To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BATIXA ma już dom w Rybniku - 13

Przemas Nula - 2010-12-05, 00:01

Bati wróciła do pełnej formy. :rotfl: Normalnie juz pije, coraz więcej podjada. Jedynie kubraczek zabezpieczający ranę przypomina o przebytym zabiegu.
cebula - 2010-12-05, 01:57

Potwierdzam poprzednią wypowiedź Przemasa :) Akurat siedziałam ze swoim psem u dr Schneider, kiedy wychodziła. Strasznie fajna suka. Wizytę zniosła grzecznie, z moim psem powitanie też bez problemu. Już gratuluję potencjalnemu przyszłemu właścicielowi, bardzo fajna suka! :)
Przemas Nula - 2010-12-05, 13:42

No proszę, jaki ten świat mały. :-D Nie wiedziałem, że wielka siostra patrzy :mrgreen: Tylko tak zastanawiałem się, czemu ktoś mnie pyta o imię suni w momencie, gdy właśnie wychodziliśmy.
Ale szacunek dla Cebulki, bo zdaje się że bardzo walczy o życie swego ukochanego psiaka. Życzę wytrwalości i samych dobrych myśli.

Przemas Nula - 2010-12-06, 21:53

Dziś po raz ostatni Bati dostała antybiotyk w zastrzyku, a w czwartek jedziemy na zdjęcie tych dwóch dodatkowych szewków zabezpieczających.

Natomiast w piątek bedziemy mieć gościa. :] Przyjedzie nas odwiedzić Lussi, która od dawna cierpliwie czeka na znalezienie w naszej fundacji swojego złociaka i ufa, że w końcu i ona będzie mogła jakiemuś pomóc.
Ciekawe czy panie przypadną sobie do gustu :-) :?:

Warna - 2010-12-06, 21:57

Trzymamy za Panie kciuki. Bardzo mocno! :-)
Lusii i Bati - 2010-12-06, 22:37

Ciesze sie ze moge poznac osobiscie Bati a Bati mnie i bardzo sie stresuje tym spotkaniem. Mam nadzieje ze to "COS" zaiskrzy miedzy nami:-)
Lusii i Bati - 2010-12-07, 17:48

Przemku czy bylby to problem gdybym przyjechala razem z moja siostrzenica. Mala ma 10 lat i dzisiaj zadala mi pytanie czy moglaby pojechac na te wizyte razem ze mna:-)
Napisz mi prosze czy bylby to jakis problem.
Pozdrawiam

katarzyna i Lola - 2010-12-07, 18:28

Widzę ze nie tylko z Bartoszem tesknimy za psina i nie mozemy się doczekać. Pozdrawiam wszystkich opiekunów i kochane goldenasy i wszystkich którzy nie mogą doczekać sie na swojego ulubieńca. Kasia
Jola Nulkowa - 2010-12-07, 19:30

Lussi. Wprawdzie ja nie Przemek :lol: , ale odpowiem , że oczywiście możesz :-)

U Bati wszystko ok. Chodzimy na spacerki, ale pogoda nam nie sprzyja , pada deszcz :-( Apetyt dopisuje , jabłuszka jej smakują chociaż na początku trochę nie wiedziała co jej daję do jedzenia , ale jak zobaczyła , że Nula wcina to postanowiła też spróbować :rotfl: Poza tym to super psinka ( pewnie się powtarzam) ale co , tak jest i już. W czwartek jedziemy na ściągnięcie dwóch szwów. Na spacerkach słucha się , uczymy się przywołania "do mnie " i ładnie na nie reaguje. W domu jak zostaje bez nas to jest cichutka , nie niszczy ,nie gryzie.

Lusii i Bati - 2010-12-08, 23:32

No to sie bardzo ciesze :mrgreen: ze nie ma problemu ze przyjedziemy we dwie hihihihi
Dostalam od Agi prase do przeczytania na piatek (tematyka PIESKI) :lol:
Caluski

Jola Nulkowa - 2010-12-09, 10:14

Słuchajcie , dzisiaj pierwszy raz spuściłam Bati ze smyczy :mrgreen: Chciałam sprawdzić czy już reaguje na komendę "Bati do mnie" i nie zawiodła mnie :mrgreen: Super się słucha, przybiegała na każde moje przywołanie. A jaka radość, troszeczkę sobie pobiegała z Nulą i Saperem, Dzisiaj pierwszy raz wytarzała się w sniegu, szkoda ze nie miałam aparatu i nie uwieczniłam tedo na zdjęciu.Supeeeeerrrrrr dziewczynka!!!!!!!!
Magda Noblowa - 2010-12-09, 10:17

Brawo Bati :brawo: Urodzaj mamy ostatnio na grzeczne psice :mrgreen:
Przemas Nula - 2010-12-09, 20:43

Za nami ostatnia wizyta Bati u dr Renii, która zdjęła dwa mały szwy z rany po sterylce i stwierdziła, że sunia jest w doskonałej formie. I okazało się znowu jaki świat jest mały. Przy okazji wizyty w gabinecie spotkaliśmy... Michała z Mają i Lutą :mrgreen: Cóż za miła niespodzianka :] I fajnie to wyglądało, jak stadem czterech złociaków opanowaliśmy gabinet :lol:

A teraz szykujemy się już do jutrzejszego spotkania z Lussi. Coś mi mówi, że będzie bardzo miło :)
Lussi, zaraz ci wyślę na PW obiecany opis, jak do nas dojechać.

Aga Szanti - 2010-12-10, 21:00

Bati pojechała dzisiaj do swojego nowego domu. Zamieszka wraz Lusii w Rybniku :-D Gratulujemy.
Barbara - 2010-12-10, 21:01

Gratulujemy Lucii i Bati :mrgreen:
Magda Noblowa - 2010-12-10, 21:11

Ja również gratuluję i życzę samych cudnych dni razem :)
Przemas Nula - 2010-12-10, 21:40

Dzwoniła Lussi, że Batti spokojnie przyjęła zmianę domu. Zwłaszcza na widok dzieci się rozmachała ogonem, a nawet wywaliła podwozie do góry. :mrgreen:

Przy okazji dodam tylko, że moim zdaniem Lussi ma ogromne serce do zwierząt, a Batti jest dla niej dłuuugo oczekiwanym złociakiem. Wierzę, że sunia znalazła naprawdę cudowny dom i to w dodatku z tak potrzebnym jej dzieckiem. :)
Miło Lussi było cię osobiście poznać.

Warna - 2010-12-10, 21:40

Super! :-D
Przemas Nula - 2010-12-10, 22:22

Śnieżne szaleństwa Bati - jeszcze w Zabrzu.

Od samego początku dzisiejszego spotkania obydwie panie (Batti i Lussi) bardzo przypadły sobie do gustu, a Batti nawet wywaliła podwozie w trakcie zabawy z nową pancią. No i dopraszała się głasków. Obydwie były przeszczęśliwe :) :mrgreen:

Lusii i Bati - 2010-12-10, 23:09

Ha Ha Ha

A ten jezorek malenki juz u nas hihihihi ale sie ciesze :-D :mrgreen: :lol:
Droga byla dluuuuga do domu ale warta kazdego nadrobionego kilometra :-D
Mimo ze dlugo jechalismy do Rybnika to Bati byla bardzo cierpliwa i grzecznie lezala w aucie :lol:
Widze ze Przemek opisal juz dzisiejszy moj szczesliwy dzionek, szczesliwy bo Batinka jest juz z nami w domciu :lol:
Dzionek pelen wrazen i milych niespodzianek :lol:
Sloneczko lezy sobie i spinka pyskiem na moich stopach :mrgreen: , jest wymeczona bo bylysmy na krotkim,szybkim spacerku po uliczce gdzie mieszkam. Karolinka spi wiec nie moglysmy sobie juz dzisiaj na wiecej pozwolic. Potem polatalysmy chwilke po ogrodku no i do domciu. ONA jest przekochana !!!!!!!! Mam nadzieje ze wszystko bedzie OK i sunia szybko sie do nas przekona. Jutro poznaja sie z moja coreczka wiec trzymajcie kciuki..... Wielkie dzieki dla Wszystkich ktorzy uwierzyli w nas.
Jutro cd. ZAPRASZAM :lol:

Warna - 2010-12-10, 23:12

Widzisz Lucynko, Bati czekała na Ciebie. Przemek opisywał, że jest fantastyczna, więc teraz mam nadzieję, że nie żałujesz, że to nie inna sunia. Będzie Wam się super żyło, tego jestem całkowicie pewna. :-D
Warna - 2010-12-10, 23:29

Zmieniamy nick? Na Lusii Batiowa? I czekam na jakieś piękne zdjęcie na avatar!
Jola Nulkowa - 2010-12-11, 11:10

Lucynko co tam u Was? Jak minęła Wam pierwsza nocka? No i jak córcia przyjęła nowego członka rodzinki? Bo o Bati jestem spokojna :mrgreen: Pozdrawiam. Wymiziaj Batunie ode mnie :lol:
Lusii i Bati - 2010-12-11, 18:54

Dziewczyny i chlopcy :-) Noc minela spokojnie chociaz nie trwala dlugo bo tylko do 5 rana :-) . Piesiunia jak juz pisalam jest przekochana no i PEWNIE ZE WARTO BYLO POCZEKAC HIHIHIHI!!!!!!!!!!!!. Karolinka przez pierwsze minuty spotkania z sunia bala sie i nie dala sie obwachac, no ale relacje zaczely sie zmieniac jak tylko zaopserwowala jak dzieciaki siostry swietnie bawia sie z Bati. Dziewczyna poczula sie zazdrosna o swojego pieska i zaczela przelamywac lody:-). Batina jest cudenkiem na czterech lapach :lol: Dzisiaj pobyla
2 godzinki sama w domciu no i jak wrocilam z zakupow wszystko bylo na swoim miejscu.
Wita mnie pelna kopara :mrgreen: no i drepta krok w krok za mna. Mamy dzisiejszy wieczor tylko dla siebie bo Karolcia jest na noc u babci wiec smyramy sie juz od godzinki a potem po lampce winka i nyny :-) hihihihi to taki zart:-)
Bylysmy dzisiaj na spacerku troszke dluzszym zeby poznala okolice i nie tylko okolice bo sasiadow ma tutaj samych przystojniakow :lol: od owczarkow do bokserkow.
Jak juz mowilam Joli ze codownie sie czuje w towarzystwie dzieci,to jest jej zywiol wiec mam nadzieje ze Karolcia szybko da sie zalizac :->
Jesli chodzi o zmiane Niku to jasne ze tak tylko ze ja nie wiem jak to sie robi no i wklejanie zdjec tez mi nie wychodzi :-( Prosze o pomoc w tej kwesti bo wkleilam zdjecie ale nigdzie go nie widze hhihhihi. Pozdrowionka

Warna - 2010-12-11, 19:09

Lucynko, nick zmieniam ja, czekam tylko na zgodę. A zdjęcia prześlij do mnie na warna@wartagoldena.org.pl a ja wkleję na forum. :-D