To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BORYS - 187

Martyna i Boski - 2013-06-02, 17:53

Jak leci czas naszemu Boryskowi?? Możemy prosić o jakieś świeżutkie foteczki ?? :)

Przypominam, że w dalszym ciągu szukamy DT! Tak fajny psiak nie powinien tyle czekać...

Sylwia i Borys - 2013-06-04, 12:10

Czołem człowieki :)
U mnie wszystko dobrze, dobrze jem, dobrze śpie i w ogóle jest dobrze :D
Trochę łobuzuje, wchodząc na kanapę gdzie mi nie wolno, trochę sobie chodzę po działeczce, trochę sobie odpoczywam pod stolikiem.
A wszystko to zobaczycie poniżej :)
W ogóle u mnie jest dobrze :D

Martyna i Boski - 2013-06-07, 16:15

Słuchajcie/ czytajcie!!!!! U naszego Boryska same zmiany :) chłopak się rozwija, ale dalej szuka stałego kochającego właściciela!

Psiak wraca do Gotowych do adopcji!! A to wszystko zasługa DT, który wybrał się z nim do behawiorysty, wizyta została opisana w ten sposób:

"Jeśli chodzi o spotkanie z behawiorystką, to można powiedzieć, że pies jest łagodny jak baranek. Jego zachowanie w postaci łapania za rękę (w konsekwencji ugryzienia) czy też warczenia, jest wyuczone. Już za młodu zrozumiał (musiał sie nauczyć) że jak coś mu sie nie podoba bo go boli gdzie go dotykają to najlepszym sposobem aby przestali jest warczenie i/lub chwytanie za rękę. Wnioski takie zostały wysnute, gdyż podczas ugryzienia Borys nie miał odruchu szarpania, ugryzł i puścił. Poza tym, kobitka go wytarmosiła, wygłaskała, podotykała tam gdzie może boleć, pozaglądała w ząbki a pieso jak ten idealny pluszak leżał i pozwalał robić ze sobą co tylko się tej obcej dla niego osobie podobało Popatrzyła jak sie zachowuje przy wydawaniu komend takich jak zostaw, czekaj, siad, połóż się i wykonywał wszystkie bez okazywania niechęci."

Borys to kochany przytulak, który potrzebuje uwagi człowieka. Może jeszcze dużo się nauczyć!! Kto da mu szansę??
W poniedziałek jedzie do nowego DT do Krakowa, kolejna zamiana nie jest dla niego dobra, ale niestety aktualny DT nie może już dłużej się nim zajmować. Dlatego tym bardziej, mamy nadzieję, że już niedługo ktoś zakocha się w tym słodziaku :)

Sylwia i Borys - 2013-06-09, 15:43

Z radością ja Borys informuje, że moim domem tymczasowym nadal pozostaje warszawa. Coś mi się o uszy obiło, że Ci ludzie tak mnie polubił że postanowiły nie dorzucać mi trosk i dlatego będą się mną zajmować aż znajdę dom stały :)
Widzicie jakim jestem aniołkiem, wystarczyło mi zdjąć ten gramofon i natomiast zrobiłem się misiem, aniołkiem i przytulaskiem :D

Jerzy Kora - 2013-06-09, 18:15

Super wieści. Fajnie Borysku że tak sie dobrze czujesz z Cegiełką a Ona z Tobą. Powodzenie w szukaniu człowieka. :)
Ewa i Cindy - 2013-06-09, 18:22

Ciesze się bardzo.. :)
Borysku, to bądź grzeczny i słuchaj Pańci :)

Sylwia i Borys - 2013-06-10, 12:02

Czy Wy wiecie że jestem psem ideałem :) byliśmy właśnie u weta bo coś mi ta blizna po kastracji spuchła, ale ja nie o tym. A mianowicie, u weta byłem aniołkiem, wszedłem z ochotą bez oporów, dałem się zważyć (już niedługo wszystkie suczki będą moje bo moja waga to 34.90), nie dyszałem i nawet wykonywałem komendy :) pani doktor zrobiła mi zastrzyk w dupkę a ja nawet tego nie poczułem. W ogóle wet powiedział, że jestem nie do poznania, bo taki łagodny i przytulaśny, no taki goldeniasty jestem :D
Rufiakowa Amcia - 2013-06-10, 12:10

:super: No no, fiu fiu :D Borysku, bo ty jesteś golden pełna gębą!
Martyna i Boski - 2013-06-10, 18:04

Borysek chyba docenił niedawną, cudowną wiadomość Sylwii i Marcina :) i temu taki grzeczny, ale teraz to już zawsze musi być takim aniołkiem :mrgreen: :mrgreen:

Borysku staraj się :) bo chcemy Ci znaleźć jak najlepszy domek!

Sylwia i Borys - 2013-06-10, 23:34

Kamila i Oskar - 2013-06-11, 07:24

Usmiech Boryska na ostatniej fotce zniewalajacy , ale mu dobrze u Was :mrgreen:
Asterkowy Krzysztof - 2013-06-11, 09:04

Z takimi zdjęciami nawet deszczowy poranek staje się wesoły :) Głaski dla Borysa i pozdrowienia dla Was :)
Warna - 2013-06-11, 10:47

Takiego zdjęcia mi dzisiaj było trzeba. :-)
Martyna i Boski - 2013-06-11, 16:24

Na drugim zdjęciu Borys nam udawania, że teraz to on gryźć będzie tylko mury i, że taki incydent z ręką się nie powtórzy :mrgreen:

A przyznaj się Sylwia...próbowaliście zmienić kolor jego futerka :P marzy wam się czarny lablador? A może to Borysek chciał wyglądać jak przyjaciel Bonus?

I bardzo się cieszymy, że mogliśmy Was zobaczyć :) bardzo nam miło, ostatnie zdjęcie "wymiata" ! Zakochałam się w tym cudnym boryskowym uśmieszku!

Martyna i Boski - 2013-06-16, 23:16

Borysku co u Ciebie?? Dawno nic nie pisałeś, pewnie już tak Ci tam dobrze, że nawet na forum się nie chce zaglądnąć ;) :P
Sylwia i Borys - 2013-06-24, 10:10

Już jestem, wróciłem z urlopu więc pisze do Was :D
Fajny urlop był, pobiegałem sobie i wyleniłem się.
A co wolno mi ;)

Zanim pojechaliśmy na urlop to byliśmy u weta co by obejrzał czy ze mną jest wszystko dobrze, a że jest dobrze to i kagańca nie trzeba mi już zakładać jak tam jestem, taki jestem grzeczny. Daje się oglądać i głaskać i badać i w ogóle, a na potwierdzenie tego poniżej zdjęcia jak morduje zabawkę, którą dał mi wet za to że byłem grzeczny :D

Niestety dla mnie ale strasznie boje się burzy, wiecie takiej z grzmotami, zaczynam wtedy szczekać i chowam się pod łóżko, o tak:

A urlopik spędziłem sobie tak:

Szczęścia nie było końca.
A jak nikt nie widział to spałem sobie tu ;)

Hau, miłego dnia :D

Warna - 2013-06-24, 11:17

Bardzo bym chciała Boryska. :-D
goldenek2 - 2013-06-24, 11:48

Dla chcącego .... podobno nic trudnego :lol:
Sylwia i Borys - 2013-06-24, 12:00

Uwaga, uwaga, nadchodzi AUTOREKLAMA :D

Na imię mi Borys i jestem wspaniały.
Mam 7 lat (ósme urodziny będę obchodził dopiero 22 września) wiec jestem w kwiecie wieku.
Kochany ze mnie misiek, lubię się bawić (piłeczki tenisowe i sznurki do przeciągania to jest to co tygryski lubią najbardziej) i lubię pieszczochy, i żeby mnie drapać po dupce ;) lubię tarmoszenie za uszkiem lewym i za prawym też, lubię jak mnie po brzuszku miziać bo to taaaaaakie cudowne.
Uwielbiam spać i to jest moje najulubieńsze zadanie ;)
Bardzo lubię jeździć autkiem i to tak bardzo, że zawsze jak wychodzę na siusiu to szukam naszego autka co by zaraz do niego wsiąść, bo wiem że to zawsze wiąże się z przygodą :D
Lubię chodzić na spacery, ale nie za długie bo wolę wrócić do domku i pójść spać ,najlepiej na kanapie, choć mi nie wolno, ale jak nikt nie patrzy… to wiecie co i jak ;)
W domu jestem aniołem, spokojnie mogę siedzieć sam i nie piszczę i nie jęczę i co najważniejsze to to że nic nie niszczę  po prostu wykonuję to co uwielbiam najbardziej na świecie czyli śpię :D
Mam doskonały słuch, jak tylko lodówka się otwiera to ja zaraz przy niej jestem ;)
A no i najważniejsze, uwielbiam dzieciaki, ostatnio taki jegomość z metr dwadzieścia w kapeluszu z nienacka zaszedł mnie od boku i zawisł mi na szyi w przyjacielskim uścisku, cierpliwie stałem i dałem się kochać :D

Zatem człowieki, bierzcie mnie i kochajcie bo jestem Borys Wspaniały :D

Rufiakowa Amcia - 2013-06-24, 15:50

Psiaku chłopaku, jaki ty jesteś cudny misior! I jaki masz talent do pisania!
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-24, 17:33

Borysku jesteś cudowny, ale pamiętaj następnym razem, jak Cię zostawią na 10 godzin albo i dłużej, żeby im na powrót wysiusiać w widocznym miejscu wszystko, co przez ten długi czas nagromadziło Ci się w pęcherzu! To bardzo niezdrowo dla Ciebie, żebyś trzymał tak długo mocz! Bardzo! Trzymaj się cieplutko i bądź taki grzeczny już zawsze !
Aga i Toru - 2013-06-25, 10:12

Borysku :serce: Ty aniołem jesteś!!!
Martyna i Boski - 2013-06-29, 14:11

Tak, Borysek jest aniołkiem i nadal szuka swojego cudownego "ludzia"...
Anonymous - 2013-07-05, 19:36

Bardzo nam się spodobała Autoreklama Borysa proszę o kontakt z nami ,mamy parę pytań jeszcze ,więc można dzwonić późno wieczorem :)
Martyna i Boski - 2013-07-07, 12:08

Słuchajcie! słuchajcie!! Ogłaszam światu cudowną nowinę!! Borysek właśnie w trakcie odwiedzin przed adopcyjnych został zaadoptowany :mrgreen: :mrgreen: tak bardzo spodobał się pani Monice i jej rodzince z wzajemnością, że nie było żadnej dyskusji.

To była błyskawiczna adopcja, bo jak sami widzicie post od pani Moniki znajduje się nad moim z datą 5.07 :mrgreen: !! Gratulujemy nowym właścicielom i Boryskowi, że w końcu mu się udało.
Borysku bądź grzeczny i ciesz się życiem, na pewno dasz wiele radości swojej nowej rodzince.

A ja pragnę podziękować Sylwii i Marcinowi, którzy mimo "drobnych" komplikacji podołali zadaniu i jako DT spisali się na medal :) ! Bardzo Wam dziękuję za współpracę, zapewne Borysek też jest bardzo wdzięczny chociaż nie umie tego powiedzieć. Jeszcze raz bardzo dziękuję :super: :super: :super: :super: [/center]