Woda była jeszcze zdatna do kąpieli a psiak za kijami latał do wody aż miło
Następnego dnia byliśmy na "plaży dla psów" w Gdyni Orłowie i była to totalna lipa.
Fale i towarzystwo innych biegających i pływających psów odwiódł Jordana od zmysłów , był poza kontrolą
Dobrze za to spisała się koleżanka linka. Zdjęć nie mam bo nie byłem w stanie ich zrobić.
Na ogrodzonej farmie w sąsiedztwie plaży także duże trudności z koncentracją.
Zakupiłem dzisiaj kliker i będziemy się szkolić przy jego pomocy
Super zdjęcia, tylko pozazdrościć takiego wypoczynku
_________________ "Pies nie potrzebuje drogich aut, markowych ubrań czy dużego domu.
Wystarczy rzucony do wody patyk.
Daj mu miłość a on odda Ci siebie.
O ilu ludziach można tak powiedzieć?
Ilu ludzi sprawia, że czujesz się wyjątkowy i szczęśliwy?"
Dzisiaj wybraliśmy się na grzyby w okoliczne chaszcze
Wzięliśmy ze sobą kliker i ćwiczyliśmy przywołanie psa w warunkach rozproszenia.
Jordan jest na 5m lince ale stosunkowo daleko.
Jordan spisał się całkiem dobrze.
Tutaj właśnie przybiega do przewodnika klik,smaczek i pochwała
Przeczesaliśmy okoliczne chaszcze a finał grzybobrania zaprezentuje Jordan
Pozdrawiamy Was wszystkich
Jordan miał dzisiaj zabieg kastracji, badanie krwi oraz RTG bioder.Zabieg przebiegł bez większych komplikacji a psiak właśnie pojękuje ubrany w gustowny abażur.
Wyniki badania krwi bez zastrzeżeń ale prześwietlenie wykazało zmiany zwyrodnieniowe stawów (stadium początkowe).
Panu "abażuru" życzymy szybkiego wydobrzenia i wszystkiego najlepszego w bezjajecznym życiu!
Oj, ale że u takiego młodzika już się zaczyna zwyrodnienie, to przykro Czy doktor zalecił jakieś suplementy z glukozaminą? Czy może kurze grabki bogate w żelatynę?
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
Wiek: 61 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 24932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-23, 08:34
To wspaniale, bo Pan Maciej bardzo cierpliwie czekał na swoje złotko. Niezmiernie się cieszę, że Jordan znalazł swoje miejsce na ziemi w domu Pana Macieja. Gratuluję całej rodzinie!
_________________ Pozdrawiam,
Warna z Sarą i Lesią
[*]Beza 2002 - 2011, Saba 2007-2015, Nero 2005-2017, Dala 2007-2022, Pypeć 2010-2024
W Gdyni mieliśmy ostatnio piękne lato/jesień co umożliwiało nam wspólne wyprawy na "łono"
Ostatnio odkryliśmy zapomniane przeze mnie piękne strony parku krajobrazowego
gdzie Jordan z lubością hasa bez smyczy (na lince)
Znaleźliśmy także szałas w którym odpoczywają Malwinka i Jordan
Po dwugodzinnym bieganiu po lesie psiak prezentuje swój okazały jęzorek
A teraz proszę mnie pomiziać po cebanie i dać trochę smaczków
Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów z zimnej dzisiaj Gdyni.
Dzisiaj mieliśmy dwugodzinne kłopoty ze startem.
Psiak nie mógł podnieść się z legowiska (sygnalizował ból tylnych łap).
Dostał środek przeciwbólowy i naświetlanie podczerwienią.
Po 2h zaczął się ruszać i jakoś wstał. Po krótkim spacerze jakby trochę się rozruszał i teraz już śmiga jak młody. Ogólnie trochę mnie dzisiaj przestraszył....
Witamy Was serdecznie
Po miesięcznej przerwie postanowiliśmy dać znać o sobie i zamieścić kilka zdjęć z porannego spaceru :)po mroźnych Trójmiejskich lasach.
Dzisiaj nie znaleźliśmy żadnego grzyba (dotychczas zawsze przynosiliśmy 2-3 z każdego spaceru).Pewnikiem to mróz wygonił grzyby z lasu, na szczęście patyki zostały
Zdrowie i humor nam dopisują a nogi działają bez zarzutu:)
Robimy dziennie po kilka kilometrów hasając po pobliskich lasach i przerabiając patyki na wióry
Poznaliśmy też kilka sympatycznych psiaków z którymi spacerujemy i biegamy.
Po wybieganiu się wracamy autem do domu.
Pozdrawiamy wszystkich
Do zobaczenia na zjeździe (o ile będzie na Wybrzeżu)...
Kudłaty i wiecznie głodny pies Jordan zmienił imię na Ciastek,które bardziej odpowiada jego osobowości i na które reaguje
Pozdrawiamy wszystkich i z niecierpliwością czekamy na zjazd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum