Wiek: 47 Dołączyła: 19 Maj 2011 Posty: 7075 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2015-08-30, 17:43 RALFI (Kremuś) ma już dom w Warszawie - 300
W dniu dzisiejszym pod opiekę fundacji trafił że schroniska Karmel vel Kremuś
Po bardzo długiej drodze, za co wszystkim biorącym udział w sztafecie bardzo dziękuję, zamieszkał w domu tymczasowym u Agnieszki.
Więcej już o chłopaku napisze nam ona.
_________________ Kamila i Oskar
India 2003-2012[*]
Wysłany: 2015-08-30, 17:58
... a zanim Agnieszka ochłonie po podróży i nacieszy się widokiem nowego, uroczego lokatora, chciałabym wszystkim zainteresowanym przedstawić Kremusia w całej okazałości
JESZCZE W PODRÓŻY
I JUŻ W NOWYM DOMU
Z niecierpliwością czekamy na wieści o Kremusiu
_________________ Pozdrawiają
Milena, Tomek i Kosmo Kosmo'wski
Przeuroczy kiziacz z tego Kremusia Tylko szkoda tego pięknego imienia, bo w ogóle na nie nie reaguje. Moje spostrzeżenia z kilku wspólnych chwil- podczas przesiadki zabrałyśmy go z Marciną na krótki "spacer" (zwiedzanie trawników między parkingami leroy merlina ), by dokonał czynności ważnych. Do pierwszego drzewa ciągnął, jak parowóz, potem (po dopięciu drugiej smyczki, łącznie mieliśmy 2 metry) znacznie wyluzował, chodził wręcz prawie z kolanem, na luźniutkiej smyczy. Bez ceregieli "zasadził sosenkę" (zdrowy brzusio, ładny qpalek) i podreptał z nami do auta. Marcina mówiła, że nie chciał się rozstawać z p. Adamem, potem nie chciał się rozstawać z Marciną Ze mną- no nie wiem bo szybko poddał się masażom w wykonaniu Agnieszki Tulał się nawet do pana, który podszedł do nas sądząc, że zabieramy się do wymiany opony (nie mam pojęcia, czemu tak pomyślał).
Ogólnie- psiak na schwał, super warciak, 100% goldena i w wyglądzie, i w zachowaniu
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
Na początku chciałam serdecznie podziękować wszystkim zaangażowanym w transport Karmelka vel Kremusia do Warszawy ☺
Transport przebiegł bardzo sprawnie – odcinek Piotrków Trybunalski – Warszawa, który przebyłam razem z Karmelkiem przebiegł bardzo spokojnie, choć na pewno było to dla Niego bardzo stresujące przeżycie.
Pierwsze chwile w nowym domu polegały na zwiedzaniu wszystkich zakamarków mieszkania. Widać było, że był zmęczony, ale nie mógł uleżeć w jednym miejscu. Nie mógł się zdecydować czy ma zostać ze mną czy może iść zobaczyć co robi moja mama w drugim pokoju☺
Po pierwszych kilku spacerach mogę powiedzieć, że Karmelek jest przyjaźnie nastawiony do innych psiaków. Chętnie się z nimi wita, a gdy nie dostrzega zainteresowania z drugiej strony, spokojnie podąża dalej ☺ Na spacerach nie ciągnie, idzie grzecznie przed siebie i tylko spogląda się do tyłu i sprawdza, w którą stronę idziemy ☺
Chciałam jeszcze wrzucić krótką fotorelację, ale niestety mam mały problem z zamieszczeniem zdjęć w sieci. Mam nadzieję, że jutro uda mi się go rozwiązać i będę mogła podzielić się z Wami tymi zdjęciami.
Tymczasem razem z Karmelkiem pędzimy spać.
pozdrawiam i życzę dobrej nocy wszystkim Warciakom )
pierwszy tydzień w nowym domku Misio spędził z moją mamą, dopiero pod koniec tygodnia przyszedł moment, aby sprawdzić jak się zachowa, gdy zostanie sam w domu. Chłopak był bardzo grzeczny pozostawiony na chwilę sam w domu
W kolejnym tygodniu nadszedł czas, aby zostawić go samego w domu, podczas gdy ja byłam w pracy. Obyło się bez żadnych szkód, dzielnie zniósł rozłąkę
Na spacerach chętnie wita się z psami, zaliczył też wypad z nowym kumplem Jack Russel Terrierem - Negrem - chłopaki się zakolegowali i razem szaleli po wilanowskich łąkach
Cudnie! Miałam takie przeczucie, zresztą to widać na każdym zdjęciu, że on od początku tymczasowania czuł się u Agi, jak u siebie Gratuluję serdecznie!
_________________ “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have.”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum