To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - MESSI - 126

Aga_TRuficzkowa - 2014-01-06, 12:55

Jejku, to już taki dojrzały facet się z niego zrobił, śliczny jest :-)
Iza Tutisowa - 2014-01-06, 13:49

Małgorzata i Borys napisał/a:
Wyrafinowany sposób spania został mu do dzisiaj :)
:shock: normalnie szok! :) Poza rewelacja :)
Warna - 2014-01-06, 14:58

A ja myślałam, że wszystkie tak śpią, bo Nercio śpi identycznie.
Joanna_i_Wojtek - 2014-01-06, 15:27

Warna napisał/a:
A ja myślałam, że wszystkie tak śpią, bo Nercio śpi identycznie.

Badylski też tak sypia :-)

Iza Tutisowa - 2014-01-06, 16:11

U nas jeszcze nie widziałam, żeby Tutis tak spał :)
Rufiakowa Amcia - 2014-01-07, 09:24

Ale piękny piecho wyrósł :) Ja to Wam zazdroszczę, że Mesio Wam zabawki przynosi, bo ja mam w domu takiego "retrywera", jak z koziej dupci trąbka ;) Ale za to mój też tak sypia, ale najczęściej ma to miejsce tylko w nocy, w poprzek łóżka. Za dnia na podłodze wybiera nieco mniej wyszukane pozycje.

ciekawostka! zabawki zawsze muszą piszczeć. inaczej je rozgryzie na milion kawałeczków:))

No ba, skoro nie piszczy, to pewnie zepsuta, trzeba zajrzeć do środka i naprawić ;P

Małgorzata i Messi - 2014-04-17, 09:37

Witam.Przepraszam za brak zdjęć, nadrobię następnym razem :-)
U Messiaka wszystko ok. Od ostatniego piątku ma nowego kumpla-5tyg. owczarka. Zaakceptował go bardzo szybko. Nie było szczekania jak przy kocie, tylko troszkę zazdrości. Jednak gdy przekonał się, że Ramos nie zagraża jego pozycji przejął funkcję tatusia :-)

Pojawiły się u nas także małe gąski. Tego baliśmy się najbardziej bo zabawki dla Messiaka zazwyczaj są żółte i piszczące. I w pierwszej chwili usiadł i zaczął prosić o jedną z tych ruchliwych zabaweczek, jednak po dłuższej obserwacji, chyba stwierdził że to coś jest żywe i nie w moim typie, i trzeba to ignorować :-)
Dzisiaj znosi dzień bez jedzonka. Na 16 jesteśmy umówieni na kastrację.
Rano napiszę jak minęła pierwsza noc...

Iza Tutisowa - 2014-04-17, 10:19

Tego baliśmy się najbardziej bo zabawki dla Messiaka zazwyczaj są żółte i piszczące. I w pierwszej chwili usiadł i zaczął prosić o jedną z tych ruchliwych zabaweczek, jednak po dłuższej obserwacji, chyba stwierdził że to coś jest żywe i nie w moim typie, i trzeba to ignorować :-)
Zdecydowanie jak się rusza to jest nie do jedzenia :rotfl:
Dzisiaj znosi dzień bez jedzonka. Na 16 jesteśmy umówieni na kastrację.
Trzymamy kciuki, żeby było bezproblemowo :)
Małgorzata i Messi - 2014-04-17, 19:54

Witam.
Mess jest już po kastracji. To chyba najokropniejsza rzecz jaką wymyslili ludzie dla swoich pupilów :-( Nigdy nie byliśmy zwolennikami, ale zmusiła nas do tego umowa. To pierwszy i ostatni raz. Mess przeżywa strasznie. O 16 dostał usypiający zastrzyk przed zabiegiem. jest 21 a Messiak wciąż chodzi bardzo osłabiony i osowiały. Ma zrozpaczone oczy.
Mamy nadzieję, że wszystko będzie ok. Jak na razie jest beznadziejnie.
Wszczepiliśmy mu przy okazji chipa.
Pozdrawiamy.
To zaświadczenie o kastracji, gdzie mamy je wysłać?

goldenek2 - 2014-04-17, 21:23

Małgorzato, będzie dobrze.... Dzisiejsza noc może być ciężka. Za to potem będziesz szczęśliwa, że Twojego psiaka ominie wiele chorób. Trzymam kciuki za Messa.
Ola i Habs - 2014-04-18, 11:15

