Wiek: 38 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-09-29, 20:50 CZESTER - 210
Wczoraj pod nasze skrzydła trafił młody, niespełna dwuletni złociak. Został oddany przez pewną rodzinę z Będzina, zdarzyło mu się kłapnąć ząbkami. Psiak nazywa się Urwis i w niektórych względach można powiedzieć, że imię pasuje do niego doskonale. Nikogo nie pyta o zdanie czy ma ochotę na przytulanie . Urwis zawsze lgnie "na całego" do człowieka, tuli się z całych sił. Oprócz tego jest zwolennikiem energicznego trybu życia, ale o tym się jeszcze przekonamy, bo wiem, że aktualnie próbuje zrobić dobre wrażenie na swoich nowych "człowiekach" i jest grzeczny jak prawie aniołek . Jedno jest pewne: potrzebuje jasnych, solidnych zasad i określenia granic co można, a co nie.
Już niedługo dostaniemy świeżutkie informacje prosto z Katowic od Michała, który postanowił zająć się tą radosną mordką. A poniżej wrzucam zdjęcia naszego przystojniaka:
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
Cześć, nazywam się Michał i od wczoraj opiekuję się Urwisem. Od samego początku można było wyczuć że będzie z niego niezłe " ziółko" ponieważ biegał, skakał, tulił się do każdego na parkingu przy sklepie, gdzie go odbierałem. Gdy jego dawny właściciel odjechał postanowiłem pójść z nim spacerkiem do domu ( chciałbym mieć tyle energii co on! ). W drodze był tak ciekawy nowego otoczenia, że zapominał się że jest na smyczy i dość mozno szarpał, lecz po kilkukrotnym zawołaniu jego imienia z powrotem szedł przy nodze. Urwis jest bardzo żywiołowym, ciekawskim, przytulaśnym pieskiem który potrzebuje ogromnej ilości zainteresowania i ruchu. Tego samego dnia poszliśmy jeszcze na spacer po okolicy. Po powrocie zmęczony grzecznie położył się w dużym pokoju przy wszystkich domownikach i odpoczywał, jak gdyby mówił " ok, na dzisiaj dość". Przespał całą noc spokojnie, nie chodził po domu. Rano poznał ogród i psy sąsiadów. Przypadli sobie do gustu. Na ogrodzie pobawiliśmy się piłką ( którą uwielbia ) a potem poszliśmy na kolejny spacer trasą którą już przeszliśmy poprzedniego dnia. Piesek wyraźnie był spokojniejszy i grzeczniej szedł na smyczy. Potem przyszedł czas na szczotkowanie, które Urwis uwielbia. Okazywał pełne zaufanie, odwracał się na plecy i dawał wyczesać brzuch. Potem musiałem jechać do pracy i piesek został w domu z moją Mamą. Był grzeczny, na spacerze na którym z nią był trochę ciągnął ( znowu nowe miejsca ) a po nim grzecznie leżał tak, aby choćby kątem oka ją widzieć. Gdy wróciłem do domu cieszył się jak dziecko n aboże narodzenie. Poszliśmy jeszcze pobiegać i wkońcu strudzony całym dniem Urwis poszedł spać.
Przesyłam kilka zdjęć które mu dzisiaj zrobiłem, za kilka dni zrobię nowe. Warto wspomnieć że do zdjęć zdjęłem mu kołnierz który jeszcze nosi po kastracji aby się lepiej prezentował za kilka dni wkleję też filmik z YT żeby pokazać Wam jak żywiołowy jest ten piesek. Pozdrawiam!
Wysłany: 2013-09-30, 12:55
Ale cudowna mordka
_________________ "A Ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz, jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej.
I w ogień skoczyłbyś za mną, choć jestem tylko człowiekiem...".
Wiek: 38 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-09-30, 15:02
Dziękujemy za relację zdjęcia są świetne, mimo że tak ruchliwego zwierzaka ciężko sfotografować.
Mam nadzieję, że Urwis będzie miał tylko tą lepszą stronę a tej drugiej nigdy nie poznamy.
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
Sami zobaczcie jak się ma. Napiszę Wam jedynie że zmieniliśmy imię z Urwis ( nie pasowało do niego- jest grzecznym psem ) na Czester. Miłego oglądania !
Wiek: 37 Dołączyła: 07 Sie 2013 Posty: 521 Skąd: Wolsztyn/DK
Wysłany: 2013-10-14, 13:43
Świetny film; uśmiech mi z twarzy nie schodził podczas oglądania
Uczycie go targetować? na pewno! bo kamerę targetuje cudownie
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą- twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Rambo *2009- 2013 [']
Wysłany: 2013-10-14, 18:49
Film rewelacja! Świetny na poprawę humoru
_________________ "A Ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz, jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej.
I w ogień skoczyłbyś za mną, choć jestem tylko człowiekiem...".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum