Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MIKU¦ - 121, 142
Judka i Miku¶ - 2012-08-21, 14:28 oczywiscie ze tak. Wszystkie fora goldenowe sie przyczynily:)
Teraz troszke Mikusowych zdjec:
Ewa i Cindy - 2012-08-21, 20:49 słodziak z niego.. a jak go nauczyli¶cie po suficie chodzić ? Rufiakowa Amcia - 2012-08-21, 20:55 "halo haaaalooo, Panie Leonie, gdzie Pan jeste¶ w tym swoim pudełeczku?, gdybym mógł tam wsadzić swój nochal, to bym Pana pokiział, Panie Leonie!"Judka i Miku¶ - 2012-08-22, 07:27 oj pokiział, pokiział. Już pierwszego dnia wsadził nochala do terrarium-dosłownie i z impetem!. Dlatego doł(gdzie kiedy¶ była siatka) został zabity deska. Miku¶ chciał BLIŻEJ poznać Leona Rufiakowa Amcia - 2012-08-22, 11:31 Ciekawe, jak Leonowi byłoby w modnym kolorze beżu, gdyby tak ¶pi±c wtulony w Mikusia przybrał jego goldeniasty kolor Judka i Miku¶ - 2012-08-22, 12:49 obalam mit:Kameleon nie ubarwia sie pod wplywem innego koloru, tylko pod wplywem samopoczucia
A teraz zabawa w berka:
http://youtu.be/8yy1wo8SPbEgoldenek2 - 2012-08-22, 12:52 To o¶wieć nas troszkę i napisz w jakich kolorach Leon jest szczę¶liwy, a kiedy jest w¶ciekły lub się boi .... To bardzo ciekawe.Judka i Miku¶ - 2012-08-22, 15:03 wiec jak jest zly to ma takie mocniejsze(zolty, braz) a jak jest szczesliwy to ma pastelowy zielony;)goldenek2 - 2012-08-22, 19:17
Judka i Miku¶ napisał/a:
wiec jak jest zly to ma takie mocniejsze(zolty, braz) a jak jest szczesliwy to ma pastelowy zielony;)
Dzięki. Całe życie człowiek sie uczy.Ewa i Cindy - 2012-08-22, 20:25 ale macie wesoło.. czy Miku¶ też tak padł jak Irek ? Rufiakowa Amcia - 2012-08-22, 20:31 Aaaa, no widzicie, jak nam papkę robi± z mózgu, od dziecka się słyszy, że to od otoczenia kameleony bior± barwy
Miku¶, szaaaaał, co ten pańcio z tob± wyrabia??? Super się dobrali¶cie, widzę A To¶ka rozbrajaj±co patrzy, jakby się zastanawiała "aaach, faceci, wieczni chłopcy..." Judka i Miku¶ - 2012-08-23, 17:55 Ewo, Miku¶ po prostu ma wrodzone chodzenie po suficie ale nie robił tego jak była¶, bo się wstydzi
A Tosia tylko udaje dla pozorow taka arystokratke. Niezle ziolko z niej jak nikt nie patrzy;) sama jak sie rozkreci pomyka jak gazela Judka i Miku¶ - 2012-08-24, 22:03 Czy ktos moze wie i mi powie czemu Miku¶ całe dnie odprzyjazdu chodzi i puszcza baki? Ewa i Cindy - 2012-08-24, 22:05 od przyjazdu to znaczy od kiedy?Judka i Miku¶ - 2012-08-24, 22:22 no odkad do Nas trafil;) i to takie mega smierdzace Jerzy Kora - 2012-08-24, 23:08 Wygl±da na to że co¶ nie tak z trawieniem. Przyczyn± może być jedzenie lub co¶ się dzieje w brzuszku. Może co¶ mu musisz wyeliminować z diety? Doradzić co¶ trudno.
A z pysia ma ładny zapach?
Kupka twarda ?
Brzuszek go nie boli?Reta - 2012-08-25, 08:26
Judka i Miku¶ napisał/a:
Czy ktos moze wie i mi powie czemu Miku¶ całe dnie odprzyjazdu chodzi i puszcza baki?
