To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SOFFI - 243

Warna - 2014-07-11, 22:35

Bardzo szczęśliwa sunia. Cieszę się niezmiernie. :-D
Rufiakowa Amcia - 2014-07-11, 23:04

Hahaha, strażniczka drzwi- nikt nie przejdzie! :lol: :lol: :lol:
Ola i Habs - 2014-07-13, 00:07

Ostatnie zdjęcie powaliło mnie na łopatki :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-14, 19:42

W niedzielę wybrałyśmy się na spacer nad wodę. Okazało się, że Sofcia jest jednak psem wodnym i potrafi pływać. Może nie jest mistrzem świata ale bardzo fajnie sobie z tym radzi i co najważniejsze to jej się to podoba. :-)
Warna - 2014-07-14, 19:51

Czyli Soffcia jest 100% Goldenem i do tego odważnym Goldenem, który nie boi się wejść do wody i popłynąć przed siebie. Super, bardzo się z tego cieszymy. :-D
Shigella - 2014-07-17, 09:44

Pani Alino, nie widzę nigdzie różowej piłeczki :( To było "znaleźne" Sofci i zawsze brała ją w pyszczek jak wychodziłyśmy na spacer.
Cudownie widzieć Sofę taką szczęśliwą!!! :D Ja za nią strasznie tęsknię, ale cieszę się że ma kochający domek :)

Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-18, 18:21

Melduję że różową piłeczkę zamieniłam na zieloną<trochę lżejsza>różową pożyczam koleżance.Aaa-zapytacie skąd ta koleżanka.Więc od początku.Od kilku dni mieszka z nami labradorka Lusi<suczka brata mojej pańci>. Nawet się dogadujemy.Czasami jak się Luśka za bardzo nakręci to ją oburczę i spokój.
Najlepiej wychodzi nam współpraca.Jako że Lusi jest szybsza i więcej wygląda przez balkon to ona informuje <biegając od okna do drzwi>że pani wraca.Wtedy ja się fatyguję pod drzwi żeby ładnie przywitać,a jak pani długo nie ma to szczekam<kto to widział tak długo wychodzić na pierwsze piętro,ja tam jeżdżę windą>. :-) :-) Poza tym chodzimy na spacerki,biegamy za piłeczkami i patolami<obie mamy niezłego hopla na tym punkcie>. Pani ma z nami baardzo wesoło.
pozdrawiam Soffi.

Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-22, 11:01

Barbara - 2014-07-22, 13:38

No cóż piękna parka :) Co dwa psy to nie jeden :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2014-07-22, 14:02

Dziękujemy za zdjęcia :) Wspaniale widzieć Soffi szczęśliwą w nowym domu :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-07-23, 17:31

Wczoraj byliśmy z Sofką u weta.
Została obejrzana osłuchana została zbadana też krew.
Serce uszy zęby w porządku. Sunia natrochę niski poziom hemoglobiny i hematokrytu ale może to być spowodowane tym co przeszła.pozostałe parametry w porządku<za jakiś cza powtórzymy badanie>. Miała też zbadany poziom cukru,parametry wątrobowe i kreatyninę,wszystko ok. Na zmiany na skórze brzuszka dostała antybiotyk<nasz pan doktor sugeruje że jest to zapalenie mieszków włosowych> Na łzawiące oczka mamy krople z gentamycyną<mała ma tendencję do zawijania dolnej powieki i z tego powodu zapewne łzawienie> . Na razi tyle wieści . Pozdrawiam
PS.Sofcia zaczyna się rozkręcać<robi się trochę bardziej ruchliwa>

Shigella - 2014-07-28, 00:12

To świetnie, że wyniki są w normie i że Wet dał jej coś na zmiany na brzuszku. Pani Doktor z gabinetu w którym robiliśmy RTG stawów pobrała do badania zeskrobiny ze zmian. Niestety nie zadzwoniła z informacją czy coś wyhodowała, a pieczątka na fakturze była "szefa", więc nawet nie wiem o kogo powinnam pytać dzwoniąc do przychodni :(
Dziewczyny są piękne!!! Aż miło patrzeć na te uśmiechnięte mordki :D

Ewelina, Kajen i Zola - 2014-07-28, 08:33

Justyno, pani Alina ma już wyniki, zadzwoniłam do przychodni i opisałam panią doktor, była bardzo charakterystyczna. Cieszę się, że Soffi się otworzyła, oraz że ma tak doskonałą opiekę :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-03, 20:41

Wczoraj byłyśmy na kontroli u weterynarza. Brzuszek powoli się goi oczka jeszcze troszeczkę łzawią. Mała została zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym. Tyle wiadomości medycznych.
Z lecznicy wracałyśmy autobusem. Psica ogarnęła całą sytuację dość dobrze, na początku tylko troszkę pomyślała gdzie ta pani każe jej wsiadać :-) ,ale jak już weszła do środka to spokojnie się położyła i bez problemu dojechałyśmy do domu. Poza tym u nas wszystko ok. Chodzimy na spacerki, pływamy,uczymy się nowych komend,apetyt małej dopisuje. Pozdrawiamy.

Rufiakowa Amcia - 2014-08-08, 21:48

Cieszymy się bardzo :) Kiziaki dla ślicznotki!
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-11, 16:41

Ewelina, Kajen i Zola - 2014-08-11, 17:48

Ojej pływanie !!! Super, bardzo dziękujemy za zdjęcia :)
Calineczka - 2014-08-11, 19:55

Super! :) Gdzie pływacie? Też chętnie byśmy popływali w sensie nasza Abi, ale nie bardzo wiem gdzie z psem można i warto
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-11, 20:24

Soffcia pływa niedaleko domu,stawy Morawa,Borki<Katowice-Szopienice>. Jest wprawdzie trochę plażowiczów,ale zawsze można znaleźć jakieś miejsce żeby się trochę potaplać. :lol:
Rufiakowa Amcia - 2014-08-12, 11:20

A czy ja mogę poprosić o zdjęcia w "nieco" większym rozmiarze? Na imageshacku można wybrać formę do wstawiania- te to chyba zdjęcia awatarowe, a na forum lepsze będą 640x480. Mogłabym wtedy gwizdnąć jedno i puścić słodką Soffcię na fundacyjne FB, by ludki mogły ją podziwiać :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-12, 21:44

Zdjęcia są wrzucone w normalnym rozmiarze,tylko na forum wyświetlają się miniaturki.Trzeba wybrać konkretną miniaturkę i pobrać zdjęcie.
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-24, 18:06

Witamy wszystkich. U Soffci wszystko w prządku. Na spacerki chodzimy już bez smyczy,psica ładnie się pilnuje. Nasze spacerki też już są trochę dłuższe<takie około godziny>Pannica spokojnie sobie truchta.Najfajniej jest jednak jak jak futro poczuje i zobaczy wodę. Wtedy Sofulec niestety głuchnie ,do momentu, aż się nie wymoczy w wodzie. : :lol: Pozdrawiamy.
Ewelina, Kajen i Zola - 2014-08-24, 19:35

Wspaniałe wieści, dziękujemy bardzo za nie :) I cieszę się bardzo, że Sofcia tak lubi pływać i wykorzystuje okoliczne stawy, to zbawienne dla jej stawów :) pozdrawiamy :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-08-25, 07:56

Iza Tutisowa - 2014-08-25, 15:27

Super, że Soffi lubi pływać i z tego korzysta :)