Jaka ona przy nim drobniusia! A on jak dżentelmen- jakby świadomie nie używał całej siły swojego, o ileż większego, ciałka, żeby niuni nie zrobić kuku Piękne zabawy
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
Wiek: 60 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 24746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-29, 21:48
Super macie, ale przede wszystkim to super mają Wasze psy. My jesteśmy pod Warszawą na naszej działce i ponownie obserwuję, że psy choć mają ogrooooooooooooomny teren, to czekają jednak, żeby wyjść za ogrodzenie. Choćby po to, żeby zrobić q'pkę, bo takich rzeczy na działce się przecież nie robi. I jak wychodzimy, to cieszą się tak, jakby przez cały dzień w zamknięciu były. Nikt mnie więc nie przekona, że dom z ogrodem, to są dobre warunki dla psa, bo on czy w ogrodzie, czy w mieszkaniu, z takim samym entuzjazmem reaguje na słowo: spacerek.
_________________ Pozdrawiam,
Warna z Sarą i Lesią
[*]Beza 2002 - 2011, Saba 2007-2015, Nero 2005-2017, Dala 2007-2022, Pypeć 2010-2024
Wysłany: 2013-05-20, 14:47
Witamy po 2 tyg. przerwie.
Wróciliśmy znad morza cali i zdrowi i nawet niektórzy trochę opaleni bo pogoda jak widać była.
Psiaki strasznie polubiły spacery nad morze. Szeryf chętnie wchodził do wody nawet jak miał fale pod brodą (ale u nas rzeki trochę się boi). Lunka od wody stroniła ale za namową Szeryfa podchodziła coraz bliżej. Od pewnego czasu jak wychodzimy z domu (góra 2,3 godziny) Luna zaczęła niszczyć (rozszarpywać swoje stare łóżeczko). Słyszałem, że pewnie jak już lepiej się czuje to może pojawić się "lęk separacyjny" ale to chyba normalne jeden pies to ma a drugi nie. Może się przyzwyczai. W każdym razie jest coraz bliżej nas, często podchodzi i wymusza głaski, a szczególnie wtedy jak głaszczemy Szeryfa. Szeryf zazdrośnik subtelnie ją blokuje ale pieszczoty rozdzielamy w/g potrzeb. Jeśli chodzi o zdjęcia będą na pewno w tym tygodniu.
Ato się wybyczyliście Fotki być muszą, będziemy pamiętać o obietnicy A może Lunka daje subtelnie do zrozumienia że chce nowe łóżeczko? A tak poważenie to czy niszczy coś jeszcze? Czy wiecie może czy piszczy, szczeka?
Wysłany: 2013-05-20, 18:38
Tak zniszczyła jeden kapeć i nadszarpnęła łóżko Szeryfa (już naprawiłem). Poza tym położyliśmy jej dodatkową poduszkę i stary ręcznik na podłogę. Też czasami skubnie ale zazwyczaj męczy swoje lub Szeryfa łóżko. Podpatrywałem ją na kamerce Skype , widziałem jak to robiła: chodziła nerwowo po pomieszczeniach rozglądała się, delikatnie piszczała i co jakiś czas szarpała łóżeczko. Nowe już też skosztowała
Wysłany: 2013-06-11, 21:59
Dzisiaj po południu zrobiliśmy ten kwadrat tropienia, który Ewa pokazywała na zlocie. Najpierw Luna powolutku i dokładnie a potem Szeryf poprawiał niedokładnie bo nie musiał. Wciągał pół trawnika za jednym niuchem. Teraz śpią jak zabici chociaż Szeryf i tak codziennie tak śpi. Chyba wdał się we mnie.
no gratuluję
tak w ogóle jak patrze na Lunkę i na to jak ona sie zmieniła.. no cudo.. Szeryf jej bardzo pomógł.. u mnie Cindy byłą za wolna a Marley zbyt szalony U Ciebie Sebastian znalazła balans
wymyziaj ode mnie niuńki kochane
_________________ Pozdrawiam Ewa, Cindy i Marley
p/s podaruj nam swój 1%, KRS 0000395734
Serdeczne pozdrowienia dla całej szeryfowej familii od nulkowej rodziny Fajnie, że u was niezmiennie fajnie jest Musimy wreszcie kiedyś do was dotrzeć, ale jak na razie przez cały długi okres nie zapuszczaliśmy sie w tamte rejony.
Wysłany: 2013-06-12, 19:16
Ola zrobiła przed chwilką kwadraty dla Lunki i Szeryfa. Jak Lunka tropiła to Szeryf siedział przy oknie w salonie i patrzył co też ona robi. Czasami jak się coś powiedziało to Lunka się rozpraszała i podnosiła główkę. Później Szeryf wkroczył po swoje smaczki...i zgadnijcie czy zjadł wszystkie czy nie ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum