To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BATIXA ma już dom w Rybniku - 13

Przemas Nula - 2010-12-12, 22:59

Lussi, czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje z waszego wspólnego, nowego życia z Bati. No nie daj się prosić ;) Wszak w pierwszych dniach najwięcej się dzieje...
bielan - 2010-12-13, 19:32

Lucyna ja przypominam o swojej gotowości do pomocy, gdy tylko będzie taka potrzeba. Jestem dość często w Rybniku, więc jak coś śmiało dzwoń :-)
Jeśli będziesz chciała się wybrać na szkolenie z Bati daj również znać, podpowiem Ci gdzie Warto się wybrać tak byście coś wyniosły z tego szkolenia :-)

Lusii i Bati - 2010-12-13, 21:37

Wszystko dobrze a nawet bardzo dobrze:-))))))))
Co dziennie morda jej sie bardziej smieje. Wczoraj mialysmy superowy dzionek. Do poludnia bylysmy na spacerku z moja ciotka i jej labka. Bati byla bardzo towarzyska i przyjaznie nastawiona. Po poludniu przyjechala moja siostra ze swoim labkiem ( Alfem ) i dzieciakami. Bati szalala z Alfem po calym ogrodzie. Zrobilam zdiecia bo widok byl super a Bati az piszczala z radosci. Wieczorkiem zabawa do pozna z dzieciakami :-) . Batinka poszla spac wymeczona na calego hihihihi a ja nie czulam sie lepiej:-).
Psina jest boska, bardzo grzeczna i posluszna , za nagrode zrobi wszystko.
Zauwazylam ze w poprzednim domu miala pare zakazow. Chcialam zeby spala ze mna w sypialni ale ona nie wejdzie na pierwsze pietro. boi sie piwnicy. Jak wchodze na dol to ona sie cofie 3 kroki do tylu. Mysle ze musiala byc zamykana w piwnicy lub w garazu. Boi sie mopa ,jak biote go do reki to idzie na miejsce. Sa to rzeczy ktore mi nie przeszkadzaja a wrecz nauczyly Bati pewnych regol zycia w domu. Wczoraj ja czesalam bez problemowo:-). Jest slodka dla nas wszystkich a Karolinka juz dzisiaj odwazyla sie na pierwszego caluska dla Batinki:-)))))))). Powiedziala jej czesc i pocalowala w lapke:-)))))) :lol:
Wyslalam Warnie zdjecia do wklejenia na forum wiec mysle ze lada chwile beda do wgladu.
Michal dzieki za chec pomocy:-))) z radoscia zapraszam na kawe wraz z Bati :lol:

Lusii i Bati - 2010-12-13, 21:45

Jesli chodzi o szkolenie to z rady z mila checia skorzystam. Chcialabym isc na takie szkolenie po nowym roku. Bati bedzie juz po tych pierszych dniach w nowym domku i pewnie bedzie spokojniejsza. Chociaz ona mi na bardzo zestresowana nie wyglada :->
Mysle ze dobrze by bylo sie rozwijac zeby moc blizej poznac zycie psie.
Caluski dla Waa wszystkich i dzieki za Bati i pomoc.
Bati lezy pod stolem i ma morde na moich nogach a ja co jakis czas smyram ja po glowce :mrgreen: Cudowne uczucie........

Warna - 2010-12-13, 22:06

bielan - 2010-12-13, 22:34

Lusii i Bati napisał/a:
Jesli chodzi o szkolenie to z rady z mila checia skorzystam. Chcialabym isc na takie szkolenie po nowym roku. Bati bedzie juz po tych pierszych dniach w nowym domku i pewnie bedzie spokojniejsza.

Proszę przypomnij się, będziemy coś załatwiać :-)

Przemas Nula - 2010-12-13, 22:38

Aż serce rośnie, gdy się ogląda te familijne obrazki :-D Wspaniale Lussi, że się wam wszystko tak dobrze układa. A lęki Bati mogą po prostu wynikać z tego, że znowu jest w nowym miejscu. To, że się nie trzęsie i nie chodzi skulona wcale nie musi oznaczać, że czuje się już pewnie.

