Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BETA - 230
Iza Tutisowa - 2014-02-06, 11:49 Okazuje się, że Becia to zabawowa dziewczyna Z psów typu Shi-Tzu czy York zrobiłaby sobie zabawki Bo tak fajnie uciekają a ona je łapą czy noskiem trąca nie robiąc przy tym oczywiście krzywdy.
Natomiast jak już podłapie zabawę z naszą wichurą to wygląda z boku co najmniej jak walki psów
I żeby nie było, mnie też troszkę chyba lubi
Iwona i Beta - 2014-02-06, 13:33 Fajna ta Becia
Teraz wiem kogo ścigać po Łodzi ha ha haIza Tutisowa - 2014-02-06, 13:46 Iwonko Becia jest kochanym i mega spokojnym psiakiem, miłośnica jakich mało
Powoli zaczynam być zazdrosna o męża Iwona i Beta - 2014-02-06, 13:54 Tak to widać po oczkach
Ona bardzo chce być najlepszaIza Tutisowa - 2014-02-06, 13:57 Czyżbyś stawała w kolejce po moją wersję testową tymczasowicza BETĘ?? goldenek2 - 2014-02-06, 13:57 Iza, przecież widać, że Cię bardzo, bardzo polubiła i ma do Ciebie zaufanie. Słodka jest. Nie chcę, aby WG straciła DT, ale jak patrzę na Was .... to ja bym jej za nic nie oddała Iza Tutisowa - 2014-02-06, 14:00 Hahahahaha Beatko tak, tak ja wiem No będzie wielki lament i płacz przy jej oddawaniu, ale rozum przeważa w tym momencie nad serduchem...Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:09 Która to już kolejka niech policzę Mia,Lola,Maja
Becia jest super ale ja już nie mam odwagi pytać o kolejnego psiaka
ale jeżeli można to znowu się ustawiam
myślałam że będzie Wasz ale jeżeli nie to super Iza Tutisowa - 2014-02-06, 14:13 Zapraszam do kolejki
Z bólem będziemy ją oddawać, ale nie możemy jej póki co zatrzymać
Z dobrych informacji, mogę napisać że za niedługo będziemy na 3 dni w Oświęcimiu, więc jakbyś miała ochotę sunię poznać to zapraszam na spacerek Może udałoby się jeszcze Martynę z Boskim ściągnąć Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:25 Chętnie to od nas rzut kamieniem i mogę zabrać moją Boncię
Tylko muszę wiedzieć gdzie i o której godzinie
dziękuję za zaproszenieIza Tutisowa - 2014-02-06, 14:33 Napiszę Ci wiadomość jak już będę dokładnie wiedziała kiedy na pewno przyjedziemy Iwona i Beta - 2014-02-06, 14:39 OK to czekam na wiadomośćIza Tutisowa - 2014-02-07, 15:54 No kochani!! Będzie kolejna dawka miłości i mizianek
Tak tylko troszkę musiałam przyciąć głupa... przecie mnie nie widać, nie?
No dobra... chyba zauważyła jednak
Ale jak mam zejść? Jak on tak mizia fajnie
Eeeee!! Co przesatjesz? Jeszcze tu jestem!!
I tak ma być!!
Tak, tak zdecydowanie w tym miejscu
To byłam ja BETA Iza Tutisowa - 2014-02-07, 20:36 Dzisiaj poszliśmy z Becią do weta, bo miałam wrażenie, że się nam dziewczyna przeziębiła... uffff... na szczęście nic takiego
Z dobrych wieści, startowaliśmy z wagi 36,7, dzisiaj ją ważyłam i waży 35,2 Efektem jest to, że nie jadła wcześniej prawdopodobnie suchej karmy tylko jakieś kluchy... a do tego spacerki gdzie musi truptać, dają efekty
Ogólnie Beta nie jest obżartuchem jak nasz Tutis (ten to by konia z kopytami zjadł ) dostaje ok. 240g dziennie, a jakbyśmy chcieli jej dać więcej to odchodzi na dywanik pod drzwi i "chowa na później", co oczywiście nie ma miejsca, bo Wichura wszystko wyczuje i zje
Oczka są już o niebo lepsze!! Jeszcze trochę zaczerwienione, ale zapalenia nie ma.
Uszy wyglądają co raz lepiej, niestety nadal jest w nich bardzo silny stan łojotokowy Ale nie poddajemy się i czyścimy dzielnie
Temperatura wróciła do normy i jest 38,5
Z gorszych wiadomości to na grzbiecie Bety widać bardzo mocny stan łojotokowy Przez to się drapie i nie za fajnie nadal pachnie... Ale i na to coś zaradzimy, bo dostaliśmy specjalny szampon i od jutra Becia będzie miała co 2 dni domowe spa. Dodatkowo dostała tabletki na alergię.
Ponieważ nie możemy zaleczyć dermatozy na łapkach, dostaliśmy też maść sterydową. Nazwę podam jutro jak wykupię receptę
Jutro cieczkowanie wejdzie w 3ci tydzień, więc jesteśmy bliżej końca Ale, że mała teraz "nagania" kawalerów dostaliśmy też tabletki z chlorofilem, bo jej "zapach" jest powalający
Na sterylkę będziemy się umawiać na początek marca.Iwona i Beta - 2014-02-07, 21:01 Betka mieszkała chyba na dworze to musiała wytwarzać wiecej łoju do ogrzania
ze zdjęć widać że sierść też jest dosyć gęsta
teraz musi przyzwyczaić się do domowych warunków a co tam łóżkowych warunków to skóra się zmienia poci się i smierdzioszkujeIza Tutisowa - 2014-02-07, 21:07 Dokładnie Iwonko jak piszesz, to samo podejrzewa wet, więc musimy dać Małej troszkę czasu. Dlatego musimy ją porządnie odpicować do adopcji
A póki co będzie prana i namaczana regularnie
Kolejna wizyta w przyszły piątek.Iwona i Beta - 2014-02-07, 21:39 no cóż widać że psina nie miała łatwoRufiakowa Amcia - 2014-02-07, 21:47
iwona12 napisał/a:
no cóż widać że psina nie miała łatwo
Ale za to pięknie nadrabia stracony czas i tula się, jakby całe życie nic innego nie robiła Fajnie, że jej się udało Gośka i Cody - 2014-02-07, 21:49 ...Iza Tutisowa - 2014-02-07, 22:19 Nie pobrał, bo nie było potrzeby. Póki co, wszystko wskazuje na alergię i zwyczajnie trzeba sie pozbyć zmian na skórze. absurdalnym wydaje się niepotrzebne wydawanie pieniędzy na wymaz i podważanie słów weterynarza z wieloletnim doświadczeniem.
Na łapach jest dermatoza a w uszach grzyb.
/PiotrekIza Tutisowa - 2014-02-08, 10:13 No to laska co raz bardziej się rozkręca Śmielej nam już wskakuje na kanapę i pcha się przy tym niesamowicie Słodziak straszny
Iza Tutisowa - 2014-02-08, 12:59 Dzisiaj na zalecenie Pana doktora było domowe SPA.
Po użyciu nowego szamponu łój został ładnie wymyty, skóra wygląda znacznie lepiej a Beta vel. Beczka jaśnieje coraz bardziej
a poniżej mała fotorelacja
Pannie nawet się spodobało, była jak to ona mega grzeczna, a że były mizianki to położyła się w wannie i czekała na więcej
Ranki po umyciu wyglądają znacznie lepiej
Później jeszcze tylko wycieranie i suszenie
no dobra, ta fotka jest z serii "please kill me"
Ale po myciu gwiazda nam jaśnieje
Do zobaczenia Iza Tutisowa - 2014-02-10, 17:01 Dzisiaj sobie poszliśmy na fajny spacerek Dzisiaj Beciula "biegała" na lince
Martyna i Boski - 2014-02-10, 20:50 Ale się podziało w tej Łodzi!
W Becie można zakochać się od strzału, Tutisek zapewne to już zrobił, więc nie wiem jak je rozdzielicie . Zdjęcia są rewelacyjne!! Opieka profesjonalna, no nic dodać nic ująć. Zastanawiam się tylko czemu Becia jest ciągle u Was, toż to zacna sunia, o pięknej urodzie, i sporym ciałku . Przeczuwam kolejki... Boski jest pierwszy Warna - 2014-02-11, 14:11 Jak goją się te rany? Te kąpiele dają jakiś efekt? A w ogóle, to w jakim specjalnym szamponie myta jest Becia?
Napiszcie coś więcej o tym, co Becia lubi, jakie ma przyzwyczajenia itd?