyna i Boski - 2014-02-10, 20:50

Ale się podziało w tej Łodzi!
W Becie można zakochać się od strzału, Tutisek zapewne to już zrobił, więc nie wiem jak je rozdzielicie :mrgreen: . Zdjęcia są rewelacyjne!! Opieka profesjonalna, no nic dodać nic ująć. Zastanawiam się tylko czemu Becia jest ciągle u Was, toż to zacna sunia, o pięknej urodzie, i sporym ciałku :rotfl: . Przeczuwam kolejki... Boski jest pierwszy ;)

Warna - 2014-02-11, 14:11

Jak goją się te rany? Te kąpiele dają jakiś efekt? A w ogóle, to w jakim specjalnym szamponie myta jest Becia?
Napiszcie coś więcej o tym, co Becia lubi, jakie ma przyzwyczajenia itd?