Lussi, jeśli mogę, to chciałem ci przy okazji zwrócić uwagę na pewną sprawę. Otóż przed nami okres sylwestrowych wystrzałów petard. Niestety, chyba nie wiemy jak Bati na nie reaguje. Dlatego gdy nadejdą te dni dobrze by było, aby Bati samej nie wypuszczać luzem nawet do ogrodu, bo w panice może sobie nawet krzywdę zrobić. Z doświadczenia wiem, że bardzo dobrze sprawdzają się psie szelki, bo przy panice pies może się wysunąć z obroży. Poza tym można też poprosić weterynarza o jakieś łagodne środki uspokajające dosłownie na te dwa najgorsze dni.

Lusii i Bati - 2010-12-14, 19:52

Dziekuje Warcie za wklejenie zdjec no i za nowy Nik :-) .
Przemku jeszcze nie wiemy do konca gdzie sylwka spedzimy no ale na to wyglada ze chyba w domu ze znajomymi. Bati pewnie bedzie z nami. Slyszalam o srodkach uspakajajacych mysle ze to dobry pomysl i pewnie tak zrobimy.
Bati dzisiaj byla ze mna na silowni w Urzedzie Miasta w Wodzislawiu Sl, na kawie u kolezanki i po Karolinke w przedszkolu :mrgreen:
Nie ma z nia zadnego problemu jesli chodzi o przemieszczanie a to mi bardzo odpowiada bo moge ja prawie wszedzie zabrac. Jak jechala ze mna sama w aucie to lezala na przednim siedzeniu a morde miala na moich kolanach, tak zebym mogla ja poglaskac kiedy stalismy na swiatlach :lol:
popoudniu bylismy na sankach z Karolinka no i nie ukrywam ze troche mialam ciezko jezeli chodzi i prowadzenie sanek i Bati :-> Spacer bardzo szybko sie skonczyl no ale zadowolenie bylo wielkie :->
Byla tez ciotka z Mija (labkiem ) na chwile na kawce. Ciocia wyjezdza na swieta do syna do Krakowa i chce bym sie zaopiekowala jej sunia na ten czas, wiec staramy sie spotykac na krotko zeby sie przyzwyczaily. Nie wiem czemu ake Bati sie Miji bardzo boi .w Niedziele bylysmy na spacerku ale na smyczach i bylo oki a dzisiaj byly na wolnosci no i Bati uciekala przed nia. Mija jest przyjaznie nastawiona i chce sie z nia bawic a Batinka podkulila ogon i chciala do domu. Z Alfem od siostry byla zupelnie inna wesola no i sama zaczepial Alfa do zabawy.Troche mamy jeszcze czasu do swiat, no a jak sie nie spasuja to bede musiala dochodzic do Miji do domu na karmienie i spacerki. Przyznam ze wolalabym miec sunie w domciu u nas. Jest mi jej troche zal tak na swieta zeby byla sama w domu :-( No ale zobaczymy moze bedzie dobrze. Maz sie juz smieje jeszcze tydzien temu nie bylo zwierzakow w domu a teraz juz bedziemy mieli dwa psiaki na swieta ;-) hihihihihihihihih.
Jak zawsze o tej godzince jestem juz padnieta wiec bede spadac spinkac bo jak panny wstana jutro jak dzisiaj o 5 to nie bedzie wesolo :lol:
Pozdrowionka dla WSZYSTKICH I CALUSKI

Przemas Nula - 2010-12-22, 21:18

Czy ktoś wie, co tam u naszej Batuni słychać? :?: Z (nie)cierpliwością czekamy na nowe wieści :)
Iza i Luna - 2010-12-26, 17:13

Jeśli Bati była dziś na spacerze w Jaworznie, to mam jej zdjęcia, ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć, która to ;-)
Lusii i Bati - 2011-01-01, 22:59

Witam po dlugiej przerwie:-)))))

Swieta swieta i juz po a wraz z koncem swiat troche wiecej wolnego czasu mamy do dyspozycji:-))))))).
Z kazdym dniem Batina czuje sie u nas coraz lepiej. Przez swieta odwiedzila z nami polowe naszej rodzinki:-)))))). Pierwsza wizyta gdziekolwiek psina byla sprawiala wrazenie wystarszonej ( mialam wrazenie ze boi sie ze kolejny raz ja ktos gdzies zostawimy:-( ). Staralismy sie ja uspakajac glaszczac ja i mowiac ze dod domu pojedziemy wszyscy w kaplecie i ze na pewno jej nigdzie nie zostawimy. Na pierwszej wizycie u tesciow ( u Spajkiego ) Batina byla niespokojna i nie zabardzo chciala sie bawic ze Spajkim. Sam Spajki zdawal sie wystaszony. Ale po pobycie dwu dniowym tz. sylwester i nowy roku Batina poczula sie jak we wlasnym domu:-), tyle ze Spajki od czasu do czasu przypomia jej ze nie jest u siebie:-(. W zeszlym tygodniu bylismy pierwszy raz u wet. powiedzial ze wszystko oki jedynie co to siersc Batiny jest sianowata i nalezy zmienic jej pokarm i dawac wiecej witamin, no ale wszystko powoli i bez pospiechu i mysle ze za miesiac Batinie bedziemy warkocze pletli hihihihi. Nie chce sie powtarzac bo pewnie to pisalam setki razy ale psiak jest cudowny i co dnia pokazuje swoje nowe zalety.
Przeslalam Przemkowi nowe zdjecia aby pomogl mi wkleic je a forum, no bo ja dalej nie potrafie :-( (.
Na spacerku 26 nie bylismy bo wypadly nam urodzinki o ktorych na bank zapomnialam
:-( . Mam nadzieje ze bedzie jeszcze okazja spotkania sie na spacerku.....
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!

skipi29 - 2011-01-01, 23:14

Może spotkamy się na jutrzejszym spacerku w Katowicach?
Lusii i Bati - 2011-01-02, 10:01

pewnie bysmy byli gdybym weszla na forum wczesniej bo dzisiaj to juz nie mamy za bardzo gdzie Karolcie zostawic:-( ale mysle ze co sie odwlecze to nie uciecze hihihii Pozdrawiamy :-)
Przemas Nula - 2011-01-02, 22:23

Lussi, na sierść jest bardzo dobry preparat - Gammolen w żelowych kapsułkach. W necie opakowanie 150 tabl. kosztuje jakieś 35 złotych
http://allegro.pl/gammole...1390857409.html
Naprawdę świetnie się sprawdza. Nuli się wręcz aksamitna sierść na nim zrobiła. Tylko trzeba go systematycznie podawać przez co najmniej 2 miesiące. Dla psów jest raczej smaczny - Nula wcina go jak smakołyki :mrgreen:

Warna - 2011-01-04, 18:25

Lusii i Bati - 2011-01-05, 14:39

Czeski:-)))))

Batina ma jedna kolezanke i dwoch kolegow do zabawy:-))))))))). :lol:
Przemku kupilismy z polecenia wet. Megavit (amino biotyk) i olej z lososia. Do konca podawania Bati karmy Purina mamy podawac jej dodatkowo te witaminki potem musimy jej zmienic karme.Zobaczymy czy te witaminki i olej jej pomoga jesli nie to kupimy te tabletki o ktorych pisales.
Ostatnie czasy czesto jestesmy u tesciow gdzie Batina zasmakowala Royala no i wcina te karme jak szalona:-))) Pomyslalam ze moze dobrze bedzie jak sie zmiesza dwie karmy razem.
Maly problem wyniknal po wakacjach u babci:-) z dokarmianiem psiny kielbaskami:-) Bati po odwiedzinkach nie chciala przez dwa dni wcinac suchej karmy, no ale to sa skutki rozpieszczania wnukow :mrgreen:
Na spacerki wychodzimy juz bez smyczy takze linka jest nam juz zbyteczna :lol: Psina slucha sie i nie oddala sie bez zezwolenia :lol:
Dzieki za wklejenie zdjec i moc caluskow dla wszystkich

Jola Nulkowa - 2011-01-05, 15:26

Fajnie się czyta takie wieści, że u Was wszystko ok :lol: Mówiłaś Lucynko że Bati trochę przybrała na wadze, wiesz moze ile wazy teraz??? :mrgreen: Pozdrawiam, wymiziaj Batuśke od nas za uszkiem :rotfl:
Lusii i Bati - 2011-01-07, 10:41

Bylysmy u weta. ale zapomnialam ja zwazyc :cry: nastepnym razem zwazymy nasza gwiazde:-). Na moje oko zgrubla tyle ze ostatnie dni miala problem z jedzeniem suchej karma ( skutki dokarmiania kielbaskami). Mam nauczke dokarmiania psiny kielbaskami itp. jz teraz wiem czym to grozi ;-)
Lusii i Bati - 2011-01-07, 11:24

