Wysłany: 2017-02-22, 21:27 BUENO ma już dom w Tarnowie- 424
Witajcie,
wczoraj pod naszą opiekę trafił przesłodki kinder Bueno Został oddany przez właścicieli, ponieważ nie mogli się nim dłużej zajmować..
Zamieszka on w Tarnowie, gdzie będzie miał braciszka Songo )) mam nadzieję, że chłopaki dogadają się jak najlepiej ))
Bueno nie będzie do adopcji, bo dom gdzie trafił jest domem docelowym.
3 mam kciuki za chłopaka i dziękuje Bernadetcie za to, że stworzy jemu najlepszy możliwy domek!
Bueno to dzieciak, który ma apetyt na życie. Poprawia humor jak mało kto. Między posiłkami i drzemkami oddaje się zabawie i poznawaniu tego co nieznane. Człowiek jest dla niego bardzo ważny. Za każdym razem jak coś go wystraszy, szuka wsparcia. Siada i podaje łapę bez problemu. Reszta komend jest do wypracowania. Jest bardzo pojętny, szybko się uczy. Załapał już, że po każdym spacerze i podwórkowych szaleństwach trzeba podać łapki do wytarcia. Troszkę muszę się namachać ręcznikiem, ponieważ straszny z niego wiercipięta. Nie protestuje również przy wycieraniu brzuchola i okolic ogona. W domu nie zaobserwowałam obrony zasobów. Często przynosi zabawki aby mu porzucać. Na zewnątrz nie zawsze chce oddać swoją zdobycz. Potrafi być uparty.
Bueno to nieoszlifowany diament. Ma ogromny potencjał i przede wszystkim chęci do nauki. Jak tylko zbuduje więź z człowiekiem poprzez pracę i wspólne życie, będzie najwspanialszym kompanem.
Poniżej chłopaczek w towarzystwie koleżanki Marty:
_________________ Pozdrawiamy!
Sylwia, Karolina, Abra i Felek
Wysłany: 2017-03-01, 21:16
Witamy z całą wesołą ekipą
Przepraszam za poślizg. W toku przeprowadzka do domu i zmiana pracy.
A poza tym wstyd się przyznać założenie konta trochę mnie przerosło:)
Z wklejaniem zdjęć w dniu dzisiejszym będzie lekki problem....
Kasiu, Sywlio proszę o pomoc
Bueno miłość nasza z każdym dniem robi gigggaaaantyczneeee postępy:)
Pierwsze chwile były trudne, bał się dosłownie wszystkiego...
Mężczyzn, dzieci, schodów...
Nie reagował na imię.
A dziś? Mamy wrażenie, że jest z nami od zawsze.
A to przecież tylko kilka dni...
Z Songiem to miłość nie do opisania nawet z naszą fretką Grassem nie są dla siebie problemem...Na koty jest obojętny...
Nie ma wyjadania z misek, podgryzania, nie ma prób dominacji ani choroby lokomocyjnej. Pełna kulturka...
Nadal trochę przerażają go drzwi ale do weterynarza wszedł dumnym krokiem (i od razu skradł serce naszej Pani Ani) no i ciągnie na smyczy.... ale z każdym dniem coraz mniej.
Powiem Wam - jest silny, ale barku mi jeszcze nie wyrwał (a Songowi się udało).
Uwielbia spacery, aportowanie i kopanie dołków...Lubi jeździć samochodem, co bardzo nas cieszy bo my dużo ze zwierzami jeździmy. Taki pies podróżnik, ukochał sobie tylne siedzenia
Bardzo dużo uczy się od starszego brata który spokojnie mu pokazuje, że ludzki świat jest dobry
A my?
Mamy nowego członka rodziny który idealnie do nas pasuje
Kasiu, dziękujemy za zaufanie.
_________________ Pozdrawiamy
SongoTeam
" Bo na tym pieskim świecie to się bardzo liczy, by iść na sześciu łapach i na jednej smyczy" / Marek Majewski/
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-03-02, 08:36
Piękne wieści super ze Bueno po paru dniach robi już postępy. Na pewno ostatni czas troche mu namieszał w główce, ale teraz będzie już tylko stabilnie i bezpiecznie u boku tak wspaniałej rodzinki
Wysłany: 2017-03-12, 00:13
Na zawsze
Fajnie wpasował się w rodzinkę
Chłopak jest bardzo towarzyski.
Zaprzyjaźnił się z naszą tchórzofredką i sukcesywnie, wspólnie wyjadają Songowi pozostałości z miski
Bueno ma apetyt, uwielbia biegac i aportować.
Zaryzykowałam i zabrałam go do placówki w której pracuje i ja i mój pies.
Dzieci go pokochały z wzajemnością!
Żadnych oznak agresji, czy zniechęcenia. Sam zaprasza młodych do zabawy.
Nie ma problemu z wychodzeniem na schody i kontaktem z mężczyznami.
Nie boi się ani petard, ani sztucznych ogni. Dzwony kościelne też nie robią już na nim wrażenia.
Co jest słodkie?
Uwielbia się tulić, czesać, jeździć samochodem i uczyć się sztuczek.
Zawsze informuje jak chce wyjść na spacer - przynosi smycz
To bardzo mądra bestia, która z dnia na dzień robi postępy.
barrrdzo się cieszę, że Bueno trafił na Was aż się gęba człowiekowi cieszy jak to czyta )))
Mam nadzieję, że będzie z Wami jak najdłużej i zawsze będzie taki grzeczny jak teraz )))
Ogłaszam wszystkim, że Bueno zostaje NA ZAWSZE razem z Bernadettą i Bartkiem i Songiem i Grassem )))))
Dziękuje Wam z całego serca! I piszcie jak najcześciej!!!
Wysłany: 2017-03-14, 15:52
Witajcie
Może to dziwne, ale Songo nie czuje zazdrości, ani Grass...
Oni naprawdę się lubią
Jakiś dziwny ten nasz dom:)
Żółw również taki jakiś raczej obojętny na nowego mieszkańca
Chłopak rośnie nam w oczach, dziś pierwszy raz podniósł nogę do sikania;)
Uwielbia aportowanie i topienie (szczególnie bażantów).
Jest ciekawy życia, wszędzie go pełno i jest szybki jak gazela
Przesypia całe noce. Nie niszczy i nie paskudzi Chętnie pomaga np. przy robieniu prania (turla się w przygotowanych ubraniach), jest testerem czystości podłogi (przedrepta wspólnie z Grassem wymopowaną podłogę)...
Czasami jak czegoś nie zna to się boi, wycofuje. Jednak ciekawość wygrywa i strach znika
Psiak diament Bartek zwariował na jego punkcie, wspólnie z chłopakami oglądają filmy i mecze
Tylko ktoś go nauczył żebractwa od stołu ale pracujemy nad tym...
Dźwięk lodówki - czas na pobudkę dla Buena doprawdy nie wiem jak on to robi, jest szybki jak błyskawica...
Zero agresji względem dzieci i zwierząt. Faaaaaaajny jest
P.S Będę się starać zrobić im wspólne rodzinne zdjęcie, ale proszę o cierpliwość
_________________ Pozdrawiamy
SongoTeam
" Bo na tym pieskim świecie to się bardzo liczy, by iść na sześciu łapach i na jednej smyczy" / Marek Majewski/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum