To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - OSKAR - 87

malina5891 - 2011-12-29, 13:48

Witamy :)

u nas świątecznie było cicho na forum, bo spędzaliśmy święta u dziadków bez dostępu do internetu :( oczywiście wszystko pod względem zachowania Oskara było w jak najlepszym porządku :) to bardzo grzeczny, przyjazny psiak, świetnie bawi się z dziećmi, a wiecznie merdający ogon-wiatrak robi furorę wśród moich bratanków :)
niestety cały czas mamy problem z jedzonkiem, każda nowość czy zbyt duża porcja jedzenia kończy się odruchami wymiotnymi. widać, że psina się męczy, jedzenie cofa się do pyska i a ja nic nie mogę na to poradzić... jesteśmy umówienie z weterynarzem, więc się go podpytam co i jak...
Oskar bardzo często też liże się po... hmmm... miejscach intymnych... :oops: myślę, że może to być jakaś infekcja układu moczowego, bo od samego początku jak u nas jest to robi...
no i Oski w końcu odkrył uroki swobodnego biegania po podwórku, kopania dołów, szaleństw z domowymi psiakami :) no i wytarzania się w aromatycznym oborniku sąsiadów... :evil:
oonkazjaskini napisał/a:
cześć!! co tam u was słychać? wiadomo już kiedy Oskar bedzie szukał domku na stałe? cholera, tęsknie za nim... :)

co do adopcji to musimy się najpierw spotkać z wetem, zrobić rtg tylnych łąpek i wykastrować chłopaka... szczerze się przyznam, że nie wyobrażam sobie momentu pożegnania z Oskim (nawet nie chcę sobie tego wyobrażać...) nie wiem jak to przeżyjemy... :cry:

pozdrawiamy serdecznie :pies:

malina5891 - 2011-12-31, 19:18

...WRAZ Z ZESTRESOWANYM DO GRANIC MOŻLIWOŚCI BOSKIM OSKIM ŻYCZYMY WSZYSTKIM WARTOWICZOM, ZŁOTKOM I WIELBICIELOM ZŁOTEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU :) :):):):):)
:zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko:

Wiki Megulowa - 2012-01-01, 10:37

Dziękujemy i nazwejm :)
malina5891 - 2012-01-01, 12:23

uffff, przeżyliśmy wystrzały, rozbłyski i wybuchy :D :D :D

Oskar mimo sporej dawki uspokajaczy strasznie się denerwował, biegał, kulił się, wciskał w najwęższe szczeliny jakie tylko można sobie wyobrazić... w akcie desperacji przesunął sobie nosem drzwi szafy i wcisnął się między półki z ciuchami tak, że wystawał mu tylko czubek nosa... chyba tam (na powierzchni jakichś 20 cm kw - nie mam pojęcia jak się tam zmieścił) poczuł się najbezpieczniej... Biedactwoooo...

pozdrawiamy Noworocznie :D

malina5891 - 2012-01-01, 13:38

...przerażone Maleństwo... :(

Majka886 - 2012-01-01, 18:20

Biedactwo :-( dobrze, ze sylwester jest tylko raz w roku.
Jerzy Kora - 2012-01-04, 12:41

Ale teraz już lepiej? Jak u Oskarka? Aparat fotograficzny też dokłada stresu zwierzakowi. Zastanawiam się co one widzą w aparacie. Czy obiektyw to dla nich jak OKO, co się na nie gapi? Zawsze staram się zrobić zdjecie z ukrycia, by nie zauważyły. Ale nie zawsze się udaje :roll:
malina5891 - 2012-01-04, 13:24

teraz już dobrze, petardy ustały, więc zapanował spokój :) choć złe wspomnienie jeszcze zostało, bo Oskar na spacerach trzyma się bardzo blisko mnie i bloku, a na hasło "do domu" odwraca się bez mrugnięcia i śmiga pod drzwi.

a z aparatem jakoś nie zauważyłam problemu :) Oski nie odchyla łebka, nie ucieka... bardziej nie lubi podmuchu wiatru z suszarki do włosów :D ale tak na śmiechowo, odskakuje, szczeka, i znowu podbiega :D

Jerzy Kora - 2012-01-04, 13:57

Suszarka do włosów i farel to ulubione sprzęty naszych psiaków. Nauczyły się od tych najmniejszych. Wystarczy uruchomić i już któryś się grzeje jak by to było słoneczko :rotfl:

Żeby chciały się uczyć tylko tych "dobrych rzeczy" :mrgreen:

malina5891 - 2012-01-07, 16:03

haha :) a jak fajnie ogrzać mordeczkę przy wywiewie od laptopa :) no i jeszcze przy okazji poprzytulać się i położyć pyszczek na kolanach ludzia :) tylko laptopowi się średnio podoba ;/ i czasem się buntuje, złośliwa rzecz martwa :P
pozdrawiamy

Aksza - 2012-01-31, 18:03

hej Dziewczyny :) kiedy Oskar bedzie gotowy do adopcji ???? ;) bo tak sobie myslę ......
M!S!A - 2012-01-31, 18:08

Oskar już niebawem będzie gotowy. Czeka go jeszcze zabieg kastracji i potem już nic nie stoi na przeszkodzie.... :)
Aksza - 2012-01-31, 18:13

pytam nieśmiało ??? czy moglibyśmy ???? :)
Aga_TRuficzkowa - 2012-01-31, 18:13

Aksza i Lara napisał/a:
hej Dziewczyny :) kiedy Oskar bedzie gotowy do adopcji ???? ;) bo tak sobie myslę ......

No Aga właśnie tak sobie o Tobie pomyślałam......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

M!S!A - 2012-01-31, 18:16

Agnieszko, jeżeli Malwina jako DT który ma pierwszeństwo w podjęciu decyzji o adopcji danego psa nie zdecyduje się Oskara zatrzymać, to ja nie widzę przeciwwskazań :)
Aksza - 2012-01-31, 18:16

Aguś bo ja już tu ich widzę kurcze są podobni do siebie Lara też tak spiewa jak Oskar ale bym miała orkiestrę :)
Aksza - 2012-01-31, 18:18

dobrze to teraz pytanie do Malwiny :) i czekam na odpowiedz ;) , pozdrawiamy cieplutko
oonkazjaskini - 2012-02-03, 21:32

tak myślałam że będzie sie trudno z Oskim rozstac.. :)
Hania Toffi i Maja - 2012-02-03, 22:31

Agnieszko na to wpadliście na dobre :-D :-D :-D Jak już będziesz miała dwa goldeny,to może Ci jeszcze jakiegoś konia podeślę :mrgreen:
Aksza - 2012-02-04, 08:44

Na razie nie mam odpowiedzi na temat Oskara , jak patrzę na nigo to nie wierzę czy Wy widzicie że oni z Larcią są strasznie podobni do siebie ?????? Haniu konia bardzo chętnie bo je uwielbiam od dziecka , ale pierw muszę znaleść męża ( którego szukam bez skutku już od dwóch lat :( ....najlepiej męża z domem!!!! gdyby kto słyszał o jakim to niech pisze !!!!! hihihihih :P ) a co do Oskarka - Malwinko odezwij się !!!!! :)
Warna - 2012-02-04, 11:07

Znam takiego faceta. Ale nie wiem, w jakim wieku szukasz.
Aksza - 2012-02-04, 12:37

Warna - musi mieć po 40 bo inaczej sie nie dogadam ;)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-04, 12:57

Rozszerzamy działalność ?! :D
Warna - 2012-02-04, 13:14

No to ma 49 lat i jest niezmiernie fajnym i ciepłym człowiekiem. Mogę Was skontaktować. Aha! Dobrze zarabia!
Aksza - 2012-02-04, 13:49

i super że ma tyle !!!! pewnie że skontaktuj :) :) co do tematu hihihihih przecież życie prywatne właścicieli też jest ważne hihihihi ;) ;) ;) :p