.....no i nowosc z pierwszej reki Bati przeskakuje przez plot jak olimpijski skoczek :lol:
Pierwszy raz bawily sie z Mija u ciotki na ogrodzie ( do nas przywiezli opal no i maz zamknal je w ogrodzie obok ) po 5 minutach Bati byla juz w domu ;-) hihihii jak sie okazalo skacze przez plot no i to nie calkiem niski :lol:
Teraz po kapieli w mule i weglu bedziemy mieli pierwsze kapanie. Jak bedzie juz po to napisze co nam z tego wyszlo :mrgreen:

Jola Nulkowa - 2011-01-07, 11:43

A może jakieś zdjęcia z kąpieli? :prosi:
Lusii i Bati - 2011-01-07, 18:16

Przeslalam zdjecia na maila:-) no ale nie dalo sie zrobic fotek w trakcie kapieli bo Batina nie dala mi wyjsc z kabiny :-) . Zrobilam zdjecia Batiny w reczniczku hihihihi
Aga Szanti - 2011-01-26, 20:20

Dostalam wiadomość od Lusii i Bati.

Chyba wszystko u nich ok ;)

U nas wszystko OKI SPOKI :-) Batina juz jest pelnym pyskiem pania naszego domu:-) Wytresowala juz mnie na calego. Nikomu w domu nie gotuje tylko jej. Karmy suchej samej nadal nie je tylko zmieszana z ryzem i mieskiem ( a to co dziennie musi byc inne miesko bo po dwoch dniach jedzenia tego samego nie ruszy sie ani grama ) Samopoczucie mamy wszyscy znakomite wiec wszystko jest dobrze.

Aga Szanti - 2011-02-05, 21:09

Pozdrowienia od Bati :)

Lusii i Bati - 2011-02-06, 19:18

Slonka,u nas wszystko dobrze. Psina szczesliwa a ja przy psinie profesje zmienie na zawod kucharz :-) )))))). Batina jest jedynym czlonkiem w rodzinie dla ktorej gotuje:-)
Podobno troche przytyla-tak mowia ale ja tego jakos nie widze.
Nie potrafie wstawiac nadal zdjec wiec Aga z Przemkiem wstawiaja zdjecia za mnie za co wielkie dzieki:-))).
Pozdrowionka i caluski :-) )))

Lusii i Bati - 2011-02-21, 12:59

Po dlugiej przerwie piszemy prosto z wakacji:-)))

1100 km za nami. Batina podroz zniosla wysmienicie. Ja troszke spanikowalam i dalam jej tabletke na uspokojenie i przeciwko wymiotom. Cale 10 godzin przespala w bagazniku:-))
Przed wyjazdem bylismy sunie zaczipowac i wyrobic paszport tak tez jestem spokojnieszy jak ma czipa ze wrazie jak pogoni za zwierzyna to ma swoj numer po ktorym na pewno ja znajdziemy:-)).
Mieszkamy w samych gorach z tarasem na ktory przychodza co noc dziki wiec sunia ma co robic wychodzac na powietrze. Wczoraj zlapala trop i pognala tyle ze na zawolanie wrocila ( no a kto by jej tak gotowal wysmienicie jak nie ja :-) )))
POrobilismy jej juz pare fotek jak cos wybiore to poprosze Aga lub Przemka z Jola zeby wrzucili na stronke- Batina w BAden Baden na wakacjach:-))))
Kolejny raz zmieniamy jej karme ( Select Gold ) moze tym razem zatrybi i bedzie zjadala bez ulepszaczy :lol:
Teraz spinka razem z Karolinka a po obiadku idziemy na spacerek w las i jak nigdy nasza pociecha bedzie musiala byc uwiazana na 8 m lince za czym specjalnie nie przepada.
JOlu mam pytanie co do wagi Batiny teraz wazy 29 kg a ile miala jak byla u was bo nie wiem czy przytyla czy jej poprostu siers tak porosla :-) )))))).
A co do wygladu siersci to wet. zmienil jej tabletki na odrobaczenie bo powiedzial ze te co przyjmowala byly nie najlepsze i nie na wszystkie pasozyty dzialaly to tez moze byc przyczyny zlego wygladu wlosa.
Kupilismy jej Gamolen w tabletkach tyle ze bestia tabletki nie lyknie a w kielbasie czy miesku zaraz wyczuje i wypluje. Wczesniej miala olej lososiowy i nie bylo problemu a teraz czeka mnie znowu gimnastyka umyslu na sposob przechytrzenia jej :-) ))))))