Proszę zaświadczenie o kastracji przesłać na maila aleksandra@wartagoldena.org.pl

Co do zachowania psa po zabiegu, to właśnie przez narkozę może być on trochę osowiały. Jednak z dnia na dzień powinno być lepiej. Trzymamy kciuki za szybki powrót do pełni sił Messiego :)

Rufiakowa Amcia - 2014-04-19, 20:28

To chyba najokropniejsza rzecz jaką wymyslili ludzie dla swoich pupilów

Śmiem twierdzić, że jest odwrotnie. Dzięki temu oszczędzamy psiakom kuuupę stresu i chorób. To tylko kilka dni, kiedy trwa rekonwalescencja, ale uwierzcie, naprawdę będzie dobrze :) Messi, a ty zasługujesz na order "dzielny pacjent" :D Mam nadzieję, że już masz się dużo lepiej :)

Małgorzata i Messi - 2014-04-21, 16:20

Dzień dobry :-)
Mess ma się dobrze. Jest wesoły, znowu widać uśmiechnięty pychol :) Na sobotniej kontroli dostał antybiotyk. Goi się dobrze. Musieliśmy zdjąć mu kołnierz ponieważ strasznie się irytował. Ale spokojnie, pilnujemy, żeby nic sobie nie rozgrzebał.
Pozdrawiamy z Mesiaczkiem :)

Warna - 2014-04-21, 19:13

Bardzo nas cieszę te wiadomości. :-D
Ola i Habs - 2014-04-21, 19:53

Super wiadomości, najważniejsze, że psiak dochodzi do siebie. Za chwilę chłopak będzie brykał jak szalony i nawet ni będzie pamiętał o zabiegu :)
Małgorzata i Messi - 2014-04-29, 11:08

Dzisiaj jedziemy z psiakami do weterynarza. Mess będzie miał zdejmowane szwy. Tak jak pisaliście, o zabiegu już chyba nie pamięta. :)

Warna - 2014-04-29, 14:57

A może zmienimy nick na Małgorzata i Messi?
Małgorzata i Messi - 2014-04-29, 17:18

Mess już biega bez szwów:P wszystko przebiegło bez komplikacji. A nick faktycznie można zmienić :)
Ola i Habs - 2014-05-01, 16:14

Super, że Messi ma się już dobrze :)

Ponawiam tylko prośbę o wysłanie zaświadczenia o kastracji na adres mailowy: aleksandra@wartagoldena.org.pl

Małgorzata i Messi - 2014-05-03, 20:16

przepraszam, mam problem ze skanerem. Mogę przesłać ksero listownie, jeśli podałaby mi pani adres:)
Ola i Habs - 2014-05-06, 19:09

W prywatnej wiadomości, wysłałam Pani adres do wysyłki zaświadczenia :)
Małgorzata i Messi - 2014-05-07, 19:47

Witam :)
Mess ma się dobrze. Zmiany po kastracji jednak są znaczne.
Jest poważny. Nie ma już tego radosnego psiaka z błyskiem w oku, który zamęczał nas zabawkami. Jest dużo starszy psychicznie spokojny pies, który zaczyna tyć. Wtedy jadł te same porcje co teraz, jednak miał taki temperament, że wszystko na bieżąco spalał. Teraz gdy temperament jest w zaniku, Mess głównie śpi lub odpoczywa. Musimy zachęcać go do ruchu i zabawy, co jest dla nas sporym zdziwieniem. Zazwyczaj było na odwrót. W natłoku wad kastracji, jest jedna zaleta. Jest posłuszniejszy.
Pozdrawiamy z Messiaczkiem :)

Małgorzata i Messi - 2014-10-25, 19:27

Witam,
Mess ma się dobrze. Po kastracji przytył. Ale ruchu ma dużo :) Zapewnia mu go Ramos.
Pozdrawiamy z Psiakami :)

Warna - 2014-10-25, 19:48

A zdjęcia?
Magda i Majlo - 2018-04-19, 14:54

nowe wieści od Messiego:

"MESSI CALY CZAS JEST Z NAMI.WSZYSTKO Z NIM DOBRZE.ZDIECIA POROBIMY.W TYM TYGODNIU PLYWAL JUZ W JEZIORZE"

czekamy na obiecane zdjęcia :)