Absolutnie nie można tego lekceważyć! Być może to tylko tylko niedyspozycja żoł±dkowo-jelitowa
ale koniecznie trzeba to skonsultować z DO¦WIADCZONYM lekarzem weterynarii.
Ważne jest (jakkolwiek to nie zabrzmi ) "obserwowanie" kupala...
Proszę przyłożyć ucho w okolice brzucha i sprawdzić czy występuje przelewanie (bulgotki).
Je¶li tak, to najszybciej jak to możliwe proszę zrobić badanie USG - na pocz±tek.
PozdrawiamJudka i Miku¶ - 2012-08-25, 08:32 tak naprawde to myslalam ze "ten typ tak ma". Kupki sa rozne, rz normalne, jak biegunke ma to te zalezy co zje. Je pronature sucha no i czasem cos mu z obiadu skapnie ale glownie bazuje na suchej. No to bedziemy musieli sie w tej sprawie skontaktowac z nasza wetkaReta - 2012-08-25, 08:46 Proszę poobserwować czy nie ma "zwyczaju" lizania łap lub posłania. Szczególnie po jedzeniu.
Zdarza mu się je¶ć trawę na spacerach?Judka i Miku¶ - 2012-08-25, 09:23 nie, nie liże ani la ani posłania. Wogole nie je trawy na spacerachRufiakowa Amcia - 2012-08-25, 10:31 Reta, a mogę zapytać, o co chodzi z lizaniem posłania? Zaciekawiło mnie, czego to jest objaw? Mój Rufek na pocz±tku też strasznie "b±czył" i miewał biegunki, miał straszny bałagan w jelitkach, ale mu je wyprowadzili¶my na prost±. Poza tym, Judytko, piesiaki po przeprowadzce miewaj± okresy przej¶ciowe w brzuszku, aczkolwiek trzeba sprawdzić, czy nie ma jakiej¶ "brzydkiej" przyczyny.Reta - 2012-08-25, 12:01
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Reta, a mogę zapytać, o co chodzi z lizaniem posłania?...
Chodzi o sprowokowanie wymiotów a tym samym pozbycie się z brzuszka niechcianego "go¶cia".
Liż±c posłanie (lub łapy) połyka duże ilo¶ci własnych kłaków i w ten sposób doprowadza do wymiotów.
Z traw± jest podobnie.
Oczywi¶cie zjadanie małch ilo¶ci trawy (szczególnie młodej) jedzone "tak sobie" to nic nadzwyczajnego i dużo psów tak robi.Rufiakowa Amcia - 2012-08-25, 14:17
Reta napisał/a:
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Reta, a mogę zapytać, o co chodzi z lizaniem posłania?...
Chodzi o sprowokowanie wymiotów a tym samym pozbycie się z brzuszka niechcianego "go¶cia".
Liż±c posłanie (lub łapy) połyka duże ilo¶ci własnych kłaków i w ten sposób doprowadza do wymiotów.
Z traw± jest podobnie.
Oczywi¶cie zjadanie małch ilo¶ci trawy (szczególnie młodej) jedzone "tak sobie" to nic nadzwyczajnego i dużo psów tak robi.
Aa, no tak, o trawie to przecież wiedziałam, nie skojarzyłam tego posłania z podobnym działaniem dzięki Czyli nadal nie wiem, czemu mój pies uwielbia lizać mojego ja¶ka na nim kłaczków nie zostawiam Ewa i Cindy - 2012-08-25, 23:16 Amcia.. jak ty do pracy idziesz to tam swoje zapaszki zostawiasz.. i co bidzie zostaje.. ta podusię lizać..
a co do Mikusia.. co on teraz je.. nie każda karma dobra dla jednego będzie ok dla niego ..
w wolnej chwili wybierz się do weta.. niech go obejrzy..oby przyczyna była w nie tej karmie..
Mój Marley na pocz±tku był na bricie.. kupale ok ale koleżka wieczorami dawał koncerty.. a z pychola nie pachniało jakby przed chwil± miętówkę przeżuł zmiana karmy była i już miała czystsze powietrze w domku Judka i Miku¶ - 2012-08-26, 08:43 najpierw był na Bricie(kupale ok, zapach z pycha niee zadowalał i pierdziochy leciały). Teraz jest na pronature i to samo. No wybierzemy sie do weta to sie dopytamy