Wiek: 35 Dołączyła: 02 Mar 2017 Posty: 3577 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2018-01-03, 21:35
No to super! Chłopak ma organizowane inne zajęcia i od razu głupoty do głowy mu nie przychodzą
A jak sylwestrowa noc? Duże stadko miałaś do opanowania?
_________________ 'Wszystko to, co człowiek zwierzęciu wyrządził, spadnie z powrotem na człowieka.'
Pitagoras
W święta było 9 psiaków u mnie, a w sylwestra 8 psiaków. Więc Lucky miał nie lada wyzwanie, bo dla każdego psiego jedynaka zazwyczaj to jest nowość w życiu. Ale spisał się na medal. Był bardzo grzeczny. Jak Mu coś nie odpowiada, to sygnalizuje psom w bardzo czytelny sposób. A jak coś nie wychodziło, to pomagałam.
Sam sylwester był dla Lucky`ego trochę stresujący, co pokazywał już kilka dni wcześniej, jak były pierwsze strzały. Dlatego po raz pierwszy zastosowałam z bandaża zrobioną kamizelkę lękową i zadziałało genialnie. Bo w sylwestra o północy przeleżał obok mnie spokojnie. Myślę, że reszta stada też Mu w tym pomogła, bo pozostałe psiaki spokojnie przespały lub przeleżały ten najtrudniejszy czas.
Po 15 stycznia ruszamy z pracą pod okiem behawiorystki. Na ten moment musi Ona po domykać sprawy bieżące, zamknąć semestr na kursie, na którym wykłada. Ułoży dokładniejszy plan pracy dla Lucky`ego i umówiłam się z Nią, że o efektach będzie na bieżąco informowała Magdę, opiekuna adopcyjnego Łobuza.
Mam nadzieję, że Magda tu w wątku Lucky`ego, będzie się z nami dzieliła tym co będzie wiedziała.
Póki co dostałam pierwsze wskazówki jak z Nim pracować, więc mamy co robić
Poza tym uszy są lepsze, ale do pełnego wyleczenia mamy jeszcze daleką drogę.
I zastanawia mnie jeszcze jedno... odkąd Lucky je karmę hypoalergiczną to mi się drapie. Niby ta karma nie powinna uczulać, a ja odnoszę inne wrażenie. Jeszcze jak pojadę z moim Speedy`m na gastroskopię, to porozmawiam o tym z Panią Doktor.
Wysłany: 2018-01-04, 00:55
Wow no to super! 8 psów to nie lada wyzwanie w sylwestra
Magda na pewno zda nam relację z postępów czekamy wobec tego cierpliwie, najważniejsze, że już teraz wiesz jak z nim postępować i nie było żadnych więcej incydentów!
_________________ 'Wszystko to, co człowiek zwierzęciu wyrządził, spadnie z powrotem na człowieka.'
Pitagoras
Żebyśmy to wiedzieli...
Kroplówka akurat jest po to by przepłukać nerki po znieczuleniu, bo miał gastroskopię. Pobrane wycinki do badań i teraz to straszne oczekiwanie. A tak generalnie zrobione ma już wszystkie badania, a my dalej nie wiemy co jest grane. Morfologia dalej leci w dół. Dokładnie hemoglobina i hematokryt (w bardzo krótkim czasie poziom bardzo się obniżył). Teraz jeszcze białe krwinki poszły w górę.
W ogóle teraz mam oba psiaki chore, tylko jeśli chodzi o Ozzy`ego (golden) to już nie wiele jesteśmy w stanie zrobić. A Speedy? Mam nadzieję, że wreszcie się dowiemy co Mu jest.
Wysłany: 2018-01-07, 01:14
Ania napisał/a:
W ogóle teraz mam oba psiaki chore, tylko jeśli chodzi o Ozzy`ego (golden) to już nie wiele jesteśmy w stanie zrobić. A Speedy? Mam nadzieję, że wreszcie się dowiemy co Mu jest.
ojej, tak mi przykro życzę zdrowia Twoim psiakom! i siły Tobie!!! trzymam mocno kciuki za dobre wyniki
Pitagoras
Aniu, życzę w takim razie dużo, dużo siły, cierpliwości (ale ja chyba masz w nadmiarze), oraz zdrowia dla Ciebie i psich chłopaków w domu. Jesteśmy z Wami, kochani!
_________________ Nowy dom Spajkusia od '16
Angelika i Radosław
/ Diana (*), 2005-2015
/ Lola (*), 2024-2025
Sytuacja z Lucky`m wygląda tak, że jest ciężki w pracy. O ile w domu robi wszystko i jest w stanie się skupić, o tyle na zewnątrz jest problem ze skupieniem. Co znacznie utrudnia pracę, bo pies nie myśli o tym co robi.
Póki co mamy modyfikowane ćwiczenia, w związku z wykonalnością ich przez Lucky`ego.
Lucky jest ciągle na etapie nauki, że jedzenie na dworze nie jest zdobyczą.
Zaczęliśmy od ćwiczenia z wrzucanym jedzeniem do misek i przechodzeniem koło nich by pozwolić Lucky`emu zjeść to co jest w misce. Niestety musieliśmy to ćwiczenie zmodyfikować, bo rzucał się do miski tak samo, jak do jedzenia na ziemi. I gdybym wtedy próbowała miskę zabrać, to by znowu ugryzł.
Zostało zmodyfikowane na ćwiczenie z przypiętym psem do drzewa (ja akurat wygrałam ławkę) i jedzenie do miski stojącej przed nim lądowało dopiero po wykonaniu komendy. I tu rzeczywiście nie rzucał się do miski. Problem w tym, że On się nie skupia i każda wykonana komenda była na zasadzie "dobra patrzę, dobra siądę, ale i tak mam cię gdzieś". I tak ze dwa/trzy razy, a potem mogłam sobie gadać. Eh...
Jakiś czas temu napisałam do Magdy jaki pomysł mi przyszedł odnośnie problemów z uszami Lucky`ego, by został on przedyskutowany z resztą władz fundacji.
Jak wiadomo pałeczka ropy błękitnej jest trudna do wyleczenia i niestety lubi się odnawiać. Moim pomysłem była autoszczepionka. Nie miałam żadnej odpowiedzi, ani twierdzącej, ani przeczącej, tylko było zastanawianie się czy to w tym przypadku ma szansę.
Po rozmowie z weterynarzem naszym (ale i pytałam innego zupełnie nie z lecznicy) co o tym myślą, odpowiedź była na tak. Że można spróbować i jest szansa, że zadziała.
Zatem podjęłam decyzję sama i sprezentowałam Mu autoszczepionkę. Szczepionka właśnie się produkuje w Idexx - ie i za jakieś dwa tygodnie powinna do nas przyjechać.
W histopatologii wyszło limfocytarno-plazmocytarne zapalenie żołądka i jelit. Ale identyczny obraz daje początkowe stadium chłoniaka. Zatem czekamy na rozwój sytuacji. Bo to zapalenie i tak może stać się chłoniakiem. Mamy na razie zmienione żywienie i w przyszłym tygodniu kontrola krwi, czy dalej leci w dół. Hemoglobina i hematokryt to jeszcze damy radę ogarnąć, ale jak będzie leciało białko całkowite, to już gorzej.
Moi chłopcy dbają o to bym miała co robić.
Ozzy mi się tydzień temu rozszerzył i było ryzyko skrętu żołądka. na szczęście się udało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum