Dziękujemy za wstawienie fotek. Zdjęcia są z gór i morza, gdzie Lola odpoczywała razem z nami. Nad morzem była szczęśliwa, bo mogła z każdym się przywitać i każdy ją wygłaskał, a w górach to .. troszkę gorzej bo musiała dużo chodzić i to jej nie do końca odpowiadało
Haha, a właśnie na zdjęciu z plaży ma minkę, jakby chciała powiedzieć: "Dobra, wiem, że jestem fajna i każdy chce mnie głaskać, ale dajcie wy mi się wreszcie zdrzemnąć"
Natomiast las i górskie zbocze wydają się być fascynujące
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
dawno nas tu nie było wiec pora coś napisać. Lola jest bardzo żywiołowym psem jak na swój wiek i zastanawiam się czy kiedykolwiek spoważnieje, co można było zauważyć na zjeździe gdzie wszystkie psy spokojnie siedziały lub spały, a ta latała jak wariatka za Garetem. Za każdym razem jak spotka się z jakimś psem to biega jak szalona i zawsze pada pytanie: "czy to młody pies? pewnie jeszcze szczeniak?" hmmm czy psa w wieku prawie 3,5 lat można nazwać szczeniakiem? Ogólnie jest kochana te jej piękne ślepia potrafią tak człowieka rozczulić aż szok podeślę fotki dla Michaliny może wstawi
Świeże info z domu Loli:
"No więc Lola jak to Lola już dziewczyna zrobiła się kobietą i czasem ma duże kaprysy, jak zawsze była chętna na spacery tak teraz na 4 wieczorny spacer trzeba ją prosić by szła. Jeśli chodzi o kontakt z innymi psami to na te małe "szczekacze" nawet nie zwraca uwagi przechodzi obojętnie do piesków zaprzyjaźnionych zawsze chętna do zabawy i zaczyna zachowywać się jak szczeniak skacze bryka itp. itd. Obgryzanie patoli jej zostało jak tylko znajdzie na spacerze patyk to dama kładzie się i obgryza patola. Ogólnie jest super psem naszym zdaniem jest bardzo grzeczna i wychowana super, że trafiła do nas tworzymy wszyscy zgrany zespół. Jak tylko urodził się synek przyjęła go otwarcie pierwsze dni wręcz bardziej czuwała nad nim niż my na każdy jego płacz zrywała się z posłanka i piszczała " co się dzieje ?" potem jej przeszło. Tera dogaduje się z nim super ...no wiadomo jak to dzieci mają zawsze coś do zjedzenia, a tam gdzie jest jedzenie tam i też jest Lola. No właśnie jedzenie ..... zjadanie śmieci zostało jej we krwi chyba już jej nie przejdzie. Był taki czas, że na spacer szła w kagańcu ale miała taką minę, że stwierdziłam szkoda psa no i trzeba mieć ciągle oczy dookoła głowy by przewidzieć ruch Loli w znalezieniu śmiecia.
Jeśli będą jakieś pytania proszę śmiało pisać."
"Dzień dobry. Lola ma się dobrze. Teraz zrobiła się bardziej dojrzała i nie ma ochoty na zabawy z innymi psami. Na spacerach jest grzeczna jak jakiś pies na nią szczeka to omija go wielkim łukiem. Nie szuka zaczepek. Nie ma ochoty na trzy spacery i dużo śpi nie wiem czy już ją starość dopada ale nie wymuszamy od niej trzeciego wyjścia. Zjadanie śmieci nadal jej zostało we krwi. Jak już przegina to chodzi w kagańcu. Na chwilę to pomaga, ale zawsze coś.Na jej zdrowie nie mamy co narzekać.
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-10-18, 09:51
Dostaliśmy wieści od właścicielki Loli, ze jak na swój wiek dziewczyna ma sie dobrze. oprócz problemow skórnych, nie boryka sie z większymi dolegliwościami.
Dzień dobry, wszystko bez zmian to jest juz stary piesek więc starość dopada. Guzki na dziąsłach usunięte. Teraz jest problem ze stawiam jak to u starczy psów tylnie nogi jej już odmawiaja wstawania ale radzi sobie. Są dni lepsze i gorsze. Nadal sobie radzi by wstać chociaż jest to chwiejny ruch. Na razie nie potrzebuje pomocy radzi sobie. W miejscach gdzie śpi lub przebywa ma rozłożone dywany. Nadal jest pogodna i wesoła przy dzieciach nie jest jej nudno 🙂
Moj numer tel 509825622. W załączniku zdjęcia.
Zrobię wiecej jak się obudzi i bedziemy na spacerze. Ogólnie ciagle śpi 😴 dziś na kafelkach bo u nas jest ciepły dzień i tak jest jej dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum