Forum Fundacji Warta Goldena Strona GłównaForum Fundacji Warta Goldena Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Chat  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
ODIN ma już dom w Łanach Wielkich
Autor Wiadomość
Iza Tutisowa 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-07, 19:11   ODIN ma już dom w Łanach Wielkich

Dzisiaj do grona warciaków dołączył 3 letni psiak o imieniu ODIN. Wyciągnięty ze schroniska w Bytomiu przez Grażynkę, u której zamieszka tymczasowo.
Zdjęciami pochwali się Grażynka już :)

Pozdrawiamy Iza, Piotrek i szalony Tutis :)

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-08, 09:46   

Słuchajcie mam w domu dzieciaka :D

A więc pojechałam wczoraj z chłopakiem po tego szkraba. Po zdjęciu zamieszczonym przez schronisko nastawiłam się na psiaka koło 4 lat, średniej wielkości i całego rudego.
Podczas gdy wypełniałam dokumenty Pan pracownik przyprowadził go. To jest taki PYRTUŚ! :D A przy tym chodzący szkielecik, niestety. Wszystkie kości na wierzchu. Dupki to ani grama tłuszczu.
Głowa dość pokaźna jak na jego gabaryty. A jaka piękna ! Cuudne wielkie oczęta. Piękny nochal! Tak więc stoję przed całkiem nowym zadaniem a mianowicie TUCZENIE! :P Tak więc tym razem nie będę dokonywała zbrodni w postaci diety :D
Przez weta jest oceniony (na oko) na 20 kg. Całkiem możliwe, że waży mniej. Tak samo wydaje mi się że ma mniej niż 3 lata. Ale to wszystko oceni wet jak się wybierzemy.

A teraz trochę o jego charakterze.
Jest niezwykle kontaktowym psiakiem. Ludzi się nie boi.Ah wręcz przeciwnie,żadnemu nie przepuści. A jaki pieszczoch :mrgreen: Od wczoraj tyle się go nagłaskałam że za raz pojawią mi się odciski na rękach :D Małe spojrzenie w jego kierunku a ten już wstaje i głaszcz mnie proszę ! :D Ogon to mu lata na wszystkie strony :D Bez przerwy.

Nie zauważyłam żeby się jakoś zbytnio stresował pobytem w nowym domku. Wczoraj już wywracał brzuch do góry kołami więc jest wszystko w porządku :)

Co do karmienia zaczynamy więc od małych i częstych porcji. Jak na razie jest niejadkiem ale wierze że na dniach się to zmieni. Chłopak przecież musi być ja ta lala :D A może jak ten lal ? :D

Wczoraj zabrałam go też na działke.Ooo gdybyście widzieli co za radość gdy smyczkę mu odpiełam. Biegał jak szalony :) A nawet jak wariat :D Zaczął też szczekać przy zabawie z patykami. A szczek to ma konkretny:P Taki mocny i donośny. Spodziewałam się jakiegoś pisku a tu proszę :rotfl:

W poniedziałek na pewno idziemy do weterynarza. Zdecydowanie nie podobają mi się jego tylne nóżki. Jak się zastoi to chodzi jak kaczka. A podczas spaceru czasami zaciąga jedną łapką. Ale jestem dobrej myśli i wierzę że to kwestia tego że jest tak bardzo niedożywiony.
A tak ogólnie to uszka pięknie czyste. Ząbki aż miło popatrzeć. Takie bielusieńkie. Sierść też całkiem fajna. Zapaszek jest więc dzisiaj już go kąpiel nie ominie. Oj nie :D Widok pewnie nie będzie przyjemny bo to dopiero ukaże jaki z niego chudzielec.

Na koniec wspomnę jeszcze o tym że noc bez żadnych niespodzianek.Ładnie spał. Czasami dyszał.Dostaje ode mnie 5 z +. Wieczorny spacer zaliczyliśmy o 22. Poranny o 8 i pięknie wytrzymał czego się obawiałam bo kupki to jeszcze nie ma fajnej. Myślę,że jeszcze chwila i wszystko wróci do normy.

P.S Jak na złość aparat trafił szlag... :-/ Wkleję za chwilę zdjęcia które udało mi się zrobił komórką. Ale wierzcie mi, że bardzo ciężko go uchwycić w kadrze. Chwili nie ustoi:D

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-08, 10:13   

Kiepska jakość ale pokazuję jaka chudzinka z Odinka jest

Warna 
ADMINISTRATORWarna

Wysłany: 2015-03-08, 10:56   

Śliczny jest, ale rzeczywiście chudzinka z niego straszna. Mam nadzieję, ze będziesz miała, Grażynko, wspaniałego tymczasa, który przyniesie Ci wiele radości. :-D

Ewelina, Kajen i Zola 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-08, 21:32   

Cudowny !! Wspaniale, że trafił Grażynko do Ciebie, teraz będzie juz tylko dobrze :)

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-08, 21:57   

Dziękuję dziewczyny :serce:

Odi dostał dzisiaj apetytu jak to na goldena przystało. Super! Ale teraz to ja muszę się nieźle pilnować żeby trzymać się wyznaczonych porcji i nie walnąć mu pełnej michy żarełka :D

Magda i Nika 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 00:56   

Sliczny pysio :) Faktycznie chudzielec, wiadomo ile czasu spedzil w schronisku i jak tam trafil?

