To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SOFFI - 243

Ola i Habs - 2014-08-25, 22:16

Mmmm, ale smakowity bucik ;)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-05, 12:03

Witamy.U Soffi wszystko w najlepszym porządku.Chodzimy na spacerki na które mała obowiązkowo zabiera piłeczkę,bo inaczej by się nie liczyło. Ładnie wykonuje komendy ,te które już znała, a dodatkowo opanowała "zostań" i "noga" nad pozostałymi jeszcze pracujemy.Ważne że małej się to podoba.

Wczoraj psina zaliczyła psie spa. Została wytrymowana , wykąpana i podcięta tu i ówdzie. Jak ją zobaczyła to zastanawiałam się czy nie podmieniono mi psa :-) :-) .Zostało z niej zdjęte mnóstwo sierści .Kolor futerka zrobił się o ton albo i dwa jaśniejszy.Psina wygląda bardzo fajnie,wydaje mi się że młodziej :-D
Pozdrawiam aluta.

Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-05, 12:04

Witamy.U Soffi wszystko w najlepszym porządku.Chodzimy na spacerki na które mała obowiązkowo zabiera piłeczkę,bo inaczej by się nie liczyło. Ładnie wykonuje komendy ,te które już znała, a dodatkowo opanowała "zostań" i "noga" nad pozostałymi jeszcze pracujemy.Ważne że małej się to podoba.

Wczoraj psina zaliczyła psie spa. Została wytrymowana , wykąpana i podcięta tu i ówdzie. Jak ją zobaczyła to zastanawiałam się czy nie podmieniono mi psa :-) :-) .Zostało z niej zdjęte mnóstwo sierści .Kolor futerka zrobił się o ton albo i dwa jaśniejszy.Psina wygląda bardzo fajnie,wydaje mi się że młodziej :-D
Pozdrawiam aluta.

Kamila i Oskar - 2014-09-05, 12:13

aluta i Soffi napisał/a:
Jak ją zobaczyła to zastanawiałam się czy nie podmieniono mi psa

nie uwieżymy jak nie zobaczymy zdjęcia :)

Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-06, 12:53

Tak wyglądałam przed metamorfozą

Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-06, 12:56

Atak wyglądam teraz

Pozdrawiam Soffi.

Kamila i Oskar - 2014-09-06, 20:39

Ślicznotka :mrgreen:
Ewelina, Kajen i Zola - 2014-09-07, 11:19

Jejku jaka piękna!!! Serce rośnie patrząc na tak szczęśliwe psiaki w nowych domach :) no przepiękna jest !!!!!
Ewa i Cindy - 2014-09-07, 11:25

no piękności moja.. nie poznałabym Cię na mieście :) :) :)
a jak ogonek i portunie.. już odrosły?

Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-07, 21:40

ogonek i porteczki porasta na razie króciutka sierść ale jeszcze trochę i będziemy mieć niezły wachlarz
Iza Tutisowa - 2014-09-08, 08:07

Bardzo fajna zmiana na wielki plus :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-18, 18:08

CZeść.to ja Soffcia.
Chciałam się wszystkim przypomnieć.U mnie wszysko w porządku , zdrówko dopisuje,kondycja też mi się znacznie poprawiła<chyba po tym moim syropku na stawy>. W związku z czym mogę już chodzić na dłurzsze spacerki. Chętnie bym też pobrykała jak spotkam jakiegoś fajnego kolegę, ale nie zawsze pańcia mi pozwala na zbyt intensywne podskakiwanie. Na spacerkach zarówno z panią jak i z ponem mogę się zawsze pomoczyć

Aluta, Soffi i Aston - 2014-09-18, 18:16

A takich mam fajnych kumpli do pływania

pozdrawiam Soffi.

Iza Tutisowa - 2014-09-18, 20:01

Ale ona jest fajowa :)
Calineczka - 2014-09-18, 20:06

Gdzie Sofcia pływa? Jesteśmy zainteresowani żamoczeniem naszej Abuli:)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-01, 20:44

:-)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-01, 21:13

Witamy wszystkich.
Właśnie wczoraj minęły trzy miesiące jak Soffi przyjechała do Katowic. W ciągu tego czsu pannica bardzo się zmieniła.

Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-01, 21:38

Jeśli chodzi o stronę fizyczną to znacznie poprawiła się jej kondycja przez co psica zrobiła się bardziej żwawa żywotna znacznie lepiej się porusz a nawet biega mniej kuleje.wie już do czego służą zabawki i sama zachęca do zabawy. Jest też bardziej wyluzowana <na początku w domu podchodziła na zawołanie jak gdyby się czegoś bała,niezbyt chętnie wychodziła też na balkon> teraz jest już OK.
Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-01, 21:50

Soffi jest niesamowicie spokojnym psem.Wszystko znosi ze stoickim spokojem <zabiegi pielęgnacyjne, weterynarz itp>czym wzbudza niezłe zdziwienie.
Muszę jednak też trochę poskarżyć.Sofcia potrafi być też niezłym uparciuszkiem.Ma to miejsce wtedy kiedy wychodzimy wszyscy razem tzn. ja mój syn i Soffi ale nie idziemy w jedną stronę.Wtedy Soffi nie interesuje nic poza tym gdzie jest jej ukochany pan i zamienia się w małego osiołka którego trzeba za sobą ciągnąć :mrgreen:
Wychodzi na to że psica po prostu go uwielbia.
poza tym wszystko u nas OK.Pozdrawiam Ala.

Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-01, 21:57

Cześć ludzie to ja Soffi chciałam wam pokazać jak wygłąda szczęśliwy pies po spacerze

Pozdrawiam Soffi

Calineczka - 2014-10-02, 09:28

Pies brudny i zmęczony = pies szczęśliwy :-D
Ponawiam moje pytanko gdzie Soffi sie kąpie? Szukamy u nas (jesteśmy z Chorzowa) takiego miejsca :)

Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-02, 11:08

Pani Aniu już raz pisałam, Soffi pływa blisko domu stawy Moraw-Borki<Katowice-Szopienice>

Pozdrawiam Ala :-D

Calineczka - 2014-10-06, 16:01

Dziękuje bardzo za info, gdzieś wcześniej mi umknęło :)
Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-12, 16:06

Jesienny spacerek Soffi

i maleńkie pływanko

Warna - 2014-10-12, 17:58

Przepiękne zdjęcia szczęśliwego psa. :-D