To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FELIKS - 150

goldenek2 - 2013-03-14, 15:37

Oj umęczysz sie Grażynko :-(
Biedny psiak .....

Gośka i Cody - 2013-03-14, 15:41

...
Grażka i Feliks - 2013-03-14, 15:46

Gośka i Cody napisał/a:
Super :) a w sprawie dawki leków przeciwpadaczkowych są jakieś zalecenia?

Ta dawka co ma jest idealna dla Felciu więc po prostu myślę,że jeśli ataki będą się powtarzały to z cała pewnością dawkę zmienimy więc teraz musimy po prostu poczekac i się okażę. Oczywiście w przyszłym tygodniu będziemy u doktor Reni na chemii więc się dopytam.
Felciu przez pierwszy miesiąc będzie miał podawaną chemię co tydzień a później co dwa.

Grażka i Feliks - 2013-03-14, 15:56

We wtorek wieczorem według zaleceń dostał dwie tabletki encortonu a rano węzły chłonne było zmniejszone już do zera. Przynajmniej te pod rzuchwą bo reszty nie wymacałam.

Wierzę że Felciu będzie w tych 10% u których chłoniak cofa się całkowicie.Cały jego pobyt u mnie opierał się zawsze na nadziji więc w tym wypadku ona też mnie nie opuszcza.Wiem że nie jeden psiak by się juz poddał a Feliks jest dzielny bo tak bardzo chce żyć.Nie jeden człowiek by się załamał gdyby go spotkał taki los.Cieszę się z tego że on jest nieświadomy tego wszystkiego i że to ja przeżywam to bardziej.

Marcina I LOBO - 2013-03-14, 18:19

I tak trzymac Grażynko.!!
Wiara,że bedie dobrze,to jest połowa sukcesu,a druga połowa opiera sie na całej reszcie,na która my juz niestety nie mamy wielkiego wpływu[oprócz działania wg wskazówek weta] .
Ja tez wierze ,że bedzie dobrze.

Oczywiście mizianki dla Felka :)

Grażka i Feliks - 2013-03-14, 19:40

Dodaje dawno obiecane zdjęcia.

Tak się ładnie śmieję

A tutaj koniecznie muszę zapozować

Czyżbym widział wodę? No to pędzę!

Fotka z kaczkami musi być :)

Pańcia nie zauważyła a ja hop do wody.Tylko nikt mi nie powiedział,że tam jest lód i to dosyć cieńki.Wszyscy najedli się strachu więc już nie będę tak robił...

A tutaj bieg za śnieżką z moją nową kumpelą Zuzią.

Udowadniam wszystkim że potrafię biegać :) :)

Warna - 2013-03-14, 19:56

Jak zwykle jest piękny. :-D
Rufiakowa Amcia - 2013-03-14, 21:55

Widzieć Felka tak uhahanego- bezcenne :) Całuję roześmiany pychol!
Grażka i Feliks - 2013-03-14, 22:15

Znowu zaczynam drżeć na każdy głośniejszy ruch Felka... Teraz zaczął niespokojnie chodzić po mieszkaniu,ślinić się...Zaczełam go przytulać.Podszedł pod drzwi więc wyszłam z nim na dwór.W ogóle jakby nie poznawał gdzie jest.Kucnełam żeby go poglaskać a Felciu przestraszył się mojej ręki i się skulił :cry: :cry: Potem wąchał tak jakby mnie nie rozpoznawał.Jesteśmy już w domu ale miejsca nie potrafi sobie znaleźć a normalnie by juz spał.Już jestem cała zestrachana...
goldenek2 - 2013-03-14, 23:54

Grażynko.... moze mieć aurę. Wtedy zaburzony jest wzrok i słuch. Mnie mój Czaruś kilka razy dziabnął, gdy był w takim stanie.... Uważaj....
Ola,Marcin,Elsunia i Semu - 2013-03-15, 09:24

Grażynko...jesteś z Wami myślami...zobaczysz wszystko będzie dobrze. Gdybyś potrzebowała pomocy...Daj tylko znać ...
Gośka i Cody - 2013-03-15, 10:37

...
Grażka i Feliks - 2013-03-15, 12:07

Gośka i Cody napisał/a:
Grażka i Feliks napisał/a:
Znowu zaczynam drżeć na każdy głośniejszy ruch Felka... Teraz zaczął niespokojnie chodzić po mieszkaniu,ślinić się...Zaczełam go przytulać.Podszedł pod drzwi więc wyszłam z nim na dwór.W ogóle jakby nie poznawał gdzie jest.Kucnełam żeby go poglaskać a Felciu przestraszył się mojej ręki i się skulił :cry: :cry: Potem wąchał tak jakby mnie nie rozpoznawał.Jesteśmy już w domu ale miejsca nie potrafi sobie znaleźć a normalnie by juz spał.Już jestem cała zestrachana...

i jaki był finał takiego zachowania Felka Grażynko?

Nic więcej się nie wydarzyło.Felek poźniej zasnął.Wiem właśnie że wyglądało to jak aura przed atakiem ale nic takiego nie miało miejsca. Nie wiem czy udało się go wyciszyc czy może miał inny rodzaj ataku którego ja nie dostrzegłam...

Grażka i Feliks - 2013-03-15, 12:08

Ola,Marcin,Elsunia i Semu napisał/a:
Grażynko...jesteś z Wami myślami...zobaczysz wszystko będzie dobrze. Gdybyś potrzebowała pomocy...Daj tylko znać ...

Dziękuje Wam bardzo :>

Marcina I LOBO - 2013-03-15, 13:41

Lobo miał podobne zachowanie pare razy.Nagle skulił sie ,jakby przestraszony,wszedł pod stoł,.Wydawało sie ,że sam nie wie o co chodzi.Mówiłam o tym dr Reni.Powiedziała ,że to tez moga byc takie małe ataki. ;-)
M!S!A - 2013-03-21, 19:21

Grażynko, jak się miewa Feliks? Czy napady się powtórzyły?
Barbara - 2013-03-21, 19:22

Wczoraj Feliś dostał kolejną chemię i sama go oglądałam jaki jest dzielny i wesolutki. Od tamtych ataków nowych nie było ale od wczoraj nic nie wiem- pewnie Grażynka się odezwie :)
M!S!A - 2013-03-21, 19:24

Dzięki Basiu za dobre wieści :)
Grażka i Feliks - 2013-03-25, 20:28

U Felcia ataki się nie powtórzyły :) Pod koniec tygodnia czeka nas kolejna chemia.Najgorsze w tym wszystkim dla Felka jest zakładanie wenflonu bo później przy podawaniu kroplówki zwyczajnie śpi :) A odbywa się to u mnie w domu więc Feliks ma spokój.

Co do ogólnego zachowania to cóż niestety widać że Feliks jest chory :( Nie ma ochoty na zabawy.Nie pamiętam już kiedy bawiliśmy się liną czy piłeczką.Tylko na patyki zawsze ma ochotę.Zawsze to coś więc cieszę się.
Jest teraz jeszcze bardziej spokojny i wyciszony.
Mięśnie na głowie zaczeły zanikać tak więc czaszka jest bardzo uwydatniona.Ale i tak jest najpiekniejszym psiakiem pod słońcem.

goldenek2 - 2013-03-25, 21:19

Grażynko :pocieszacz: :serce: :serce: :serce:
Rufiakowa Amcia - 2013-03-25, 22:00

I ja też go po tej główce głasiam :pies:
Grażka i Feliks - 2013-03-30, 13:16

Trzecia chemia za nami.Tutaj wklejam wyniki morfologii.

Felciu teraz tylko śpi i non stop sika.Nie wiem czy to tak chemia na niego działa czy sterydy.Bo podobno bo chemii miał się zachowywać całkiem normalnie.Jest bardzo smutny.
Nie ma na nic ochoty z wyjątkiem jedzenia oczywiście :P
Waży teraz 40 kg.Z tymi 2 kg więcej wyglądał zdecydowanie lepiej.Ale wiem że to przetrwamy jakoś.

monika5s - 2013-03-30, 16:27

Sikanie może być po sterydach. Moja Siska często sika odkąd bierze Encorton.
Feluś powinien dużo pić.

Marcina I LOBO - 2013-03-30, 22:30

Faktycznie Lobo po sterydach tez duzo sikał A z tego co widze wyniki morfologi,mówia ,ze wszystko jest w normie :) .Trzzymajcie sie kochani,Oby tak dalej.Ludzie po chemii,tez czuja sie fatalnie,więc Felek własnie chyba w ten sposób reaguje .Ale to dobrze ,ze przesypia,te najtrudniejsze dla siebie momenty.Będzie dobrze,Mocno w to wierzę.Pozdrawiam .
Marcina

Grażka i Feliks - 2013-03-31, 14:58

Felciu :)