Iza Tutisowa 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 10:37   

Ale on jest fajowy :)

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 18:21   

Uwaga Uwaga :D

Mała zmiana danych Odiego :D

Otóż chłopak został oceniony na od 1 do 2 latek :D Tak więc wstepnie przyjeliśmy, że ma 1,5 roku :) Wiedziałam że coś mi tu cuchnie z tym 3latkiem :p
Waży 22kg.
Dostał lek ze sterydem ponieważ rana po kastracji jest opuchnięta i ogólnie przy dotykaniu Odi czuju ból. Będę mu to przymywała riwananolem
Super się sprawował. Grzeczny jak aniołek :serce:

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 18:30   

Odi w schronisku był niecały miesiąc. Trafił z ulicy.Tyle wiadomo. Aa no i był w kolczatce która nie wiem jakim cudem była mu wciśnięta na szyjkę bo ledwo ją ściągnełam.

Ewelina, Kajen i Zola 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 18:49   

Grażynko, niektórzy ludzie nie zdejmują niestety obroży psu w domu lub na podwórku w zależności od tego, gdzie pies mieszka i ona sobie tak po prostu jest :-( Znam osobiście kilka takich przypadków :-( Jeśli jest to obroża, to nic bardzo złego się nie dzieje, ale spanie we wbijających się kolcach musi być straszne.

Ania i Niko 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 18:57   

Śliczna mordeczka :-D .Miejmy nadzieję,że pod tak dobrą opieką szybko dojdzie do siebie.

Iza Tutisowa 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 20:56   

Wiek zatwierdzony ;)

Ola, Mariusz i Lea 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-09, 22:09   

Jaki On piękny :lol:

Ola

Rufiakowa Amcia 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-10, 00:19   

Cudo, no cudo normalnie! Grażynko, cieszę się, że jesteś z nami! Trafił Ci się tak piękny pychol, że o mało nie zjadłam monitora, jak go zobaczyłam ;)

Amcia z Rufiakiem

Ania i Niko 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-10, 18:32   

Cudo :rotfl:

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-10, 23:28   

Odi jest cudowny. Pięknie reaguję na swoję imię. Nie cierpi na syndrom głuchoty :D Reaguje na każde moje przywołanie.

Dzisiaj pół dnia nie było mnie w domu. Ahh co to była za radość jak przyszłam ! Pierwszy raz widziałam żeby pies aż tak się cieszył. Poważnie :D Z tej ekscytacji aż popuscił troszkę. No dzieciak :D

I ja nie wiem jak on ma przytyć :D Odi Torpeda. Cały czas bryka po domu ze swoim misiem :D Z jednego pokoju do drugiego i tak w kółko :D Nie ma mocnych na niego.

Aga_TRuficzkowa 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-10, 23:50   

Grażynko, na początku to bardzo chcę Ci podziękować, że przygarnęłaś Pysia do siebie, to tez jest chyba troszeczkę taka terapia dla Ciebie.Wiem, że pod Twoimi skrzydłami może być tyko dobrze i chłopak będzie z Tobą bardzo, bardzo szczęśliwy:-)

Iza Tutisowa 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-11, 10:32   

Grażynko to strasznie wesoło tam u siebie masz :) :super:

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-11, 15:27   

https://www.youtube.com/watch?v=M8F4xaVyaCs

Coś dla oka :)

Warna 
ADMINISTRATORWarna

Wysłany: 2015-03-11, 16:05   

Pojąć nie sposób, jak można się pozbyć takiego superowego psiaka. :-D

Iza Tutisowa 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-11, 16:06   

Suuuuuper :serce: strasznie fajny i wesoły psiak :)

Ania i Niko 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-11, 17:17   

Żywe srebro!!!! ;) ;) ;)

Rufiakowa Amcia 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-03-12, 08:44   

Jaaaki hasacz :D

Amcia z Rufiakiem

Grażka i Feliks 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2015-03-12, 15:46   

Dzisiaj od rana walczymy z biegunką. Przypałętała się skubana :uoee:
Nie dość że to taki szkielecik to teraz normalnie jeść nie może :shock:
A młody jest wybredny. Dostał mała porcję ryżu z marchewką. Myślicie, że zjadł ? O nie nie :D
Przecież tam nie było mięska. Zjadł dopiero po dodaniu łyżeczki sosiku.

Jeśli chodzi o wytrzymywanie bez siQu to bywa różnie. Ale optymalnie trzeba z nim wychodzić co 5 godzin. Tak więc kolejny dowód na to, że to dzieciuch :D
Wczoraj byliśmy na spacerze o 22. Rano wyszłam z nim o 8 ale wcześniej zdązył się już posiusiać w domu.

Testowaliśmy dzisiaj z Odim linkę. Myslałam, że chodziaż w 20 % go zmęcze rzucaniem patoli. No nie ma szans :D To jest wulkan energii. Potrzebuje niezwykle dużo ruchu połączonego z zabawami. Jutro będzie podejście nr 2 na padniętego psa :rotfl:
Podczas zabawy bardzo się nakręca. Szczeka popiskuję i siusia. Ale uczę go od dzisiaj że nie rzucę mu patyka jeśli ładnie nie usiądzie i nie przestanie szczekać. I skumał o co mi chodzi :D

Na smyczy ciągnie gdy pojawia się mnóstwo zapachów. To typowy tropiciel. Nochal przy samej ziemi.

Wspomnę też o jego dziwnej manierze :D Każdego kto przychodzi do domu łapie za rękę i ciągnie na swoję posłanie żeby go kiziać :P Śmiesznie to brzmi ale jak się taki kiełek wbije to potrafi zaboleć. Ale reaguje na EEE i wtedy przestaję.

Tak więc Odi oznacza maaaase ruchu i wieeele pieszczoch. Jest niezłym wyzwaniem :D

Odpowiedz do tematu