To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BELLA ma już do w Żywcu - 516

Angelika i Spike - 2018-09-11, 12:59

Aga, Wy się tam szykujcie już na kolejnego tymczasa lepiej :P Wiadomo, że trudno się rozstawać, ale to właśnie dzięki Wam Bella stała się takim, a nie innym psiakiem, i dzięki Waszej pomocy oraz uporowi zdołaliśmy zebrać na jej operację... :)
Jesteście wspaniali i doskonale o tym wiecie ;)

M!S!A - 2018-10-10, 16:35

Bellunia w nowym domu już pięknie się zaaklimatyzowała, cała rodzina ją pokochała i myślę że wzajemnie. Mam nadzieję że Pani Małgosi w końcu uda się zalogować na forum i opowie nam co u Belli słychać. 19 października Bella wyruszy do Warszawy na niezbędne badania które mają pokazać czy kwalifikuje się do protezowania bioder. Trzymajcie kciuki za dziewczynkę bo to będzie ciężko dzień
Dominika i Binek - 2018-10-10, 17:34

noo właśnie brakuje nam tutaj na forum Belli. A logowanie nie jest takie trudne !:p
Rodzina Belli - 2018-10-16, 15:15

Witam po wielu próbach w końcu jestem na forum
Kilka słów o Belluni . Wspaniałe zniosła podróż do domciu . Zaakceptowała nową ludzką i psią rodzinkę.Bellunia to mądra dumna sunia . Pokochały się z maleńką Rozalią i Lusia.Mimo kłopotów z jelitami które miała tzw kamienie kałowe . Zamiast porannej porcji suchej karmy gotuję jej ryż z piersią kurczaka i warzywami z łyżeczką oliwy z oliwek i wszystko wróciło do normy . W czwartek 18 października jedziemy do Warszawy na badania przed przewidywaną operacją .Przejdzie kilka badań , a potem będziemy czekać na termin operacji . Bellunia to kochana sunia i jestem szczęśliwa że z nami jesteś piękna 😀

Dominika i Binek - 2018-10-16, 21:59

Super ze udało Wam się zalogować:) dużo osób pomogło w zbiórce na Belle wiec musicie się z nami dzielić jej postępami i historia :) bardzo mocno trzymam kciuki za dobre wyniki !
Angelika i Spike - 2018-10-18, 12:58

Rodzina Belli - 2018-10-18, 19:12

Witam wszystkich zainteresowanych losem Belluni . Dzisiaj był bardzo ważny dzień dla pięknotki - bardzo ważna wizyta u dr Igora Biessenika w celu odbycia badań kwalifikacyjnych do protezowania stawów biodrowych . Wyruszyliśmy o 4 nad ranem aby być punktualnie na godzinę 10. Daliśmy sobie więcej czasu żeby być na czas . Bellunia podróż zniosła spokojnie , bo jak mówi Pani Agnieszka z D.T lubi podróże .
Pan doktor ( niezwykle sympatyczny człowiek ) przywitał Bellunię ciepło . Wykonał szereg badań tzn rtg , badanie krwi , wymaz z uszu , badanie moczu na posiew . Stwierdził , że jest jak to określił w doskonałej formie . Mała zmiana w uchu prawdopodobnie po kąpieli , ale zaraz zastosował kropelki do ucha . Za dwa tygodnie mamy kontaktować się z panem doktorem i dokonać dalszych ustaleń , zaleceń i terminu zabiegu jeżeli wszystkie badania będą dobre. Wyjazd dodał nam skrzydeł gdyż jak do tej pory wszystko się układa . Po powrocie i długim poście ( musiała być na czczo ) zjadła pyszną kolacyjkę z Lusią i Rozalią .W tej chwili ja siedzę i piszę o dzisiejszym dniu a obok w ciepłej pościeli śpią moje trzy kochane psie serducha .
wklejam trzy zdjęcia z pobytu w klinice. Życzę wszystkim dobrej nocy :)

Angelika i Spike - 2018-10-19, 08:50

Super, trzymamy za Bellusię mocno kciuki.
Dominika i Binek - 2018-10-19, 09:37

Super wieści! Czekamy w takim razie na wyniki od dr Bissenika i już powoli pewnie zabieg się zbliża :)
Monika i Mila - 2019-02-12, 19:15

Cytat:
Bellunia ma się świetnie dobrze się czuje w naszym domu. Ma siostrzyczkę Lunę. Bellunia będzie miała wstawianie endoprotezy ale zdecydujemy się na ten krok dopiero latem i po dodatkowych konsultacjach u dr Novaka w Czechach. Siostra Belluni też ma taki problem z bioderkami i Fundacja zorganizowała zbiórkę na operację . Jestem aktywna na FB i Chacie Warciaka i często zamieszczam zdjęcia. Przesyłam Pani ostatnie zdjęcie w zimowym plenerze.

Monika i Mila - 2020-10-18, 18:08

Informacja z 22.03.2020
Witam serdecznie. Bellunia ma się bardzo dobrze. Jest wesoła i energiczna. Wspaniała sunia , wszystkich obdarza miłością. Świetnie "dogaduje" się z Lunią. Na chwilę obecną odzyskała sprawność. Mieliśmy zaplanowaną wizytę kontrolną u dr .Novaka w Czechach ,ale jest to teraz niemożliwe z przyczyn niezależnych od nas. Ogólnie wszystko jest w porządku. Mam nadzieję że nic się nie zmieni. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia

Dominika i Binek - 2021-03-16, 14:03

Witam wszystkich. Zacznę wpis od wyjaśnienia, że brak wieści to dobre wieści :) Od 2 lat byłam w stałym kontakcie z p. Gosią, która na bieżąco wysyłała mi informacje, faktury i zdjęcia zarówno Belli jak i Lusi (jej przybranej siostrzyczki - rezydentki).

Chciałam napisać ten post, kiedy już wszelkie dane finansowe będą zamknięte i oto nadszedł ten dzień. A więc moi drodzy, przede wszystkim chciałam podziękować ogromnie w imieniu Fundacji jak i p. Gosi za wszystkie kciuki trzymane z Bellę. Za dobre słowa i ciepłe myśli wysyłane w jej kierunku. A przede wszystkim dziękuje za wszelkie darowizny, które zasiliły zbiórkę Belli. Dla przypomnienia link do zbiórki:

https://pomagam.pl/bellaproteza - zbiórka zamknięta.

A więc rozsiądźcie się wygodnie i posłuchajcie jak dzięki sile dobrych serc można uratować psie życie....

Pierwsza operacja Belli miała miejsce 11 Lipca 2019r, odbyła się w klinice w Czechach u najlepszego specjalisty dr Novaka. Zanim jednak Sunia poddana była operacji to w Maju była oczywiście wcześniej na konsultachach u dr Novaka i wykonane miała niezbędne badania i prześwietlenia w celu przygotowania jej do zabiegu.

Operacja przebiegła pomyślnie i Bella wróciła do Polski, aby tam pod okiem swoich opiekunów spokojnie dochodzić do pełni sił. Na szczęście jak na młode ciałko przystało Bella bez trudu i komplikacji przeszła okres rekonwalescencji i już po paru miesiącach rana była zagojona, a Bella cieszyła się swoją nową protezą. Oczywiście nie mogliśmy polegać jedynie na jej dobrym samopoczuciu, Bella odbyła wizytę kontrolną u dr Novaka, który potwierdził dobre wieści - Endoproteza przyjęła się poprawnie, Bella stawia kroki w prawidłowy sposób, rokowania bardzo dobre.

Wiedzieliśmy, że czeka ją jeszcze druga operacja ale okres Covidowy niestety przesunął termin zabiegu. I tak przyszedł październik 2020r. po wcześniejszych konsultachach i badaniach Bella ponownie została poddana zabiegowi wszczepienia drugiej endoprotezy. Na szczęście i tym razem Sunia świetnie przeszła okres rekonwalescencji i obecnie jest już po kontrolnej wizycie u dr Novaka, który ocenił jej chód na poprawny i tym samym jego opieka nad Bellą dobiegła końca. Dziękujemy Doktorowi za profesjonalną opiekę i wszelkie rady oraz wsparcie, którymi dzielił się z nami przez ostatnie 2 lata.

Jesteśmy niesamowicie dumni z naszej małej Fighterki! Dziękujemy p. Gosi i całej jej Rodzinie za to, że tak dużo poświęcili czasu i energii na opiekę nad Bellą i za to, że podarowali jej tyle miłości.

Łączna kwota opieki nad Bellą, wizyt kontrolnych i operacji wyniosła ponad 22 300zł !
Jest to ogromna suma, która znacznie przekroczyła kwotę uzbieraną na zbiórce Belli, ale nasze Warciaki są warte każdej złotówki i zawsze będziemy walczyć o ich zdrowie, aż tchu zabraknie! :lol:

Poniżej wklejamy uproszczone rozliczenie oraz zdjęcia faktur a także RTG naszej cyber-Belli :)
Teraz możemy odetchnąć z ulgą, dotrzymaliśmy słowa - podarowaliśmy Belli lepsze życie, a to wszystko dzięki Waszej pomocy :lol:

Zbiórka na Leczenie Belli : 14 877zł

Wydatki:
Konsultacje I badania przed pierwszą operacją : 3556 CZK – ok. 589 PLN
Operacja wszczepienia pierwszej protezy biodrowej: 54 137 CZK – ok. 9384 PLN
Wizyta kontrolna po operacji: 2133 CZK – ok. 410 PLN
Konsultacja i badania przed drugą operacją: 2733 CZK – ok. 491 PLN
Operacja wszczepienia drugiej protezy biodrowej: 62 780 CZK – ok. 10930 PLN
Wizyta kontrolna po operacji: 2040 CZK – ok 389 PLN

Łączne wydatki w lecznicy: 22 193 PLN

MK_Hektor_Chloe - 2024-01-31, 14:40

Nowe wiadomości o Belli możemy znaleźć pod linkiem do zbiórki:

https://pomagam.pl/ebe7rf?fbclid=IwAR15gphXYTw8qfTatQlxz1olMhmXqNjXZ822Z9EBCZvccf6bLRChCoJIWPQ

Aktualnie zbierane są pieniądze na operacje Belli. Termin operacji jest wyznaczony na 20.02.2024 w Abvet.

Zdjęcia BELLUSI:

MK_Hektor_Chloe - 2025-11-07, 13:23

Wiadomości z marca 2025:

Bella czuje się świetnie!
Ostatnio była u fryzjera i wygląda fantastycznie. Nie ma już żadnych problemów z chodzeniem, porusza się swobodnie.

MK_Hektor_Chloe - 2025-11-17, 12:48

aktualizacja zdjęciowa Belli :)

Zdjecia pt. Zabawy z Luną

MK_Hektor_Chloe - 2025-11-20, 09:47

u Belli nadal wszystko ok :)
Był mały epizod z zębami, ale dziewczyna jest po zabiegu. Straciła 3 zęby z dolnej szczęki...
Prawdopodobnie ząb został złamany podczas zabawy.